Wyjechać z Polski - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Wyjechać z Polski

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1

Temat: Wyjechać z Polski

Hej dziewczyny smile Mam 26 lat, pracuje w niewielkim mieście w Polsce jako korepetytorka j. angielskiego i mimo dobrych zarobków, marzy mi się mieszkanie za granicą Polski. Od czasów szkolnych miałam tak że najbardziej interesowały języki obce (na ten moment znam ich 3) i znajomości międzynarodowe - jestem w związku z Białorusinem od kilku lat i mam kilku takich przyjaciół. Studiowałam filologie i chyba mam dość życia w Polsce, która jest tak mało ciekawa… co myślicie? Gdzie Wy mieszkacie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wyjechać z Polski
xcamsx napisał/a:

Hej dziewczyny smile Mam 26 lat, pracuje w niewielkim mieście w Polsce jako korepetytorka j. angielskiego i mimo dobrych zarobków, marzy mi się mieszkanie za granicą Polski. Od czasów szkolnych miałam tak że najbardziej interesowały języki obce (na ten moment znam ich 3) i znajomości międzynarodowe - jestem w związku z Białorusinem od kilku lat i mam kilku takich przyjaciół. Studiowałam filologie i chyba mam dość życia w Polsce, która jest tak mało ciekawa… co myślicie? Gdzie Wy mieszkacie?

Masz zamiar wyjechać na Białoruś?
Tam faktycznie jest ciekawiej niż w Polsce. smile

3

No, Polka  na Białorusi- wykazujesz się odwagą.

4 Ostatnio edytowany przez Legat (2022-09-05 09:39:29)

Kleoma napisał/a:

Masz zamiar wyjechać na Białoruś?
Tam faktycznie jest ciekawiej niż w Polsce. smile

Z całą pewnością jest tam pięknie. smile
Byłem pod wrażeniem tego filmiku. smile

5

Niezupełnie miałam na myśli Białoruś - nie bez powodu mój facet przeprowadził się do Polski smile Myślałam o UK, Bułgarii lub innym kraju z Unii Europejskiej

6

xcamsx napisał/a:

Niezupełnie miałam na myśli Białoruś - nie bez powodu mój facet przeprowadził się do Polski smile Myślałam o UK, Bułgarii lub innym kraju z Unii Europejskiej

UK i UE? smile

7

8

Spoko, tylko jak właściwie wyobrażasz sobie swoją pracę za granicą? Bo aktualnie to nie masz żadnego doświadczenia, żeby dostać tam dobrą pracę. Masz zamiar siedzieć na zmywaku?

9

Lady Loka napisał/a:

Spoko, tylko jak właściwie wyobrażasz sobie swoją pracę za granicą? Bo aktualnie to nie masz żadnego doświadczenia, żeby dostać tam dobrą pracę. Masz zamiar siedzieć na zmywaku?

Nie wiem czy w Bułgarii tak łatwo dostać pracę na zmywaku. Raczej nie.

10 Ostatnio edytowany przez Ajko (2022-09-05 10:45:45)

Jedź. Jeśli masz tam kogoś może jeszcze znajomego to tym bardziej. Jeśli masz w sobie chęci i energię. Nie nastawiaj się na bajkę, ale nie nastawiaj się też na negatywy. Jeśli oboje jesteście pracowici, a jeszcze ty znasz język to sobie dacie radę. Dodatkowo nawet jakbyś miała zmywak obskoczyć, zawsze możesz tam na miejscu się douczyć w kierunku, który ci się gdzieś po drodze wyłoni.  Ludzie sobie podcinają skrzydła porównując się z innymi, zapominają, że ci inni tez kiedyś zaczynali od małych kroczków, ale sobie pozwolili na to, nie słuchali tych co zniechęcają. Jedźcie, korzystajcie z tego, że jeszcze nie skapcanieliście. Zobaczyć jak świat inaczej wygląda, jak ludzie inaczej podchodzą do życia, to wspaniałe doświadczenie. Powodzenia.

xcamsx napisał/a:

Hej. Jestem w związku 2 lata, oboje mamy po 26 lat. Mieszkamy razem od roku. Powiedzcie mi dziewczyny czy to jest normalne. Mój partner ledwo dostanie jakieś zaproszenie przez telefon, od razu biegnie do kolegów. Np. dzisiaj (wolna sobota) wyszedł o 11 bo kolega do niego zadzwonił żeby pojechali do sklepu, wrócił na 5 min o 18 oznajmić że idą na rolki i tyle go widziałam. Mega mi to przeszkadza, uważacie że przesadzam? Dodam że każdy wieczór jeśli jesteśmy w domu to każdy albo siedzi na swoim telefonie, albo czyta książkę, samemu ogląda film etc.

Właśnie zobaczyłam ten twój watek. Coś więcej o twoim partnerze? Czy, gdy to pisałaś było ci przykro, ze wtedy cię olał i nie zabrał ze sobą, czy to się zdarza codziennie? Jak tam z jego podejściem do pracy?

11

xcamsx napisał/a:

marzy mi się mieszkanie za granicą Polski.

Marzenia są od tego, aby je realizować. Jak nie teraz, to kiedy, więc jeśli masz możliwości (trochę realiów jednak trzeba uwzględnić), to warto ruszyć za marzeniami. Zawsze możesz wrócić zresztą do punktu wyjścia, jeśli zmienisz zdanie.

12

A partner Białorusin też chce jechać?

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Wyjechać z Polski

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024