Gdy żona po porodzie jest wiecznie zmęczona - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Gdy żona po porodzie jest wiecznie zmęczona

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Gdy żona po porodzie jest wiecznie zmęczona

Wiem że to forum kobiet i wiem że tutaj raczej nie znajdę zrozumienia bo wiadomo kobiety nawet nieznajome mają niepisaną umowę między sobą, no ale może spróbuję. Chodzi o to że moja żona dopiero od miesiąca wróciła do aktywności seksualnej, ale i tak nie ma rewelacji. Przerwa była oczywiście spowodowana jej ciążą. Nasz syn ma obecnie 6 miesięcy, niestety jest trochę wymagającym dzieckiem a z racji tego źe przez jakieś 80-90% czasu zajmuje się nim żona (m.in. dlatego że ona jest na urlopie macierzyńskim a ja pracuje fizycznie przez co nie mam zbyt wiele siły po powrocie z pracy) to ona twierdzi że jest teraz bardzo mocno przez to zmęczona i nie ma ochoty się kochać. Oczywiście nie chce tutaj wyjść na osobę której zależy tylko na seksie, bo oczywiście ja żonie pomagam dużo, po pracy robię zakupy, kupuje wszystko czego ona tam chce, pomagam jej gotować obiady np po przez obieranie ziemniaków czy zmywam naczynia i mopujr podłogę, pomagam jej również zajmować się małym. Oczywiście brakuje mi jej bliskości zwłaszcza że przed ciążą dosyć często to robiliśmy a teraz tyle co nic. Po mimo niestety tego że staram się tyle ile mam sił to niestety ona twierdzi że nic nie robię bo zbyt mało czasu spędzam z małym, co oznacza że ona nie rozumie że np ciężko będzie mi wstawać do małego kiedy mam na 6 do pracy, natomiast ona się nigdzie nie wybiera jej szef z roboty nie wywali, no i przez to że ona musi więcej zajmować się dzieckiem jest wiecznie zmęczona.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Gdy żona po porodzie jest wiecznie zmęczona

1. Moze zobaczyla ile pracy jest przy dziecku i boi sie kolejnej ciazy
2. Moze nie ma satysfajcjj z seksu co przed porodem
3. Moze zwyczajnie opieka 24 godzinna nad dracym sie niemowkakiem, ciagle noszenie go na rekach,karmienie,usypianie ja wykanczaja do tego stopnia, ze lozko =spanie dla niej, wiec nie ma energii na seks,nie chce jej sie nawet na niego wysilac
Wiec musisz albo przeczekac ten okres az dziecko bedzie mniej wynagajace albo niewiem wez urlop albo zatrudnij nianke albo jak bedziesz mial dzien wolny od pracy to Ty caly dzien zajmuj sie dzieckiem,a zona niech wykonuje inne prace domowe to wtedy bedziesz sam widzial czy po calodziennym nianczeniu dziecka tez masz ochote na seks

3 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-03-02 13:37:21)

Po porodzie często też spada libido, więc co byś nie robił, to ochota sama nie przyjdzie, jedynie może częściej godziła by się na seks z wdzięczności za pomoc.

Trudno, żebyś wstawał do dziecka w nocy i w pracy był niewyspany, w dzień z dzieckiem też można się przespać. Druga sprawa jak dziecko by płakało, to żona też by nie spała, więc trochę to mija się z celem.
Dobrze by było, jakbyś po pracy sam zajął się dzieckiem, a żona gdzieś wyszła, np. do koleżanki, chodzi o odpoczęcie od dziecka, bo to jest potrzebne, czego akurat nie wiąże z seksem, tylko ze zrozumieniem.
Żona też nie rozumie Ciebie, uważa, że możesz się wstrzymać, albo sam sobie radzić big_smile

4

radekRadosławski napisał/a:

Chodzi o to że moja żona dopiero od miesiąca wróciła do aktywności seksualnej, ale i tak nie ma rewelacji. Przerwa była oczywiście spowodowana jej ciążą.

uważałeś, że kobieta po porodzie się nie zmieni?
mężczyźni to są jednak naiwni

5

Farmer napisał/a:
radekRadosławski napisał/a:

Chodzi o to że moja żona dopiero od miesiąca wróciła do aktywności seksualnej, ale i tak nie ma rewelacji. Przerwa była oczywiście spowodowana jej ciążą.

uważałeś, że kobieta po porodzie się nie zmieni?
mężczyźni to są jednak naiwni

Naiwne jak niemowlaki jestescie

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Gdy żona po porodzie jest wiecznie zmęczona

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024