Okres, plastry, a ciaza - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Okres, plastry, a ciaza

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Okres, plastry, a ciaza

Dzień dobry. W marcu zapomniałam nakleic plastra evra po 7 dniowej przerwie. 12marca miałam normalny okres i po 7 dniowej przerwie nie nakleilam plastera. Plamienia pojawiły się rano 16 kwietnia a okres rozkręcił się pod wieczór 16 kwietnia w tym dniu współżyłam z mężem rano stosunek przerywany i tego 16tego po południu też nakleilam plaster 1 z opakowania. Następne współżycie było 20kwietnia a następne 23 ale tego 20-23byl stosunek już z dojściem w środku. Dziś jest 25 kwietnia mam brazowe plamienia i delikatny ból podbrzusza. Wcześniej okres był regularny. Tylko ten jeden raz był "nieregularny" jak w takim przypadku mam liczyć dni plodne jeżeli ten raz okres pojawił się nie regularnie? Czy mogło dojść do zapłodnienia a te plamienia sa implantacyjne ?

najbardziej martwię się o stosunek z dnia 16tego... ile dni po tym stosunku mogę wykonać test z apteki? Jutro minie 10 dzień

W inne dni byłam zabezpieczona plastrami więc aż tak się nie martwię.
Ponieważ mamy dziecko niepełnoprawne dlatego tak boję się ciąży...
Maz jest przed wazektomia... A tu głupota u nieostrożność wygrała...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Okres, plastry, a ciaza
Oli.mali napisał/a:

Dzień dobry. W marcu zapomniałam nakleic plastra evra po 7 dniowej przerwie. 12marca miałam normalny okres i po 7 dniowej przerwie nie nakleilam plastera. Plamienia pojawiły się rano 16 kwietnia a okres rozkręcił się pod wieczór 16 kwietnia w tym dniu współżyłam z mężem rano stosunek przerywany i tego 16tego po południu też nakleilam plaster 1 z opakowania. Następne współżycie było 20kwietnia a następne 23 ale tego 20-23byl stosunek już z dojściem w środku. Dziś jest 25 kwietnia mam brazowe plamienia i delikatny ból podbrzusza. Wcześniej okres był regularny. Tylko ten jeden raz był "nieregularny" jak w takim przypadku mam liczyć dni plodne jeżeli ten raz okres pojawił się nie regularnie? Czy mogło dojść do zapłodnienia a te plamienia sa implantacyjne ?

najbardziej martwię się o stosunek z dnia 16tego... ile dni po tym stosunku mogę wykonać test z apteki? Jutro minie 10 dzień

Dziewczyno, proszę Cię, w dniu okresu masz absolutnie niepłdone dni, dodatkowo jeśli nie doszło do skońćzenia w środku to w ogóle nie ma mowy o jakimkolwiek zagrożeniu. A jeżeli chcesz mieć 100% pewnosci to umów siędo ginekologa, potwierdzi, że nie ma fizycznej możliwości zajścia w ciążę w pierwszym dniu okresu. Ba nawet w 7 dniu nie ma możliwości i to przy dojsciu w środku nie mówiąc o stosunku przerywanym....

3

Dżentelmen napisał/a:
Oli.mali napisał/a:

Dziewczyno, proszę Cię, w dniu okresu masz absolutnie niepłdone dni, dodatkowo jeśli nie doszło do skońćzenia w środku to w ogóle nie ma mowy o jakimkolwiek zagrożeniu. A jeżeli chcesz mieć 100% pewnosci to umów siędo ginekologa, potwierdzi, że nie ma fizycznej możliwości zajścia w ciążę w pierwszym dniu okresu. Ba nawet w 7 dniu nie ma możliwości i to przy dojsciu w środku nie mówiąc o stosunku przerywanym....

To może i byłoby prawdą w przypadku normalnych cykli (chociaż nie do konca, bo plemnik moze dozyc do 5 dni, a cykl moze się skrócić i mozna trafić w owulacje).
Ale absolutnie nie ma to wszystko znaczenia w momencie, kiedy Autorka poszalała.sobie z plastrami hormonalnymi. Nie wiadomo kiedy była owulacja, czy była, czy okres czy krwawienie śródcykliczne. Potem nakleiła kolejny plaster, ale też ciężko stwierdzić jak miesięczny detoks i potem plastry wplyną na gospodarke hormonalną.

Beta z krwi 14 dni po stosunku jest wiarygodna.

4 Ostatnio edytowany przez Oli.mali (2023-04-26 11:29:49)

Właśnie teraz mam plastry i wypadałoby że następna miesiaczka powinna być 9-10 maja.  Czyli zawsze miałam po ok 26 dniach, przez to że przerwałam miałam po ok 35-36 dniach, a teraz będę miała po 24-25 dniach...

Niedojze na codzień mnóstwo stresu problemów to jeszcze sobie zafundowałam dodatkowo... idiotka...

Chciałam jeszcze dodać że mąż ma złe wyniki krwi, dużo wyzszy testosteron, i estradiol...
Niby przez to są też mniej ruchliwe i żywe pleminiki.
Ale ja i tak popadam w paranoje i mam stres taki że szok...

5 Ostatnio edytowany przez Oli.mali (2023-04-26 11:27:23)

.

6 Ostatnio edytowany przez Oli.mali (2023-04-26 11:27:06)

.

7 Ostatnio edytowany przez Oli.mali (2023-04-26 11:26:46)

.

8 Ostatnio edytowany przez Oli.mali (2023-04-26 11:25:07)

Przez przypadek dodało się kilka razy

9

Oli.mali napisał/a:

Właśnie teraz mam plastry i wypadałoby że następna miesiaczka powinna być 9-10 maja.  Czyli zawsze miałam po ok 26 dniach, przez to że przerwałam miałam po ok 35-36 dniach, a teraz będę miała po 24-25 dniach...

Niedojze na codzień mnóstwo stresu problemów to jeszcze sobie zafundowałam dodatkowo... idiotka...

Chciałam jeszcze dodać że mąż ma złe wyniki krwi, dużo wyzszy testosteron, i estradiol...
Niby przez to są też mniej ruchliwe i żywe pleminiki.
Ale ja i tak popadam w paranoje i mam stres taki że szok...

No nic Ci nie zrobimy. 14 dni od stosunku zrób betę i zobaczysz czy coś jest czy nie ma.

10

Jedynie co mogę zrobić to test ciążowy bo 14 dni wypada w niedzielę, a później długi weekend majowy...

11

Oli.mali napisał/a:

Jedynie co mogę zrobić to test ciążowy bo 14 dni wypada w niedzielę, a później długi weekend majowy...

To zrob betę w sobotę albo we wtorek. Nie zbawi Cię te kilka dni.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Okres, plastry, a ciaza

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024