Wiem, że wybory nie są jawne Ale z czystej ciekawości - na kogo (jaką partię) zagłosujecie?
Szczerze to mam jeszcze pewne wątpliwości, dlatego może czyjeś argumenty mnie przekonają.
Jedno wiem na pewno: zagłosuję przeciwko PiS.
Jednak prawdopodobnie - jeśli do władzy dojdzie KO - od stycznia i tak będzie 800+ i większy ZUS. A ja już mam tego serdecznie dość jako zwyczajna, pracująca, bezdzietna osoba. A znowu Trzecia Droga ma małe szanse wygrać, więc to trochę głos wyrzucony w błoto.
A może są tu zwolennicy PiSu? Bez hejtu, Waszych argumentów też chętnie posłucham.
1 2023-09-24 09:42:51 Ostatnio edytowany przez madoja (2023-09-24 10:10:17)
Plusy PIS tak na szybko, to polityka ostatnich 2 lat odnośnie ruszenia sprawy zbrojeń i przemysłu obronnego (minus to robienie tego pod publiczkę i pokazy), budowa CPK, czy konsolidacja Orlen.
Gruby minus to szczucie w TVP (to trzeba koniecznie zmienić, bo zaczną się ataki na ulicach, z resztą chyba już się zaczęły), zniszczenie wielu instytucji na czele z Trybunałem Konstytucyjnym i oczywiście fatalna pozycja Polski w UE.
Co do opozycji to wg mnie nic nie wiadomo. Te 100 pkt PO to napisane na kolanie życzenia. Prawdopodobnie można liczyć na polepszenie kontaktów z UE. Ale jeśli przypomni się polityka PO podczas ich rządów - uległość wobec Niemiec, no to może lepiej nie.
Plusy PIS tak na szybko, to polityka ostatnich 2 lat odnośnie ruszenia sprawy zbrojeń i przemysłu obronnego (minus to robienie tego pod publiczkę i pokazy), budowa CPK, czy konsolidacja Orlen.
Gruby minus to szczucie w TVP (to trzeba koniecznie zmienić, bo zaczną się ataki na ulicach, z resztą chyba już się zaczęły), zniszczenie wielu instytucji na czele z Trybunałem Konstytucyjnym i oczywiście fatalna pozycja Polski w UE.
Co do opozycji to wg mnie nic nie wiadomo. Te 100 pkt PO to napisane na kolanie życzenia. Prawdopodobnie można liczyć na polepszenie kontaktów z UE. Ale jeśli przypomni się polityka PO podczas ich rządów - uległość wobec Niemiec, no to może lepiej nie.
Czyli na kogo zagłosujesz?
4 2023-09-24 10:36:27 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2023-09-24 10:48:59)
Też nie wiem, na kogo zagłosować i podobnie do Ciebie, madoja jestem po prostu w antypisie. Pewnie zdecyduję przed samym glosowaniem ale jest też wielce prawdopodobne, że będę wtedy świeżo w połogu, więc w ogóle nie zagłosuję i problem jakby sam się rozwiąże.
PS. Na pewno odpada Konfa. Zniechęca mnie nie tyle to, że domagają się możliwości jedzenia psów :-D, ale to, że mówią wprost, że programy są dla idiotów, kobieta jest częścią dobytku mężczyzny i nie powinna nawet glosować, leczyć mogą nas znachorki, małżeństwa powinny być nierozerwalne, dają instrukcje jak zrobić, żeby gwałcić kobietę i żeby ona nie zgłosiła gwałtu i wiele innych.
A to, że postulują bardzo kosztowne wg wyliczeń analityków liberalne podejście do gospodarki też mnie nie przekonuje, bo wiadomo, że to skrajnie radykalna partia reprezentująca margines społeczeństwa, więc na razie nie ma szans na rządzenie, więc obiecywać mogą wszystko.
Tylko Konfederacja. Reszta to to samo okradanie obywateli tylko opakowane w różne papierki. Mniej lub bardziej atrakcyjne.
6 2023-09-24 10:56:53 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2023-09-24 11:01:16)
Na PIS oczywiscie. PO i cala lewica maja u mnie dozgonna gwarancje nie glosowania na nich po filmie "zielona granica", to ,ze darli mordy w czasie srovida ,by karac niezaszczepionych i, zeby wprowadzic obowiazkowe szczepieniu-wlasnie wtedy wyszla ich hipokryzja z moje cialo moj wybor, z tego, ze klamia na kazdym kroku np tusk obiecuje jedno,a robi drugie. Przez to,ze robia wszystko by wpuscic nielegalnych migrantow na granicy z Bialorusia, ktorzy sa czesto agresywni dodatkowo nie potrafia odroznic legalnych migrantow od nielegalnych, ze robia wszystko co Niemcy im powiedza, sprzedaja wszystko w Polsce, chcieli sprywatyzowac wiele rzeczy nawet lasy do ktorych kazdy ma prawo obecnie chodzic. Oslabili by nasze wojsko,bo tusk likwidowal jednostki wojskowe itp- za jego rzadow nic nie zrobiono dobrego dla spoleczenstwa, a wrecz przeciwnie emerytury to byly ochlapy mojej mamy starsza sasiadka opowiadala jej,ze za PO dostawala tylko 300 zl emerytury i musiala co niedziele isc do kosciola by dostac cieply posilek i paczke z jedzeniem, wiek emerytalny byl podniesiony,bo tusk traktuje ludzi jak tania sile robocza oby harowac do usranej smierci za marne wynagrodzenie i jeszcze marniejsza emeryture
Konfederacja nie za ich sredniowieczne poglady, ktore utrudnialy by kobietom zycie, za ich podejscie do zwierzat jako weganka to maja wielkiego minusa u mnie, ze realizuja programy nierealne np jak czlowiek moze sie leczyc za 400 zl czy ile oni tam ludziom proponowali jakby wygrali-ich obietnice sa oderwane od rzeczywiatosci... ale musze przyznac,ze w podejsciu do srovida i scepionek maja u mnie duzy plus
Reszta partii ma i tak zbyt malo glosow by mogla wygrac po za tym czesc stoi za lewica
To zostaje PIS ,bo kazdy mi mowi kogo znam w Polsce ,nawet Polacy w Anglii mowia ,bo czesto jezdza do Polski "ze im kazdy mowi,ze jest teraz o wiele lepiej " takze cos w tym musi byc prawdy, wiec ja bym glosowala na PIS
Tylko Konfederacja. Reszta to to samo okradanie obywateli tylko opakowane w różne papierki. Mniej lub bardziej atrakcyjne.
Dla mężczyzn ma to pewnie sens, ale chyba żadna normalna kobieta nie zagłosuje na Konfę. Ich szowinistyczne poglądy są szokujące. I obawiam się że te poglądy przyćmiewają fakt, że nie chcą nas okradać.
Snake napisał/a:Tylko Konfederacja. Reszta to to samo okradanie obywateli tylko opakowane w różne papierki. Mniej lub bardziej atrakcyjne.
Dla mężczyzn ma to pewnie sens, ale chyba żadna normalna kobieta nie zagłosuje na Konfę. Ich szowinistyczne poglądy są szokujące. I obawiam się że te poglądy przyćmiewają fakt, że nie chcą nas okradać.
Zgadzam sie kobieta glosujaca na konfe to jak kurczak glosujacy na KFC. Jedyny plus maja u mnie,to,ze jako jedyni w czasie srovida nie popadli w paranoje,szkoda,ze w innych sprawach nie sa juz tacy dobrzy, bo bym pewnie na nich zaglosowala gdyby nie ich sredniowieczne poglady
Snake napisał/a:Tylko Konfederacja. Reszta to to samo okradanie obywateli tylko opakowane w różne papierki. Mniej lub bardziej atrakcyjne.
Serio? Moja żona przez 30 lat ze mną przeszła długą drogę od działaczki SLD do już prawie wyborcy Konfederacji. Już jej niewiele brakuje Choć podejrzewam, że powie mi, że zagłosowała na Trzecią Drogę, a tak naprawdę odda głos na Konfę
No ale na wszelki wypadek pójdę ją zaraz opierdolę żeby szybciej uwijała się z tym obiadem, przypieprzę synom, że grają zamiast odrabiać lekcje i zjem swojego psa!
madoja napisał/a:Snake napisał/a:Tylko Konfederacja. Reszta to to samo okradanie obywateli tylko opakowane w różne papierki. Mniej lub bardziej atrakcyjne.
Serio? Moja żona przez 30 lat ze mną przeszła długą drogę od działaczki SLD do już prawie wyborcy Konfederacji. Już jej niewiele brakuje
Choć podejrzewam, że powie mi, że zagłosowała na Trzecią Drogę, a tak naprawdę odda głos na Konfę
No ale na wszelki wypadek pójdę ją zaraz opierdolę żeby szybciej uwijała się z tym obiadem, przypieprzę synom, że grają zamiast odrabiać lekcje i zjem swojego psa!
Musiałbyś być bardzo głodny, bo jak Polak głodny, to zły
madoja napisał/a:Snake napisał/a:Tylko Konfederacja. Reszta to to samo okradanie obywateli tylko opakowane w różne papierki. Mniej lub bardziej atrakcyjne.
Serio? Moja żona przez 30 lat ze mną przeszła długą drogę od działaczki SLD do już prawie wyborcy Konfederacji. Już jej niewiele brakuje
Choć podejrzewam, że powie mi, że zagłosowała na Trzecią Drogę, a tak naprawdę odda głos na Konfę
A co kobiety moga miec dobrego w konfederacji?
12 2023-09-24 12:44:29 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2023-09-24 12:44:45)
Snake napisał/a:madoja napisał/a:Dla mężczyzn ma to pewnie sens, ale chyba żadna normalna kobieta nie zagłosuje na Konfę. Ich szowinistyczne poglądy są szokujące. I obawiam się że te poglądy przyćmiewają fakt, że nie chcą nas okradać.
No ale na wszelki wypadek pójdę ją zaraz opierdolę żeby szybciej uwijała się z tym obiadem, przypieprzę synom, że grają zamiast odrabiać lekcje i zjem swojego psa!A co kobiety moga miec dobrego w konfederacji?
Nie tyle kobiety, co młodzi przedsiębiorcy. Dobrowolny ZUS.
Chętnie posłucham o plusach Konfederacji.
Ich szowinistyczne poglądy w sumie i tak nie mają znaczenia, bo wątpię że przykładowo zabiorą kobietom prawo głosu Więc myśleć sobie mogą co chcą, ważne co będą realnie robić.
Właśnie gadam z kumplem i on mówi że Konfa i PiS to to samo.
Moim zdaniem wiele postulatów Konfy jest nierealnych, na przykład zniesienie niektórych podatków.
Moim zdaniem wiele postulatów Konfy jest nierealnych, na przykład zniesienie niektórych podatków.
Za to dodawanie nowych podatków nigdy nie jest nierealne Udowodnił to każdy rząd w III RP.
Chętnie posłucham o plusach Konfederacji.
Poza początkowym dobrym brzmieniem, to plusów brak. Co mam na myśli dobre brzmienie? Masz ręce, masz głowę - bierz się do roboty i zarabiaj kasę. Państwo nie powinno ci zabierać, bo to twoja kasa.
Kłopot w tym, że wiecznie młody i zdrowy nie będziesz. Trzeba z czegoś utrzymać lekarzy, nauczycieli, policję, czy wojsko - zwłaszcza w naszym położeniu. Nie wspomnę już o ludziach chorych, czy starych - co z nimi? Ano na łaskę pana. A to już przecież przerabialiśmy. Nawet w czasie międzywojennym (przed II wojną światową). Urodziłeś się na wsi, to było dobrze, gdy udało się skończyć kilka klas szkoły podstawowej. Matura ło panie, toś był naukowiec.
Tamiraa napisał/a:Moim zdaniem wiele postulatów Konfy jest nierealnych, na przykład zniesienie niektórych podatków.
Za to dodawanie nowych podatków nigdy nie jest nierealne
Udowodnił to każdy rząd w III RP.
Oj, tak.
Tamiraa napisał/a:Moim zdaniem wiele postulatów Konfy jest nierealnych, na przykład zniesienie niektórych podatków.
Za to dodawanie nowych podatków nigdy nie jest nierealne
Udowodnił to każdy rząd w III RP.
Ponoc wszystko sluzba zdrowia, wojsko,edukacja, rozrywki itp sa placone z podatkow, czy wiec zmniejszenie lub likwidacja podatkow oznaczala by gorsze warunki lub brak rozwoj sluzby zdrowia, edukacji itp? Albo prywatyzacje wszystkiego?
JuliaUK33 napisał/a:Snake napisał/a:Serio? Moja żona przez 30 lat ze mną przeszła długą drogę od działaczki SLD do już prawie wyborcy Konfederacji. Już jej niewiele brakuje
No ale na wszelki wypadek pójdę ją zaraz opierdolę żeby szybciej uwijała się z tym obiadem, przypieprzę synom, że grają zamiast odrabiać lekcje i zjem swojego psa!A co kobiety moga miec dobrego w konfederacji?
Nie tyle kobiety, co młodzi przedsiębiorcy. Dobrowolny ZUS.
Akurat ich w Polsce nie jest duzo,wiec marne szanse na wygranie konfy
A to już przecież przerabialiśmy. Nawet w czasie międzywojennym (przed II wojną światową). Urodziłeś się na wsi, to było dobrze, gdy udało się skończyć kilka klas szkoły podstawowej. Matura ło panie, toś był naukowiec.
Mój dziadek urodził się za cara w 1904 r. Na wsi, u chłopa, który miał 12 dzieci. Dziadka wykopał z domu jak miał 12 lat. Skończył kilka lat szkoły podstawowej. II wojna zastała go jako majętnego obywatela, właściciela zakładu produkującego maszyny rolnicze. Babcia z podobną historią wchodziła w II wojnę światową jako właścicielka sklepu z tekstyliami. Ludzie majętni, których stać było na okupienie od żyda nowej kamienicy w centrum miasta.
Nie pochodzenie, miejsce urodzenia, ilość ukończonych klas decyduje o twoim losie tylko to czy masz dwie ręce do pracy i łeb na karku.
Osobiscie glosowalbym na konfederacje!!! Nie dla tego ze dam sobie za nich reke uciac:), bo nie dam:). Moze sie zdarzyc ze to bedzie niewypal:). Ale media typu od tvp po tvn szczekaja na nich, a to juz cos znaczy. Oni jako jedyni przy korytku nie byli, wiec warto dac szanse i zobaczyc co z tego wyniknie. Tym bardziej ze juz wiadomo na co stac inne partie. Niestety jestem w rejsie i mozliwosci glosowania nie mam. Dlatego wkurza mnie, ze osoby mieszkajace na stale za granica ida glosowac. Jak to jest? Ja pol Zycia jak jestem na wolnym spedzam w kraju, place podatki, wydaje zarobiona kase, a mozliwosci glosowania nikt mi nie daje
Dlatego wkurza mnie, ze osoby mieszkajace na stale za granica ida glosowac
Szczerze to mnie też to wkurwia.
To nie oni tu żyją, więc dlaczego wybierają?
Mój kolega mieszkający w Szwajcarii mówi, że pójdzie zagłosować na PiS, bo czuje się tam samotny i chce żeby jak najwięcej Polaków wyemigrowało z Polski
Marynarz napisał/a:Dlatego wkurza mnie, ze osoby mieszkajace na stale za granica ida glosowac
To nie oni tu żyją, więc dlaczego wybierają?Mój kolega mieszkający w Szwajcarii mówi, że pójdzie zagłosować na PiS, bo czuje się tam samotny i chce żeby jak najwięcej Polaków wyemigrowało z Polski
Bo moze planuja zjechac na stale do Polski albo maja rodziny w Polsce i slysza co im mowia, kiedy zyje im sie lepiej albo sa osoby, ktore wyjezdzaja za granice tylko czasami,a wiekszosc czasu w roku spedzaja w Polsce
Legat napisał/a:A to już przecież przerabialiśmy. Nawet w czasie międzywojennym (przed II wojną światową). Urodziłeś się na wsi, to było dobrze, gdy udało się skończyć kilka klas szkoły podstawowej. Matura ło panie, toś był naukowiec.
Mój dziadek urodził się za cara w 1904 r. Na wsi, u chłopa, który miał 12 dzieci. Dziadka wykopał z domu jak miał 12 lat. Skończył kilka lat szkoły podstawowej. II wojna zastała go jako majętnego obywatela, właściciela zakładu produkującego maszyny rolnicze. Babcia z podobną historią wchodziła w II wojnę światową jako właścicielka sklepu z tekstyliami. Ludzie majętni, których stać było na okupienie od żyda nowej kamienicy w centrum miasta.
Nie pochodzenie, miejsce urodzenia, ilość ukończonych klas decyduje o twoim losie tylko to czy masz dwie ręce do pracy i łeb na karku.
Nadal nie wiemy co dobrego konfa mogla by zrobic dla kobiet? Po mojemu nic, gdyby mogli to by wprowadzili talibanizm w kraju a korwin bylby przywodca
madoja napisał/a:Marynarz napisał/a:Dlatego wkurza mnie, ze osoby mieszkajace na stale za granica ida glosowac
To nie oni tu żyją, więc dlaczego wybierają?Mój kolega mieszkający w Szwajcarii mówi, że pójdzie zagłosować na PiS, bo czuje się tam samotny i chce żeby jak najwięcej Polaków wyemigrowało z Polski
Bo moze planuja zjechac na stale do Polski albo maja rodziny w Polsce i slysza co im mowia, kiedy zyje im sie lepiej albo sa osoby, ktore wyjezdzaja za granice tylko czasami,a wiekszosc czasu w roku spedzaja w Polsce
To jak moze planuja, to moze niech nie glosuja? Jak wiedza na 100% ze podczas kadencji wybranej wladzy wroca do Polski na stale to co innego, bo wybieraja tez dla siebie wtedy. Taka polonia np z USA, raz na kilka lat przyjezdza do Polski lub wcale, ale prezydenta czy rzad mi wybiera:(. Tak jak pisalem, ja nie mam takiej mozliwosci jak jestem w pracy, mimo ze podatki czy wszystkie zakupy robie w pl. Przywoze walute do Polski i w Polsce ja wydaje, czyli na kazdym kroku maja ze mnie korzysc. Kupilem dzialke, zaplacilem podatek. Kupuje materialy budowlane, place wat itp. itd
Nie wiem na kogo mam głosować. Jestem prorodzinna (cenię wartości rodzinne i ochronę rodziny jako "instytucji"), moje poglądy są bliskie konserwatywnym jeśli chodzi o wiele kwestii. nie podoba mi się to, co stało się z zachodem i co się tam dzieje, nie chcę tak żyć, lubię Wschód (pod wieloma względami, nie wszystkimi), religia jest dla mnie ważna. Jestem patriotką, nie lubię klimatów antypolskich, nie lubię plucia we własne gniazdo, szanuję mundur. Mimo to nie wygodnie głosować mi na PIS. Ale jeśli mam WYBIERAĆ mniejsze zło i na kogoś oddać swój głos to to ... no właśnie.
PS A tak żartobliwie. Dostałam 13, 14ktę : D ktoś tu próbuje mnie przekupić!
Moi rodzice pochodzą ze wsi. Mowia ze nie chca 13, 14 a nawet 15:), tylko ceny niech beda takie jak wcześniej:)
R_ita2 napisał/a:Nie wiem na kogo mam głosować. Jestem prorodzinna (cenię wartości rodzinne i ochronę rodziny jako "instytucji"), moje poglądy są bliskie konserwatywnym jeśli chodzi o wiele kwestii. nie podoba mi się to, co stało się z zachodem i co się tam dzieje, nie chcę tak żyć, lubię Wschód (pod wieloma względami, nie wszystkimi), religia jest dla mnie ważna. Jestem patriotką, nie lubię klimatów antypolskich, nie lubię plucia we własne gniazdo, szanuję mundur. Mimo to nie wygodnie głosować mi na PIS. Ale jeśli mam WYBIERAĆ mniejsze zło i na kogoś oddać swój głos to to ... no właśnie.
PS A tak żartobliwie. Dostałam 13, 14ktę : D ktoś tu próbuje mnie przekupić!
Moi rodzice pochodzą ze wsi. Mowia ze nie chca 13, 14 a nawet 15:), tylko ceny niech beda takie jak wcześniej:)
Moja mama mówi to samo.
28 2023-09-24 19:42:11 Ostatnio edytowany przez blueangel (2023-09-24 19:42:45)
Jeszcze nie wiem,bo zawsze czytam programy wszystkich partii. Za malo jeszcze wiem o jednej: Polska jest jedna. Moge glosowac takze w Niemczech i mamte samo podejcie- najpierw zaznajamiam siez wszystkimi,nawet najmniejszymi i najnowszymi partiami. Napewno nie PO-i tonie tylko przez film,aleipo tym, coza swoich rzadow zrobili ze skladkami emerytalnymi.
Jeszcze nie wiem -zastanawiam się
Jako że jedyną eurosceptyczną partią jest konfa, to mają mój głos, gdyby Tusk miał taki program, to nawet na niego bym zagłosował, może ręka by nie uschła przy stawianiu krzyzyka. Niestety KO czy PiS to w zasadzie to samo, tylko inni ludzie na stołkach, poslusznie merdający ogonem przed Brukselą.
Przed bruksela nie ma co machac szabelka i kazdy polityk musi to pojac!!! Dobry polityk to taki ktory mysli o swoim kraju i rodakach. Do tego musi byc dobrym chachmenciazem i miec wyksztalcenie oraz wysoka inteligencje!!! W Europie trzeba umiec grac zeby postawic na swoim. Do tego zrobic to zgodnie z przepisami tak zeby poszlo im w piety.
Przed bruksela nie ma co machac szabelka i kazdy polityk musi to pojac!!! Dobry polityk to taki ktory mysli o swoim kraju i rodakach. Do tego musi byc dobrym chachmenciazem i miec wyksztalcenie oraz wysoka inteligencje!!! W Europie trzeba umiec grac zeby postawic na swoim. Do tego zrobic to zgodnie z przepisami tak zeby poszlo im w piety.
Unia eurpejska upadnie
Kto oglądał debatę w TVN? Pani Ewa z Konfederacji pozamiatała konkurentki i prowadzącą na dodatek
Kto oglądał debatę w TVN? Pani Ewa z Konfederacji pozamiatała konkurentki i prowadzącą na dodatek
Jak wogole kobiety moga wystepowac w tej partii i ogolnie glosowac na konfe chociazby po ostatnich slowach taliba korwina ?
Snake napisał/a:Kto oglądał debatę w TVN? Pani Ewa z Konfederacji pozamiatała konkurentki i prowadzącą na dodatek
Jak wogole kobiety moga wystepowac w tej partii i ogolnie glosowac na konfe chociazby po ostatnich slowach taliba korwina ?
Talib Korwin, to stary dziadek nad grobem, mąż 4 żon i ojciec kilku córek Obecnie nie pełniący w Konfederacji żadnej funkcji poza honorową. A pani Ewa Zajączkowska - Hernik jest ostra jak brzytwa.
JuliaUK33 napisał/a:Snake napisał/a:Kto oglądał debatę w TVN? Pani Ewa z Konfederacji pozamiatała konkurentki i prowadzącą na dodatek
Talib Korwin, to stary dziadek nad grobem, mąż 4 żon i ojciec kilku córek
Obecnie nie pełniący w Konfederacji żadnej funkcji poza honorową. A pani Ewa Zajączkowska - Hernik jest ostra jak brzytwa.
Cala konfa nadaje sie do Afganistanu tam taliby mogli by sie od nich uczyc mundosci zyciowych
Snake napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Jak wogole kobiety moga wystepowac w tej partii i ogolnie glosowac na konfe chociazby po ostatnich slowach taliba korwina ?
Talib Korwin, to stary dziadek nad grobem, mąż 4 żon i ojciec kilku córek
Obecnie nie pełniący w Konfederacji żadnej funkcji poza honorową. A pani Ewa Zajączkowska - Hernik jest ostra jak brzytwa.
Cala konfa nadaje sie do Afganistanu tam taliby mogli by sie od nich uczyc mundosci zyciowych
Niestety nie byłem w Afganistanie, to się nie wypowiem. Podobno nikt ich podbić i utrzymać tam władzy nie może, więc może nie są tacy głupi...
Wiem, że wybory nie są jawne
Są jawne. Odbywają się jedynie w tajnym głosowaniu . A kogo polecacie?
JuliaUK33 napisał/a:Snake napisał/a:Talib Korwin, to stary dziadek nad grobem, mąż 4 żon i ojciec kilku córek
Niestety nie byłem w Afganistanie, to się nie wypowiem. Podobno nikt ich podbić i utrzymać tam władzy nie może, więc może nie są tacy głupi...
Maja zacofane poglady
Marynarz napisał/a:Przed bruksela nie ma co machac szabelka i kazdy polityk musi to pojac!!! Dobry polityk to taki ktory mysli o swoim kraju i rodakach. Do tego musi byc dobrym chachmenciazem i miec wyksztalcenie oraz wysoka inteligencje!!! W Europie trzeba umiec grac zeby postawic na swoim. Do tego zrobic to zgodnie z przepisami tak zeby poszlo im w piety.
Unia eurpejska upadnie
Dobrze by było, ale śmiem wątpić...
Najnowszy pomysł z Brukseli to modyfikacja praw jazdy kat. B działająca wstecz (!).
Pozwólcie sobie poznać nas głębiej. To nie jest tak, że chcemy źle dla kobiet, tylko to jest tak, że jest mnóstwo manipulacji w tv i w internecie, przez co mogłyście nas źle zrozumieć. Zachęcamy do zapoznania się z naszym programem, a nie tylko z tymi wyrwanymi z kontekstu zdaniami. Dla kobiet też coś jest.
Pozwólcie sobie poznać nas głębiej. To nie jest tak, że chcemy źle dla kobiet, tylko to jest tak, że jest mnóstwo manipulacji w tv i w internecie, przez co mogłyście nas źle zrozumieć. Zachęcamy do zapoznania się z naszym programem, a nie tylko z tymi wyrwanymi z kontekstu zdaniami. Dla kobiet też coś jest.
Co takiego jest dla kobiet w konfederacji?
Za malo jeszcze wiem o jednej: Polska jest jedna.
Szok, że ja dopiero wczoraj się o tej partii dowiedziałam. Kompletnie o niej cicho. Jednak ja uważam, że bez sensu oddawać głos na partię o której nikt nie słyszał, bo to głos w błoto.
Natomiast zaciekawiły mnie głosy przychylne Konfederacji.
Niestety uważam, jak pisałam, że kobiety nie będą na nich głosować. Nawet Martyna Wojciechowska w wywiadzie powiedziała że żadna szanująca się kobieta na nich nie zagłosuje.
Trzeba tu jednak dodać, że kobiety nie będą głosować również na PiS. Mają bardzo male poparcie wśród młodych, pracujących kobiet (nie mówię o patoli żyjącej z 500+), pewnie głównie z powodu "piekła kobiet"
Przybliż mi proszę plany Twojej partii co do 500+/800+
blueangel napisał/a:Za malo jeszcze wiem o jednej: Polska jest jedna.
Szok, że ja dopiero wczoraj się o tej partii dowiedziałam. Kompletnie o niej cicho. Jednak ja uważam, że bez sensu oddawać głos na partię o której nikt nie słyszał, bo to głos w błoto.
Natomiast zaciekawiły mnie głosy przychylne Konfederacji.
Niestety uważam, jak pisałam, że kobiety nie będą na nich głosować. Nawet Martyna Wojciechowska w wywiadzie powiedziała że żadna szanująca się kobieta na nich nie zagłosuje.
Trzeba tu jednak dodać, że kobiety nie będą głosować również na PiS. Mają bardzo male poparcie wśród młodych, pracujących kobiet (nie mówię o patoli żyjącej z 500+), pewnie głównie z powodu "piekła kobiet"
Wolnościowiec napisał/a:Pozwólcie sobie poznać nas głębiej. To nie jest tak, że chcemy źle dla kobiet, tylko to jest tak, że jest mnóstwo manipulacji w tv i w internecie, przez co mogłyście nas źle zrozumieć. Zachęcamy do zapoznania się z naszym programem, a nie tylko z tymi wyrwanymi z kontekstu zdaniami. Dla kobiet też coś jest.
Przybliż mi proszę plany Twojej partii co do 500+/800+
Ja znam sporo pracujacych kobiet, ktore maja zamiar glosowac na pis... bo tobie sie wydaje,ze TYLKO patologia glosuje na pis.
Co do Konfy jeszcze. Uważam że mają bardzo słaby marketing.
Ich billboardów jest bardzo mało - w moim mieście chyba jeszcze żadnego nie widziałam, tylko PiS i PO.
Oczywiście sam billboard z twarzą i nazwiskiem to za mało - sądzę że nikogo takie coś nie przekonuje. Ani głupie teksty typu "Skuteczny dla regionu", "Polska jest najważniejsza", "Bóg rodzina ojczyzna" i inne puste frazesy. Co to ma znaczyć i jak ma kogokolwiek przekonać? Dlaczego nikt nie umieszcza na plakatach wyborczych konkretnych haseł typu "mniejszy ZUS", "zbudujemy więcej szpitali" czy coś, co trafi do przeciętnych ludzi?
Do tego ich wpadki - pijany Mentzen, wypowiedź o psach (choć teoretycznie rozumiem o co chodziło - że mięso to mięso i nie bądźmy hipokrytami), czy tekst że zwierzęta nie czują bólu. A potem brak reakcji partii na wpadki swoich posłów. Powinno być tak, że jakiś zrobił im złą sławę - odcinają się od niego i obwieszczają to publicznie.
Niestety ale najlepszy marketing ma PiS. Pełno ich reklam ze szczęśliwymi dziećmi i 800+
Ja znam sporo pracujacych kobiet, ktore maja zamiar glosowac na pis... bo tobie sie wydaje,ze TYLKO patologia glosuje na pis.
Kieruję się małą próbką społeczeństwa, czyli ludzie których znam. Wśród mjej rodziny, znajomych i znajomych znajomych jedyną rodziną która zagłosuje na PiS jest właśnie patola.
Wszyscy inni, a będzie tego co najmniej 20 osób, nienawidzą PiSu.
JuliaUK33 napisał/a:Ja znam sporo pracujacych kobiet, ktore maja zamiar glosowac na pis... bo tobie sie wydaje,ze TYLKO patologia glosuje na pis.
Kieruję się małą próbką społeczeństwa, czyli ludzie których znam. Wśród mjej rodziny, znajomych i znajomych znajomych jedyną rodziną która zagłosuje na PiS jest właśnie patola.
Wszyscy inni, a będzie tego co najmniej 20 osób, nienawidzą PiSu.
U mnie tak samo. Jedyni jakich znam, co przyznają się do głosowania na PiS to szeroko pojęta patola.
madoja napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Ja znam sporo pracujacych kobiet, ktore maja zamiar glosowac na pis... bo tobie sie wydaje,ze TYLKO patologia glosuje na pis.
Wszyscy inni, a będzie tego co najmniej 20 osób, nienawidzą PiSu.U mnie tak samo. Jedyni jakich znam, co przyznają się do głosowania na PiS to szeroko pojęta patola.
To gdzie wy zyjecie? Skoro nawet sondaze pokazuja, ze PIS prowadzi w % to oznacza, ze wiekszosc Polski to patologia? No NIE. Ja znam sporo osob pracujacych, majace wlasne dzialalnosci co glosuja na PIS
Co do Konfy jeszcze. Uważam że mają bardzo słaby marketing.
Ich billboardów jest bardzo mało - w moim mieście chyba jeszcze żadnego nie widziałam, tylko PiS i PO.Oczywiście sam billboard z twarzą i nazwiskiem to za mało - sądzę że nikogo takie coś nie przekonuje. Ani głupie teksty typu "Skuteczny dla regionu", "Polska jest najważniejsza", "Bóg rodzina ojczyzna" i inne puste frazesy. Co to ma znaczyć i jak ma kogokolwiek przekonać? Dlaczego nikt nie umieszcza na plakatach wyborczych konkretnych haseł typu "mniejszy ZUS", "zbudujemy więcej szpitali" czy coś, co trafi do przeciętnych ludzi?
Do tego ich wpadki - pijany Mentzen, wypowiedź o psach (choć teoretycznie rozumiem o co chodziło - że mięso to mięso i nie bądźmy hipokrytami), czy tekst że zwierzęta nie czują bólu. A potem brak reakcji partii na wpadki swoich posłów. Powinno być tak, że jakiś zrobił im złą sławę - odcinają się od niego i obwieszczają to publicznie.
Niestety ale najlepszy marketing ma PiS. Pełno ich reklam ze szczęśliwymi dziećmi i 800+
Bo PIS ma konkretny program,ktory bedzie realizowal chociazby darmowe leki chca wprowadzic chyba dla dzieci tak jak jest w Anglii od lat i napewno dla starszych osob-no kazdy wie ile lekarstwa kosztuja,wiec kto by nie chcial korzystac dla dziecka jak zachoruje. Wiele tysiecy rodzin w Polsce pracuja oboje rodzicow to tez duzy plus dla nich miec dwie pensje plus np 800 plus do dwoch pensji prawda? Nie tylko patologia korzysta z programu socjalnego PIS. A to ze jest drozej w sklepach to przeciez logiczne i jest tak w kazdym kraju-im wyzsze zarobki tym wyzsze ceny w sklepach, za tuska bylo taniej, ale za to byly duzo nizsze pensje i I emerytury'wiec i tak sie wszystko wyrownuje... jakby za tuska bylo tak,ze pensje sa takie jak teraz,a ceny takie jak przed 2015 rokiem to wtedy mogli by sobie gadac z PO ,ze za ich czasow bylo lepiej,a tak mamy schemat
PIS= wyzsze pensje i emerytury plus drozej w sklepach
PO=nizsze pensje i emerytury plus taniej w sklepach
Ale dlaczego wszystko jest dla ludzi starych i dla dzieci? A co z normalnymi, pracującymi, młodymi ludźmi którzy nie mają dzieci?
Do tego ich wpadki - pijany Mentzen
Leżał zarzygany na ulicy, spał na sejmowym korytarzu czy ścigał się ulicami porwanym melexem?
wypowiedź o psach (choć teoretycznie rozumiem o co chodziło - że mięso to mięso i nie bądźmy hipokrytami), czy tekst że zwierzęta nie czują bólu. A potem brak reakcji partii na wpadki swoich posłów. Powinno być tak, że jakiś zrobił im złą sławę - odcinają się od niego i obwieszczają to publicznie.
Jest to oczywista nieprawda. Kandydatka głosząca tezy o dopuszczalności spożywania psów została wyrzucona z listy wyborczej w ciągu chyba dwóch dni. Co do Sośnierza i jego poglądów na temat zwierząt, to każdy w coś tam wierzy. Na przykład na listach wyborczych innych partii jest wielu ludzi wierzących, że podłączanie do respiratora ratowało ludzi za czasów Covida i co zrobisz?
wierzących, że podłączanie do respiratora ratowało ludzi za czasów Covida i co zrobisz?
Nie porównuj tego to tezy, że zwierzęta to maszyny z mięsa i nie odczuwają bólu.
Zwłaszcza w czasach gdy społeczeństwo jest już mocno empatyczne co do zwierząt.
To tak jakbyś lekceważąco powiedział "niech każdy wierzy w to co chce", bo jakiś poseł ogłosił, że po orbicie Ziemi krąży latający imbryczek.
Snake napisał/a:wierzących, że podłączanie do respiratora ratowało ludzi za czasów Covida i co zrobisz?
Nie porównuj tego to tezy, że zwierzęta to maszyny z mięsa i nie odczuwają bólu.
Zwłaszcza w czasach gdy społeczeństwo jest już mocno empatyczne co do zwierząt.To tak jakbyś lekceważąco powiedział "niech każdy wierzy w to co chce", bo jakiś poseł ogłosił, że po orbicie Ziemi krąży latający imbryczek.
W różne rzeczy ludzie wierzą. Aborcjonistki wierzą, że 12 tygodniowe dziecko w macicy, to nie dziecko i można je spokojnie zabić. No ale piesek, to co innego...
54 2023-09-25 12:10:07 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-09-25 12:10:28)
madoja napisał/a:Snake napisał/a:wierzących, że podłączanie do respiratora ratowało ludzi za czasów Covida i co zrobisz?
Zwłaszcza w czasach gdy społeczeństwo jest już mocno empatyczne co do zwierząt.To tak jakbyś lekceważąco powiedział "niech każdy wierzy w to co chce", bo jakiś poseł ogłosił, że po orbicie Ziemi krąży latający imbryczek.
W różne rzeczy ludzie wierzą. Aborcjonistki wierzą, że 12 tygodniowe dziecko w macicy, to nie dziecko i można je spokojnie zabić. No ale piesek, to co innego...
Niby dziecko a jednak tak jakby nie dziecko, bo przecież - skoro już przyjmujemy że dziecko rozpoczyna się od momentu zapłodnienia - to taki Kościół kat. nie narzuca obowiązku religijnego pochowania dzieci poronionych i wyraża zgodę na to, aby dzieci zmarłe na etapie płodowym mogły być pochowane bez religijnego obrzędu. Takie coś jakby mniej warte to życie, nie uważasz?
Jak ja kocham te pokłady hipokryzji .
Snake napisał/a:madoja napisał/a:Nie porównuj tego to tezy, że zwierzęta to maszyny z mięsa i nie odczuwają bólu.
Niby dziecko a jednak tak jakby nie dziecko, bo przecież - skoro już przyjmujemy że dziecko rozpoczyna się od momentu zapłodnienia - to taki Kościół kat. nie narzuca obowiązku religijnego pochowania dzieci poronionych i wyraża zgodę na to, aby dzieci zmarłe na etapie płodowym mogły być pochowane bez religijnego obrzędu. Takie coś jakby mniej warte to życie, nie uważasz?
Jak ja kocham te pokłady hipokryzji.
Bo jak pasuje to nasiono jest drzewem, a jak nie pasuje to okazuje się, że nasiono jest jednak tylko nasionem.
Fajny temat Madoja założyłaś.
Ja zagłosuję na partię, która nie popiera aborcji. To pierwsze kryterium dla mnie.
Drugie to na taką, która nie odbiera wolności bezprawnie - patrz nie wprowadzenie lockdownu i nie zmuszanie do szczepień.
Trzecie to, żeby nie była sługusem Unii, a twardym i sprytnym partnerem.
Na taką co zatrzyma finansowanie Ukrainy, ponad to co rozsądne i konieczne.
Na końcu są dla mnie kwestie ekonomiczne - wsparcie (zaprzestanie zdzierstwa) dla przedsiębiorców i ludzi, którzy pracują i płacą podatki.
Wychodzi mi na to, że zostaje Konfa lub Polska Jest Jedna.
Patola z reguły na wybory przecież nie chodzi... Chyba że niewiadomo kogo patolą tu określacie.
58 2023-09-25 13:11:03 Ostatnio edytowany przez madoja (2023-09-25 13:11:22)
Kościół kat. nie narzuca obowiązku religijnego pochowania dzieci poronionych i wyraża zgodę na to, aby dzieci zmarłe na etapie płodowym mogły być pochowane bez religijnego obrzędu. Takie coś jakby mniej warte to życie, nie uważasz?
O tak! Myślałam kiedyś o tym, jaka to hipokryzja. Niby dziecko, człowiek gdy chodzi o aborcję, ale pochować nie chcą gdy jest poronione.
Patola z reguły na wybory przecież nie chodzi... Chyba że niewiadomo kogo patolą tu określacie.
Ostatnio na fb daleka znajoma napisała post, że ona nie pracuje, mąż też nie, a mają 4 dzieci, żyją tylko ze świadczeń i ona prosi, by wszyscy głosowali na PiS, by miała z czego żyć.
A, nie można też pominąć innego wielkiego targetu PiS: emerytów. Szczególnie słabo wykształconych, którzy ślepo wierzą we wszystko co usłyszą o 19.30 na TVP1.
Rodzina to świętość i chciałabym partii, która dba o rodzinę, chroni tę instytucję, dla których liczy się wiara i rodzina.
Dla mnie też to jest bardzo ważne. Wybór partii jest dla nas bardzo ograniczony. Może poczytaj o tej Polska jest Jedna.
Fajnie, że wkleiłaś o dzieciach utraconych. I fajnie, że jesteś.
61 2023-09-25 13:35:10 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-09-25 13:41:02)
Okres płodowy rozpoczyna się od 9 tygodnia ciąży, wcześniej mowa jest o zarodku, a stanowisko Kościoła kat. w sprawie ciąży jest takie, że od momentu poczęcia mamy do czynienia z życiem ludzkim, człowiekiem, dzieckiem. Co się zatem nie zgadza w kwestii stanowiska Kościoła kat.?
Pomijam fakt, że Polska nie jest krajem wyznaniowym, istnieje formalnie rozdział Kościoła od państwa i chociażby ten fakt, że nie każdy w tym kraju jest katolikiem a mowa jest o możliwości.
KarminowaRóża napisał/a:R_ita2 napisał/a:Rodzina to świętość i chciałabym partii, która dba o rodzinę, chroni tę instytucję, dla których liczy się wiara i rodzina.
Dla mnie też to jest bardzo ważne. Wybór partii jest dla nas bardzo ograniczony. Może poczytaj o tej Polska jest Jedna.
Fajnie, że wkleiłaś o dzieciach utraconych. I fajnie, że jesteś.
Poczytam. A tak na szybko jeśli jesteś na forum (o ile jesteś) co " Polska jest jedna" głosi o imigrantach?
Z tego co pamiętam wypowiedzi lidera, to jest to stanowisko zbliżone do rządowego.
Snake napisał/a:madoja napisał/a:Nie porównuj tego to tezy, że zwierzęta to maszyny z mięsa i nie odczuwają bólu.
Średnio mnie interesuje zdanie Kościoła na ten temat. Ty przyjmujesz i realizujesz co ktoś ci każe myśleć i robić?
64 2023-09-25 13:51:19 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-09-25 13:57:04)
KoralinaJones napisał/a:Snake napisał/a:W różne rzeczy ludzie wierzą. Aborcjonistki wierzą, że 12 tygodniowe dziecko w macicy, to nie dziecko i można je spokojnie zabić. No ale piesek, to co innego...
Średnio mnie interesuje zdanie Kościoła na ten temat. Ty przyjmujesz i realizujesz co ktoś ci każe myśleć i robić?
Interesuje o ile wpływa na świeckie prawodawstwo, któremu podlegam. Słowo "kazać" jest więc tutaj jak najbardziej na miejscu. Teraz czekam z niecierpliwością na oficjalny zakaz, sankcjonowany karnie, informowania o seksaferach w Kościele kat.
Nie przypominam sobie abym w którychkolwiek wyborach głosowała na przedstawicieli Kościoła kat.
Zgodnie z moją wiedzą, nie ma u nas szerokiego poparcia dla likwidacji 500+. A kobietom mamy do zaoferowania przede wszystkim normalność. Ta nowomoda feministyczna służy tylko tym o małych ambicjach i niskich predyspozycjach intelektualnych, które na "potrzebie" zrównania obu płci, widzą sposób na swoją karierę. Jak najbardziej zachęcamy kobiety do zakładania przedsiębiorstw, do bogacenia się, chociażby samodzielnie bez towarzysza w swoim życiu, przecież jesteśmy za wolnością. My tylko nie chcemy wywyższania miernot, jak to robi obecna władzy, i jak chciałyby dzisiejsze "feministki". Przede wszystkim widzimy różnice między kobietami i mężczyznami, których no po prostu nie da się zasypać, bo taka jest nasza biologiczna natura. Istnieją głosy mówiące jakoby uważamy kobiety za "mniej inteligentne". Jest to nieprawda, są to manipulacje oparte na zdaniach wyrywanych z kontekstu, nijak mające się do całości obrazu Konfederacji.