Na forum było pytanie o uzależnienie. Wszelkie uzależnienia można zastąpić troską o system, czyli pomocą dla zwierząt i roślin, przy których występują niezwykłe doznania, uczucia i euforia, które z niczym nie można porównać. Ludzi, którzy w systemie czynią destrukcje, uświadamiać, aby w trosce o system pomagali zwierzętom i roślinom. I w systemie negatywnymi myślami, słowami i uczynkami, nie czynili destrukcji, za którą na pewno poniesie się konsekwencje.
Ja jestem uzależniony od pięknych kobiet.
Liczy się?
Liczy się?
Wszystkie uzaleznienia sie licza... ja kiedys bylam uzalezniona od kawy,a teraz to sie boje jej pic,bo mam duze spadki cukru po niej plus jestem bardziej zmeczona po jej wypiciu a ponoc kawa daje energii
Liczy się?
Ładne nie koniecznie jest rozsądne, czyli według ludowego przysłowia "co ładnieńkie, to głupieńkie" Według współczesnej psychologii człowiek jest tym, na czym skupia uwagę.
Farmer napisał/a:Ja jestem uzależniony od pięknych kobiet.
Liczy się?Ładne nie koniecznie jest rozsądne, czyli według ludowego przysłowia "co ładnieńkie, to głupieńkie" Według współczesnej psychologii człowiek jest tym, na czym skupia uwagę.
Glupie to przyslowie jest pewnie jakas stara brzydka jedza to wymyslila
toni144 napisał/a:Farmer napisał/a:Ja jestem uzależniony od pięknych kobiet.
Liczy się?Ładne nie koniecznie jest rozsądne, czyli według ludowego przysłowia "co ładnieńkie, to głupieńkie" Według współczesnej psychologii człowiek jest tym, na czym skupia uwagę.
Glupie to przyslowie jest pewnie jakas stara brzydka jedza to wymyslila
I pewnie bała się i nie lubiła nietoperzyków
Analogicznie do uzależnień, które według ludowego przysłowia to "każda osoba ma swego zajoba" Świadomi swoich problematycznych uzależnień. Teraz możemy zamienić uzależnienia na troskę o ekosystem.
Teraz możemy zamienić uzależnienia na troskę o ekosystem.
Nie zmienię mojego uzależnienia na brzydkie kobiety.
toni144 napisał/a:Teraz możemy zamienić uzależnienia na troskę o ekosystem.
Można wybrać kompromis, czyli kochać się w urodziwych, a żenić z rozsądnymi.
Farmer napisał/a:toni144 napisał/a:Teraz możemy zamienić uzależnienia na troskę o ekosystem.
Glupi kompromis to jest
toni144 napisał/a:Farmer napisał/a:Nie zmienię mojego uzależnienia na brzydkie kobiety.
Glupi kompromis to jest
Możesz uzasadnić dlaczego "głupi kompromis..."
JuliaUK33 napisał/a:toni144 napisał/a:Można wybrać kompromis, czyli kochać się w urodziwych, a żenić z rozsądnymi.
Glupi kompromis to jest
Ludowej mądrości uzasadnienie, czyli uroda ulegnie destrukcji. Natomiast rozsądek nie ulegnie destrukcji.
toni144 napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Glupi kompromis to jest
Ludowej mądrości uzasadnienie, czyli uroda ulegnie destrukcji. Natomiast rozsądek nie ulegnie destrukcji.
Mozna miec urode i rozsadek
toni144 napisał/a:toni144 napisał/a:Możesz uzasadnić dlaczego "głupi kompromis..."
Mozna miec urode i rozsadek
Nad tym sporadycznym przypadkiem, zawsze górować będzie rozsądek, miłosierdzie i dbanie o ekosystem, które destrukcji nie ulegają.
Odnośnie ludowych powiedzeń.
Jak mawiał Hajto im dalej w las tym większe drzewa.
Odnośnie ludowych powiedzeń.
Jak mawiał Hajto im dalej w las tym większe drzewa. :)
Ludowe przysłowie, piękną analogią do waszych i moich komentarzy.