Mój FWB zaprosił mnie do swojego rodzinnego domu na wigilię i święta - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mój FWB zaprosił mnie do swojego rodzinnego domu na wigilię i święta

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Mój FWB zaprosił mnie do swojego rodzinnego domu na wigilię i święta

Spotykamy się od ponad 3 miesięcy, spędzamy ze sobą każdą chwilę, piszemy ze sobą od rana do wieczora, Początkowo facet zapewniał mnie, że żywi do mnie bardzo silne uczucia, był dużo bardziej zaangażowany niż ja, ja wolałam być ostrożna... jednak miesiąc temu poinformował mnie, że uczucia z jego strony minęły i, że wcześniej zrobiłby dla mnie wszystko i zaproponował mi układ przyjaciół do seksu. Było mi przykro ale stwierdziłam, że w sumie czemu nie, w końcu też mam swoje potrzeby. Jednak on dalej zachowuje się w stosunku do mnie czule, przytula, całuje w czoło i spędza ze mną każdą chwilę, poza jego deklaracją w zasadzie nic się nie zmieniło. Chciałam od niego czegoś więcej niż przyjaźń i dalej żywie do niego uczucia, które przed nim skutecznie ukrywam. Ostatnio przyniósł mi w prezencie płyte winylowa i balon "3" z okazji 3 miesiecy znajomosci, teraz jeszcze to zaproszenie na święta ale z zaznaczeniem, że jako koleżanka. Dodam, że jestesmy ludzmi po 30stce a czuje się jak nastolatka mając w ogóle takie rozkminy. Sama już nie wiem o co mu chodzi.
Dodam, że ten układ nie opiera się tylko na seksie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mój FWB zaprosił mnie do swojego rodzinnego domu na wigilię i święta

Co to jest FWB ? Jakis nowy gatunek?

3

R_ita2 napisał/a:

Och, te gierki smile

Mnie trochę twój post bawi bo... całowanie w czoło! CAŁOWANIE W CZOŁO. Np u Turków (mój mąż jest Turkiem) to bardzo ważny symbol bo pocałunek w czoło to znak opieki, troski. W Turcji na ślubach nie masz pocałunku w usta bo to nie przystoi a w czoło właśnie, bo MĘŻCZYZNA BIERZE OPIEKĘ NAD KOBIETĄ. i w naszej kulturze wygląda to podobnie, całuski w czoło to troska wink

Po prostu go po ludzku cholera zapytaj, O CO CHODZI wink Jak układ-to tylko na seksie. Jak coś więcej- to chuja nie układ.

Ja nawet nie wiedzialam, ze pocalunek moze miec jakies znaczenie w roznych kulturach....a czemu w usta pocalunek nie przystoi na slubie w Turcji?

4 Ostatnio edytowany przez wieka (2023-12-14 23:29:41)

Maja2128 napisał/a:

Spotykamy się od ponad 3 miesięcy, spędzamy ze sobą każdą chwilę, piszemy ze sobą od rana do wieczora, Początkowo facet zapewniał mnie, że żywi do mnie bardzo silne uczucia, był dużo bardziej zaangażowany niż ja, ja wolałam być ostrożna... jednak miesiąc temu poinformował mnie, że uczucia z jego strony minęły i, że wcześniej zrobiłby dla mnie wszystko i zaproponował mi układ przyjaciół do seksu. Było mi przykro ale stwierdziłam, że w sumie czemu nie, w końcu też mam swoje potrzeby. Jednak on dalej zachowuje się w stosunku do mnie czule, przytula, całuje w czoło i spędza ze mną każdą chwilę, poza jego deklaracją w zasadzie nic się nie zmieniło. Chciałam od niego czegoś więcej niż przyjaźń i dalej żywie do niego uczucia, które przed nim skutecznie ukrywam. Ostatnio przyniósł mi w prezencie płyte winylowa i balon "3" z okazji 3 miesiecy znajomosci, teraz jeszcze to zaproszenie na święta ale z zaznaczeniem, że jako koleżanka. Dodam, że jestesmy ludzmi po 30stce a czuje się jak nastolatka mając w ogóle takie rozkminy. Sama już nie wiem o co mu chodzi.

W którymś momencie Cię oszukał, żeby wyczuć czy Ty masz uczucia w stosunku do niego.
Porozmawiaj z nim szczerze, nie ukrywaj swoich uczuć, bo jak sama nie jesteś szczera, nie oczekuj szczerości od niego.

/Julka, a Ty jak nie rozumiesz jakiegoś słowa, to poszukaj w Google, a nie pytaj na forum jak małe dziecko. /

5

R_ita2 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
R_ita2 napisał/a:

Och, te gierki smile

Mnie trochę twój post bawi bo... całowanie w czoło! CAŁOWANIE W CZOŁO. Np u Turków (mój mąż jest Turkiem) to bardzo ważny symbol bo pocałunek w czoło to znak opieki, troski. W Turcji na ślubach nie masz pocałunku w usta bo to nie przystoi a w czoło właśnie, bo MĘŻCZYZNA BIERZE OPIEKĘ NAD KOBIETĄ. i w naszej kulturze wygląda to podobnie, całuski w czoło to troska wink

Po prostu go po ludzku cholera zapytaj, O CO CHODZI wink Jak układ-to tylko na seksie. Jak coś więcej- to chuja nie układ.

Ja nawet nie wiedzialam, ze pocalunek moze miec jakies znaczenie w roznych kulturach....a czemu w usta pocalunek nie przystoi na slubie w Turcji?

Może mieć różne znaczenie w różnych kulturach wink W turcji podobnie jak w świecie arabskim zawierasz kontrakt małżeński wink Gdzie męzczyzna jest zobowiązany opiekować się kobietą. Pocałunek w usta to rozpusta i rozchulanie, to jest coś co się zostawia na wyłączność, a pocałunek w czoło to znak opieki troski i jak sobie obejrzysz tureckie wesela na youtube to niestety ale całują maks w czółko jak i mój mąż pocałował mnie podczas ślubu smile Może zachodnia Turcja pójdzie krok dalej (bo nie wschodnia, halloo!) i zaczną się całować w usta aczkolwiek przy współczesnej władzy to nie sądzę smile

Dla mnie pocalunek w usta jest najlepszy, to jak w malzenstwie nie caluja sie w usta czy tylko na slubie nie?

6

Maja2128 napisał/a:

Niby nie związek, niby nie układ wink
Moim zdaniem wyjaśnijcie co i jak, plus krzywdzisz siebie na poziomie emocjonalnym.

7 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2023-12-15 00:37:13)

Jak Lucek
+
Potrzebuje bliskosci ale nie chce zobowiazan.
Bliskosc bedzie dopoki nie bedziesz jej oczekiwala.
Toksyny w chuy, ale dozowane powoli - jeszcze poziom jest znosny, jeszcze nie doswiadczylas 10% tego co bedzie dalej (wiec jeszcze przez jakis czas sie od nich nie odetniesz).

8

Układ nie opiera się tylko na seksie.
Jesteś zaangażowana. Dobrze Ci z tym chłopakiem.

Jednak on widzi tylko czubek swojego nosa. Nie dba o twoje uczucia, o twoje szczęście.

Dlaczego?

— wszystkie te czułości, zaangażowanie
— oraz odepchnięcie Cię emocnonalnie przez redukcję do FWB

Skoro więc jest FWB tylko, to czas, abyś skupiła się na swoim interesie:

Chcesz się z nim widywać dla czułości i seksu? Okej. Spotykaj się z nim. Ale jak on znajdzie inną dziewczynę to odejdzie mówiąc "tamta to jest moja przyszła żona". Obyś wtedy nie stwierdziła, żę zmarnowałaś na niego miesiące czy lata.

Możesz się z nim spotykać. Ale szukaj kogoś dla Ciebie. O kim powiesz "muszę odejść, bo tamten to jest mój przyszły mąż".

Jak nie szukasz takiej osoby, to tracisz czas, żyjesz nadziejami i złudzeniami.

Bo nawet jeśli on się pomylił w ocenie swoich uczuć (zonk!), to źle o nim świadczy — pewnie wiele razy Cię jeszcze skrzywdzi w ten sposób. Chcesz się tak męczyć? NIe masz innych opcji?

9

Gary napisał/a:

Układ nie opiera się tylko na seksie.
Jesteś zaangażowana. Dobrze Ci z tym chłopakiem.

Jednak on widzi tylko czubek swojego nosa. Nie dba o twoje uczucia, o twoje szczęście.

Dlaczego?

— wszystkie te czułości, zaangażowanie
— oraz odepchnięcie Cię emocnonalnie przez redukcję do FWB

Gary wie o co chodzi. Ladnie to podsumowales i skontrastowales.

10

Wszystkim bardzo dziękuję za odpowiedzi, dały mi do myślenia i jutro kończę znajomość z tym Panem bo szkoda mi na to życia.

11

R_ita2 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
R_ita2 napisał/a:

Och, te gierki smile

Może mieć różne znaczenie w różnych kulturach wink W turcji podobnie jak w świecie arabskim zawierasz kontrakt małżeński wink Gdzie męzczyzna jest zobowiązany opiekować się kobietą. Pocałunek w usta to rozpusta i rozchulanie, to jest coś co się zostawia na wyłączność, a pocałunek w czoło to znak opieki troski i jak sobie obejrzysz tureckie wesela na youtube to niestety ale całują maks w czółko jak i mój mąż pocałował mnie podczas ślubu smile Może zachodnia Turcja pójdzie krok dalej (bo nie wschodnia, halloo!) i zaczną się całować w usta aczkolwiek przy współczesnej władzy to nie sądzę smile

pewnie chodzi o to, zeby nie nosic sie z intymnoscia przy ludziach. Czemu nie, jest ok.

Ja nie zapomne, jak ogladalam slub kuzyna na Video, bo nie moglam wtedy przyjechac. Jak on ja CALOWAL zone, myslalam ze ja zje, az sie smiac chcialo i sie czlowiek wstydzil za niego.
PS. Jego pierwsza dziewczyna, a byl juz po 30stce.

12

Maja2128 napisał/a:

Wszystkim bardzo dziękuję za odpowiedzi, dały mi do myślenia i jutro kończę znajomość z tym Panem bo szkoda mi na to życia.

Nie koncz jeszcze, porozmawiajcie, skoro tak dobrze sie dogadujecie, to szkoda psuc ten "zwiazek" obojetnie jak go nazywacie.

Moze jak porozmawiacie, okaze sie wielka miloscia...

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mój FWB zaprosił mnie do swojego rodzinnego domu na wigilię i święta

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024