Czy istnieją faceci z takim podejściem? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Czy istnieją faceci z takim podejściem?

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 68 ]

Temat: Czy istnieją faceci z takim podejściem?

Cześć. Zauważyłam problem naszych dzisiejszych czasów. A mianowicie dużo dziewczyn jak i chłopaków się nie szanuje. Zgadzają się na relację bwf, uprawiają seks gdzie popadnie nie ważne z kim.

Zastanawiam się czasem czy jestem w stanie znaleźć faceta który szanuje się jak i kobiety i uprawia seks jedynie w związku jak do kobiety coś czuję?. Bardziej chodzi o to aby miał takie po prostu zasady moralne, że musi coś czuć żeby z kimś się kochać lub z tą osobą być w związku i traktować ja serio. A na żadne bwf się nie zgodzi, bo nie chce. Woli z kimś w związku i z uczucia.

Gadałam z moim kolegą który stwierdził, że koleżanka z pracy mu się średnio podoba, ale jakby chciała to by się z nią przespał i wszedl w bwf. No i według mnie facet się wtedy nie szanuje bo okropne jest dla mnie uprawianie seksu beż uczuć z kimś kto się nam średnio podoba. Zgadzanie się na byle jakość zamiast robić to z kimś z kim się serio chce być i kogo się kocha, uwielbia. Zauważyłam, że dość duża część facetów tak ma i mnie to strasznie do takich facetów zniechęca.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy istnieją faceci z takim podejściem?

Tak. Ja nie wyobrażam sobie uprawiać seksu z pierwszą lepszą osobą. Nie interesuje mnie też przelotna znajomość oparta na samym seksie, szukam stałego związku. Niestety zdaję sobie też sprawę, że jestem w mniejszości, bo i kobiety rzadko mają takie podejście, jak ja.

3

Ale nikt ci nie broni uprawiać seksu tylko z osobami, do których cos czujesz.
Ale nie narzucaj proszę innym swojej moralności, poprzez określanie person uprawiających niezobowiązujący seks, jako te które się nie szanują.

4

Szeptuch napisał/a:

Ale nie narzucaj proszę innym swojej moralności, poprzez określanie person uprawiających niezobowiązujący seks, jako te które się nie szanują.

Pytanie jest czy są takie osoby z podobnym podejściem do mnie? Czy już zawsze będę trafiać na facetów którzy chcą fwb.

Chore że w dzisiejszych czasach uważa się to za normę i coś jak najbardziej w porządku, bo wybacz, ale to nie jest szanowanie ani swojego ciała ani kogoś jak się uprawia seks z byle kim a nic się nie czuje bo ta osoba tak naprawdę nie do końca nam pasuje. Ale seks czemu nie. Skąd taka pokrętna logika?

5

Szeptuch napisał/a:

No ja rozumiem, że nikt mi nie broni, ale założyłam temat aby wywołać dyskusje czy jestem w stanie znaleźć osobę która też uprawia seks z uczucia. A nie pierw seks a później uczucie jak się pojawi. A jak nie to nara. Sory ale to mega krzywdzące dla drugiej osoby. Czuje sie wtedy jak przedmiot i pewnie nie ja jedna.

6

Kajix18 napisał/a:
Szeptuch napisał/a:

No ja rozumiem, że nikt mi nie broni, ale założyłam temat aby wywołać dyskusje czy jestem w stanie znaleźć osobę która też uprawia seks z uczucia. A nie pierw seks a później uczucie jak się pojawi. A jak nie to nara. Sory ale to mega krzywdzące dla drugiej osoby. Czuje sie wtedy jak przedmiot i pewnie nie ja jedna.

Bardzo dobrze Cię rozumiem i zgadzam się. Sam mam takie podejście i ubolewam nad tym, że jestem w mniejszości. Niestety upadek wartości trwa, podsycany przez lewicowe media głównego nurtu.

7

Kajix18 napisał/a:
Szeptuch napisał/a:

Pytanie jest czy są takie osoby z podobnym podejściem do mnie? Czy już zawsze będę trafiać na facetów którzy chcą fwb.

Chore że w dzisiejszych czasach uważa się to za normę i coś jak najbardziej w porządku, bo wybacz, ale to nie jest szanowanie ani swojego ciała ani kogoś jak się uprawia seks z byle kim a nic się nie czuje bo ta osoba tak naprawdę nie do końca nam pasuje. Ale seks czemu nie. Skąd taka pokrętna logika?

Kolega wyżej ci napisał jak on na to patrzy, wiec możesz zagadać do niego. (rakastankielia)

I wybacz,ale kim ty jesteś,aby oceniać fakt, że osoba która uprawia nie zobowiązujący seks, nie szanuje sie?
Nie chcesz uprawiać takiego seks?  To go nie uprawiaj.
Nie chcesz się związać z osoba która taki seks uprawiała? Masz do tego prawo.

Skup sie na sobie, i na swoich relacjach.
A nie na tym,że ktoś,gdzieś tam, z kimś tam, uprawia sobie seks.

8

Kajix18 napisał/a:
Szeptuch napisał/a:

Dla której "drugiej" osoby? Przecież ta "druga" osoba nie musi uprawiać seksu z tą "pierwszą", która do niej niczego nie czuje.

9

rakastankielia napisał/a:
Kajix18 napisał/a:
Szeptuch napisał/a:

Bardzo dobrze Cię rozumiem i zgadzam się. Sam mam takie podejście i ubolewam nad tym, że jestem w mniejszości. Niestety upadek wartości trwa, podsycany przez lewicowe media głównego nurtu.

Politykę już do tego mieszasz tongue

Jesteśmy różni, mamy prawo mieć różne poglądy, są faceci z takimi jak Ty, a nawet tacy, że jak seks, to tylko po ślubie, więc szukaj takiego, który Ci odpowiada.
Nie ma tu żadnego znaczenia, co my myślimy na ten temat, świata nie zmienisz.

10 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2023-03-13 21:36:11)

Kajix18 napisał/a:

Cześć. Zauważyłam problem naszych dzisiejszych czasów.

Opisujesz problem stosunku ludzi do pieszczot seksualnych.
Natomiast problem dzisiejszych czasow siega glebiej.
Nie dotyczy tylko stosunku czlowieka do pieszczot seksualnych, ale stosunku czlowieka do drugiego czlowieka.

Ludzie uprawiaja seks z przypadkowymi ludzmi bo nawet z najbardziej intymnej czynnosci robia strategie radzenia sobie ze stresem i podnoszenia swojej samooceny.
Pieszczoty fizyczne sa jednym z najwazniejszych sposobow dbania o drugiego czlowieka (zaraz obok karmienia i ochrony przed niebezpieczenstwem).

Gdyby ludzie uzywali pieszczot tak jak powinni - aby dawac przyjemnosc drugiej osobie zamiast sie nia masturbowac - to robiliby to tylko z osoba, ktora kochaja.
Ale problem dotyczy tego, ze ludzie sa dzis tak zaabsorbowani soba, opowiadaniem sobie "wlasnej historii" przez ktorej pryzmat patrza na swoje zycie i swoim wlasnym dobrobytem, ze sa niezdolni do milosci.

Wiec robia z seksu masturbacje i jedynymi wyznacznikami doboru drugiej osoby staja sie grubosc kutasa, waskosc cipy i ilosc followersow na instagramie.

11

Agnes76 napisał/a:
Kajix18 napisał/a:
Szeptuch napisał/a:

Dla której "drugiej" osoby? Przecież ta "druga" osoba nie musi uprawiać seksu z tą "pierwszą", która do niej niczego nie czuje.

Niektórzy bardzo bajerują i oszukają aby dostać seks. Są też takie gagadki.

No ale racja nie musi uprawiać. Fajnie jak obie strony są uczciwe i mówią szczerze o uczuciach lub ich braku

12

Kajix18 napisał/a:

Cześć. Zauważyłam problem naszych dzisiejszych czasów. A mianowicie dużo dziewczyn jak i chłopaków się nie szanuje. Zgadzają się na relację bwf, uprawiają seks gdzie popadnie nie ważne z kim.

Badminon World Federation? A niech ćwiczą... co Ci to przeszkadza? Sport to zdrowie... smile

Kajix18 napisał/a:

Zgadzają się na relację bwf, uprawiają seks gdzie popadnie nie ważne z kim.

Ale jest im dobrze, prawda? CZy żałują po takim seksie?

Zastanawiam się czasem czy jestem w stanie znaleźć faceta który szanuje się jak i kobiety i uprawia seks jedynie w związku jak do kobiety coś czuję?. Bardziej chodzi o to aby miał takie po prostu zasady moralne, że musi coś czuć żeby z kimś się kochać lub z tą osobą być w związku i traktować ja serio. A na żadne bwf się nie zgodzi, bo nie chce. Woli z kimś w związku i z uczucia.

Wielu takich jest. smile

... okropne jest dla mnie uprawianie seksu beż uczuć z kimś kto się nam średnio podoba. Zgadzanie się na byle jakość zamiast robić to z kimś z kim się serio chce być i kogo się kocha, uwielbia. Zauważyłam, że dość duża część facetów tak ma i mnie to strasznie do takich facetów zniechęca.

Średnio podoba? A jak poznasz kogoś kto jest super ekstra w podobaniu się to z bliska też jest idealny? Każdy ma wady...

13

JohnyBravo777 napisał/a:
Kajix18 napisał/a:

Cześć. Zauważyłam problem naszych dzisiejszych czasów.

Opisujesz problem stosunku ludzi do pieszczot seksualnych.
Natomiast problem dzisiejszych czasow siega glebiej.
Nie dotyczy tylko stosunku czlowieka do pieszczot seksualnych, ale stosunku czlowieka do drugiego czlowieka.

Ludzie uprawiaja seks z przypadkowymi ludzmi bo nawet z najbardziej intymnej czynnosci robia strategie radzenia sobie ze stresem i podnoszenia swojej samooceny.
Pieszczoty fizyczne sa jednym z najwazniejszych sposobow dbania o drugiego czlowieka (zaraz obok karmienia i ochrony przed niebezpieczenstwem).

Gdyby ludzie uzywali pieszczot tak jak powinni - aby dawac przyjemnosc drugiej osobie zamiast sie nia masturbowac - to robiliby to tylko z osoba, ktora kochaja.
Ale problem dotyczy tego, ze ludzie sa dzis tak zaabsorbowani soba, opowiadaniem sobie "wlasnej historii" przez ktorej pryzmat patrza na swoje zycie i swoim wlasnym dobrobytem, ze sa niezdolni do milosci.

Wiec robia z seksu masturbacje i jedynymi wyznacznikami doboru drugiej osoby staja sie grubosc kutasa, waskosc cipy i ilosc followersow na instagramie.

Dokładnie tak to wygląda.

14

Gary napisał/a:
Kajix18 napisał/a:

Badminon World Federation? A niech ćwiczą... co Ci to przeszkadza? Sport to zdrowie... smile

Kajix18 napisał/a:

Wielu takich jest. smile

... okropne jest dla mnie uprawianie seksu beż uczuć z kimś kto się nam średnio podoba. Zgadzanie się na byle jakość zamiast robić to z kimś z kim się serio chce być i kogo się kocha, uwielbia. Zauważyłam, że dość duża część facetów tak ma i mnie to strasznie do takich facetów zniechęca.

Średnio podoba? A jak poznasz kogoś kto jest super ekstra w podobaniu się to z bliska też jest idealny? Każdy ma wady...

Sęk w tym, że mi takie coś nie odpowiada. Nawet próbowałam i nie chce kolejny raz się ranić. Jestem widocznie taka, że do seksu podchodzę emocjonalnie i po nim nie chce być zostawiona tylko żeby partner był ze mną bo coś czuję a nie bo mu daje seks. Seks po prostu jako przyjemny dodatek do związku a nie sam w sobie co trzyma związek. Dlatego zadałam pytanie  na forum czy jest szansa znaleźć faceta który ma podobne podejście do mnie.

Może źle nazwałam, że takie osoby się nie szanują co godzą się na relację fwb, ale dla mnie to serio jest poniżające wchodzić w takie relację i krzywdzące dla siebie. To tak jakbyśmy godzili się na byle jakość.

15

wieka napisał/a:
Kajix18 napisał/a:

Politykę już do tego mieszasz tongue

Jesteśmy różni, mamy prawo mieć różne poglądy, są faceci z takimi jak Ty, a nawet tacy, że jak seks, to tylko po ślubie, więc szukaj takiego, który Ci odpowiada.
Nie ma tu żadnego znaczenia, co my myślimy na ten temat, świata nie zmienisz.

Cóż, polityka sama się miesza. Czy tego chcemy, czy nie, polityka odgrywa ważną rolę w naszym życiu i zależy od niej wiele aspektów. Niestety niszczycielska polityka lewicy doprowadza do niszczenia rodzin, więzi międzyludzkich i niskiej dzietności. Dlatego za niedługo większością będą muzułmanie i wprowadzą szariat.

16

Kajix18 napisał/a:
Gary napisał/a:
Kajix18 napisał/a:

Kajix18 napisał/a:

Wielu takich jest. smile

Sęk w tym, że mi takie coś nie odpowiada. Nawet próbowałam i nie chce kolejny raz się ranić. Jestem widocznie taka, że do seksu podchodzę emocjonalnie i po nim nie chce być zostawiona tylko żeby partner był ze mną bo coś czuję a nie bo mu daje seks. Seks po prostu jako przyjemny dodatek do związku a nie sam w sobie co trzyma związek. Dlatego zadałam pytanie  na forum czy jest szansa znaleźć faceta który ma podobne podejście do mnie.

Może źle nazwałam, że takie osoby się nie szanują co godzą się na relację fwb, ale dla mnie to serio jest poniżające wchodzić w takie relację i krzywdzące dla siebie. To tak jakbyśmy godzili się na byle jakość.

Moim zdaniem nie nazwałaś tego źle. To nie Twoja wina, że niektórych prawda boli i wstydzą się rozwiązłości. Dla mnie też seks wiąże się z uczuciem.

17

Słowo klucz: SIĘ.

A to znaczy, że jak robisz coś w zgodzie z sobą, to SIĘ  szanujesz, jak nie to robisz sobie krzywdę.
Tak ze wszystkim, nie tylko z seksem.

18

Ela210 napisał/a:

A to znaczy, że jak robisz coś w zgodzie z sobą, to SIĘ  szanujesz, jak nie to robisz sobie krzywdę.

Nie do końca. Propaganda wtłacza im do głowy, że to jest fajne i nic w tym złego, dlatego odsuwają od siebie te myśli, ale w głębi duszy nie czują się z tym dobrze.

19

Ela210 napisał/a:

Amen.

20

Ela210 napisał/a:

Nie do końca. Propaganda wtłacza im do głowy, że to jest fajne i nic w tym złego, dlatego odsuwają od siebie te myśli, ale w głębi duszy nie czują się z tym dobrze.

Zacznijmy od tego,ze ja np nie mam duszy, sprzedałem ja ojcu szatanowi.
Następna sprawa: wyjaśnij mi proszę, co jest złego w tym,ze dwoje dorosłych, świadomych ludzi, uprawia dobrowolny seks?
Gdzie po prostu dają sobie nawzajem przyjemność.

21 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2023-03-13 22:38:05)

Szeptuch napisał/a:

Zacznijmy od tego,ze ja np nie mam duszy, sprzedałem ja ojcu szatanowi.

A mozg komu sprzedales?

22

Kajix18 napisał/a:

No ale racja nie musi uprawiać. Fajnie jak obie strony są uczciwe i mówią szczerze o uczuciach lub ich braku

Bajerowanie by dostać seks na pewno nie zrodziło się w ostatnich czasach. Takie gadki gagatków  były, są i będą.
Fajnie gdy mówią sobie o uczuciach, tyle że uczucia się zmieniają. Kochasz kogoś na zabój a po bliższym poznaniu ideał sięga bruku- i co wtedy? Zależy też o jakich uczuciach mówią, bo uczucie zauroczenia, podziwu i pragnienia drugiej osoby może być jak najbardziej prawdziwe, tylko z tego nie musi wyniknąć nic stałego.
I najważniejsze - jak ktoś chce być pewien cudzych uczuć, to nie powinien wierzyć w zapewnienia o dozgonnej miłości po kilku spotkaniach. Jeśli tak robi to sam siebie oszukuje.

23 Ostatnio edytowany przez Johnny.B (2023-03-13 23:04:09)

Kajix18 napisał/a:

Gadałam z moim kolegą który stwierdził, że koleżanka z pracy mu się średnio podoba, ale jakby chciała to by się z nią przespał i wszedl w bwf. No i według mnie facet się wtedy nie szanuje bo okropne jest dla mnie uprawianie seksu beż uczuć z kimś kto się nam średnio podoba. Zgadzanie się na byle jakość zamiast robić to z kimś z kim się serio chce być i kogo się kocha, uwielbia. Zauważyłam, że dość duża część facetów tak ma i mnie to strasznie do takich facetów zniechęca.

Wiesz ja się szanuje... Ale większość panien z forum mi zasugerowało, że żyje w sztucznym celibacie. Ogólnie sex w przypadkowa osobą to żadna frajda, stres, brak wzwodu jeśli dziewczyna Cię nie kręci i nie ma więzi emocjonalnej. A twój kolega nie rucha tylko wali konia to normalne, że woli brać byle co niż oglądać porno z ptakiem w ręku. Ale przy pewnych królewnach nawet najlepsza wyobraźnia nie pomoże. Dziewczyną jest łatwiej uprawiać sex bez uczucia zamykają oczy wypną się i tyle. Facetowi musi jeszcze stanąć i nie opaść jeśli nie ma chemii i uczucia to jest z tym ciężko. Dlatego większość aktorów XXX używa przed scenami wspomagaczy lub wiagry. No bo muszą to robić z kimś kto ich nie kręci. Ja miałem 2 takie sytuacje w życiu ostatnio też 3 dziewczyny chciały, ale ja z nimi nie... bo nie kręciły mnie. Jak do dziewczyny coś czuje i mi się podoba to nie dość, że sex jest lepszy niż w Brazzerach to ma się na niego ochotę cały czas. Sex z przydkowa osobą jest możliwy jeśli jest się na dużym głodzie, ale istnieje ryzyko szybkiego wystrzału. Podsumowując kobietom jest łatwiej dawać dupy bez uczucia. Jedyny skutek uboczny dla nich to gorsze samopoczucie i problemy ze smarowaniem pochwy w trakcie stosunku przez brak podniecania. Facetowi jest ciężko. Jeśli do kobiety nic nie czujesz nie kręci Cię może robić loda przez godzinę a i tak Ci nie stanie. Wiele mężczyzn w tym moi starzy znajomi odwiedzali prostytutki i skończyło się na robótkach ręcznych ponieważ stres i brak chemii uniemożliwił postawienie masztu. A to młode chłopaki 25-34 lata. Tak więc najlepszy sex jaki ja osobiście miałem był w związku i z mojej strony szczerej miłości. Dodam jeszcze, że sex sprawiałby mi przyjemność z koleżanką z pracy czy koleżanką ze szkoły, którą lubiłem. Ale z rozmów jakie przeprowadziłem z moimi byłymi już psiapsiułami, każda po stosunku z przypadkowym gościem czuła się podle a niby chciały się poczuć docenione i to miało podnieść ich samoocenę, było gorzej.

24

Agnes76 napisał/a:
Kajix18 napisał/a:

Bajerowanie by dostać seks na pewno nie zrodziło się w ostatnich czasach. Takie gadki gagatków  były, są i będą.
Fajnie gdy mówią sobie o uczuciach, tyle że uczucia się zmieniają. Kochasz kogoś na zabój a po bliższym poznaniu ideał sięga bruku- i co wtedy? Zależy też o jakich uczuciach mówią, bo uczucie zauroczenia, podziwu i pragnienia drugiej osoby może być jak najbardziej prawdziwe, tylko z tego nie musi wyniknąć nic stałego.
I najważniejsze - jak ktoś chce być pewien cudzych uczuć, to nie powinien wierzyć w zapewnienia o dozgonnej miłości po kilku spotkaniach. Jeśli tak robi to sam siebie oszukuje.

Bardziej chodzi o to, że jeśli uczucie jest prawdziwe i osoby sa stabilne to szybko uczuć nie zmienia...

Ja chce po prostu być w związku I wtedy uprawiać seks. Związek wiadomo po roku czasu może się rozlecieć, ale lepiej się czuje jeśli jest związek, uczucie i więź emocjonalna. Bo jak tego nie ma i jest bez zapbowiazan to się źle wtedy czuje już próbowałam i to nie dla mnie. Po prostu mam później wyrzuty sumienia i czuje się jak gówno.

25

Kajix18 napisał/a:

Ja chce po prostu być w związku I wtedy uprawiać seks.

Zakomunikuj facetowi, z ktorym chcesz sie spotkac, ze seks dopiero za pol roku i jak ktorys zostanie i nie bedzie naciskal podczas spotkan to zawsze mozesz zaczac wczesniej.

26

JohnyBravo777 napisał/a:
Kajix18 napisał/a:

Zakomunikuj facetowi, z ktorym chcesz sie spotkac, ze seks dopiero za pol roku i jak ktorys zostanie i nie bedzie naciskal podczas spotkan to zawsze mozesz zaczac wczesniej.

Nie mam kmreslinego czasu. Jeśli coś poczuje i druga osoba też i będziemy nasza relację nazywać związkiem to jak poczuje się pewnie to będzie seks. Ale może to być też za 4 miesiące a nie za 6 miesięcy. Po prostu muszę czuć więź emocjonalna.

27

JohnyBravo777 napisał/a:
Kajix18 napisał/a:

Ja bym się zgodził, wręcz szukam takiej dziewczyny, która nie będzie naciskać na seks po miesiącu znajomości, gdy nie jesteśmy jeszcze w związku.

28

JohnyBravo777 napisał/a:
Kajix18 napisał/a:

Ja bym się zgodził, wręcz szukam takiej dziewczyny, która nie będzie naciskać na seks po miesiącu znajomości, gdy nie jesteśmy jeszcze w związku.

Czytałam twoje posty. Sorki, ale jesteś odpychający ze swoim podejściem i jęczeniem przede wszystkim.

29

Kurcze Raka, nie wiem co się z Tobą porobiło, ale nie idziesz w dobrym kierunku. Jakaś forma krucjaty przez Ciebie przemawia, niczym u Rumuńskiego. No szkoda sad

Autorko, jedni mają tak, że najpierw muszą się zakochać i dopiero potem łóżkowe ekscesy, inni tylko po ślubie, jeszcze inni wtedy, gdy czują potrzebę bliskości i czułości, a nie chcą się wiązać na stałe (małżeństwo, rodzina, wspólny majątek), a i są tacy, którzy chętnie posmakowaliby cokolwiek co się rusza. Ale w każdym tym przypadku jest jeszcze druga strona, która się godzi na każdą z tych opcji. Do Ciebie należy identyfikacja z jaką osobą masz do czynienia lub też na jakim jest ta osoba etapie życiowym, bo tacy, którzy szaleli za młodu, a teraz są stateczni, też bywają. Można by przyjąć, że oprócz, jak to J. Bravo ujął, "seks-masturbatorów", pozostali przeze mnie wymienieni nie powinni czuć się jakoś wyjątkowo gorsi i pozbawieni szacunku do swojego partnera czy życiowego czy nawet w relacji FwB, skoro oboje się na to godzą. Także jeśli Ty jesteś jednym z tych osób, które potrzebują się zakochać w pierwszej kolejności, to w porządku. Tak samo w porządku jeśli ktoś zakocha się po seksie z osobą, która mu się podoba. A tych facetów, do których jesteś zniechęcona z tytułu ich komentarzy, kochać nie musisz, ani nawet z nimi rozmawiać, bo to najwyraźniej nie jest Twój typ. I tyle.

30

Kajix18 napisał/a:
JohnyBravo777 napisał/a:

Czytałam twoje posty. Sorki, ale jesteś odpychający ze swoim podejściem i jęczeniem przede wszystkim.

Co jest nie tak w moim podejściu?

Jęczenie to skutek, a nie przyczyna. Wystarczy, że pojawi się dziewczyna, która da mi szansę i nie odrzuci z góry i całe to narzekanie się skończy, zresztą na żywo nie narzekam.

31

Evergreen napisał/a:

Kurcze Raka, nie wiem co się z Tobą porobiło, ale nie idziesz w dobrym kierunku. Jakaś forma krucjaty przez Ciebie przemawia, niczym u Rumuńskiego. No szkoda sad

Do Rumuńskiego to mnie proszę nie porównywać. Jak będę nadal sam w jego wieku, to możliwe, że też się taki stanę, ale mam nadzieję, że nie.

32 Ostatnio edytowany przez Agnes76 (2023-03-13 23:52:37)

.

33 Ostatnio edytowany przez Gary (2023-03-14 00:13:18)

Kajix18 napisał/a:

Na bank jest mnóstwo mężczyzn, którzy chcą tak jak Ty -- seks dopiero wtedy gdy pojawi się zaangażowanie emocjonalne.

Pułapka polega jednak na tym, że dwoje ludzi musi siebie polubić, albo się sobą zauroczyć. Trudno się odnaleźć w świecie, aby dwie osoby tak na siebie trafiły i tak się sobie spodobały.

Mówiąc skrajnościami:    możesz mieć super faceta, ale nie będzie dobrej harmonii emocjonalnej -- np. będziecie się kłócić, albo będize byle jak w emocjach, nie bedziecie się kochać, nawet zauroczenia nie będzie.

Z drugiej strony możesz poznać kogoś tylko na seks, ale te wszystkie rzeczy uczuciowe się pojawią.

Nie ma reguły.

Żona może mówić o mężu "on mnie nie dotyka, nie szanuje, jest mi źle".
A prostytutka może mówić "mam tutaj więcej czułości niż z własnym partnerem".

Mówisz "umówiłam się na FWB i cierpiałam", więc "nie chce FWB".
A powinno być  "spotykałam się z panem X, ale pan X nie był fajny".
Wszystko jedno co robiłaś z X -- on po prostu nie był dobry dla Ciebie.

Zatem problem nie jest w FWB, tylko w panu X.

34

Niestety upadek wartości trwa, podsycany przez lewicowe media głównego nurtu.

Raka, szczerze Ci radzę - nie idź tą drogą. Nie znam kobiety, której na taki tekst by nie wykręciło, niezależnie od stanu jej "licznika".

35

Gary napisał/a:
Kajix18 napisał/a:

Na bank jest mnóstwo mężczyzn, którzy chcą tak jak Ty -- seks dopiero wtedy gdy pojawi się zaangażowanie emocjonalne.

Pułapka polega jednak na tym, że dwoje ludzi musi siebie polubić, albo się sobą zauroczyć. Trudno się odnaleźć w świecie, aby dwie osoby tak na siebie trafiły i tak się sobie spodobały.

Mówiąc skrajnościami:    możesz mieć super faceta, ale nie będzie dobrej harmonii emocjonalnej -- np. będziecie się kłócić, albo będize byle jak w emocjach, nie bedziecie się kochać, nawet zauroczenia nie będzie.

Z drugiej strony możesz poznać kogoś tylko na seks, ale te wszystkie rzeczy uczuciowe się pojawią.

Nie ma reguły.

Sory nie do końca rozumiem.

Jak do kogos coś czuję to po seksie bardzo się przywiązuje i chce być blisko emocjonalnie.

Trafiłam na faceta który chciał być ze mną blisko fizycznie bardziej niż emocjonalnie. Mnie to strasznie raniło, że nie jest aż tak zaangażowany jak ja i jedynie mnie uwodzi, podrywa. Ale brak w tym zaangażowania emocjonalnego, nie potrzebował tak dużo rozmów jak ja, nie interesował się moim życiem, mało pisał. A spotkanie też nie mogły być za vzesto bo dzieliła nas odległość więc jedynie cierpiałam i było mi strasznie źle.

Ja po prostu lubię codziennie np gadać z kimś przez wiadomości czy telefon. Wiem że inni tyle nie muszą ale dla mnie poprzez rozmowy się najbardziej tworzy więź emocjonalna. Jak mogę z tą osobą porozmawiać i szczerze interesuje nas co u drugiej osoby, dbam o tą osobę i opiekuje się i ona o mnie też. Czyli chce związku bo wtedy się czuje najlepiej w relacji. Nie lubię bwf niezależnie czy facet jest fajny czy nie.

36 Ostatnio edytowany przez Johnny.B (2023-03-14 01:15:46)

Kajix18 napisał/a:
Gary napisał/a:
Kajix18 napisał/a:

Nie ma reguły.

Jak do kogos coś czuję to po seksie bardzo się przywiązuje i chce być blisko emocjonalnie.

Trafiłam na faceta który chciał być ze mną blisko fizycznie bardziej niż emocjonalnie. Mnie to strasznie raniło, że nie jest aż tak zaangażowany jak ja i jedynie mnie uwodzi, podrywa. Ale brak w tym zaangażowania emocjonalnego, nie potrzebował tak dużo rozmów jak ja, nie interesował się moim życiem, mało pisał. A spotkanie też nie mogły być za vzesto bo dzieliła nas odległość więc jedynie cierpiałam i było mi strasznie źle.

Ja po prostu lubię codziennie np gadać z kimś przez wiadomości czy telefon. Wiem że inni tyle nie muszą ale dla mnie poprzez rozmowy się najbardziej tworzy więź emocjonalna. Jak mogę z tą osobą porozmawiać i szczerze interesuje nas co u drugiej osoby, dbam o tą osobę i opiekuje się i ona o mnie też. Czyli chce związku bo wtedy się czuje najlepiej w relacji. Nie lubię bwf niezależnie czy facet jest fajny czy nie.

Czyli mówiąc krótko potrzebujesz miłości, więzi emocjonalnej i wsparcia a nie tylko yebania. Ja też takich osób szukam i taką zasadę wyznaje. Nie chcesz się czuć przedmiotowo przez druga osobę. I to jest też normalne. Każdy powinien pytać czego oczekuje od drugiej osoby. Ja mówię na randkach wprost. Szukasz FWB, miłości i związku czy mąż nie ma czasu Cie trzaskać jeśli go masz. I odrazu wiem co jest grane.

37 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2023-03-14 01:33:03)

Kajix18 napisał/a:
Gary napisał/a:

możesz mieć super faceta, ale będziecie się kłócić, albo będize byle jak w emocjach, nie bedziecie się kochać, nawet zauroczenia nie będzie.

Gdyby za gwalt na logice byly takie same kary jak na gwalt na czlowieku to wyrok Garego by byl dluzszy niz okres od pojawienia sie zycia na Ziemi.
Smutny efekt krzyzowki chlopca, ktoremu wydaje sie, ze bedzie bardziej meski jak zamoczy i ksiazek napisanych przez zyciowych nieudacznikow PUA.

Taka desperacja aby powachac cipke od niego bije, ze seks z nim jest jak datek na fundacje charytatywna.

38 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2023-03-14 01:24:19)

Johnny.B napisał/a:

Ja mówię na randkach wprost. Szukasz FWB, miłości i związku czy mąż nie ma czasu Cie trzaskać jeśli go masz. I odrazu wiem co jest grane.

I dziwisz sie, ze zadna normalna kobieta nie chce sie wiecej spotykac?

39

JohnyBravo777 napisał/a:
Johnny.B napisał/a:

Ja mówię na randkach wprost. Szukasz FWB, miłości i związku czy mąż nie ma czasu Cie trzaskać jeśli go masz. I odrazu wiem co jest grane.

Chcą się spotykać, ale na jebanie lub za $$$. Na normalna jeszcze nie trafiłem. Zreszta większość sama porusza temat czego oczekuje. Ja mówię wprost chce związku i miłości. A dostaje odpowiedź nie jestem na to gotowa bo praca lub mam męża chłopaka, ale możemy się spotykać... A jak mam jeszcze płacić 400 zł za 1 spotkanie to też średni deal.

40

Johnny.B napisał/a:
JohnyBravo777 napisał/a:
Johnny.B napisał/a:

Chcą się spotykać, ale na jebanie lub za $$$. Na normalna jeszcze nie trafiłem. Zreszta większość sama porusza temat czego oczekuje. Ja mówię wprost chce związku i miłości. A dostaje odpowiedź nie jestem na to gotowa bo praca lub mam męża chłopaka, ale możemy się spotykać... A jak mam jeszcze płacić 400 zł za 1 spotkanie to też średni deal.

Kazdy chce kochac i byc kochanym, tylko niektorzy sa zagubieni.
Jestes w stanie wyobrazic sobie taka ewentualnosc, ze czesc z tych kobiet wyczuwa, ze nie jestes partnerem do zwiazku i dlatego nie deklaruja takiej gotowosci?

41

Nie rozumiem problemu Autorki. Takie narzekanie, że ludzie mają różnie. No mają. Nie jest powiedziane, że gdy spotkasz żonkosia z wysokim statusem, przystojnego i wzbudzającego emocje - sama nie odlecisz.

42

JohnyBravo777 napisał/a:

Gdyby za gwalt .... charytatywna.

Przeczytałem, ale nie komentuję, bo widać co, kto.

43

Ja myślę, że zdecydowana większość osób, która ocenia osoby uprawiające seks per "nie szanuje się" jest zakompleksiona do szpiku kości, ma zerowe lub nikłe doświadczenie związkowe i seksualne i takimi myśleniem "ja się szanuję" próbuje podbudowywać sobie marną samoocenę. No bo przecież zdecydowanie lepiej pomyśleć o sobie "ja się szanuję, nie uprawiam seksu z byle kim, jestem wyjątkowa/y!" niż "tak naprawdę to chciałabym/chciałbym, ale cholernie się boję, że wypadnę beznadziejnie, zobaczę rozczarowanie w jego/jej oczach, a może nawet powie mi coś wprost...".  Potem taka osoba znajdzie tego swojego wyjątkowego/wyjątkową z podobnym miernym doświadczeniem seksualnym i będzie latami mieć beznadziejny seks, ale przecież nie zacznie rozmowy na ten temat bo się wstydzi i żeby nie urazić partnera. Sfrustrowany uśpiony wulkan seksualny w końcu trafi na osobę, która go rozbudzi... i ten cudowny związek dwóch "szanujących się" osób rozpadnie się w drobny mak.

44

jeneste92 napisał/a:

Ja myślę, że zdecydowana większość osób, która ocenia osoby uprawiające seks per "nie szanuje się" jest zakompleksiona do szpiku kości, ma zerowe lub nikłe doświadczenie związkowe i seksualne i takimi myśleniem "ja się szanuję" próbuje podbudowywać sobie marną samoocenę. No bo przecież zdecydowanie lepiej pomyśleć o sobie "ja się szanuję, nie uprawiam seksu z byle kim, jestem wyjątkowa/y!" niż "tak naprawdę to chciałabym/chciałbym, ale cholernie się boję, że wypadnę beznadziejnie, zobaczę rozczarowanie w jego/jej oczach, a może nawet powie mi coś wprost...".  Potem taka osoba znajdzie tego swojego wyjątkowego/wyjątkową z podobnym miernym doświadczeniem seksualnym i będzie latami mieć beznadziejny seks, ale przecież nie zacznie rozmowy na ten temat bo się wstydzi i żeby nie urazić partnera. Sfrustrowany uśpiony wulkan seksualny w końcu trafi na osobę, która go rozbudzi... i ten cudowny związek dwóch "szanujących się" osób rozpadnie się w drobny mak.

A to już nie można spróbować tego i owego i na tej podstawie stwierdzić że to bez sensu?

45

Wszystko jest lepsze niż ograniczenia i tabu, które sami sobie nakładamy. Jak ktoś lubi taki niezobowiązujący seks, jego sprawa. A odpowiadając na Twoje pytanie, tak, są tacy faceci tak samo, jak są takie kobiety. Kwestia to się dopasować.

Zwykle jak ktoś mówi "nie ma takich i takich osób" to oznacza "W MOIM ŚWIECIE nie ma takich osób". Należy sobie zadać pytanie, co robię nie tak, że w moim świecie ich nie ma?

46

Moim zdaniem to nie tak ze trafiasz na złych facetów. Słyszałaś kiedyś rozmowę przynajmniej dwóch kolesi ze sobą? Większość facetów nawet kobiet nie lubi. Nawet jakbyś miała męskie zainteresowania, facet jak ma do wyboru męskie grono a koleżankę ( z którą wie ze seksu nie będzie) umówi się z kumplami. Jak dopiero co poznajesz faceta i mówisz mu od razu, że seks będzie dopiero jak rozpoczniecie "poważny związek" to raz, pokazujesz że traktujesz go JUŻ jako potencjalnego partnera a to podchodzi pod desperację (czytaj - nikt inny Cię nie chce) a dwa komunikujesz że Ty ustalasz zasady i seks jest nagrodą dla niego. Facet spieprza. Czemu ma nie spieprzać? On Cię nawet nie zna. Nie czuje nic do Ciebie bo się nie znacie. Najlepiej jest poznać faceta ale NIE KOMUNIKOWAĆ mu o swoich zamiarach, duzzo rozmawiać na luzie, poznać się od stopy koleżeńskiej, a kiedy zauważysz że zaczyna się o Ciebie troszczyć, zabiegać itd to masz sygnał czy mu zależy czy nie. Wtedy tworzy się więź i wiesz ze jak dojdzie po paru miesiącach do seksu to ten Pan raczej tak szybko nie ucieknie bo tak samo zdążył się przywiązać jak Ty. Wystarczy pokazywać z każdym następnym spotkaniem że Ci się podoba bez wchodzenia do łóżka. Jak mu będzie zależało tylko i wyłącznie na seksie to po 3 spotkaniach go więcej nie zobaczysz. Tak się powinno przeprowadzać selekcję wink

47

jeneste92 napisał/a:

Nie, nie boję się ani nie mam kompleksów, po prostu nie jestem tym zainteresowany.

48 Ostatnio edytowany przez stodwa (2023-03-14 13:04:40)

A gdzie zauważyłaś takie zachowania? jesteś pewna że nie chodzi ci o narracje jaka jest stworzona w internecie przez grupkę "najgłośniejszych" ludzi? czy może wśród ogromnej grupie bliskich znajomych? jeżeli nie masz ogromnej grupy bliskich znajomych z którymi przebywasz w realnym świecie i nie zwierzacie się tobie, a swoje spostrzeżenia opierasz na internecie to tak na prawdę tylko ci się wydaje że tak jest. W internecie najgłośniejsze rzeczy to zazwyczaj margines pompowany przez jakieś dziwne grupy ludzi, często podpłacone dla reklamy, albo tematy pompowane przez jakiś samozwańczych wojowników, ludzi z natręctwami, nałogami itp.

49

Pytanie, czy możesz znaleźć takich co mają podejście takie samo co Ty - oczywiście, że możesz znaleźć
Jednakże nie oceniaj i nie piętnuj innych bo mają inne podejście do Ciebie. Mnie nie obchodzi, tym bardziej nie oceniam ludzi co lubią się bawić życiem, jak i nie wyśmiewam tych co tylko z wielkiej miłości dają...

Pozwólmy wszystkim żyć po swojemu i nie przyklejamy łatek

50

M!ri napisał/a:

A to już nie można spróbować tego i owego i na tej podstawie stwierdzić że to bez sensu?

A widzisz różnicę między "stwierdzić, że to bez sensu" a "oceniać ludzi jako nieszanujących się"? Można stwierdzić, że "seks przygody na jedną noc to nie dla mnie", ale jeśli ktoś wyzywa ludzi uprawiających seks po godzinie znajomości od nieszanujących się, dziwek, worków na spermę, itd. to widać, że sam ma problem ze swoją seksualnością i szkalując innych próbuje sam siebie przekonać, że wszystko z nim w porządku, on nie jest zaburzony, tylko wyjątkowy w tym świecie pełnym dziwek i ruchaczy.

51

jeneste92 napisał/a:
M!ri napisał/a:

A widzisz różnicę między "stwierdzić, że to bez sensu" a "oceniać ludzi jako nieszanujących się"? Można stwierdzić, że "seks przygody na jedną noc to nie dla mnie", ale jeśli ktoś wyzywa ludzi uprawiających seks po godzinie znajomości od nieszanujących się, dziwek, worków na spermę, itd. to widać, że sam ma problem ze swoją seksualnością i szkalując innych próbuje sam siebie przekonać, że wszystko z nim w porządku, on nie jest zaburzony, tylko wyjątkowy w tym świecie pełnym dziwek i ruchaczy.

Można oceniać wszystkich, zawsze i jak się komu podoba.

52

anetas napisał/a:

Moim zdaniem to nie tak ze trafiasz na złych facetów. Słyszałaś kiedyś rozmowę przynajmniej dwóch kolesi ze sobą? Większość facetów nawet kobiet nie lubi. Nawet jakbyś miała męskie zainteresowania, facet jak ma do wyboru męskie grono a koleżankę ( z którą wie ze seksu nie będzie) umówi się z kumplami. Jak dopiero co poznajesz faceta i mówisz mu od razu, że seks będzie dopiero jak rozpoczniecie "poważny związek" to raz, pokazujesz że traktujesz go JUŻ jako potencjalnego partnera a to podchodzi pod desperację (czytaj - nikt inny Cię nie chce) a dwa komunikujesz że Ty ustalasz zasady i seks jest nagrodą dla niego. Facet spieprza. Czemu ma nie spieprzać? On Cię nawet nie zna. Nie czuje nic do Ciebie bo się nie znacie. Najlepiej jest poznać faceta ale NIE KOMUNIKOWAĆ mu o swoich zamiarach, duzzo rozmawiać na luzie, poznać się od stopy koleżeńskiej, a kiedy zauważysz że zaczyna się o Ciebie troszczyć, zabiegać itd to masz sygnał czy mu zależy czy nie. Wtedy tworzy się więź i wiesz ze jak dojdzie po paru miesiącach do seksu to ten Pan raczej tak szybko nie ucieknie bo tak samo zdążył się przywiązać jak Ty. Wystarczy pokazywać z każdym następnym spotkaniem że Ci się podoba bez wchodzenia do łóżka. Jak mu będzie zależało tylko i wyłącznie na seksie to po 3 spotkaniach go więcej nie zobaczysz. Tak się powinno przeprowadzać selekcję wink

A gdzie napisałam, że od razu o tym alarmuje?. Po prostu ja chce uprawiać seks w związku I tyle. Jezu czy to takie dziwne? XD ja nie mogę.

No to niech spierdalaja. Takie mam zasady życiowe że jestem w stanie uprawiać seks jak jest związek i obydwu osobom zależy. Tak jest dla mnie najzdrowiej dla mojej psychiki.

53

Totalnie nie ogarniam Twojej wypowiedzi. Czego oczekujesz? Że facet spojrzy Ci głęboko w oczy i Ci powie "od teraz jesteśmy W ZWIĄZKU". Przecież Ty tak samo chyba musisz mieć czas żeby tego kolesia poznać nie? I ocenić czy chcesz z nim być? Przecież nie bierze się na poważnie tego co nowo poznany facet gada. Ja takiego poznałam. Tak mnie bajerowal bo zauważył że do fwb ani ons się nie nadaję że próbował mi wmówić po 3 spotkaniach jak on to planuje zamieszkać w moim mieście (był w delegacji na miesiąc i miał wrócić na drugi koniec Polski). Jak zauważył że seksu nadal nie ma to dał se spokój. Ocenia się po tym co facet robi a nie mówi. A Panom co na wstępie deklarują chęć fwb
a Ciebie to nie interesuje to się usuwa. Z czym Ty masz kobieto problem? Że inni się godzą na takie warunki? Godzą się bo im się to podoba. No i co z tego?

54

anetas napisał/a:

Totalnie nie ogarniam Twojej wypowiedzi. Czego oczekujesz? Że facet spojrzy Ci głęboko w oczy i Ci powie "od teraz jesteśmy W ZWIĄZKU". Przecież Ty tak samo chyba musisz mieć czas żeby tego kolesia poznać nie? I ocenić czy chcesz z nim być? Przecież nie bierze się na poważnie tego co nowo poznany facet gada. Ja takiego poznałam. Tak mnie bajerowal bo zauważył że do fwb ani ons się nie nadaję że próbował mi wmówić po 3 spotkaniach jak on to planuje zamieszkać w moim mieście (był w delegacji na miesiąc i miał wrócić na drugi koniec Polski). Jak zauważył że seksu nadal nie ma to dał se spokój. Ocenia się po tym co facet robi a nie mówi. A Panom co na wstępie deklarują chęć fwb
a Ciebie to nie interesuje to się usuwa. Z czym Ty masz kobieto problem? Że inni się godzą na takie warunki? Godzą się bo im się to podoba. No i co z tego?

A gdzie ja napisałam, że na początku musi mi facet mówić o uczuciach?. Wiadomo, że na początku się osoby poznają dopiero, jak pisałaś najlepiej właśnie się zakolegowac z facetem i się nawzajem poznać na takiej stopie i żeby seks przyszedł z czasem jak już powstanie więź emocjonalna. Nie oczekuje tego, że to ma być już na 3 spotkaniu. Wręcz miałam takiego co mi po 1 spotkaniu mówił, że mnie kocha to uciekłam gdzie pieprz rośnie, bo mnie to wystraszyło. Wolę powolniejsze tempo.

Ja zauważyłam, że czuje się najfajniej jak seks jest jak jest więź emocjonalna i czuje się w relacji bezpieczne i jest zaufanie. A wiadomo że to wymaga czasu aby się takie coś powstało.

Nie uwazam w moim podejściu nic desperackiego. Niektórzy naprawdę chcą uprawiać seks jest jest uczucie, przywiązanie i emocjonalna więź. Bo tacy są i ja taka jestem. Nie chcę po prostu już się krzywdzić bo dla innych kobiet jest fajne wchodzenie w fwb i widocznie dla ich psychiki to jest super. No dla mojej nie.

No mam jedynie problem z tym że dużo facetów nie ma problemu z seksem na początku i zostawieniem bo nie podchodzą do seksu wgl emocjonalnie i dla nich to jest jak jedzenie śniadania co poranek.

Mam kolegę co właśnie mi ofen powiedział że mogłoby przeleciec koleżankę z pracy mimo że mu się średnio podoba i wejść w jakaś niezobowiązującą relację aby mieć bliskość. No czyż to nie jest właśnie desperacja? Aby mieć jakąś bliskość, jakąkolwiek fizyczna. To jest według was szanowanie się?

55

Nie rozumiem trochę Twojego problemu lub oczekiwań względem tego wątku. Co byś chciała usłyszeć co jeszcze nie zostało powiedziane?

Czy są mężczyni którzy pragną związku a nie fwb? Są.
Chcesz uprawiać seks tylko w poważnym związku? Droga wolna, spotkałam się wcześniej z podobnym podejście, nie ma w tym nic dziwnego.
Boisz się że gość Ci nawinie makaron na uszy by zaliczyć a potem się ulotni? No to czekaj z seksem tak długo, aż będziesz się czuła pewnie co do tego, że jest między Wami więź.

Co jeszcze jest tu do przedyskutowania?

56

Nie mam zdania na ten temat

A co to jest fwk

57 Ostatnio edytowany przez RhobarIV (2023-03-15 12:13:08)

Kajix18 napisał/a:

Ja jestem taką osobą i to mój  wybór/preferencja.  Nie chcę uprawiać seksu z pierwszą napotkaną kobietą, ale też umówmy się że raczej nie czekałbym aż do ślubu. Jeżeli jestem z partnerką w stałym związku, jest uczucie w przypadku obu partnerów i nie kończysz znajomości po tygodniu to dla mnie to zielone światło.
Nie wiem czego oczekuje większość kobiet, ale mam to gdzieś. Jeżeli ma dojść do zbliżenia to tylko z osobą do której coś czuję.

58

RhobarIV napisał/a:
Kajix18 napisał/a:

Ja jestem taką osobą i to mój  wybór/preferencja.  Nie chcę uprawiać seksu z pierwszą napotkaną kobietą, ale też umówmy się że raczej nie czekałbym aż do ślubu. Jeżeli jestem z partnerką w stałym związku, jest uczucie w przypadku obu partnerów i nie kończysz znajomości po tygodniu to dla mnie to zielone światło.
Nie wiem czego oczekuje większość kobiet, ale mam to gdzieś. Jeżeli ma dojść do zbliżenia to tylko z osobą do której coś czuję.

Super smile.

59

RhobarIV napisał/a:
Kajix18 napisał/a:

Mi by wystarczyło że bym z kimś był raczej nie czekał bym na jakieś tam uczucie zresztą ja nikogo jeszcze nie kochałem miał bym czekał na uczucie sorry ale nie

60

Tacy faceci wyginęli razem z dinozaurami.

61

czesc osob nie potrafiloby wejsc w relacje fwb czy isc do lozka, nie planujac przy tym zwiazku opartego na uczuciach i seksie jako uzupelnieniu
ja do takich osob naleze i dlatego fwb nie szukam i nie chadzam na ONS czy na seks na 1, 2 czy 3ciej randce

ale dopuszczam i akceptuje, ze sa osoby o innym nastawieniu niz ja

62

Farmer napisał/a:

Tacy faceci wyginęli razem z dinozaurami.

Tak jak romantycy. Nie ma popytu, nie ma podaży.

63 Ostatnio edytowany przez Shinigami (2023-04-17 21:50:29)

Kajix18 napisał/a:

Autorko, takich facetów jest dużo i nie będzie problemu by takiego znaleźć. Nawet tu na forum już kilku się znalazło i jeszcze ja do nich dołączam. Doskonale rozumiem co masz na myśli pisząc o nie szanowaniu się jak i o zasadach moralnych, które niestety zanikają w zastraszającym tempie. Nasza cywilizacja upada i dzieje się to coraz szybciej, a objawy tego procesu stają się coraz gorsze. Obie płcie staczają się coraz bardziej tyle, że na trochę inne sposoby i obserwując choćby po znajomych czy niektórych mediach to problem, który wymieniłaś chyba nawet bardziej dotyczy kobiet niż mężczyzn. Znaleźć mężczyznę jakiego opisujesz nie będzie trudno ale znaleźć kobietę z poglądami takimi jak twoje to już dużo większe wyzwanie.

Autorko jeśli jeszcze czytasz ten temat i jeśli chciałabyś pogadać o tym coraz poważniejszym problemie społecznym to zapraszam.

64

Kajix18 tacy faceci istnieją, ale takich kobiet jak Ty coraz mniej.

65

Kajix18 napisał/a:

Ja mam 28 lat, pravik, bardzo się pod tym względem szanuje a raczej nigdy nie umiałem sobie znaleźć nikogo i chyba czekam na ta jedyną. Czyli tak, są jeszcze tacy.

Posty [ 1 do 65 z 68 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Czy istnieją faceci z takim podejściem?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024