Czy faceci lubią nieśmiałe kobiety? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Czy faceci lubią nieśmiałe kobiety?

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 102 ]

Temat: Czy faceci lubią nieśmiałe kobiety?

Witam wszystkich.
Jestem trochę zakompleksioną kobietą. W zasadzie to dbam o siebie i nie należę może do tych najbrzydszych. Wiem natomiast, że mój problem siedzi u mnie w głowie, a nie na zewnątrz. Chodzi o moje niskie poczucie własnej wartości.
A moim pytaniem jest to, jakie kobiety lubią faceci i czy są tacy, którzy wolą takie nieśmiałe dziewczyny. Bardzo ważne jest tu słowo "wolą", gdyż nie chodzi mi o desperatów, którzy biorą się za każdą. Chodzi mi o takich facetów, którzy rzeczywiście lubią nieśmiałe kobiety i takie są dla nich lepsze od pozostałych. Czy tacy istnieją? A może wasi mężczyźni właśnie tacy są...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy faceci lubią nieśmiałe kobiety?

Pewnie są. Tak jak przykładowo niektóre dziewczyny wolą wysokich a inne niskich. Różne gusta różnych ludzi a ludzi jest dość sporo a gustów jeszcze więcej wink

3

Słaby przyciąga słabego. mocny mocnego. Proste wink

4

Nie zawsze jest tak, że słaby przyciąga słabego, a mocny mocnego. Jest bowiem na tym świecie wielu facetów, którzy mimo tego, że są ogólnie bardzo atrakcyjni, wybrali sobie za partnerkę kobietę nieśmiałą. Taką, która nie jest raczej duszą towarzystwa i wcale nie uchodzi za piękną. Prawdą jest, że wielu facetów po prostu lubi takie kobiety i wcale nie szukają innych.
Odpowiadając na Twoje pytanie, powiem więc, że jesteś w stanie znaleźć takiego właśnie mężczyznę. W takim wypadku Twoje niskie poczucie własnej wartości będzie atutem, a nie wadą. Faceci często przepadają za kobietami, które wymagają tej "troski i pomocy" - w pewien sposób ich to kręci.
Ja nie należę raczej do osób, które są ciche i nie mają śmiałości. Dlatego też mój facet pasuje do mnie, gdyż takie kobiety właśnie lubi - często o tym rozmawiamy smile Jednak jest też wielu takich, którzy bardziej przepadaliby za Tobą, niż za mną. Trzeba tylko na takiego trafić, a to może być już trudniejsze - lecz jest możliwe.

5

monika755 napisał/a:

Witam wszystkich.
Jestem trochę zakompleksioną kobietą. W zasadzie to dbam o siebie i nie należę może do tych najbrzydszych. Wiem natomiast, że mój problem siedzi u mnie w głowie, a nie na zewnątrz. Chodzi o moje niskie poczucie własnej wartości.
A moim pytaniem jest to, jakie kobiety lubią faceci i czy są tacy, którzy wolą takie nieśmiałe dziewczyny. Bardzo ważne jest tu słowo "wolą", gdyż nie chodzi mi o desperatów, którzy biorą się za każdą. Chodzi mi o takich facetów, którzy rzeczywiście lubią nieśmiałe kobiety i takie są dla nich lepsze od pozostałych. Czy tacy istnieją? A może wasi mężczyźni właśnie tacy są...

Ja lubię nieśmiałe kobiety. Nie trawię kobiet ekstrawertycznych, które swoją osobowością, stylem bycia zajmują zbyt dużo "przestrzeni". Mnie po prostu męczą. Tylko u Ciebie (domyślam się) problem jest trochę głębszy niż zwykła nieśmiałość, która gdzieś się ulotni przy bliższym kontakcie, w miarę jak nabierzesz zaufania. Napisałaś o niskim poczuciu wartości, a to często oznacza, że możesz być osobą bardzo wyczerpującą psychicznie. Nie chodzi mi o to, by Ciebie obrazić, a jedynie chcę opisać jakie są moje doświadczenia ze znajomości z kobietami o niskim poczuciu własnej wartości. Mnie dobijała niesamowita bierność, wieczne niezdecydowanie i chwiejność takiej osoby. Taka kobieta (ale też i mężczyzna) zwykle nie wie czego chce, nie wie co czuje i nie wie jaka jest. Trzeba (albo: raczej ona domaga się), żeby ją wiecznie zapewniać o uczuciu (w które i tak nie wierzy), podejmować za nią decyzje (bo sama nie wiedząc czego chce - nic nie zrobi) i zapewniać ją o tym jaka jest (dobra, fajna, inteligentna, piękna itd). I tak jest w kółko, aż w końcu dochodzi się do wniosku, że taka relacja jest i męcząca i bezsensowna.

6

Mi się wydaje, że nie lubią, sama byłam nieśmiała od dzieciństwa i mam słabe zdolności społeczne, małomówność itd. i to chyba odstrasza ludzi, jakoś nie miałam dużego powodzenia wśród facetów atrakcyjnych, za to spore powodzenie mam u facetów nieatrakcyjnych z wyglądu i dużo starszych.

7

Nie będę pisał za wszystkich chłopaków ale ja, jak mam "ciągnąć" za język dziewczynę w rozmowie to odpuszczam... Nie chcesz gadać, to nie. Kołków na głowie ciosać nie będę z tego powodu. I to nie jest nieśmiałość tylko lenistwo i nieatrakcyjność intelektualna.

Cielesność cielesnością ale jak gadka się nie "klei" to ja pasuję.

8

Nikt nie lubi nieśmiałych ludzi. Niektórzy mogą mówić co innego, ale w praktyce wychodzi jak jest.

Czym innym jest pewna nieśmiałość (np. wobec nowo poznanych osób albo nie bycie zawsze i wszędzie duszą towarzystwa) a czym innym lękliwość, brak jakiejkolwiek inicjatywy, taka bierność. Uważam, że to pierwsze jest ok, nie widzę w tym nic złego, wręcz uważam, że dla niektórych facetów może być urokliwe, ale to drugie, bycie ciągle wystraszonym i pasywnym, rzeczywiście często odpycha i jest wybitnie antyuwodzicielskie.

10

Osoby nieśmiałe najczęściej atrakcyjne są dla innych nieśmiałych osób, bo łatwiej jest się do nich zbliżyć, na początku znajomości lepiej wzajemnie się rozumieją, prawdopodobnie mają inne oczekiwania. Kiedy jednak znajomość się rozwija, a nieśmiałość nie ustępuje miejsca większej pewności siebie w tej relacji, to zaczyna to drugą stronę męczyć. Niestety (albo stety) jesteśmy tak skonstruowani, że choć sami jesteśmy nieśmiali, mamy niskie poczucie własnej wartości, to jednak chcemy kogoś, z kim czas możemy spędzić w sposób interesujący.

Tomek_33 zwrócił uwagę na ważną kwestię - osoby z niskim poczuciem własnej wartości na dłuższą metę są męczące, a ich ciągła niepewość uczuć z równoczesnym brakiem umiejętności głośnego wyrażania zdania staje się uciążliwa, a w niektórych przypadkach nawet toksyczna.

Niemniej i z nieśmiałością, i z niskim poczuciem własnej wartości można skutecznie walczyć. Nie jest to proste, ale jak najbardziej możliwe.

11 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-09-22 15:02:29)

wiem, ze wolalabys inna odpowiedz, ale nie lubia. No chyba, ze sami to jakies mimozy.  Mezczyzn wlasnie pociaga u kobiet ich pewnosc siebie (nie mylic z zarozumialosciia). Niesmialosc najczesciej wynika z kompleksow,  wiec warto nad tym popracowac, zamiast siedziec w kącie i czekac, az nas jakis ksiaze znajdzie wink

12

Z moich obserwacji nie lubią.Zwykle uderzają do pewnych siebie,przebojowych i wygadanych kobiet.A nie cichych trusi co się rumienią i mają maślane oczy.Aczkolwiek to nie reguła,nieśmiałość nie jest negatywną cechą,nie każdy jest duszą towarzystwa.Zbyt pewni siebie faceci i kobiet mocno działają na nerwy.

13 Ostatnio edytowany przez Szkot (2016-09-22 23:26:31)

.

14

No sama nie wiem jak to jest. Jestem bardzo bezpośrednią i szczerą osobą, nie cierpię na nieśmiałość a mimo to jakoś ciężko mi znaleźć odpowiedniego partnera. Ile ludzi tyle gustów także nie masz się co przejmować.
Mam radę zacznij z tym walczyć jeśli to Ci aż tak przeszkadza. Wyznacz sobie jakieś zadania np wyjście samej do klubu i zagadanie do jakiegoś faceta. Próbuj czegoś nowego, pracuj nad sobą a może uda Ci się być bardziej otwartą osobą.
Tak nawiasem mówiąc czasami zazdroszczę takim cichym myszkom, ja czasami za dużo powiem i później tego żałuję.

15

Lajla888 napisał/a:

Mam radę zacznij z tym walczyć jeśli to Ci aż tak przeszkadza. Wyznacz sobie jakieś zadania np wyjście samej do klubu i zagadanie do jakiegoś faceta.

Oj, nie wiem czy to dobry pomysł, bo samodzielne wyjście do klubu i zagadywanie do obcych mężczyzn, to już rzucenie się na głęboką wodę. Proponuję zacząć od czegoś mniej stresującego. Jeśli już o taniec zahaczyliśmy, to sporo osób poznaje się w szkołach tańca, ale tak naprawdę każde miejsce, w którym można spotkać obce osoby, jest dobrym "materiałem" do przełamywania nieśmiałości. Najlepiej wybrać coś bardzo neutralnego, gdzie nie trzeba silić się na rozmowę, żeby nie czuć się niezręcznie. Ponadto lepiej sprawdzają się miejsca, gdzie jest więcej osób. W większym gronie zawsze łatwiej znaleźć kogoś, kto wyda nam się na tyle przystępny, że pomimo tej wewnętrznej bariery uda nam się nawiązać z nim jakiś kontakt.

16

Ja przyciągam dotąd kobietki, które uwielbiają mówić, jak to coś nie tak jest z ich wyglądem. Ze uda grube, ze ogolnie grube itp. A w rzeczywistości jest inaczej.  Jak na zywo rok temu taką, co tak mówiła to..

Była najpiękniejszą kobieta, jaką widziałem. Niewysoka, niebieske oczy nie patyk. Nieśmiała na początku. Hej Maria! smile..rozpadlo sie, ale cóż. Przez nią już tylko tego typu uroda i charakter mnie przyciaga i podoba i już..

17

Ja lubię nieśmiałe kobiety bardziej niż te śmiałe. Jest w was niepowtarzalny urok i piękno które niestety nie każdy jest w stanie dostrzec.

18

Uwielbiają wink Przynajmniej ja. O ile nie jest to też przesadne, że każde słowo trzeba z niej wydobywać. Śmiałe mnie odrażają - kojarzą mi się z obcesowością, chęcią błyszczenia na każdym kroku a przy okazji tak naprawdę o dużych kompleksach. Jak takie wrony - hałasują, brylują, a na środku w oku cyklonu stanie taka nieśmiała dama i błyszczy skromnością, klasą i dostojnością. To jest to.

19

PawelK_1988 napisał/a:

Ja przyciągam dotąd kobietki, które uwielbiają mówić, jak to coś nie tak jest z ich wyglądem. Ze uda grube, ze ogolnie grube itp. A w rzeczywistości jest inaczej.  Jak na zywo rok temu taką, co tak mówiła to..

Była najpiękniejszą kobieta, jaką widziałem. Niewysoka, niebieske oczy nie patyk. Nieśmiała na początku. Hej Maria! smile..rozpadlo sie, ale cóż. Przez nią już tylko tego typu uroda i charakter mnie przyciaga i podoba i już..

Nie bądź desperatem... Podlizywanie się nie spowoduje, że ta dziewczyna (kimkolwiek jest) zmieni zdanie hmm

Autorko, nie, nie lubią.
Po prostu trudno się rozmawia z nieśmiałą osobą.

Jeśli lubią, to głównie prawiczki jak Revenn itp., co tylko potwierdza regułę - podobne przyciąga podobne wink

Dobrze że postanowiłaś coś z tym zrobić. Jest mnóstwo sposobów, nie poddawaj się.

20 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2016-09-28 11:23:06)

Nie jestem facetem, ale analogicznie mogę się wypowiedzieć na temat mężczyzn. Myślę, że nieśmiałość to sprawa ogólnoludzka.
Jeśli mam wybierać między facetem nieśmiałym, a obcesowym cwaniakiem, wybiorę tego pierwszego. Jest jednak pewne ale: niektórzy nieśmiałością zasłaniają i wygodnie tłumaczą zwykłe wewnętrzne ubóstwo. Bywałam w internecie zaczepiana przez facetów, którzy nie mieli NIC do powiedzenia.
Jak najbardziej rozumiem tremę, i mnie nie jest obca. Ale jeśli próbuję pomóc, zagaduję o pogodzie, pytam jak dzień minął, a gość odpowiada monosylabami, zaś na moje: "Coś nie jesteś rozmowny" odpowiada: "Bo ja nieśmiały jestem" - to ja pasuję. Nieśmiałych lubię, mają wdzięk i subtelność - ale nie pustych nudziarzy bez poglądów i zainteresowań.
Bywam i ja nieśmiała (fakt, dziś już rzadko), ale jeśli mi ktoś podaje przyjazną dłoń, pomaga zrobić pierwszy krok - z przyjemnością i wdzięcznością odpowiadam na inicjatywę.
Czasami nieśmiałość jest tak chorobliwa, że powoduje zupełny paraliż i niemożność nawiązania kontaktu. Znam to z autopsji. Nad tym już trzeba popracować. Bo jak polubić kogoś, kto niemal nie istnieje? Jednak również z autopsji wiem, że sami dla siebie jesteśmy znacznie surowsi niż nasze otoczenie.

21 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-09-28 11:54:22)

Piegowata, no ja, biorac pod uwage Twoje zestawienie, tez wolalabym niesmialego niz obcesowego cwaniaka, ale po co robic takie zestawienia? Ale jesli dalabys wybor pomiedzy niesmialym a smialym to wybralabym smialego.
Po prosu ciekawiej i co by nie mowic wygodniej, jest obcowac z ludzmi, ktorzy nie siedza w kącie, nie przemykaja ciagle pod sciana, tylko maja  odwage zyc, byc i wyrazac siebie. Bo wielu niesmialych ma nawet i duzo do powiedzenia i zaoferowania, ale ta niesmialosc, ktora czesto czyni z nich  osoby pasywne, skutecznie im w tym przeszkadza, a brac takich na hol, ciagle przejmowac inicjatywe... nie kazdemu sie chce...bo to na dluzsza mete jest meczace.
Niesmiali najlepiej czuja sie w towarzystwie innych niesmialych. Co pokazuje chocby ten watek. Panowie lubiacy niesmiale panie, sami sa niesmiali smile

22

Na ogół nieśmiali się oswajają i rozkręcają z czasem. Czasami naprawdę warto poczekać, dać sobie czas. Są zresztą różne stopnie nieśmiałości. Czym innym jest ta urocza odrobina, a czym innym mur nie do przebycia. To pierwsze jest moim zdaniem jak najbardziej do zaakceptowania.

23

jesli niesmialosc wynika z kompleksow i niskiego poczucia wartosci, jak w przypadk autorki watku, to raczej czas nic tu nie zmieni, tylko praca nad soba.
A chyba w temacie chodzi o ten rodzaj niesmialosci, ktora utrudnia zycie i miedzyludzkie relacje a  nie o urocza odrobine wink
Moim zdaniem przy odrobinie to w ogole nie ma tematu.

24 Ostatnio edytowany przez lilly25 (2016-09-28 16:22:10)

Moim zdaniem niesmialosc dodaje dziewczecego uroku. Niesmiala kobieta jest bardzo kobieca.

25

Elle88 napisał/a:
PawelK_1988 napisał/a:

Nie bądź desperatem... Podlizywanie się nie spowoduje, że ta dziewczyna (kimkolwiek jest) zmieni zdanie hmm

Autorko, nie, nie lubią.
Po prostu trudno się rozmawia z nieśmiałą osobą.

Jeśli lubią, to głównie prawiczki jak Revenn itp., co tylko potwierdza regułę - podobne przyciąga podobne wink

Dobrze że postanowiłaś coś z tym zrobić. Jest mnóstwo sposobów, nie poddawaj się.

Nie tylko prawiczki... Poza tym druga sprawa że różni się pewność siebie z pychą a niektóre kobiety tak się właśnie zachowują i widzę tu właśnie taki przykład.

26

oczywiście, ze tak ! na pewno znajdziesz takiego który wlasnie takie lubi, nie przejmuj sie każdy jest inny !

27

Jak dla mnie bardzo śmiałym facetom nieśmiałość może się spodobać. Gorzej jeśli nieśmiałość wynika z kompleksów - te kompleksy właśnie i niskie poczucie wartości no to tak, to się zdecydowanie nie podoba facetom. Zwłaszcza jak zaczniesz zatruwać nimi związek i marudzić: o zobacz jaka jestem gruba, brzydka, mam odstające uszy, wielki nos, piegi, małe piersi, duże piersi itp...

28

Dziwne pytanie..każdy lubi co innego,jednym się będzie podobać ,innym nie...

29

Ja takie wolę. Bo mają w sobie coś. Bo taka kobieta wymaga od faceta starania się, a mądry facet odkryje w takiej kobiecie piękno i zadba, by i ona się z kompleksów wyrwała. O ile naprawdę mu na niej zależy.

30

Coombs napisał/a:

Bo taka kobieta wymaga od faceta starania się (...)

Z tym to jest akurat chyba bardzo różnie - zwykle to właśnie nieśmiałe kobiety są tak zakompleksione, że znacząco obniżają wymagania.

31 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-09-30 21:15:03)

też się właśnie zastanawiam, co autor miał na myśli. Bo jakie tu starania? Starać to się trzeba o pewną siebie i znajacą swoją wartosć kobietę, bo taka ma wymagania i nie poleci na byle burka, który zamerda przed nią ogonem.

32

A po co się w ogóle starać o kobietę? Starać się można, ale o coś wartościowego, wyjątkowego. A kobieta, to... tylko kobieta.

33

uuu... czyżby kolejny skrzywdzony przez złą kobietę?

34

tomekk_33 napisał/a:

A po co się w ogóle starać o kobietę? Starać się można, ale o coś wartościowego, wyjątkowego. A kobieta, to... tylko kobieta.

Rozumiem że wolisz postarać się o faceta smile No cóż, każdy ma wybór i to jest piękne.

35

adiaphora napisał/a:

uuu... czyżby kolejny skrzywdzony przez złą kobietę?

Nie,  skądże.  Po prostu się zastanawiam,  po co się starać o kobietę. Po inwestować czas,  energię, być może z czegoś rezygnować i to dla kobiety?  Dziwię się po prostu.

36 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-10-01 21:29:35)

chcesz powiedzieć, że  masz szczęście i kobiety, które Ci się podobają i których pragniesz, same podają Ci się na tacy, czy też kobiet nie potrzebujesz w swoim życiu? Wtedy rzeczywiście nic nie trzeba robić.

37

Nie,  nikt nie podaje mi się na tacy.  Aż taki wyjątkowy nie jestem.  Dziwi mnie po prostu staranie się o kobietę. Kobieta,  to po prostu kobieta i ni mniej ni więcej.

38 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-10-01 22:04:43)

no dobra, ale w życiu o wszystko trzeba się mniej lub bardziej postarać. Nic samo nie przychodzi. To jak to jest z tymi kobietami u Ciebie?
Podchodzisz i mówisz - cześć - cześć - jak leci? ok - podobasz mi się, pójdziemy na kawę? - nie piję kawy - aha, to cześć - cześć. ?
Każdy człowiek, gdy mu na czymś zależy to się stara, inwestuje czas i energię. Czy to w naukę, pracę czy relacje międzyludzkie. To normalne.
Czyli, gdy podoba Ci się dziewczyna, to nie robisz nic?

39 Ostatnio edytowany przez xxxx322 (2016-10-02 01:41:55)

Nie. Nie lubimy nieśmialych kobiet. Pewność siebie jest atrakcyjna w obie strony, nie tylko u mężczyzn, tak więc bye bye. smile

40

adiaphora napisał/a:

no dobra, ale w życiu o wszystko trzeba się mniej lub bardziej postarać. Nic samo nie przychodzi. To jak to jest z tymi kobietami u Ciebie?
Podchodzisz i mówisz - cześć - cześć - jak leci? ok - podobasz mi się, pójdziemy na kawę? - nie piję kawy - aha, to cześć - cześć. ?
Każdy człowiek, gdy mu na czymś zależy to się stara, inwestuje czas i energię. Czy to w naukę, pracę czy relacje międzyludzkie. To normalne.
Czyli, gdy podoba Ci się dziewczyna, to nie robisz nic?

W sumie tak,  nie robię nic. Owszem,  doceniam urodę kobiety,  czy jej urok osobisty,  ale to dla mnie nie powód,  żebym się starał,  czy o nią zabiegał.

41

tomekk_33 napisał/a:

W sumie tak,  nie robię nic. Owszem,  doceniam urodę kobiety,  czy jej urok osobisty,  ale to dla mnie nie powód,  żebym się starał,  czy o nią zabiegał.

Niech zgadnę - w związku nigdy nie byłeś?

42 Ostatnio edytowany przez xxxx322 (2016-10-02 13:35:15)

Priscilla napisał/a:
tomekk_33 napisał/a:

niech zgadne - wydaje ci sie ze kazdy facet bedzie za toba latał przez co od wielu lat masz problemy w relacjach towarzyskich z mezczyznami? big_smile

43

xxxx322 napisał/a:

Nie. Nie lubimy nieśmialych kobiet. Pewność siebie jest atrakcyjna w obie strony, nie tylko u mężczyzn, tak więc bye bye. smile

Elle pod innym kontem udająca mężczyznę?

Nie wypowiadaj się w liczbie mnogiej, to że Ty nie lubisz, nie znaczy, że inni też.

44

xxxx322 napisał/a:

niech zgadne - wydaje ci sie ze kazdy facet bedzie za toba latał przez co od wielu lat masz problemy w relacjach towarzyskich z mezczyznami? big_smile

Zgaduj dalej, bo z niczym nie trafiłeś. Ani nie czuję się pępkiem świata, ani nie pochlebia mi "latanie" za mną, które bywa bardziej irytujące niż przyjemne, ani nie mam problemu z mężczyznami. W dodatku od wielu lat jestem mężatką i chyba ogólnie nie mogę narzekać wink.

45

Priscilla napisał/a:
xxxx322 napisał/a:

Zgaduj dalej, bo z niczym nie trafiłeś. Ani nie czuję się pępkiem świata, ani nie pochlebia mi "latanie" za mną, które bywa bardziej irytujące niż przyjemne, ani nie mam problemu z mężczyznami. W dodatku od wielu lat jestem mężatką i chyba ogólnie nie mogę narzekać wink.

To widać jacyś desperaci za tobą latali skoro nie sprawiało ci przyjmności big_smile

46

Priscilla napisał/a:
tomekk_33 napisał/a:

Nie, nie byłem.

47

Do xxxx322, i innych leśnych-zielonych:
Dorośli ludzie, a nadal bawią was próby skłócania stron, i doprowadzanie do nieporozumień. Ogarnijcie się, i przestańcie karmić to 'ciemne' i niskie w was.

48

tomekk_33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:
tomekk_33 napisał/a:

Nie, nie byłem.

No to współczuję stary, bo nie wiesz co tracisz.

Do Twojej wiadomości: Nikt nie da Ci tyle co prawdziwa, atrakcyjna, kochająca kobieta. Nawet najlepsza i najbardziej cycata gwiazdeczka z xhamstera tego nie zastąpi.

49

adiaphora napisał/a:

jesli niesmialosc wynika z kompleksow i niskiego poczucia wartosci, jak w przypadk autorki watku, to raczej czas nic tu nie zmieni, tylko praca nad soba.
A chyba w temacie chodzi o ten rodzaj niesmialosci, ktora utrudnia zycie i miedzyludzkie relacje a  nie o urocza odrobine wink
Moim zdaniem przy odrobinie to w ogole nie ma tematu.

Nie można wszystkich nieśmiałych wrzucić do jednego worka, to prawda.
Dla mnie jednak to "nie lubią" brzmi okrutnie i niesprawiedliwie. Od razu mam odruch buntu.

50

no w taki sposób autorka tematu, stosując uproszczenie, skonstruowała pytanie smile pewnie lepiej by brzmiało gdyby zapytała, jakie wolą. Ale wiadomo o co chodzi. Tak czy siak to raczej nie wpływa na odpowiedzi, bo śmiali i otwarci ludzie zawsze cieszyli się większym powodzeniem, niezależnie od płci. Wystarczy poczytać tutaj wątki tych nieśmiałych, jak mają pod górkę w życiu a zwłaszcza w kontaktach interpersonalnych.

51

tomekk_33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:
tomekk_33 napisał/a:

Nie, nie byłem.

widocznie nie spotkałeś jeszcze tej właściwej kobiety. Jak to się stanie, zmienisz zdanie smile

52

Szkot napisał/a:

No to współczuję stary, bo nie wiesz co tracisz.

Do Twojej wiadomości: Nikt nie da Ci tyle co prawdziwa, atrakcyjna, kochająca kobieta. Nawet najlepsza i najbardziej cycata gwiazdeczka z xhamstera tego nie zastąpi.

Fakt, nie wiem co tracę i czy cokolwiek tracę, ale dzięki za uświadomienie ;-). Póki co mam wątpliwości.

53

adiaphora napisał/a:

widocznie nie spotkałeś jeszcze tej właściwej kobiety. Jak to się stanie, zmienisz zdanie smile

Być może i tak, nie wiem. Obym tylko nie przegapił takiej okazji ;-)

54

tomekk_33 napisał/a:
adiaphora napisał/a:

Masz 33 lata, w związku nie byłeś, nie dostrzegasz żadnej wartości w byciu w związku, czy też nie dostrzegasz wartości w kobietach... nie tylko przegapisz, ale i nawet gdybyś nie chciał przegapić, przegapią Ciebie.

55

Każdy człowiek jest inny i każdy ma inny gust. Jeden woli, gdy dziewczyna jest właśnie subtelna, nieśmiała i cicha, a drugi przy takiej się nudzi i preferuje takie, które lubią wyzwania, są przebojowe i nie boją się niczego.

56

tomekk_33 napisał/a:
adiaphora napisał/a:

obyś smile Obawiam się jednak, że może być tak, jak napisała Klio. Twoje podejście do kobiet jest conajmniej dziwne. Ale spokojnie, nie będziemy cię nawracać. To nie forum misjonarek.

57

xxxx322 napisał/a:

To widać jacyś desperaci za tobą latali skoro nie sprawiało ci przyjmności big_smile

Haha, to nie o to chodzi big_smile. Po prostu istnieje różnica pomiędzy zabieganiem o kobietę a lataniem za nią tongue. Zabieganie jest miłe i pochlebia, latanie potrafi być nieźle irytujące.

58

ósemka napisał/a:

Każdy człowiek jest inny i każdy ma inny gust. Jeden woli, gdy dziewczyna jest właśnie subtelna, nieśmiała i cicha, a drugi przy takiej się nudzi i preferuje takie, które lubią wyzwania, są przebojowe i nie boją się niczego.

Raczej nie znam nikogo kto powie szczerze że woli osobe cichą i niesmiałą. Facet który taką bierze to poprostu desperat z braku laku, taka prawda i rzeczywistość która stanowi 95% przypadków. smile

59

Klio napisał/a:
tomekk_33 napisał/a:
adiaphora napisał/a:

Masz 33 lata, w związku nie byłeś, nie dostrzegasz żadnej wartości w byciu w związku, czy też nie dostrzegasz wartości w kobietach... nie tylko przegapisz, ale i nawet gdybyś nie chciał przegapić, przegapią Ciebie.

Czyli co wszystko stracone,  ja jestem stracony?

60 Ostatnio edytowany przez xxxx322 (2016-10-02 18:13:18)

tomekk_33 napisał/a:
Klio napisał/a:
tomekk_33 napisał/a:

Przed tobą jescze 17 lat jako takiego życia, więc nie do końca, tylko weź sie w garść. Zamknij to forum, wyłącz komputer, wyjdź z domu, wiesz o co mi chodzi. Siema, powodzenia.

61

adiaphora napisał/a:
tomekk_33 napisał/a:
adiaphora napisał/a:

obyś smile Obawiam się jednak, że może być tak, jak napisała Klio. Twoje podejście do kobiet jest conajmniej dziwne. Ale spokojnie, nie będziemy cię nawracać. To nie forum misjonarek.

Czemu uważasz moje podejście za dziwne?  Co w nim jest dziwnego?

62

tomekk_33 napisał/a:

Po prostu się zastanawiam,  po co się starać o kobietę. Po inwestować czas,  energię, być może z czegoś rezygnować i to dla kobiety?  Dziwię się po prostu.

tomekk_33 napisał/a:

Fakt, nie wiem co tracę i czy cokolwiek tracę, ale dzięki za uświadomienie ;-). Póki co mam wątpliwości.

Najpierw rżniesz stoika, któremu relacje z kobietami wiszą, bo kobiety mu wiszą i w relacje z nimi nie warto się angażować. A potem się pytasz:

tomekk_33 napisał/a:

Tomuś, Ty mi powiedz co miałoby być stracone, skoro podobno wg Twoich wcześniejszych postów nic nie tracisz... Zdecyduj się chłopie na jedną wersję wydarzeń i się jej trzymaj...

63

może rzeczywiście nie ma w nim nic dziwnego. Zapomnij, nie ma tematu smile

64

No właśnie nie wiem co miałoby być stracone. Napisałaś,  że mnie przegapią kobiety,  jakby to był jakiś wyrok,  nie daj Boże: przekleństwo jakieś,  aż się wystraszyłem i stąd moje pytanie: co stracone?

65

Nie panikuj. Ani wyrok, ani przekleństwo. Nic z tych rzeczy. Po prostu fakt. Fakt pozbawiony ładunku emocjonalnego i oceny. To czy jest w tym fakcie jakaś strata, bądź nie zależy tylko i wyłącznie od Ciebie i Twoich odczuć w tej kwestii.

Posty [ 1 do 65 z 102 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Czy faceci lubią nieśmiałe kobiety?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024