Co zrobić by stać się atrakcyjniejszym dla kobiet? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Co zrobić by stać się atrakcyjniejszym dla kobiet?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 51 ]

Temat: Co zrobić by stać się atrakcyjniejszym dla kobiet?

Cześć wszystkim,

Zastanawiam się nad tym, jak mogę poprawić swoją atrakcyjność w oczach kobiet. Mam pewne wątpliwości i chciałbym usłyszeć Wasze rady i opinie na ten temat. Czy istnieją konkretne cechy lub zachowania, które kobiety uważają za atrakcyjne u mężczyzn? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

Chciałbym podkreślić, że moim celem nie jest zmiana swojej osobowości ani udawanie kogoś, kim nie jestem. Po prostu chcę być bardziej atrakcyjny dla przeciwnego płci i zrozumieć, jakie aspekty warto rozwijać. Dziękuję za wszelkie sugestie i rady!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co zrobić by stać się atrakcyjniejszym dla kobiet?

Rozwijać się.

3

Stanąć na portfelu. Grubym wink

4

1. Wystąpić w telewizji publicznej
2. Napisać 50 postów na forum na swój temat
3. Przebrać się za świętego Mikołaja i rozdawać prezenty dla dzieci
4.Nagrać filmik na youtube
6.Wpisz dowolne
Tak mi przyszło do głowy, wybierz sobie  smile

5

R_ita2 napisał/a:
assassin napisał/a:

Stanąć na portfelu. Grubym wink

Wystarczy, że Miklosza zrobi zęby (kto chce chłopaka z brzydkimi zębami?, jak się całować?) obniży wymagania i otworzy się na innych. Choroba mu zapewne tego nie ułatwia, jest schizofrenikiem, większość go skreśli, musi się cieszyć z tego co jest jakby nie było. Wygórowane wymagania nie pomogą. Otwartość, poczucie humoru, zapał do pracy.... a nie renta.

Niepoprawna optymistka wink

6

R_ita2 może bym chciał pójść do pracy gdy bym miał motywację

Mogę trochę obniżyć wymagania  smile

Żeby zrobię gdy będę miał kasę

To tyle

7

Wiesz pracowałem już w Castoramie i mam złe doświadczenia

8

Miklosza napisał/a:

Wiesz pracowałem już w Castoramie i mam złe doświadczenia

Miklosza, generalnie w żadnej pracy nie ma lekko. Co się takiego działo w tej Castoramie?

9

A no wiecie wysmielali się  ze mnie nie wszyscy ale ale jednak

Poprostu nie spodobałem się nie którym debilom

Maja chyba jakieś kompleksy czy co

10

Nie wiem może im się moja twarz niepodobala

Wiem że trzeba mieć na życie i że kobiety lubią zaradnych facetów

11

kochać siebie

12

R_ita2 napisał/a:

A na samobója nie reaguje- ktokolwiek chciał mnie uśmiercić, jak widać nie udało mu się. Im bardziej was będę wkurwiać swoja obecnością... tym więcej będę <3
Całuski.

Widzę, że opanowujesz coraz to nowe techniki manipulacyjne. Motyw z mężem nie wyszedł, bo nie nabierając się na tę mało śmieszną prowokację nikt za Tobą nie płakał, to teraz dla odmiany nie wiedząc jak wybrnąć z deklaracji odejścia z forum, którą szybko uznałaś za niewygodną, udajesz, że robisz komuś na złośc.

13

Cześć smile Myśląc o tym jak poprawić swoją atrakcyjność w oczach kobiet, warto pamiętać, że każdy jest inny i coś, co jest atrakcyjne dla jednej osoby, może nie być atrakcyjne dla innej. Niemniej jednak, istnieją pewne ogólne cechy i zachowania, które często są postrzegane jako atrakcyjne u mężczyzn. Pewność siebie jest atrakcyjna. Pracuj nad budowaniem swojego poczucia własnej wartości i pewności siebie, ale nie przesadzaj z pewnością siebie. Bycie dobrym słuchaczem i okazywanie empatii wobec innych jest ważne. Kobiety często cenią mężczyzn, którzy potrafią słuchać i zrozumieć ich potrzeby. Nie musisz być modelem, ale dbanie o higienę osobistą, ubiór i ogólny wygląd jest ważne. Czystość i schludność są kluczowe. Bycie zabawnym i potrafiącym się śmiać to cecha przyciągająca uwagę. Nie musisz być komikiem, ale umiejętność rozbawienia innych jest ważna. Posiadanie pasji i zainteresowań sprawia, że jesteś ciekawszą osobą. To daje tematy do rozmów i wspólnych działań. Szanuj kobiety i traktuj je jak równe partnerki. Unikaj seksizmu i uprzedzeń. Mam nadzieję, że w tych kilku zdaniach udało mi się zgrabnie ująć kilka kwestii, które mogą pomóc. pozdrawiam smile

14

Ile zmieniles od czasu swoich urodzin? Stosujesz diete? Sport uprawiasz? Zmieniles cos z wygladu?

15

JuliaUK33 napisał/a:

Ile zmieniles od czasu swoich urodzin? Stosujesz diete? Sport uprawiasz? Zmieniles cos z wygladu?

Lepiej się ubieram ale to wszystko

Jestem u rodziny i nie bardzo trzymam dietę sport ale u siebie  smile

16

krolowalez napisał/a:

Cześć smile Myśląc o tym jak poprawić swoją atrakcyjność w oczach kobiet, warto pamiętać, że każdy jest inny i coś, co jest atrakcyjne dla jednej osoby, może nie być atrakcyjne dla innej. Niemniej jednak, istnieją pewne ogólne cechy i zachowania, które często są postrzegane jako atrakcyjne u mężczyzn. Pewność siebie jest atrakcyjna. Pracuj nad budowaniem swojego poczucia własnej wartości i pewności siebie, ale nie przesadzaj z pewnością siebie. Bycie dobrym słuchaczem i okazywanie empatii wobec innych jest ważne. Kobiety często cenią mężczyzn, którzy potrafią słuchać i zrozumieć ich potrzeby. Nie musisz być modelem, ale dbanie o higienę osobistą, ubiór i ogólny wygląd jest ważne. Czystość i schludność są kluczowe. Bycie zabawnym i potrafiącym się śmiać to cecha przyciągająca uwagę. Nie musisz być komikiem, ale umiejętność rozbawienia innych jest ważna. Posiadanie pasji i zainteresowań sprawia, że jesteś ciekawszą osobą. To daje tematy do rozmów i wspólnych działań. Szanuj kobiety i traktuj je jak równe partnerki. Unikaj seksizmu i uprzedzeń. Mam nadzieję, że w tych kilku zdaniach udało mi się zgrabnie ująć kilka kwestii, które mogą pomóc. pozdrawiam smile

Dzięki za radę pozdrawiam  smile

17

krolowalez napisał/a:

Niemniej jednak, istnieją pewne ogólne cechy i zachowania, które często są postrzegane jako atrakcyjne u mężczyzn.

Tą cechą jest atrakcyjny wygląd, względnie pieniądze.

Pewność siebie jest atrakcyjna.

Chyba że facet nie jest przystojny, wtedy to nie jest pewność siebie, tylko arogancja.

Pracuj nad budowaniem swojego poczucia własnej wartości i pewności siebie, ale nie przesadzaj z pewnością siebie.

Przesadzanie z pewnością siebie = bycie pewnym siebie, nie będąc przystojnym. Przeciętniak/brzydal znający własną wartość = zadufany w sobie dupek.

Bycie dobrym słuchaczem i okazywanie empatii wobec innych jest ważne.

Empatyczny przeciętniak/brzydal to w oczach kobiet niemęska ciota i frajer.

Kobiety często cenią mężczyzn, którzy potrafią słuchać i zrozumieć ich potrzeby.

Ale jeśli ten mężczyzna nie jest przystojny, to może co najwyżej być "przyjacielem".

Nie musisz być modelem, ale dbanie o higienę osobistą, ubiór i ogólny wygląd jest ważne.

Niezadbany przystojniak >>>>>>>>>>>>> zadbany przeciętniak.

Bycie zabawnym i potrafiącym się śmiać to cecha przyciągająca uwagę.

Przystojniak opowiadający żart = zabawny facet; przeciętniak opowiadający ten sam żart w identyczny sposób = żałosny i nieśmieszny facet.

Posiadanie pasji i zainteresowań sprawia, że jesteś ciekawszą osobą.

Ale niczego nie zmienia w kwestii szukania partnerki, zwłaszcza że większość współczesnych dziewczyn nie ma żadnych zainteresowań, a wszystkie zainteresowania mężczyzn uważają za nudne. To daje tematy do rozmów i wspólnych działań.

Szanuj kobiety i traktuj je jak równe partnerki.

Chyba że jesteś przystojny, to nie musisz. Przystojniak bez szacunku do kobiet >>>>>>>> przeciętniak szanujący kobiety.

Unikaj seksizmu i uprzedzeń.

Chyba że jesteś przystojny, to nie musisz.

Mam nadzieję, że w tych kilku zdaniach udało mi się zgrabnie ująć kilka kwestii, które mogą pomóc. pozdrawiam smile

Nie udało, bo po raz kolejny okłamujesz mężczyzn, którzy szukają tu pomocy. Nie byłoby tu nikogo z nas, gdyby to wszystko, co piszesz, było prawdą. Problem w tym, że liczy się jedno: wygląd.

18

Raka, kiedy zmieniłeś płeć?:)

19

Raka, zlituj sie, czy ty naprawdę żyjesz pod kamieniem?
Znam wiele małżeństw, w tym moich przyjaciół, gdzie on jest niski (1.58), ma takie zakola, że może tam samolot startować, i nie zarabia kokosów, a pomimo tego, nie tylko jego małżonka chciała go za męża, ale również za ojca swoich dzieci.
Przestańcie odczłowieczać kobiety, bo myślałem, ze moda na wypisywanie bzdur "samice lecą tylko na przystojniaków i bogaczy o wzroście 1.85+" już dawno minęła.
Myślę, ze bardzo szybko, takich facetów by zabrakło.

20 Ostatnio edytowany przez rakastankielia (2023-10-20 21:41:38)

Lady Loka napisał/a:

Nie muszę być kobietą, żeby widzieć, jak kobiety traktują średnio atrakcyjnych mężczyzn smile

Szeptuch napisał/a:

Znam wiele małżeństw, w tym moich przyjaciół, gdzie on jest niski (1.58), ma takie zakola, że może tam samolot startować, i nie zarabia kokosów, a pomimo tego, nie tylko jego małżonka chciała go za męża, ale również za ojca swoich dzieci.
Przestańcie odczłowieczać kobiety, bo myślałem, ze moda na wypisywanie bzdur "samice lecą tylko na przystojniaków i bogaczy o wzroście 1.85+" już dawno minęła.

To raczej wy żyjecie pod kamieniem i zatrzymaliście się 20-30 lat temu. Piszę o swoich rówieśniczkach. One w większości na przeciętnego czy brzydkiego mężczyznę nawet nie spojrzą, chyba że jest obcokrajowcem (im bardziej egzotycznym, tym lepiej).

21

R_ita2 napisał/a:
rakastankielia napisał/a:

To raczej wy żyjecie pod kamieniem i zatrzymaliście się 20-30 lat temu. Piszę o swoich rówieśniczkach. One w większości na przeciętnego czy brzydkiego mężczyznę nawet nie spojrzą, chyba że jest obcokrajowcem (im bardziej egzotycznym, tym lepiej).

Raka, ty też zaczynasz już z tymi obcokrajowcami? Masz na to jakieś poparcie "naukowe"? Przyznaj sam, ile widzisz na około panien z obcokrajowcami i to do tego egzotycznymi? Skąd wy w ogóle bierzecie te teorie? Odlatujesz.

U mnie w mieście aż tylu obcokrajowców nie ma, ale widzę, jak młode dziewczyny na nich patrzą i się do nich kleją smile

22

Miklosza napisał/a:

Chciałbym podkreślić, że moim celem nie jest zmiana swojej osobowości ani udawanie kogoś, kim nie jestem. Po prostu chcę być bardziej atrakcyjny dla przeciwnego płci i zrozumieć, jakie aspekty warto rozwijać. Dziękuję za wszelkie sugestie i rady!

Dla mnie atrakcyjny facet to:
- sympatyczny
- bez nadęcia
- wyrozumiały
- słuchający, nie tylko gadający
- z pewnością siebie to bym tego tak nie nazwała, a to z racji takiej, że chyba większość mężczyzn jakich znam i poznawałam gdzieś, w różnym wieku, ma z tą pewnością mniejszy lub większy problem. Zdarza się, że im pewniejszy siebie ktoś się wydaje, tym bardziej niepewny jest.

23 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2023-10-20 22:33:36)

Miklosza napisał/a:

Cześć wszystkim,

Zastanawiam się nad tym, jak mogę poprawić swoją atrakcyjność w oczach kobiet. Mam pewne wątpliwości i chciałbym usłyszeć Wasze rady i opinie na ten temat. Czy istnieją konkretne cechy lub zachowania, które kobiety uważają za atrakcyjne u mężczyzn? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

No cóź.. Kobiety nie interesują się facetami którzy nie dość że nieatrakcyjni to jeszcze "nie chcą udawać kim nie są":)

Mogę tylko powiedzieć o sobie, bo mnie interesują tylko mężczyźni o wysokim IQ, interesujący intelektualnie, mający jakieś cele w życiu i konsekwentnie do nich dążący. Interesujący mężczyzna dla mnie  to taki, który się rozwija mentalnie, świadomościowo, osobowościowo, żeby moje  zainteresowania były interesujące nie tylko dla mnie ale też dla niego. No i wykształcenie... Nie musi skończyć Oxfordu, ale facet który nie potrafi porozmawiać na najprostsze tematy kulturalne i nie wie gdzie leży Alaska, to sorry.. przegrał.
Aha, jeszcze jedno, albo dwa  i trzy:) Musi być czysty, mieć zdrowe białe zęby i umieć się ubrać. I nie chodzi o ciuchy od Versace, ale po prostu o ubranie stosownie do okoliczności. Reszta jest zupełnie nieważna, ani grubość jego portfela ani wypasiony samochód, ani kwadratowa szczęka smile Miły, szczery uśmiech i gwarancja, że nie będzie z tym panem nudno biją na głowę wszystko inne smile

24

Salomonka napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Cześć wszystkim,

No cóź.. Kobiety nie interesują się facetami którzy nie dość że nieatrakcyjni to jeszcze "nie chcą udawać kim nie są":)

Mogę tylko powiedzieć o sobie, bo mnie interesują tylko mężczyźni o wysokim IQ, interesujący intelektualnie, mający jakieś cele w życiu i konsekwentnie do nich dążący. Interesujący mężczyzna dla mnie  to taki, który się rozwija mentalnie, świadomościowo, osobowościowo, żeby moje  zainteresowania były interesujące nie tylko dla mnie ale też dla niego. No i wykształcenie... Nie musi skończyć Oxfordu, ale facet który nie potrafi porozmawiać na najprostsze tematy kulturalne i nie wie gdzie leży Alaska, to sorry.. przegrał.
Aha, jeszcze jedno, albo dwa  i trzy:) Musi być czysty, mieć zdrowe białe zęby i umieć się ubrać. I nie chodzi o ciuchy od Versace, ale po prostu o ubranie stosownie do okoliczności. Reszta jest zupełnie nieważna, ani grubość jego portfela ani wypasiony samochód, ani kwadratowa szczęka smile Miły, szczery uśmiech i gwarancja, że nie będzie z tym panem nudno biją na głowę wszystko inne smile

Naprawdę porażający jest ten kontrast między tym, co kobiety piszą, a tym, co faktycznie robią wink

25

Lady Loka napisał/a:

Nie muszę być kobietą, żeby widzieć, jak kobiety traktują średnio atrakcyjnych mężczyzn smile

Szeptuch napisał/a:

No nie wiem, wypowiadasz sie tak kategorycznie, jakbyś jądra i testosteron trzymał zamknięte w szafce pod kluczem.

26 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2023-10-21 02:05:27)

Nie udało, bo po raz kolejny okłamujesz mężczyzn, którzy szukają tu pomocy. Nie byłoby tu nikogo z nas, gdyby to wszystko, co piszesz, było prawdą. Problem w tym, że liczy się jedno: wygląd.

Nie byłoby tu żadnego z Was, gdybyście byli mężczyznami, a nie męskimi atrapami.
Dziwnym trafem mężczyźni z krwi i kości nie narzekają na kobiety. I żeby nie było - mam na myśli wyłącznie męskie cechy charakteru.

27

R_ita2 napisał/a:

Raka, ty też zaczynasz już z tymi obcokrajowcami? Masz na to jakieś poparcie "naukowe"? Przyznaj sam, ile widzisz na około panien z obcokrajowcami i to do tego egzotycznymi? Skąd wy w ogóle bierzecie te teorie? Odlatujesz.

Ma rację. Były na ten temat badania, a kilka lat temu rozbito nawet w PL grupę przestępczą jak dobrze kojarzę Somalijczyków? Etiopczyków? Kameruńczyków (kurde, nie pamiętam) Którzy wyłudzali od Polek kasę poprzez obiecywanie cudów na kiju. Coś ala Kenijski ksiąę, potrzebuje twojej pomocy - obciągnij mu 20 razy i daj 10tyś, aby mógł wrócić i objąć prawowity tron.

Dość sławna jest też sprawa jednego Kameruńczyka, co celowo zarażał Polki HIVem. Kreował się na wielkiego obrońcę praw człowieka i tak dalej. Typ takie kity wciskał, że w PL nawet nagrody zbierał. BA - nawet był nominowany przez polskiego prezydenta do jednej z międzynarodowych nagród. Komedia w chuj. Późniejsze śledztwa wykazały, ze typ wszystko skłamał na swój temat. Simon Mol się kolega nazywał i robił to wszystko dla poklasku, bo to mu zapewniało dostęp do polskich dupeczek, które  - co jest akurat potwierdzone - celowo zarażał HIVem. Piękna historia. Polecam big_smile

28 Ostatnio edytowany przez RozrabiakaWmalinowymGaju (2023-10-21 08:19:55)

Jack Sparrow napisał/a:

Ma rację.

Nie ma.
To jest powielanie mitów, najczęściej przez tych którzy szukają winnych dla swoich porażek wszędzie, byle nie w sobie.
Simon Mol to marginalny przypadek kolesia, który udawał prześladowanego politycznie poetę.
W środowisku lewackich aktywistek to się świetnie sprzedawało, a on tam grasował. Udowodniono mu kilkanaście zarażeń. Kilkanaście, nie kilkadziesiąt czy kilkaset, a sprawa była łatwa do zdiagnozowania z powodu rzadkiej odmiany wirusa, którym zarażał.

Widc ten i podobne przypadki to żaden dowód. Że egzotyka się podoba, też żadne odkrycie. Inne przyciąga wzrok i to dotyczy też nas.
Ale to też jeszcze o niczym nie świadczy.

Miklosza, leniu śmierdzący. Ogarnij się a efekty przyjdą

29 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2023-10-21 10:19:31)

RozrabiakaWmalinowymGaju napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Ma rację.

Nie ma.
To jest powielanie mitów, najczęściej przez tych którzy szukają winnych dla swoich porażek wszędzie, byle nie w sobie.
Simon Mol to marginalny przypadek kolesia, który udawał prześladowanego politycznie poetę.
W środowisku lewackich aktywistek to się świetnie sprzedawało, a on tam grasował. Udowodniono mu kilkanaście zarażeń. Kilkanaście, nie kilkadziesiąt czy kilkaset, a sprawa była łatwa do zdiagnozowania z powodu rzadkiej odmiany wirusa, którym zarażał.

Widc ten i podobne przypadki to żaden dowód. Że egzotyka się podoba, też żadne odkrycie. Inne przyciąga wzrok i to dotyczy też nas.
Ale to też jeszcze o niczym nie świadczy.

To nie chodzi o to, że Simon Mol był jeden. Tu chodzi o to, w jakiej skali on działał i dzięki jakim postawom mu się to w ogóle udało.

Taki przykład pierwszy z brzegu. A takich opinii nie brakuje. Teraz jest o tym ciszej, ale generalnie opinia, ze polki są tańsze (a równie łatwe) dla obcokrajowców co prostytutki, to naprawdę nie wzięły się znikąd.

https://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-ob … rects=true

https://www.papilot.pl/zwiazki/ciekawos … i-sa-latwe

Co do pogrubionego - to właśnie nie jest oczywiste i nie jest powszechne w każdej kulturze.

Także nie - to nie są mity. Ja wiem, że Raka czy kilku innych tak sobie tłumaczą własne niepowodzenia i frustracje, ale akurat takie historie, takie wpisy (mówię o artykułach) nie wzięły się z powietrza.

30 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-10-21 11:07:49)

Egzotyka egzotyką, wygląd wyglądem - to też się liczy - ale Ci, którzy oszukują naiwne (między innym istotne słowo klucz) kobiety grają na "innych nutach" niż to, że taka ma ochotę, jak wy to panowie zawsze wulgarnie upraszczacie - obciągnąć. Nie trzeba być od razu Somalijczykiem. Patrz polski słynny przypadek - Kalibabka.

Jack Sparrow napisał/a:

Także nie - to nie są mity

Pisanie jakoby takie zachowanie dotyczyło tylko polek, jest powielaniem mitów.

Parcie na obcokrajowca z krajów o wyższym statusie daje się zauważyć w większości krajów, które były wcześniej zamknięte albo są czy były biedne. Czyli praktycznie cały blok postsowiecki.
Ale to nie dotyczy tylko takich sytuacji- np. w Niemczech lubią bardziej francuzów, we Francji estymą cieszą się amerykanie czy brytole.
Rozciąganie tego na całą populację kobiet w danym kraju jest jednak bez sensu.

Wreszcie, orientalność, odmienność czy egzotyka przyciąga, wzbudza zainteresowanie. To dotyczy też nas.
Różnica polega na tym, że kobiety mogą to łatwiej realizować. Przypuszczam że większość mężczyzn chciałaby spróbować jak to jest z murzynką, mulatką, azjatką, arabką czy nawet hiszpanką, francuzką.
Tyle, że mężczyźnie który nie wyjeżdża z kraju i nie jest w stanie takiej kobiety zainteresować, to się nie uda.

32

RozrabiakaWmalinowymGaju napisał/a:

Pisanie jakoby takie zachowanie dotyczyło tylko polek, jest powielaniem mitów.

Ale takiej tezy nikt nie postawił, że to tylko polki tak mają. Po prostu u polek szczególnie silnie to widać.

Parcie na obcokrajowca z krajów o wyższym statusie daje się zauważyć w większości krajów, które były wcześniej zamknięte albo są czy były biedne. Czyli praktycznie cały blok postsowiecki.

I na podobnej zasadzie o Rumunkach czy Bułgarkach też takie opinie chodziły. Albo żebraczki, albo prostytutki. Z resztą podobnie jest w przypadku Wietnamu czy innej Indonezji. Jedziesz tam, bo babki są łatwe i praktycznie bez wymagań, a żonę możesz niejako kupić. I nie chodzi tu niewolnictwo, bo to za jej wiedzą i zgodą. Ale chodzi o sam fakt i stosunek zależny - nie ma tu partnerstwa. Jest pan i władca. A kobieta w tej hierarchii jest niżej.

Wreszcie, orientalność, odmienność czy egzotyka przyciąga, wzbudza zainteresowanie. To dotyczy też nas.

Tak, ale nie w każdej kulturze tak jest. I nie zawsze to będzie zachwyt czy coś pozytywnego. Czasem to są postawy protekcjonalne, rasistowskie. Np mam znajomego, który przywiózł sobie żonę z Chin. I nie za sadzie wielkiej miłości, ale na zasadzie sprzataczko-kucharki, którą może okazjonalnie poruchać. Dla niej to była szansa na wyrwanie się z biedy. On z kolei....no cóż...nigdy mu z kobietami nie szło. Nie był incelem, ani prawiczkiem, ale zdecydowanie miał dwie lewe ręce do tematu.

33

Dla mnie ważne jest to jak mnie facet traktuje. Ale nie chce żeby koło mnie skakał i wyprzedzał moje myśli bo to jest nienaturalne i takie desperackie. Chcę żeby był szarmancki, umiał zaprosić w fajne miejsce, umiał stanowczo czegoś chcieć ale też przyjąć moją odmowę. Spotykałam się niedawno w kimś kto nie był przystojny za bardzo i nawet nie miał jakieś dobrej pracy, ale był bardzo pewny siebie tylko w taki fajny wesoły sposób, a nie nadęty. Nie wiem czy rozumiesz. A jeśli chodzi o wygląd to ważne są zęby i cera, dobrze dobrane ciuchy, ale wzrost już nie, ja lubię niskich, tylko żeby chudzi nie byli. Lepszy trochę gruby niż bardzo chudy. A najlepiej to wiadomo po siłowni czy jakichś sportach, wtedy to może mieć nawet 170 i będzie super.

34

Wiesz ja raczej zaaliczam sie do ludzi niskich 163 cm i raczej chudy nie jestem ale nie jakos specialnie gruby tylko troche

35

tinderka napisał/a:

Dla mnie ważne jest to jak mnie facet traktuje. Ale nie chce żeby koło mnie skakał i wyprzedzał moje myśli bo to jest nienaturalne i takie desperackie. Chcę żeby był szarmancki, umiał zaprosić w fajne miejsce, umiał stanowczo czegoś chcieć ale też przyjąć moją odmowę.

Dlaczego więc spełnianie tych kryteriów nie wystarcza, by dziewczyny chciały się umawiać?

tylko żeby chudzi nie byli. Lepszy trochę gruby niż bardzo chudy. A najlepiej to wiadomo po siłowni czy jakichś sportach, wtedy to może mieć nawet 170 i będzie super.

A, dlatego.

36

rakastankielia ale przestań płakać, ze ktoś ma jakieś oczekiwania. Każdy ma prawo je mieć. Tinderka akurat nie oczekuje gwiazdki z nieba. Jej wymagania są całkowicie racjonalne. Aby nie powiedzieć - wręcz minimalne.

37

Jack Sparrow napisał/a:

rakastankielia ale przestań płakać, ze ktoś ma jakieś oczekiwania. Każdy ma prawo je mieć. Tinderka akurat nie oczekuje gwiazdki z nieba. Jej wymagania są całkowicie racjonalne. Aby nie powiedzieć - wręcz minimalne.

Nie no, przyznaję, że w porównaniu z innymi kobietami, to jej wymagania wcale nie są wygórowane.

38

Na wymagania patrz jak na licytację/negocjacje z perspektywy osoby chcącej uzyskać jak najwyższą kwotę sprzedaży. Chcesz bańkę? Zaczynasz negocjować od dwóch, żeby mieć z czego robić ustępstwa. Ostatecznie sprzedajesz za tą bańkę (a może nawet i więcej). Jak zaczynasz od minimum, to kończysz ze stratą.

39

Jack Sparrow napisał/a:

Na wymagania patrz jak na licytację/negocjacje z perspektywy osoby chcącej uzyskać jak najwyższą kwotę sprzedaży. Chcesz bańkę? Zaczynasz negocjować od dwóch, żeby mieć z czego robić ustępstwa. Ostatecznie sprzedajesz za tą bańkę (a może nawet i więcej). Jak zaczynasz od minimum, to kończysz ze stratą.

Ale jak zaczniesz za wysoko, to nie dostaniesz nic, bo kupujący zrezygnuje smile

40

Zrezygnują tylko ci najmniej zainteresowani.

41

Jack Sparrow napisał/a:

Jaki to Jack!! W ogóle związek to sztuka kompromisów, niekoniecznie negocjacji.

42

Tamiraa napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Związek tak - ale tu jest mowa o etapie szukania kandydatów. Jak ktoś szuka blondynki, to nie będzie dawał szansy brunetce na zasadzie 'bo tak'. Jak babka marzy o brodaczu, to będzie na nich się skupiać, a nie na gładziutko ogolonych, których na takim etapie po prostu pominie. Przecież to normalne postępowanie. Wszyscy tak robimy.

43

Jack Sparrow napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Związek tak - ale tu jest mowa o etapie szukania kandydatów. Jak ktoś szuka blondynki, to nie będzie dawał szansy brunetce na zasadzie 'bo tak'. Jak babka marzy o brodaczu, to będzie na nich się skupiać, a nie na gładziutko ogolonych, których na takim etapie po prostu pominie. Przecież to normalne postępowanie. Wszyscy tak robimy.

A jak ktoś nie szuka księżniczki, niech skupia się na pokojówkach smile

44

Tamiraa napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

A jak ktoś nie szuka księżniczki, niech skupia się na pokojówkach smile

Ale to ma być księżniczka, która się zachowuje jak pokojówka wink

45

Kasa, to podstawa daje bezpieczeństwo, stabilizację plus dodaj ambicję. Bez tego trafisz zawsze na kiepskie kobiety.

46

z kasą to będę kiepsko

mi by wystarczyło że by była dobrą osobą

47

Miklosza napisał/a:

z kasą to będę kiepsko

Oj, Miklosza: )

48

Miklosza napisał/a:

z kasą to będę kiepsko

To poszukaj takiej, której też to wystarczy. Tylko wiesz, jak pojawią się jakieś poważniejsze kłopoty, to na dobroci nie objedziecie.

49

Priscilla napisał/a:
Miklosza napisał/a:

z kasą to będę kiepsko

To poszukaj takiej, której też to wystarczy. Tylko wiesz, jak pojawią się jakieś poważniejsze kłopoty, to na dobroci nie objedziecie.

W ostateczności będzie facetem na przeczekanie aż nie pojawi się lepszy. Trafi mi się kobieta bardzo toksyczna, zaburzenia, alkoholizm... Kasa to podstawa jednak bo daje bezpieczeństwo, spokój, możliwość posiadania rodziny, rozwoju dużo normalnych kobiet tego chcę.

50

Ogólnie kolego poprostu licz się że to związki na krótki czas lub że kobieta będzie w złym stanie psychicznym.

51

Fajna perspektywa nie ma co sad

Posty [ 51 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Co zrobić by stać się atrakcyjniejszym dla kobiet?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024