Nowy serwer - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Nowy serwer

Czy netkobiety istnieją gdzieś oprócz tej strony?
czy chcecie się przenieść w nowe miejsce np discord?

Dużym plusem byłaby możliwość moderowania, za to pewnie pojawiałoby sie mniej nowych tematów. inne fora dla kobiet są lepiej pozycjonowane w google więc niewiele osób umiałoby nowy adres wyszukać.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2023-05-08 23:08:37)

Odp: Nowy serwer
SmutnaDziewczyna007 napisał/a:

Czy netkobiety istnieją gdzieś oprócz tej strony?
czy chcecie się przenieść w nowe miejsce np discord?

Dużym plusem byłaby możliwość moderowania, za to pewnie pojawiałoby sie mniej nowych tematów. inne fora dla kobiet są lepiej pozycjonowane w google więc niewiele osób umiałoby nowy adres wyszukać.

To forum zdycha zajechane przez inceli i ostatni najazd świrów z Kafeterii tongue

Discord? A na co to komu?

3

Herbatazlimonkąbezcukru napisał/a:

Przede wszystkim nie widać tutaj odpowiedzi użytkowników. I nie widzę opcji wysyłania prywatnych wiadomości.

To forum jest stare, działa na starym silniku. Nie oczekuj za dużo.

4 Ostatnio edytowany przez Legat (2023-05-09 08:35:24)

Prywatne wiadomości są wyłączane na wielu forach, bo to najczęściej żer dla botów reklamowych. Ale za to jest wysyłanie maili.
Co do potrzeby, to raczej przydałby się nowe nowoczesne forum. Ale na to potrzeba masę pieniędzy. I to bardzo ryzykowna inwestycja, przy rozwoju międzynarodowych mediów społecznościowych typu fejsy, twittery, czy instagramy.

5 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2023-05-10 18:32:17)

Legat napisał/a:

Prywatne wiadomości są wyłączane na wielu forach, bo to najczęściej żer dla botów reklamowych. Ale za to jest wysyłanie maili.
Co do potrzeby, to raczej przydałby się nowe nowoczesne forum. Ale na to potrzeba masę pieniędzy. I to bardzo ryzykowna inwestycja, przy rozwoju międzynarodowych mediów społecznościowych typu fejsy, twittery, czy instagramy.

Może by i sie przydało, ale ja nie zamierzam płacić za wynajmowanie serwera.
Rzuciłam pomysł, bo nie wiem czy zakładać i chciałam wybarać jaki bedzie odzew na taką propozycje.

6 Ostatnio edytowany przez 2odiak (2023-05-10 23:03:44)

To nie jest duży koszt.  Najgorzej wygląda sprawa zgrania bazy MySQL, bo do tego trzeba mieć dostęp do panelu administracyjnego, chyba, żeialo by to startować od 0. Domenę można wykupić. Koszt serwera = taki jak za usługę w.w.w. Można skorzystać z darmowego oprogramowania jednak lepiej mieć coś na licencji ( np IPB) z uwagi na aktualizację i zabezpieczenia. Dobre zabezpieczenia i spokój z botami, a więc PW spokojnie mogło by działać. Wbrew pozorom takie forum jak i utrzymanie nie jest kosztowne i łatwe.

7 Ostatnio edytowany przez 2odiak (2023-05-10 23:06:44)

SmutnaDziewczyna007 napisał/a:
Legat napisał/a:

Może by i sie przydało, ale ja nie zamierzam płacić za wynajmowanie serwera.
Rzuciłam pomysł, bo nie wiem czy zakładać i chciałam wybarać jaki bedzie odzew na taką propozycje.

Robiliśmy zrzutę po zylka i bywało, że starczało na kilka lat. Oczywiście jest to zależne od ilości użytkowników.

8

Póki co, fejsbukowe grupy mają się dobrze, gdyby była taka chęć, zawsze można stworzyć taką.

9 Ostatnio edytowany przez Kasssja (2023-05-20 10:26:56)

Ja bym chętnie przeszła w miejsce, gdzie faktycznie będą same kobiety + wybrani, sensownie myślący i wnoszący coś wartościowego do dyskusji faceci. Tutaj każdy dobrze żrący temat zostaje natychmiast zalany incelskim syfem, który dla kobiet jest jedynie stratą czasu i kompletnie nic nam nie daje. Ale czy to będzie discord, czy fejs (nierealne, bo 90% nie zechce pisać pod własnym nazwiskiem i zdjęciem), to odsianie tych mętów i tak będzie nierealne. Co najwyżej będzie można blokować tych najbardziej toksycznych, choć już widzę te dramy i głosowania "wywalić, zostawić".

10

Kasssja napisał/a:

będzie można blokować tych najbardziej toksycznych

czyli jako pierwsza zostałabyś "wywalona"

11

Kasssja napisał/a:

...zostaje natychmiast zalany incelskim syfem, który dla kobiet jest jedynie stratą czasu i kompletnie nic nam nie daje.

Tak się dzieje, ponieważ Wy, kobiety, rozmawiacie z incelami. Przez parę lat o tym samym.
Nie twierdzę, że to jest złe, a nawet szlachetne pomóc innym w potrzebie.

12

Gary napisał/a:
Kasssja napisał/a:

...zostaje natychmiast zalany incelskim syfem, który dla kobiet jest jedynie stratą czasu i kompletnie nic nam nie daje.

Tak się dzieje, ponieważ Wy, kobiety, rozmawiacie z incelami. Przez parę lat o tym samym.
Nie twierdzę, że to jest złe, a nawet szlachetne pomóc innym w potrzebie.

Wiem, ja już w sąsiednim wątku złożyłam uroczystą przysięgę, że kilku najsłabszych nicków nawet nie czytam, ignoruję jak muchę przelatującą przed nosem, nie reaguję w żaden sposób nawet jak mnie próbują cytować i pewnie prowokować w treści. Nie czytam = olewam i nie tracę czasu.

13

Tak. Wystarczy nie czytać ludzi z którymi się nie chce rozmawiać smile

14

Kasssja napisał/a:

Ja bym chętnie przeszła w miejsce, gdzie faktycznie będą same kobiety + wybrani, sensownie myślący i wnoszący coś wartościowego do dyskusji faceci. Tutaj każdy dobrze żrący temat zostaje natychmiast zalany incelskim syfem, który dla kobiet jest jedynie stratą czasu i kompletnie nic nam nie daje. Ale czy to będzie discord, czy fejs (nierealne, bo 90% nie zechce pisać pod własnym nazwiskiem i zdjęciem), to odsianie tych mętów i tak będzie nierealne. Co najwyżej będzie można blokować tych najbardziej toksycznych, choć już widzę te dramy i głosowania "wywalić, zostawić".

Nie widzę problemu by postawić dla Was forum, tylko to by musiała się zadeklarować jakaś większa grupa osób. Można by wstępnie spróbować na jakiejś darmówce, a z czasem gdyby wypaliło przenieść na coś sensownego. Koszty roczne nie są spore w przypadku płatnych usług ( serwer, domena,  oprogramowanie forum). Użytkownicy nie mają wpływu na decyzję moderatora i administratora, jeżeli ktoś się nie stosuje do zapisów regulaminu z marszu dostaje stosowną karę, a gdy do trzech razy sztuka nie pomoże , wylatuje( kwestia ustaleń). W razie drastycznego naruszenia ban jest od razu. W przypadku fejków i subkont,- lecą z marszu automatycznie.
Moderatorem nie zostaje nikt z łapanki na zasadzie "chciałabym, chciałbym", jest to osoba obiektywna, jak i zaufana. Jeżeli Chcecie swój własny kącik do pogaduch w ciszy i spokoju, - nie ma problemu. smile

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024