Czy to prawda że co raz częściej kobiet przejmuje iniciatywe i same - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Czy to prawda że co raz częściej kobiet przejmuje iniciatywe i same

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Czy to prawda że co raz częściej kobiet przejmuje iniciatywe i same

podchodzą do mężczyzny ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy to prawda że co raz częściej kobiet przejmuje iniciatywe i same

Taak, ja to zauważyłam.
Byłam jakiś czas temu na takim wyjeździe integracyjnym dla singli. I tam dziewczyny normalnie zaczepiały facetów, bez żadnego skrępowania. Może tez alkohol zrobil swoje.
Ja sobie postanowiłam że nigdy nie wyjdę sama z inicjatywa na samym początku. Nie wyobrażam sobie tego. Co innego pokazać facetowi że go lubię i że daję mu na to zielone światło, a co innego samej kogoś zaczepić, poderwać, sama nie wiem

3

chickiebum napisał/a:

Taak, ja to zauważyłam.
I tam dziewczyny normalnie zaczepiały facetów, bez żadnego skrępowania. Może tez alkohol zrobil swoje.

smile

Miklosza napisał/a:

podchodzą do mężczyzny ?

Jasne, jak przystojny i widać, że przy kasie big_smile

5

zwyczajny gość napisał/a:
Miklosza napisał/a:

podchodzą do mężczyzny ?

I młody i wysoki.

Ja jestem na to chyba zbyt nieśmiała, więc chyba zostaje mi rozmyślanie "co by było, gdyby..." big_smile

Ja_to_jestem_Sonia napisał/a:

Ja jestem na to chyba zbyt nieśmiała, więc chyba zostaje mi rozmyślanie "co by było, gdyby..." big_smile

Jak masz urodę to nie musisz ...sami podejdą smile

8

Miklosza napisał/a:

podchodzą do mężczyzny ?

+1
+1
+1

Ja_to_jestem_Sonia napisał/a:

Jak masz urodę to nie musisz ...sami podejdą smile

To prawda, korzystam z tego chętnie, ale nie zawsze każdy, który mi się podoba podejdzie wink

Z drugiej strony, nie oszukujmy się, są inne metody na zwrócenie uwagi faceta, niż podejście do niego na chama big_smile

10

Czasem się zdarza, że podchodzą ale to rzadkość. W większości przypadków kobiety mają bierne strategie. Po to jest strój, makijaż itp. Również subtelne gesty, spojrzenia, uśmiechy, celowe pojawianie się w polu widzenia faceta.

11

Robsonpl napisał/a:

Czasem się zdarza, że podchodzą ale to rzadkość. W większości przypadków kobiety mają bierne strategie. Po to jest strój, makijaż itp. Również subtelne gesty, spojrzenia, uśmiechy, celowe pojawianie się w polu widzenia faceta.

Czyt. "do mnie nie podchodza, wiec aby mi smutno nie bylo to dorobilem sobie taka teorie" wink

12

JohnyBravo777 napisał/a:
Robsonpl napisał/a:

Czyt. "do mnie nie podchodza, wiec aby mi smutno nie bylo to dorobilem sobie taka teorie" wink

Lepiej będzie jak nie będziesz dorabiał swojej interpretacji do moich słów. Wiem co chcę napisać i twoje wstawki nie są do niczego potrzebne. Tytułem wyjaśnienia, generalnie kobiety wolą aby to facet podszedł bo jest to kulturowo i obyczajowo tak przyjęte. To po pierwsze. Po drugie kobiety są lepsze od większości facetów w tzw. grę i wiedzą, że mają większą wartość wtedy kiedy to facet podchodzi a nie ona. Ale dużo też zależy od wieku. W młodym wieku kobiety są bardziej spontaniczne i mogą podchodzić na imprezach, koncertach itp. Starsze rzadziej.

13 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-02-06 01:00:49)

Robsonpl napisał/a:

Lepiej będzie jak nie będziesz dorabiał swojej interpretacji do moich słów. Wiem co chcę napisać i twoje wstawki nie są do niczego potrzebne.

No ja też nie wiem, gdzie Johnny to wyczytał wink

Odpowiadając jednak na zadane pytanie, to ku mojemu zdumieniu ostatnio zauważyłam, że na imprezach kobiety podchodzą prosić mężczyzn do tańca. Co prawda nie są to tacy zupełnie obcy im faceci, ale jeszcze niedawno taki widok nie był spotykany, przynajmniej przeze mnie.

14

Priscilla napisał/a:
Robsonpl napisał/a:

Lepiej będzie jak nie będziesz dorabiał swojej interpretacji do moich słów. Wiem co chcę napisać i twoje wstawki nie są do niczego potrzebne.

No ja też nie wiem, gdzie Johnny to wyczytał wink

Odpowiadając jednak na zadane pytanie, to ku mojemu zdumieniu ostatnio zauważyłam, że na imprezach kobiety podchodzą prosić mężczyzn do tańca. Co prawda nie są to tacy zupełnie obcy im faceci, ale jeszcze niedawno taki widok nie był spotykany, przynajmniej przeze mnie.

Niby to 'gentleman' zagaduje pierwszy, ale rolą 'lady' było najpierw danie pretekstu np upuszczeniem chusteczki.

15

Jack Sparrow napisał/a:

Niby to 'gentleman' zagaduje pierwszy, ale rolą 'lady' było najpierw danie pretekstu np upuszczeniem chusteczki.

To prawda... ale jak nic mi wychodzi, że obecnie kobiety już nie tylko upuszczają te chusteczki, kiedy upatrzą sobie kandydata do kolejnego "walca", ale nawet nie czekają, czy on tę chusteczkę zauważy wink

16 Ostatnio edytowany przez Talinowski (2024-02-16 11:16:02)

Jednak, jak słusznie zauważyłeś, w dzisiejszych czasach kobiety nie czekają już, aż mężczyzna zauważy chustę.
Myślę, że to świetna zmiana, ponieważ sprawia, że relacje między ludźmi są bardziej równe i partnerskie.

17

Talinowski napisał/a:

Jednak, jak słusznie zauważyłeś, w dzisiejszych czasach kobiety nie czekają już, aż mężczyzna zauważy chustę.
Myślę, że to świetna zmiana, ponieważ sprawia, że relacje między ludźmi są bardziej równe i partnerskie.

Na takie zachowanie z reguły liczą faceci, którzy mają problem z podejściem do kobiet. Jeśli ktoś podchodzi normalnie to nie ma to dla niego znaczenia.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Czy to prawda że co raz częściej kobiet przejmuje iniciatywe i same

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024