Pozew przeciwko konferencji episkopatu polski - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Pozew przeciwko konferencji episkopatu polski

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

1 Ostatnio edytowany przez Solin (2018-10-25 18:14:16)

Temat: Pozew przeciwko konferencji episkopatu polski

Dnia 16.10.18 r w Sądzie Okręgowym w Warszawie - pozwany został bezpośredni zwierzchnik wszystkich parafii rzymsko-katolickich w Polsce - Konferencja Episkopatu Polski, przedmiotem sprawy jest zadośćuczynienie.

O to co wnosi Autor (widoczne na zdjęciu pozwu)

(zdjecia pozwu na jej profilu), bez linku bo "Nowy użytkownik nie ma uprawnień do dodawania linków na forum"

Autor pozwu jest wstanie wskazać i udowodnić przed Sądem mroczne tajemnice religii chrześcijańskiej. Jak pisze, cytując:

Dowiodę przed Sądem, że kapłani chrześcijańscy kłamią i kultywują to oszustwo już przez dwa tysiące lat. Tworzą oszukańczy kult, który nie spełnia tego, co kapłani obiecują wiernym w kwestii zbawienia. Tworzą kultowy klimat zniewalania świadomość wiernych. Bezwolnym i poddanym wiernym odbierają wolność swobodnego dysponowania własnym czasem, własnym życiem i własnym majątkiem. Wniosłem pozew w związku z tym, że mnie w czasie 39 pierwszych lat mojego życia, chrześcijaństwo również odebrało te wartości osobiste. Nie mogłem swobodnie dysponować własnym życiem i wieloma wartościami osobistymi. Każdy człowiek ma pełne prawo do wolności osobistej. Tę wartość odbiera człowiekowi kult chrześcijański.

Mroczne źródła chrześcijańskiego kultu, stawiają go w rzędzie kultów fałszywych. Codzienne kłamstwa kapłanów chrześcijańskich w kwestii zbawienia, przydają religii charakter organizacji przestępczej. To jest to drugie dno, które tworzy pożywkę dla przestępstw, jakie ukazuje film KLER. Wyłącznie zmiana wartości kultowych chrześcijaństwa, przyznanie się wszystkich kapłanów chrześcijańskich do błędu i respektowanie zapisanych w biblii słów od Boga, pozwoli uwolnić ludzi z tej iluzji zbawienia przez Jezusa Chrystusa. Zbawienia, które według słów od Boga nigdy nie miało nastąpić przez Jezusa Chrystusa.

Andrzej Struski de Merowing 2018/10/19

Informacja dotycząca pozwu z dnia 16/10/2018 przeciwko Kapłanom chrześcijańskim.

Naszą drogą działania jest pozew przeciwko kapłanom chrześcijańskim, którzy oferują wiernym kult fałszywego zbawienia w zamian za jego dobra osobiste i materialne.
MariaMagdalena&AndrzejStruski de Merowing.

Co o tym myślicie?

Zobacz podobne tematy :
Odp: Pozew przeciwko konferencji episkopatu polski

Że ktoś "ma nierówno pod sufitem" albo "ma jakąś obsesję"?

3

Głównym dowodem w sprawie, będzie film Kler, a głównym świadkiem Pan Bóg, który może w końcu osobiście wyjaśni jak to z tym życiem pozagrobowym jest. big_smile

4

Ja sądzę, ze w pozwie należy skonkretyzować i uzasadnić roszczenie. Niestety przed sądem nie udowodnimy, ze kościół sprzedaje lipne obietnice, jak i nie udowodnimy, ze te obietnice jednak pokrycie mają.
A pan bóg to mógłby jednak czasem udowodnić swoje istnienie, bo z wiara w niego to u mnie chudo od dwóch dekad.

5

Tacy ludzie nie mają co z sobą zrobić. A z czego żyją? Z pieniędzy od Pana S.  i innych kanalii.

6

Janusz90 napisał/a:

Tacy ludzie nie mają co z sobą zrobić. A z czego żyją? Z pieniędzy od Pana S.  i innych kanalii.

Uroczy jesteś.

7

Wiecie, co?
Sam, w stosunku do kleru mam pejoratywne odczucia, ale, by pozywać płotkę, zamiast rekina, to już kuriozum. smile

8

Tak jak nie lubie koscioła, tak ten tekst jest skrajnie idiotyczny.

9

No, tak jak wyżej - skrajnie nierozsądne zachowanie (delikatnie mówiąc).

10

Trudno to brać na poważnie. Że też ludzie nie mają co robić ze swoim życiem...

11 Ostatnio edytowany przez Solin (2018-10-29 10:41:12)

Lawinia napisał/a:

Trudno to brać na poważnie. Że też ludzie nie mają co robić ze swoim życiem...

Chyba nie czytałyście/czytaliście, bądz nie rozumiecie tego co jest w pozwie.

A dlaczego ludzie biorą na poważnie kłapanów, na tyle, że płacą swoje wartości osobiste i materialne za kult fałszywego zbawienia?

12 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-10-29 10:44:55)

To nie bierz kapłanów na poważnie, a innym daj żyć, jak chcą i nie uszczęśliwiaj ich na siłę, bo to jest dokładnie takie samo zachowanie jak tych kapłanów.

13

Solin napisał/a:

(...) Chyba nie czytałyście/czytaliście, bądz nie rozumiecie tego co jest w pozwie. (...)

Przeczytałam ze zrozumieniem.

(...) A dlaczego ludzie biorą na poważnie kłapanów, na tyle, że płacą swoje wartości osobiste i materialne za kult fałszywego zbawienia?

Bo chcą. Bo na to się zdecydowali. Są też i tacy, którzy wybrali inną drogę.

14

santapietruszka napisał/a:

To nie bierz kapłanów na poważnie, a innym daj żyć, jak chcą i nie uszczęśliwiaj ich na siłę, bo jest dokładnie takie samo zachowanie jak tych kapłanów.

Nie biorę. Zadałem tylko pytanie, nikogo nie uszczęśliwam na siłę, i nie ma w tym zachowaniu nic co można równać z tymi oszustami kapłanami.

Niestety wnika to we wszystkie sfery życiowe ludzi, ma to wpływ społeczny, oprócz indywidualnego.

15 Ostatnio edytowany przez DoswiadczonyDaro (2018-10-29 12:07:16)

Solin napisał/a:

To nie bierz kapłanów na poważnie, a innym daj żyć, jak chcą i nie uszczęśliwiaj ich na siłę, bo jest dokładnie takie samo zachowanie jak tych kapłanów.

Nie biorę. Zadałem tylko pytanie, nikogo nie uszczęśliwam na siłę, i nie ma w tym zachowaniu nic co można równać z tymi oszustami kapłanami.

Niestety wnika to we wszystkie sfery życiowe ludzi, ma to wpływ społeczny, oprócz indywidualnego.

Tak ma wpływ społeczny. Ma zły przykład. Ma drobry przykład. Z tym, że w przypadku "kapłaństwa" wiele osób szuka wymówki na brak swojej wiary i ją znajduje.

Kiedy natomiast rzeczowo podejdzie się do problemu to na zasadzie obserwacji można po swojemu "ocenić" zachowanie każdej grupy w zależności od OSOBISTYCH DOŚWIADCZEŃ.

Np. czy Policjanci to "dobra" czy "zła" grupa zawodowa. Jeśli mnie osobiście spotkały taki wydarzenia w ciągu X lat (już przedawnione) z ich strony jak: "nakłanianie do fałszywych zeznań", "wymuszenia mandatu", "napad", "poniżanie
ludzi", "chęć rozwiązania sprawy", "dobra rada", "zaangażowanie w rozwiązanie sprawy"," odpowiednie pomocne zareagowanie".

To jak? Z jednej strony mamy przekroczenia wręcz "przestępcze" swoich uprawnień i misji, z drugiej mamy pomoc i ich niezbędną rolę.

Tak samo obserwowałem kapłanów i kiedy zacząłem to robić, to się zdziwiłem, że wcześniej nie widziałem tego zaangażowania ze strony wielu z nich. Z drugiej strony u wielu wydaje mi się, że widziałem co innego.

OK. To czy teraz jak zatrzyma mnie policja z powodu mojego stosunku do zdarzeń z policją nie okaże dokumentu, zignoruje ich? To czy tak samo mogę ignorować Boga bo miał złych kapłanów ale miał przecież i dobrych?

16

DoswiadczonyDaro napisał/a:
Solin napisał/a:

Tak ma wpływ społeczny. Ma zły przykład. Ma drobry przykład. Z tym, że w przypadku "kapłaństwa" wiele osób szuka wymówki na brak swojej wiary i ją znajduje.

Kiedy natomiast rzeczowo podejdzie się do problemu to na zasadzie obserwacji można po swojemu "ocenić" zachowanie każdej grupy w zależności od OSOBISTYCH DOŚWIADCZEŃ.

Np. czy Policjanci to "dobra" czy "zła" grupa zawodowa. Jeśli mnie osobiście spotkały taki wydarzenia w ciągu X lat (już przedawnione) z ich strony jak: "nakłanianie do fałszywych zeznań", "wymuszenia mandatu", "napad", "poniżanie
ludzi", "chęć rozwiązania sprawy", "dobra rada", "zaangażowanie w rozwiązanie sprawy"," odpowiednie pomocne zareagowanie".

To jak? Z jednej strony mamy przekroczenia wręcz "przestępcze" swoich uprawnień i misji, z drugiej mamy pomoc i ich niezbędną rolę.

Tak samo obserwowałem kapłanów i kiedy zacząłem to robić, to się zdziwiłem, że wcześniej nie widziałem tego zaangażowania ze strony wielu z nich. Z drugiej strony u wielu wydaje mi się, że widziałem co innego.

OK. To czy teraz jak zatrzyma mnie policja z powodu mojego stosunku do zdarzeń z policją nie okaże dokumentu, zignoruje ich? To czy tak samo mogę ignorować Boga bo miał złych kapłanów ale miał przecież i dobrych?

Problemem nie jest to, że w policja, czy inna grupa zawodowa ma problem z korupcją. To historie stare jak świat. Ale tylko wytykanie złych rzeczy księżom powoduje takie oburzenie jakby to był atak na jakąś "świętą krowę". O skorumpowanych gliniarzach powstały setki filmów. Widziałeś, żeby jakakolwiek policja tak oburzała się z tego powodu ? Natomiast u nas jeden film o pewnej patologii wśród księży powoduje taką reakcję Kościoła i jego fanatyków. Kościół nigdy nie potrafił i wciąż nie potrafi sobie radzić z "czarnymi owcami" w swoim stadzie. Króluje zasada "zamiatania pod dywan", przenoszenia do innych parafii itp. No i to się na nim mści.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Pozew przeciwko konferencji episkopatu polski

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024