Żona mówi do kolegów z pracy Krzysiu, Tomeczku, czasem Kochany - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Żona mówi do kolegów z pracy Krzysiu, Tomeczku, czasem Kochany

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Żona mówi do kolegów z pracy Krzysiu, Tomeczku, czasem Kochany

Żona  pracuje w urzędzie. Do kolegów z pracy zwraca się Krzysiu, Tomeczku, Piotrusiu czasem nawet usłyszę kochany. Czy to normalne tak się zwracać do kolegów z którymi się pracuje? Czuje do żony niechęć, odrazę. Gorycz i poirytowanie prze zemnie przemawiają. Rozmawiałem z żoną na ten temat ale ona nic złego w tym nie widzi.
Kiedy mówi zdrobniale moje imię albo mówi kochanie czuję niesmak i te słowa nie mają dla mnie żadnego wydźwięku.

Jesteśmy razem od 15lat. Seks to ciągle moja inicjatywa i raczej czuje się zaniedbywany, jest słaby.
Relacje średnie.

Proszę o podpowiedź. Co myślicie o takich relacjach w pracy ze strony kobiety.

dziękuje bardzo

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Żona mówi do kolegów z pracy Krzysiu, Tomeczku, czasem Kochany
Techno11 napisał/a:

Żona  pracuje w urzędzie. Do kolegów z pracy zwraca się Krzysiu, Tomeczku, Piotrusiu czasem nawet usłyszę kochany. Czy to normalne tak się zwracać do kolegów z którymi się pracuje? Czuje do żony niechęć, odrazę. Gorycz i poirytowanie prze zemnie przemawiają. Rozmawiałem z żoną na ten temat ale ona nic złego w tym nie widzi.
Kiedy mówi zdrobniale moje imię albo mówi kochanie czuję niesmak i te słowa nie mają dla mnie żadnego wydźwięku.

Jesteśmy razem od 15lat. Seks to ciągle moja inicjatywa i raczej czuje się zaniedbywany, jest słaby.
Relacje średnie. 

dziękuje bardzo

To jak zwraca się do "kolegów" z pracy to nie jest sedno problemu, jesteś niezadowolony z relacji z żoną, z braku, lub byle jakiego seksu.

Jeżeli to wyjaśnicie, naprawicie, poprawicie - to wtedy to jak ona się zwraca do kogokolwiek będzie miało zerowe znaczenie.

3

Można przypuszczać, że w pracy panuje luźna, serdeczna atmosfera i te wszystkie zdrobnienia są jej częścią, a przy tym nie mają bardziej emocjonalnego niż koleżeński wydźwięku.

I ja również uważam, że jej relacje z kolegami z pracy to sprawa marginalna, jeśli wziąć pod uwagę ten chłód i obojętność, które panują między Wami. Zamiast szukać tematów zastępczych, to na tym powinieneś się skupić.

4

Techno11 napisał/a:

Przypuszczam, że w pracy ona czuje się lepiej, niż w domu. Zupełnie zbytecznie jesteś zazdrośnikiem, to bardzo obniża w jej oczach twoją atrakcyjność. Ale przypuszczam, że macie o wiele większe problemy związkowe, niż zdrobnienia imion kolegów z pracy.

5

Są osoby, które nawet do obcych mówią "kochanie". Dla mnie to dziwne.

6

A jakby oni mówili do niej : np Małgosiu, a nie Małgorzato,  to by było też niewłaściwe?
Wg mnie takie zdrobnienie w pracy znaczy tyle że się kogoś  lubi i  niekoniecznie coś  więcej.
A Ty jak się zwracasz do żony?

7

W urzędzie to standard, więc się nie przejmuj.
Bardziej bym zwrócił uwagę na słabe pożycie i chyba brak komunikacji.

Zafunduj wspólny weekend gdzieś dalej, sam na sam. Niech odpocznie w SPA, fajny hotel itp.
Dobrze by było, żebyś też się trochę wziął za siebie (brzusio?).

8

Jesli mowi tak do wszystkich - nie ma problemu. Gorzej, jakby do jednego sie tak zwracala wink. Abstrahujac od tego, nie ma w Tobie zadowolenia z pozycia w zwiazku z zona i tu jest meritum sprawy. Problemem nie jest, jak zona zwraca sie do kolegow z pracy, tylko jak Wy sie do siebie odnosicie, jak spedzacie czas, czy sie pociagacie wzajemnie. Nad tym sie zastanowcie i, jesli bedzie trzeba, popracujcie.

9

Prosiaczkowo napisał/a:

Faktycznie trochę dziwne, ale niektórzy taki mają sposób bycia i wtedy jest to zupełnie niewinne.

10

Olinka napisał/a:
Prosiaczkowo napisał/a:

Faktycznie trochę dziwne, ale niektórzy taki mają sposób bycia i wtedy jest to zupełnie niewinne.

A mnie razi i nie lubię jak tak ktoś mówi, kochanie, kochaniutki etc.
Takie skracanie dystansu nie jest mi do niczego potrzebne.

11

Arukado napisał/a:

A mnie razi i nie lubię jak tak ktoś mówi, kochanie, kochaniutki etc.
Takie skracanie dystansu nie jest mi do niczego potrzebne.

Mnie co prawda nie razi, ale istotnie bywa irytujące, niemniej pisząc "niewinne" miałam na myśli brak podtekstu o zabarwieniu erotycznym, co w takim zachowaniu zdaje się widzieć Autor tematu.

12

I'm delighted to have discovered so much valuable information on your website. I'll keep an eye on things to find out more.

13

Nie, takie zwracanie sie do kolegów nie jest normalne. I nie słuchaj tych rad ktore tutaj dostajesz smile

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Żona mówi do kolegów z pracy Krzysiu, Tomeczku, czasem Kochany

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024