Witam mam taki nietypowy problem. Pisałam krótki czas z facetem z internetu ale okazało się ( tak mi intuicja podpowiadała) że on kogoś ma i zakończyliśmy ta znajomosc ale tutaj zaczynają się schody. On jakimś cudem znalazł mojego Facebooka (miał tylko mój numer) i teraz na mojej stronie głównej ciągle pojawiają się posty same tylko o milosci, pisze że "po dwóch dniach wróciłem do ex" posty o tematyce seksualnej itp. wiem że to jego sprawka i nie wiem co z tym zrobić. Mam wrazenie jakby on przez te posty chciał mi przekazać że sie cieszy że się mnie pozbył ale ja tak naprawde mam takie same odczucia co do niego bo wcale mi go nie brakuje. Tylko nie wiem co zrobić z tym co on mi robi na tym FB bardzo mnie to męczy (mam nadzieje że rozumiecie o co mi chodzi). Zakłada co chwila jakieś fake konta i wstawia te posty tak że mi się to wyświetla, pisałam do niego już o tym ale on udaje że nic nie wie na ten temat poprostu robią mi na złość. Nie mam już sił. Co robić?
wystarczy sobie ustawić, że na twojej tablicy mogą zamieszczać wpisy tylko osoby ze znajomych, i problem rozwiązany
wystarczy sobie ustawić, że na twojej tablicy mogą zamieszczać wpisy tylko osoby ze znajomych, i problem rozwiązany
Dokładnie.
Szeptuch napisał/a:wystarczy sobie ustawić, że na twojej tablicy mogą zamieszczać wpisy tylko osoby ze znajomych, i problem rozwiązany
Dokładnie.
No, nie, ale tu chodzi o to, że jak on mógł. Mógł, bo ta jego ex pewnie to czyta i potrzebuje dowodów.
Nie ma co tłumaczyć, pisać. Jego fejkowe konta nie powinny cię obchodzić. Zero kontaktu działa cuda.
feniks35 napisał/a:Szeptuch napisał/a:wystarczy sobie ustawić, że na twojej tablicy mogą zamieszczać wpisy tylko osoby ze znajomych, i problem rozwiązany
Dokładnie.
No, nie, ale tu chodzi o to, że jak on mógł. Mógł, bo ta jego ex pewnie to czyta i potrzebuje dowodów.
Nie ma co tłumaczyć, pisać. Jego fejkowe konta nie powinny cię obchodzić. Zero kontaktu działa cuda.
Chodzi o to, że to mi się pojawia na tej stronie gdzie są aktualności cały czas mam posty że dodane minutę temu zaraz 5 minut temu zaraz znowu że minutę temu poprostu taki spam i cały czas dotyczący te posty znajomości z nim i posty też ośmieszające mnie. Był nawet post że " wiem że źle zrobiłem ale niczego nie żałuję" kilka razy już. Nie wiem jak on to robi, też wstawia mi to na te grupy różne na których ja jestem z cytatami memami itp od razu widzę że to on bo jak odświeżam strone FB to w aktualnościach mam(nie na profilu tylko na tej glownej stronie gdzie są posty znajomych itp) że dodane minutę temu i jakiś post " wróciłem do ex" coś tam... Tylko nwm po co on mi to robi i co zrobić żeby dał mi spokój cały dzień taka męczarnia już pisałam do niego ale to nic nie dało
Tamiraa napisał/a:feniks35 napisał/a:Dokładnie.
Nie ma co tłumaczyć, pisać. Jego fejkowe konta nie powinny cię obchodzić. Zero kontaktu działa cuda.Chodzi o to, że to mi się pojawia na tej stronie gdzie są aktualności cały czas mam posty że dodane minutę temu zaraz 5 minut temu zaraz znowu że minutę temu poprostu taki spam i cały czas dotyczący te posty znajomości z nim i posty też ośmieszające mnie. Był nawet post że " wiem że źle zrobiłem ale niczego nie żałuję" kilka razy już. Nie wiem jak on to robi, też wstawia mi to na te grupy różne na których ja jestem z cytatami memami itp od razu widzę że to on bo jak odświeżam strone FB to w aktualnościach mam(nie na profilu tylko na tej glownej stronie gdzie są posty znajomych itp) że dodane minutę temu i jakiś post " wróciłem do ex" coś tam... Tylko nwm po co on mi to robi i co zrobić żeby dał mi spokój cały dzień taka męczarnia już pisałam do niego ale to nic nie dało
To zgłaszaj posty systematycznie aż go zablokują i nie będzie mógł założyć nowego konta.
Blokuj, a jeżeli to nie pomoże, postrasz, że zgłosisz stalking. W razie potrzeby naprawdę zgłoś.