Od dziś mija,trzeci dzień od usunięcia górnej ósemki.odczuwam ból najbardziej na noc, kto z was miał usunięta ósemki jak u was to wyglądało.Biore też antybiotyk co 12h
Może tak byc, rana sie jeszcze pewnie nie zagoiła.
Jesli bol utrzymywalby sie dłuzej, to trzeba sie ponownie zgłosić do dentysty.
Od dziś mija,trzeci dzień od usunięcia górnej ósemki.odczuwam ból najbardziej na noc, kto z was miał usunięta ósemki jak u was to wyglądało.Biore też antybiotyk co 12h
Miałam usunięte 3 ósemki co dwa tygodnie jedna i nie pamiętam, żeby coś mnie bardzo bolało. Chlciaż przy ostatniej spuchlam najbardziej, bo była zatrzymana i wtedy faktycznie brałam przez 3 dni przeciwbólowe.
Tak to dostawałam przeciwbólowe wychodząc z gabinetu i w sumie potem trochę czułam, ale nie na tyle, żeby coś łykać.
Musisz ponownie udać się do stomatologa, słyszałam, że bywają komplikacje, a znajoma miała zapalenie zębodołu.
Najlepiej udaj sie do stomatologa.
Byc może wystąpił u ciebie suchy zębodół.
Ja w tedy chodziłem co 2 dni do stomatologa i wkładał mi coś co przypominało czarne wodorosty/włosy/strzępki.
sprawdź sobie czy masz skrzep w otworze po zębie, powinien być taki czarny plastyczny.
Jeżeli go nie masz, to może byc właśnie suchy zębodół, albo jakieś inne powikłania,dlatego udaj sie do stomatologa.
Nie wiem ile będziesz czekał,choć powinien cie przyjąć w ten sam dzień,ale idz do apteki całodobowej i kup sobie dentosept.
Rozrabia sie go w wodzie i płucze,nie ma nic lepszego na stany zapalne.
Tylko uważaj, płucz bardzo delikatnie,bo jeżeli wciąż masz ten skrzep(a to bardzo dobrze) to żebyś go przy intensywnym płukaniu nie wypłukał.
Jakby miał suchy zębodół to by bolało mocniej i nie tylko na noc.
W większości przypadków wystarczy wziąć przeciwbólowe. Dopiero jak po nich nic się nie zmienia to iść do dentysty.
Na spokojnie.
Poza tym pewnie ma szwy. Przy szwach trzeba się bardzo postarać, żeby wypłukać skrzep.
mam taki skrzep o którym mówisz.
Mineło 5 dni od usuniecia górnej ósemki,czy to normalne że odczuwam jeszcze skutki i ból??
Mineło 5 dni od usuniecia górnej ósemki,czy to normalne że odczuwam jeszcze skutki i ból??
Tak
mam jakiś problem bodajże z sąsiednim zębem po wyrwaniu ósemki,też budzą mnie bol,czy to może być wina np dziąseł??podczas mycia krwawią mi dziąsł tez
mam jakiś problem bodajże z sąsiednim zębem po wyrwaniu ósemki,też budzą mnie bol,czy to może być wina np dziąseł??podczas mycia krwawią mi dziąsł tez
Jezu chłopie czy Ty nie możesz z takimi rzeczami dzwonić do lekarza?
Tak dziąsła mają prawo krwawić.
Tak, może boleć ząb obok, przecież masz naruszoną strukturę kości, to normalne, że pobolewa.
Budzić Cię z bólu nie powinno, idź do dentysty i zapytaj, może przy wyrywaniu Ci coś tam ubili albo coś.
Każdorazowo jeżeli czujesz, że coś jest nie tak, to kroki powinieneś kierować do konkretnego lekarza, a nie na forum.
Jeśli nie podoba Ci się,że pytam kogoś kto być może miał takie doświadczenie,to nie udzielaj sie
Jeśli nie podoba Ci się,że pytam kogoś kto być może miał takie doświadczenie,to nie udzielaj sie
Mam takie doświadczenie, usuwałam 3 ósemki w wakacje i dalej uważam, że jeżeli coś Cię niepokoi to pierwszym krokiem jest lekarz.
Mnie do tej pory momentami podolewa miejsce po wyrwaniu, ale to jest sekundowa szpileczka i koniec. Zęby obok też pobolewały, ale nie tak, żebym się budziła z bóli. Więc jeżeli Ciebie aż tak boli, to powinieneś iść do lekarza, bo to lekarz może zobaczyć, czy nie naruszyli Ci zęba obok, przez internet nikt Co tego nie powie, bo nawet nie ma jak.
Idź do lekarza. Jeżeli bardzo Cię boli to znajdź takiego, który przyjmuje w soboty. Albo jedź na pogotowie dentystyczne.
Witajcie,w sobotę byłem u dentysty i wyrwano mi teraz dolną ósemkę, założono mi szwy,ale niestety nie mogę nic jeść nawet banana porządnie nie mogę ugryź,czy ktoś miał takie objawy?jak sobię radzić,jak długo występuje.Moze ktoś miał też taki problem, pozdrawiam
Witajcie,w sobotę byłem u dentysty i wyrwano mi teraz dolną ósemkę, założono mi szwy,ale niestety nie mogę nic jeść nawet banana porządnie nie mogę ugryź,czy ktoś miał takie objawy?jak sobię radzić,jak długo występuje.Moze ktoś miał też taki problem, pozdrawiam
To normalne. Zwykle do zdjęcia szwów zalecają dietę płynną. Idź do apteki po jakieś pelnowartosciowe żywienie w płynie.
Zrób sobie zupę krem.
Ciekawe ile to może trwać:(
Ciekawe ile to może trwać:(
I znowu, dentysta Ci nie powiedział?
Dieta płynna i półpłynna do zdjęcia szwów.
Mysle, ze to normalne, bo po usunięciu ósemki lekarz tez mi mówil, że ból może się pojawić, choć u mnie na szczęście obyło się bez. Ale to tez moze kwestia tego, jak wykonany byl zabieg. Ja robilam u doktora Balczynskiego ze Scandinavian Clinic. Swietny specjalista, w kazdym razie jesli chodzi o ósemki to moim zdaniem nie ma sobie równych Ja poszłam zachęcona dobrymi opiniami i tez musze potwierdzić, że zabieg wykonany mega profesjonalnie i bezboleśnie. Po zabiegu też bez bólu, więc to chyba o czymś świadczy