Umowa na czas określony - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez Tajemnicza9715 (2023-05-16 21:12:30)

Temat: Umowa na czas określony

Cześć,
jestem zatrudniona na umowę na czas określony, która kończy mi się z dniem 09.06.2023 r. Była ona zawierana na pół roku. Zamierzam dotrwać do końca okresu zatrudnienia, natomiast nie chcę podpisywać kolejnej umowy. Czy muszę z wyprzedzeniem zgłosić pracodawcy fakt, że nie podpiszę kolejnej? Jeśli tak, to czy muszę to zrobić z 2-tygodniowym wyprzedzeniem, tak jak jest to w przypadku wypowiedzenia umowy? De fakto nie zamierzam wypowiadać tej umowy, jedynie nie chcę podpisywać kolejnej.

Jak wygląda ostatni dzień w pracy? Czy 09.06.2023 również będę musiała przyjść na pełne 8 godzin, czy jednak będzie to dzień zarezerwowany jedynie na rozmowy o umowie i dalszej współpracy?

Jest to moja pierwsza umowa o pracę, więc proszę o wyrozumiałość smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Umowa na czas określony

Nic nie musisz mówić, jedynie jakby przełożony pytał, to powiedz, że nie będziesz przedłużala umowy, bo... niby nie musisz się tłumaczyć, ale lepiej coś powiedzieć, żeby nie palić mostów.
Jeśli pracujesz do 9-go, tzn. włącznie.
Podejrzewam, że wcześniej wyjdą z propozycją przedłużenia umowy lub nie.

3 Ostatnio edytowany przez Tissol (2023-06-16 20:14:39)

Tajemnicza9715  jak coś, to na Fb polecam też grupę Forum prawne - porady prawne. Mają solidną cenzurę i nie przepuszczają tam na ogół żadnych heheszków, błędnych sugestii ani porad wbrew prawu.

Umowa nie ulega przedłużeniu automatycznie. Nie trzeba wcześniej składać żadnych oświadczeń. Warto jednak w jakiś sposób nawiązać rozmowę w kontekście "kończymy wkrótce współpracę", jak pisano wcześniej wymaga tego kultura, a tak z życia - jest pewność, że pracodawca wie, że umowa się kończy? big_smile Jasne, że sam powinien tego pilnować, ale tak zwyczajnie może o tym nie pamiętać. Dla pozostawienia dobrego wrażenia wyjaśniła bym tą sprawę (i dla własnego spokoju ducha)

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024