Angelologia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Angelologia

Moi Drodzy, czy wierzycie w Anioły?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Angelologia
Wielbiciel Lidiji Bacic napisał/a:

Ja osobiście to nie wierzę.
Znam jednak osoby, które wierzą.
Nic im jednak pożytecznego z tej wiary nie przychodzi.
Anioły ich nie chronią, nie pomagają, nie komunikują się z nimi.
Tak jak osobom niewierzącym przychodzi im się mierzyć ze złem tego świata, być chorym, skrzywdzonym, zdeptanym, oszukanym, zlekceważonym.
Dokonują złych wyborów, na ich drodze stają niewłaściwi ludzie. Żadnej korzyści z aniołów w które wierzą nie mają.

3

Już nie smile

4 Ostatnio edytowany przez KarminowaRóża (2022-09-29 17:11:17)

Wielbiciel Lidiji Bacic napisał/a:

Ja wierzę. Jest to część mojej wiary katolickiej. W mojej wierze przyjmuje się całość Objawienia. Nie ma dowolności, że w jedne prawdy się wierzy a w inne nie, bo to już nie jest wtedy wiara katolicka.

"Archanioł Boży Gabryjel zwiastował Pannie Maryi", a więc sam Bóg przekazuje swoje pozdrowienie Maryi przez anioła - archanioła, a więc widzimy hierarchię. Jest siedem chórów anielskich, każdy ma swoje zadania.

I następnie  - Anioł Pański zwiastował pokój ludziom dobrej woli, w noc kiedy rodził się Boży Syn.

Każdemu z nas Bóg dał osobistego anioła, jeśli modlimy się do niego i prosimy o pomoc, zawsze nam pomoże.

Święci obcują z aniołami już tu na ziemi.

Polecam książkę Marcello Stanzione, "Natuzza Evolo, spotkania stygmatyczki z aniołami i duszami czyśćcowymi".

Dziś święto Archaniołów - Michała, Gabriela i Rafała. W ten szczególny dzień zawsze mają więcej przywilejów od Boga żeby nas wspomóc, ale trzeba poprosić.

Św. Michał Archanioł jest najpotężniejszy i jest dowódcą hufców anielskich. On miażdży Lucyfera - anioła ciemności, który przez pychę sam skazał się na piekło.
Jest szczególna modlitwa - egzorcyzm do niego, odmawiana po każdej mszy św. a i my możemy co dzień ją odmawiać z wiarą, szczególnie w niebezpieczeństwie i problemach. Zaczyna się " Święty Michale Archaniele, wspomagaj nas w walce..."

Wielbicielu jeśli tu zajrzysz polecam Ci serdecznie odkrywanie piękna wiary katolickiej, tego ukrytego dla wielu, a mistycznego świata. Zachęcam Cię do lektury uznanych dzieł, które otworzą przed Tobą ten niezwykły świat. To wspaniała przygoda poznawać swego Stwórcę i stwórcę Przyrody, którą tak kochasz i znasz.

Przewodnikiem niech Ci będzie najpierw Katechizm Kościoła Katolickiego. Trzeba poznać najpierw to, co później się pokocha.
Pamiętaj, żeby książki które będziesz czytał miały Imprimatur, niestety jest wiele zwodniczych lektor, co jest szczególnie niebezpieczne dla kogoś kto dopiero się uczy wiary od podstaw.

Wszystkiego dobrego i niech Twój Anioł Stróż prowadzi Cię do Nieba.

5

Wierzę w byty astralne. Czy typowo anioły, nie wiem.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024