Zaakceptowanie złożonej oferty oraz rezygnacja z niej - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Zaakceptowanie złożonej oferty oraz rezygnacja z niej

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

1 Ostatnio edytowany przez RhobarIV (2022-09-03 12:04:20)

Temat: Zaakceptowanie złożonej oferty oraz rezygnacja z niej

hej,
jestem programistą i  sam siebie postawiłem ostatnio w kłopotliwej sytuacji. Wspominam o swoim zawodzie ze względu na to że zmiana pracodawcy w tej branży mam wrażenie wygląda nieco  inaczej niż w pozostałych branżach.
Ostatnio dostałem dwie oferty współpracy z dwóch różnych firm w których wynagrodzenie jest o wiele wyższe od mojego obecnego(zdecydowany skok w wysokości wynagrodzenia). Postanowiłem przyjąć jedną z tych ofert.
Mój problem polega na tym  że 2 miesiące wcześniej  podczas rozmowy z Managerem projektu wspomniałem, że chciałbym przepracować dwa lata w obecnej firmie. Na obecnym stanowisku nie czuję się dobrze i nie czuję że się rozwijam.
W chwili obecnej dostaję zadania, które  nie sprawiają że zdobywam doświadczenie, poszerzam wiedzę lub rozwijam umiejętności. Członkowie zespołu z którymi  zaś pracuję  zazwyczaj  dostają zadania, które mają kluczowy wpływ na rozwój samej aplikacji  oraz piszą nowe, sporej wielkości funkcjonalności związane z samym projektem. Próbowałem  rozmawiać z managerem projektu o tej sytuacji i nic to nie pomogło.  Właściwie to czuję się w obecnym miejscu pracy jako pracownik typu "przynieś, podaj, pozamiataj", a czasem czuję się wręcz jak najgorszy pracownik tej firmy.  Gdybym jednak teraz zrezygnował  z obecnego stanowiska to w firmie przepracowałbym tylko pełen rok. Zastanawiam się czy gdybym jednak przed podpisaniem umowy z nową firmą postanowił zrezygnować to czy  byłoby to fair oraz czy  mogłyby mnie spotkać jakieś konsekwencje? Z nową firmą nie podpisałem żadnej umowy jeszcze, ale mam  ustaloną stawkę, benefity, datę rozpoczęcia współpracy, narzędzia pracy oraz zgodziłem się na ofertę w mailu.

Postanowiłem się zgodzić na nową ofertę ze względu na wynagrodzenie, które jest zdecydowanie wyższe od obecnego i świadomość tego że sam proces rekrutacyjny nie był zbyt łatwy oraz wymagał konkretnej wiedzy i umiejętności, a co za tym idzie poszukują raczej osoby kompetentnej, zaangażowanej, zmotywowanej i zainteresowanej swoją dziedziną.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zaakceptowanie złożonej oferty oraz rezygnacja z niej

Podpisywałeś jakiś papier, gdzie zobowiązywałeś się do przepracowania tam 2 lat? Jeżeli nie to składaj wypowiedzenie czy rezygnację i wio do nowego.
Nic im nie jesteś winny

3

Odp: Zaakceptowanie złożonej oferty oraz rezygnacja z niej

Nie masz jeszcze żadnych zobowiązań w stosunku do nowej firmy. Jedynie ślad po odrzuceniu oferty może pozostać z wpływem na przyszłe rekrutacje. Ale to nie koniecznie bo zależy od polityki firmy i sytuacji na rynku.
Chcą Cię mimo krótszego stażu więc po co 2 lata na nierokującej posadzie.
Jakbyś nie zdecydował dasz radę.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Zaakceptowanie złożonej oferty oraz rezygnacja z niej

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023