tekst faceta - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 87 ]

Temat: tekst faceta

Powiedzcie mi czy przesadzam, czy mam rację.

Znamy się 3 miesiące, nie poznał jeszcze moich rodziców, ale zobaczył wczoraj moją mamę na fb.
I dziś taki tekst:
"Ale z twojej mamy ładna kobietka. Pewnie w twoim wieku była niezła rakieta. Myślę że ładniejsza od ciebie".
Trochę mnie zatkało i powiedziałam "to było trochę chamskie".
A on "może i chamskie ale jestem szczery".

Kurde, nie wiem co o tym myśleć. Mnie to obraziło, a on uważa że wymyślam i przesadzam.

Z moją mamą mam super kontakt i faktycznie jest atrakcyjna, ale zupełnie nie o to chodzi.
Tylko nikt go o zdanie nie pytał. Nie pytałam go która z nas jest ładniejsza.
To tak jakbym zobaczyła jego ojca czy brata w samej bieliźnie i powiedziałabym "Wiesz, twój brat wygląda na lepiej obdarzonego od ciebie. Może jestem chamska, ale chociaż szczera".

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: tekst faceta

Powiedz mu tak... szczerze wink

3

antoinette22 napisał/a:

Powiedzcie mi czy przesadzam, czy mam rację.

Znamy się 3 miesiące, nie poznał jeszcze moich rodziców, ale zobaczył wczoraj moją mamę na fb.
I dziś taki tekst:
"Ale z twojej mamy ładna kobietka. Pewnie w twoim wieku była niezła rakieta. Myślę że ładniejsza od ciebie".

Kurde, nie wiem co o tym myśleć. Mnie to obraziło, a on uważa że wymyślam i przesadzam.

Z moją mamą mam super kontakt i faktycznie jest atrakcyjna, ale zupełnie nie o to chodzi.
Tylko nikt go o zdanie nie pytał. Nie pytałam go która z nas jest ładniejsza.
To tak jakbym zobaczyła jego ojca czy brata w samej bieliźnie i powiedziałabym "Wiesz, twój brat wygląda na lepiej obdarzonego od ciebie. Może jestem chamska, ale chociaż szczera".

Nie chamskie, ale absolutnie nie na miejscu, nietaktowne.
Niektórzy nie wiedzą co wypada, co nie... Z tą szczerością też nie można przesadzać, mówić co się myśli, ale tylko to co wypada...

4

Jakiś prymityw totalny z tego gościa big_smile weź go spuść na drzewo.

5

Lucyfer666 napisał/a:

Powiedz mu tak... szczerze wink

Nie no, nie znam jego rodziny.
Podałam tylko przykład jakie to byłoby dla niego "przyjemne".

Mi nie chodzi o to, że moją mamę ocenił jako atrakcyjną, bo miał prawo, ale po co ten tekst że ładniejsza niż ja?
Jeszcze potem, gdy widział że jestem zła, mówił "no to pokaż jej zdjęcie z młodości, porównam".
I co on myślał, że pobiegnę po jej zdjęcie, a on przyjrzy się okiem eksperta i powie "tak, no zobacz, ty jesteś o wiele brzydsza".

Kurde, nie mówi się kobiecie że jest brzydsza niż inna... sad
Straciłam ochotę na tę znajomość, czy to księżniczkowate z mojej strony?

6

antoinette22 napisał/a:

Straciłam ochotę na tę znajomość

Powiedz mu to, szczerze smile

7

Lucyfer666 napisał/a:
antoinette22 napisał/a:

Ironizujesz? cool

8

antoinette22 napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:
antoinette22 napisał/a:

Ironizujesz? cool

chyba nie.

9

Może napisz jaki to typ faceta, bo jak taki z drewna ciosany prosty chłopak, to by mnie taki tekst nie zaskoczył, ale jak na poziomie facet, z jakąś edukacją i perspektywami to czerwona lampka - może zaczął wychodzić chamski typ charakteru i chłopak przestał się kryć ze swoim prawdziwym ja.

10

Borówka90 napisał/a:

Może napisz jaki to typ faceta, bo jak taki z drewna ciosany prosty chłopak, to by mnie taki tekst nie zaskoczył, ale jak na poziomie facet, z jakąś edukacją i perspektywami to czerwona lampka - może zaczął wychodzić chamski typ charakteru i chłopak przestał się kryć ze swoim prawdziwym ja.

Niebywale inteligentny, jeden z najinteligentniejszych jakich znałam.

11

Znaczy, że jesteś brzydsza od swojej matki i masz o to pretensje do faceta, że powiedział to na głos?

12

Według mnie wiedział co robi. Chciał, żebyś poczuła się w taki sposób, w jaki się poczułaś. Za jakiś czas byłaby kolejna tego typu sytuacja i testowanie na ile może sobie pozwolić.

13

Zagalopował się i teraz nie wie jak wyjść z sytuacji zachowując twarz.
Nie umie przeprosić, może jest z tych, co nie potrafią przyznać się do winy?

Zostaw tą sprawę, bo drążenie jej psuje sytuację, jednak zacznij na niego zwracać uwagę pod tym kątem. wink
Jeśli to bardzo młody chłopak, to może jeszcze nie wie jak sobie z tym poradzić. Idzie w zaparte godne lepszej sprawy.
Chyba podeszłaś  ambicjonalnie do zdarzenia, więc on zachowuje się podobnie. Kto będzie bardziej ambitny i postawi na swoim?
Dobrym rozwiązaniem w takiej sytuacji może być żart, ile warta taka szczerość.  wink

14

Mnie by zniesmaczyła tylko forma wypowiedzi. Rakieta? Wtf? Tak może komentować typ w gronie kumpli przechodzące obok dziewczyny; facet z klasą nie odezwie się w ten sposób o matce dziewczyny i to do tej dziewczyny.
Ale treść? Nie przejęłabym się, pewnie by mi się nawet miło zrobiło, że uważa moją mamę za ładną, nawet jeśli ładniejszą ode mnie. Co za problem?

15

Farmer napisał/a:

Znaczy, że jesteś brzydsza od swojej matki i masz o to pretensje do faceta, że powiedział to na głos?

Następny ciosany z drewna big_smile

16

Farmer napisał/a:

Każde słowo powinno minąć trzech strażników
Pierwszy pyta czy to jest prawda.
Drugi pyta czy to jest miłe.
Trzeci pyta czy trzeba to powiedzieć.
wink

Jeszcze by tego brakowała, aby jej powiedział, że jest brzydsza.
Dałeś czadu big_smile

17

Agnes76 napisał/a:
Farmer napisał/a:

wink

Dałeś czadu big_smile

A nie powiedział? smile

18

A to nie jest przykład próby manipulacji?
Wiecie, cos w stylu:
Jesteś ładna, ale twoja mama jest ładniejsza.
Jesteś inteligentna, ale twoja siostra uchodzi na ta bardziej mądra.
Jesteś zaradna, ale przy swojej koleżance to wyglądasz blado.

Czy nie było z strony twojego faceta jakiś innych porównań twojej osoby?

19

Farmer napisał/a:
Agnes76 napisał/a:
Farmer napisał/a:

wink

Dałeś czadu big_smile

A nie powiedział? smile

Nie powiedział.
Na swoje szczęście.

Porównaj zdania:
Mama jest od ciebie ładniejsza
Jesteś brzydsza od mamy.

Widzisz różnicę?

20

Toksyczny prostak, zakonczylabym znajomosc.

21

Agnes76 napisał/a:

Porównaj zdania:
Jesteś brzydsza od mamy.

Widzisz różnicę?

Przekaz jest ten sam smile

22

Bez przesady jestes zazdrosna o matke minimum 20 lat starsza od ciebie. Na drugi raz mu powiedz "ze jego ojciec byl od niego przystojnieszy 20 lat temu "

23 Ostatnio edytowany przez wieka (2023-12-14 19:08:58)

Agnes76 napisał/a:
Farmer napisał/a:
Agnes76 napisał/a:

wink

Dałeś czadu big_smile

A nie powiedział? smile

Nie powiedział.
Na swoje szczęście.

Porównaj zdania:
Jesteś brzydsza od mamy.

Widzisz różnicę?

W sumie to na jedno wychodzi, bo skoro mama ładniejsza, to ona brzydsza, tylko niby lepiej brzmi.

Mogło by to ujść w tłoku, jakby powiedział to w żartach, choć być może tak było, ale po reakcji autorki, obydwoje się zapętlili.

Jakby nie patrzeć to faux-pas z jego strony.

24

JuliaUK33 napisał/a:

Bez przesady jestes zazdrosna o matke minimum 20 lat starsza od ciebie. Na drugi raz mu powiedz "ze jego ojciec byl od niego przystojnieszy 20 lat temu "

lepiej  - A mój ojciec  jest od  ciebie przystojniejszy.
lol

Żartuję oczywiście.

25

wieka napisał/a:
Agnes76 napisał/a:
Farmer napisał/a:

A nie powiedział? smile

Nie powiedział.
Na swoje szczęście.

Porównaj zdania:
Jesteś brzydsza od mamy.

Widzisz różnicę?

W sumie to na jedno wychodzi, bo skoro mama ładniejsza, to ona brzydsza, tylko niby lepiej brzmi.

Mogło by to ujść w tłoku, jakby powiedział to w żartach, choć być może tak było, ale po reakcji autorki, obydwoje się zapętlili.

Bo jest chamski i niewychowany jakby z lasu uciekl.

26

JuliaUK33 napisał/a:

I tu się zgadzamy.

27 Ostatnio edytowany przez Legat (2023-12-14 19:30:28)

Jakoś tak mi się skojarzyło z wątkiem, w którym facet chciał spermę sprzedawać. smile
Tutaj myślę, że jest podobnie. Wyrwałaś jedną z walk w waszej związkowej wojence i przyszłaś po święte oburzenie od użytkowniczek.

28

Farmer napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

I tu się zgadzamy.

A ja niekoniecznie smile
Zależy czy jego intencją było sprawienie przyjemności mamie dziewczyny  czy przykrości samej dziewczynie.
Ludzie czasem coś chlapną, i  chociaż chcą dobrze to wychodzą takie kwiatki.
Jak to mówią - dobrymi chęciami piekło brukowane.

Gdyby użył zwrotu, że jest brzydsza od mamy, wtedy jego intencje byłyby oczywiste - chciał jej dokuczyć.
Gdy  wyraził zachwyt urodą mamy mógł mieć jak najlepsze intencje, tylko palnął głupstwo.

A potem ludzie  nie mogą pojąć co takiego się stało, że znajomość została zerwana.
Bo o co? Że pochwalił urodę jej mamy? Niemożliwe smile

29

Nie ironizuję.

Sam lubię mówić szczerze, ale Ty powinnaś również tonować takie teksty, jeżeli tak bardzo Ciebie dotknęły.

30

Agnes76 napisał/a:

Ludzie czasem coś chlapną, i  chociaż chcą dobrze to wychodzą takie kwiatki.
Jak to mówią - dobrymi chęciami piekło brukowane.

zwyczajnie chlapnął, autorce się nie spodobało, to przyszła tu ponarzekać zamiast albo obrócić w żart, albo powiedzieć, że trochę ją  to dotknęło (jak niskie poczucie własnej wartości trzeba mieć?)

Agnes76 napisał/a:

Gdyby użył zwrotu, że jest brzydsza od mamy, wtedy jego intencje byłyby oczywiste - chciał jej dokuczyć.
Gdy  wyraził zachwyt urodą mamy mógł mieć jak najlepsze intencje, tylko palnął głupstwo.

jak to facet

Agnes76 napisał/a:

A potem ludzie  nie mogą pojąć co takiego się stało, że znajomość została zerwana.
Bo o co? Że pochwalił urodę jej mamy? Niemożliwe smile

na to wychodzi

31 Ostatnio edytowany przez ABC50 (2023-12-14 20:19:27)

@Antoinette22

Kobiety mają doskonała intuicje. Energia żeńska w pełnej krasie.  My faceci jak usłyszymy ten tekst o bracie to nazajutrz nawet nie będziemy o tym pamiętać, o ile w ogóle zwrócimy na to uwagę. Dla nas to normalne że można coś palnąć. Tylko że zgadzam sie że człowiek pokazuje wtedy swoje prawdziwe oblicze. A ślady zawsze prowadzą do mordercy.

32 Ostatnio edytowany przez Diarmuid (2023-12-14 21:59:49)

Mnie by zaniepokoiło to, że wprost mu mówisz jak się poczułaś, nie ukrywasz swoich emocji tylko jasno stawiasz sprawę.
No i odbijasz się od klasycznego "przesadzasz/wymyślasz". Ahh, aż mam ciarki na plecach gdy je słyszę.

Wychodzi na to, że nie będzie też potrafił rozmawiać w związku.
Wszystkie twoje obiekcje, uczucia, potrzeby będą kwitowane słowem przesadzasz, wydaje ci się, z nudów wymyślasz.

Nie, nie. Napatrzyłam się w domu i wiem czym to śmierdzi smile

33

Farmer napisał/a:

przyszła tu ponarzekać zamiast albo powiedzieć, że trochę ją  to dotknęło

Przecież jasno napisałam że mu POWIEDZIAŁAM że to chamskie.
Napisałam że WIDZIAŁ że jestem zła.

34

antoinette22 napisał/a:
Farmer napisał/a:

Faceci na tym forum non stop jazgocza o swoim jakze ciezkim losie

35

antoinette22 napisał/a:
Farmer napisał/a:

Jak chłopak mądry to się szybko zwinie.

Agnes76 napisał/a:

- A mój ojciec  jest od  ciebie przystojniejszy.
lol

Żartuję oczywiście.

Amatorzy.

- Fajnego masz tego siusiaczka, taki zabawny. A wiesz, mój były to miał penisa. A mógł i mógł, nie to co Ty.
wink

37

RozrabiakaWmalinowymGaju napisał/a:
Agnes76 napisał/a:

lol

Żartuję oczywiście.

Amatorzy.

- Fajnego masz tego siusiaczka, taki zabawny. A wiesz, mój były to miał penisa. A mógł i mógł, nie to co Ty.
wink

To ty miales chlopaka?

38

JuliaUK33 napisał/a:

To zależy ile on ma lat. Równie dobrze on może mieć 35, a mama 40.
Autorka ma najprawdopodobniej 22 - wnioskuję z nicka.

39

antoinette22 napisał/a:

Zwykły cymbał.

Nie było chamskie, tylko szczere.
Ale szczerze mówić to czasem głupota.

Zachował się głupio.

A ty kręcisz z tego dramę.
Daj spokój, bo takich głupot będzie więcej w całym zyciu.

40

Diarmuid napisał/a:

Mnie by zaniepokoiło to, że wprost mu mówisz jak się poczułaś, nie ukrywasz swoich emocji tylko jasno stawiasz sprawę.
No i odbijasz się od klasycznego "przesadzasz/wymyślasz". Ahh, aż mam ciarki na plecach gdy je słyszę.

Wychodzi na to, że nie będzie też potrafił rozmawiać w związku.
Wszystkie twoje obiekcje, uczucia, potrzeby będą kwitowane słowem przesadzasz, wydaje ci się, z nudów wymyślasz.

Nie, nie. Napatrzyłam się w domu i wiem czym to śmierdzi smile

Podpisuję się pod każdym słowem. To jest toksyczne i ani się Autorka nie obróci, a za chwilę okaże się, że sama o sobie myśli, że "coś jest z nią mocno nie tak".

Partner zachował się nietaktownie. Nie jest wykluczone, że tego tekstu nie przemyślał i po prostu głupio palnął, ale niepokojące jest, że kiedy zwróciłaś na to uwagę, to umniejsza Twoim uczuciom, nie potrafi przeprosić, a wręcz przerzuca uwagę i odpowiedzialność za swoje słowa na Ciebie, jakobyś to Ty była przewrażliwiona. Ty masz jednak pełne prawo nie życzyć sobie takich tekstów, opinii i porównań, a on powinien to uszanować. Ktoś powie, że głupie, ale na tym właśnie polega wyznaczanie granic i szacunek do drugiej osoby, tu: Twojego chłopaka do Ciebie, antoinette22.

JuliaUK33 napisał/a:

To ty miales chlopaka?

Julia, widzę, nadal w formie. big_smile

41

antoinette22 napisał/a:
Borówka90 napisał/a:

Niebywale inteligentny, jeden z najinteligentniejszych jakich znałam.

tu racja borowka

42

RozrabiakaWmalinowymGaju napisał/a:
Agnes76 napisał/a:

lol

Żartuję oczywiście.

Amatorzy.

wink

hahaha

43

123qwerty123 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

No mogloby tak byc, ale raczej z jego zachowania wynika, ze jest lekko po 20tce

44

Gosiawie napisał/a:
123qwerty123 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

A mnie by właśnie nie zdziwiło jakby był starszy. Typek odstrasza kobiety w swoim wieku głupimi tekstami i zachowaniem i jedynie młoda niedoświadczona dziewczyna była skora na niego spojrzeć. Oni się spotykają 3 miesiące. Myślę, że to nie będzie jedyne jego nietaktowne zachowanie, tylko z czasem pojawi się ich więcej.

45

123qwerty123 napisał/a:
Gosiawie napisał/a:
123qwerty123 napisał/a:

A mnie by właśnie nie zdziwiło jakby był starszy. Typek odstrasza kobiety w swoim wieku głupimi tekstami i zachowaniem i jedynie młoda niedoświadczona dziewczyna była skora na niego spojrzeć. Oni się spotykają 3 miesiące. Myślę, że to nie będzie jedyne jego nietaktowne zachowanie, tylko z czasem pojawi się ich więcej.

Bo faceci to sa wieczne dzieci jak maja po 20 kilka lat to sie zachowuja jak nastolatki, a jak dobija 40 stki to dziecinnieja do reszty i wogole nawet nie mysla co mowia i robia... nie na darmo wzielo sie powiedzenie "stary, a glupi ". Kobiety z wiekiem robia sie coraz bardziej madrzejsze,a u facetow na odwrot

JuliaUK33 napisał/a:

Kobiety z wiekiem robia sie coraz bardziej madrzejsze,a u facetow na odwrot

Julciu, Ty chyba jeszcze jesteś bardzo młoda, prawda? Jakiś taki powiew młodości bije z Twych postów;)

47

wieka napisał/a:

Z tą szczerością też nie można przesadzać, mówić co się myśli, ale tylko to co wypada...

A potem wielkie zdziwienie, że ludzie są ze sobą, a kompletnie się nie znają i nie potrafią komunikować.

Palnął głupim tekstem? Palnął. Na chuj drążyć temat, albo się odgrywać czy cokolwiek. Facet prosty jak konstrukcja cepa - co w głowie, to na języku. Ot i wszystko.

48 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2023-12-15 18:12:51)

Agnes76 napisał/a:

Porównaj zdania:
Jesteś brzydsza od mamy.

Widzisz różnicę?

Nie. Bo nie ma żadnej. Efekt jest dokładnie ten sam. Żeby ktoś był ładniejszy, to ktoś musi być brzydszy. Jak ktoś ma być szczuplejszy - to ktoś inny musi być grubszy.

Jak powiesz dla swojego partnera, że ma większego siusiaka od wszystkich swoich kolegów, to nie osłodzi mu to newsa o zdradzie wink

Zawinięcie gówna w sreberko nie uczyni zeń czekolady.

49

Człowiek pokazuje swoje oblicze nie po tym co robi świadomie. Człowiek pokazuje swoje oblicze po tym co robi nieświadomie.

50

Jack Sparrow napisał/a:
wieka napisał/a:

Z tą szczerością też nie można przesadzać, mówić co się myśli, ale tylko to co wypada...

A potem wielkie zdziwienie, że ludzie są ze sobą, a kompletnie się nie znają i nie potrafią komunikować.

To akurat z komunikacją nie ma ma nic wspólnego.

51

wieka napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:
wieka napisał/a:

To akurat z komunikacją nie ma ma nic wspólnego.

Szczerość jest podstawą komunikacji. Tylko jak się dorabia do niej ideologię to kończy się dramatami jak tutaj. Po co kręcić aferę i robić z siebie ofiarę w internecie?

Dla tego koleżki na 90% to było stwierdzenie takie jak 'deszcz jest mokry', 'słońce świeci', czy 'trawa rośnie'. Niektórzy tak po prostu mają. Pojawia im się w głowach myśl i ją od razu wyrzucają ustami bez żadnego filtra. Tacy są ultra prości w komunikacji, bo treść stanowi sedno przekazu. Nie forma. Nie jakieś sztuczne filtry "a tego nie powiem, bo co jak kogoś urażę".

Oczywiście jakiś tam wąski odsetek manipulatorów istnieje i trzeba umiejętnie zaznaczać granicę własnej godności. Ale robić z siebie ofiarę, bo jakiś tam ledwo poznany typ stwierdził, że jej matka była ładniejsza? Kompletnie bez sensu.

52 Ostatnio edytowany przez ABC50 (2023-12-15 19:41:46)

@Jack Sparrow
Kompletnie bez sensu z punktu widzenia faceta. Ale z punktu widzenia kobiety to bardzo ważny znak. Znak że gościu jaja sobie robi z relacji i nie myśli o tym poważnie. Znak że ma jakieś wady charakterologiczne. Brak dyscypliny, bezczelność, cynizm, lekkomyślność. Tak to tylko jeden moment ale jak ci hamulec w samochodzie nie zadziała to jedziesz na przegląd a nie ślepo mówisz to tylko jeden raz, po co robić aferę, itd.

53

ABC50 napisał/a:

Znak że gościu jaja sobie robi z relacji i nie myśli o tym poważnie. Znak że ma jakieś wady charakterologiczne. Brak dyscypliny, bezczelność, cynizm, lekkomyślność.

A to niby ja tworze teorie smile

54

Ocknij się. Tłumacze ci że kobiety patrzą na to inaczej niz my. A ty na to: Nie one patrzą na to tak jak faceci. To tylko wymyślone teorie..... Na brawo, żeś argument podał od siedmiu boleści.

55

ABC50 napisał/a:

Ocknij się. Tłumacze ci że kobiety patrzą na to inaczej niz my. A ty na to: Nie one patrzą na to tak jak faceci. To tylko wymyślone teorie..... Na brawo, żeś argument podał od siedmiu boleści.

My nie patrzymy na takie glupie teksty do nas jak faceci

56

ABC50 napisał/a:

Ke ?

57 Ostatnio edytowany przez ABC50 (2023-12-15 20:22:07)

Faceci oceniają po wyglądzie, kobiety po zachowaniu. Reszta wiadomo też ma znaczenie ale obie płcie mają odwrotne priorytety w ocenie. Dlatego my nawet nie zauważymy tego tekstu a kobieta go zauważy w mig i będzie pamiętać miesiącami. Czego nie rozumiesz w tym? Proste jak budowa cepa.

58

ABC50 napisał/a:

Czego nie rozumiesz w tym?

Tego:

A ty na to: Nie one patrzą na to tak jak faceci.

Gdzie ja tak napisałem? Nie pomyliłeś mnie z kimś?

59

Przed chwilą pisałeś że ktoś robi z siebie ofiarę.... I że to jest bezsensu. To ci tłumacze gdzie jest ten sens którego nie widziałeś.

60

Jack Sparrow napisał/a:
Agnes76 napisał/a:

Porównaj zdania:
Jesteś brzydsza od mamy.

Widzisz różnicę?

Nie. Bo nie ma żadnej. Efekt jest dokładnie ten sam. Żeby ktoś był ładniejszy, to ktoś musi być brzydszy. Jak ktoś ma być szczuplejszy - to ktoś inny musi być grubszy.

Jak powiesz dla swojego partnera, że ma większego siusiaka od wszystkich swoich kolegów, to nie osłodzi mu to newsa o zdradzie wink

Zawinięcie gówna w sreberko nie uczyni zeń czekolady.

Strasznie prostacki tekst.
Ludzie na pewnym poziomem kultury nie wyrażają się w ten sposób.

61

ABC50 napisał/a:

Przed chwilą pisałeś że ktoś robi z siebie ofiarę.... I że to jest bezsensu. To ci tłumacze gdzie jest ten sens którego nie widziałeś.

Nie. To nie jest sens. Ja wiem, że kobiety zwracają uwagę na trochę inne rzeczy niż faceci, ale w tym wypadku to jest robienie z siebie ofiary i granie kartą emocji. Sensem jest zwracanie uwagi na takie zachowania i w przypadku powielania pewnych schematów wyciągnięcie stosownych wniosków. A nie kreślenie absurdalnych scenariuszy braku zaangażowania i cynizmu po jednym głupowatym (acz kompletnie nieszkodliwym) tekście od osoby, którą się ledwo co poznało.

62 Ostatnio edytowany przez ABC50 (2023-12-15 20:52:23)

@Jack Sparrow

Co?
To jest punkt widzenia mężczyzny. Mężczyzny. Mówisz że kobiety powinny oceniac i myśleć na tej podstawie bo co? Bo tak widzą to mężczyźni?
Wiadomo że kobieta będzie na to zwracać uwagę..... Wiesz czemu? Bo jest kobietą.  A kobiety oceniają po zachowaniu.

Zakreciles się gdzieś na karuzeli i nie możesz z niej wyjść.

63

ABC50 napisał/a:

@Jack Sparrow

Co?
To jest punkt widzenia mężczyzny. Mężczyzny. Mówisz że kobiety powinny oceniac i myśleć na tej podstawie bo co? Bo tak widzą to mężczyźni?
Wiadomo że kobieta będzie na to zwracać uwagę..... Wiesz czemu? Bo jest kobietą.  A kobiety oceniają po zachowaniu.

Dokladnie masz racje

64

Agnes76 napisał/a:

Strasznie prostacki tekst.
Ludzie na pewnym poziomem kultury nie wyrażają się w ten sposób.

Aleś wyrażają. Tylko nigdy nie mają odwagi mówić takich rzeczy wprost. To jak z politykami - w błysku fleszy jedno, a potem w mailach i nagraniach wychodzi jak to wygląda od kulis. Jak tylko tacy czują rozprężenie, że mogą przestać udawać, to wychodzi od takich często pogarda lub strach. W życiu poznałem tylko jednego faktycznego dżentelmena. Takiego prawdziwego z krwi i kości. I wiem, ze nie udaje, bo taki był od czasów szkolnych. Reszta jedynie przywdziewała taką maskę.

Jak to mawiał Józef Piłsudski: naród wspaniały, tylko ludzie kurwy.

https://psychologiazycia.com/swiat-mase … sla-czuja/

65 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2023-12-15 21:05:28)

ABC50 napisał/a:

@Jack Sparrow

Co?

To ty się zakręciłeś chłopaku. Przecież nie neguję, że kobiety szukają czegoś innego i mają inne spojrzenie na płeć. I że biorą pod uwagę zachowanie bardziej niż sam wygląd (który skądinąd i tak nie jest tematem pomijalnym, bo wciąż pozostaje ważny). Ale ja piszę tu o autorce i opisanej sytuacji. Wyciąganie tak daleko idących wniosków po JEDNYM tekście osoby, którą ledwo się co poznało jest po prostu głupie. I tu akurat płeć nie ma żadnego znaczenia.

Owszem jest to wskazanie do zachowania czujności na przyszłość, ale to wszystko. Nie ma sensu dorabiać ideologii i tworzyć scenariuszy. Ludzie są....ludzcy. I czasami popełniają mniej lub bardziej świadome błędy. Tak kobiety, jak i mężczyźni. Ot i wszystko.

Posty [ 1 do 65 z 87 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024