Perfumy dla dzieci - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Perfumy dla dzieci

Mamusie jeszcze jedna prośba o radę jakie i czy dziecko które zaczyna 4 klasę powinno stosować perfumy, dezodoranty, antyperspiranty. Wiadomo perfumki ma i używa, widomo 4 klasa to nie to co 1-3, dziewczynki zaczynają dojrzewać i wogule, niechcialabym aby córka czuła się gorzej od innych dziewczynek.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Perfumy dla dzieci

Bez potrzeby wg mnie nie powinny, to jest chemia, a już perfumy to nie wiem po co?

3

W necie można znaleźć, a najlepiej zapytać jakie mają rówieśniczki, jeśli to ma być gadżet, żeby córka nie czuła się gorsza.

4

Mama29.07 napisał/a:

Mamusie jeszcze jedna prośba o radę jakie i czy dziecko które zaczyna 4 klasę powinno stosować perfumy, dezodoranty, antyperspiranty. Wiadomo perfumki ma i używa, widomo 4 klasa to nie to co 1-3, dziewczynki zaczynają dojrzewać i wogule, niechcialabym aby córka czuła się gorzej od innych dziewczynek.

Tak-zdecydowanie
Musisz jeszcze jej kupić krem na zmarszczki 10+
szampon koloryzujący
odżywkę do włosów
koronkową bieliznę koniecznie komplet proponuje coś firmy intimissimi albo triumph
warto by było żeby też wybrała się do kosmetyczki wiadomo manicure i pedicure no i oczywiście malowanie  i stylizacja paznokci to bardzo ważne u dziewczynki w jej wieku.

5

Tamiraa napisał/a:

W necie można znaleźć, a najlepiej zapytać jakie mają rówieśniczki, jeśli to ma być gadżet, żeby córka nie czuła się gorsza.

Dziękuję za konkrtena odpowiedź.
Widzę że nie które Panie nie wiedzą co się dzieje w tych czasach w szkołach, a ja nie chciałabym aby moja córka czuła się gorsza jak to Pani napisała.

6

Przesada z tym czuciem się gorszym w tej sytuacji.
Ale w myśl zasady jak wszyscy to wszyscy, babcia też, to tak wink

Dzieci wychowuje się samemu, a nie jak wszyscy, nie ma czegoś takiego.

7

Niektóre dziewczynki w wieku 12-13 lat już się malują a nawet farbują włosy, taki mamy świat niestety.
Samo używanie dezodorantów czy innych "pachnidełek" nie jest niczym niezwykłym, o ile oczywiście zapach jest niezbyt intensywny i raczej lekki. Są specjalne linie kosmetyków dla dziewczynek  produkowane przez niektóre firmy. Kiedyś takie produkował Avon i Oriflame, a teraz to nie wiem...:) Moja córka już dorosła.

8

Chodzi o to, że nie można utwierdzać dziecka w przekonaniu, że jak nie ma tego co koleżanka, to jest gorsza.

Jak będzie starsza, to zawsze będzie się czuła gorsza... Bo przecież jak koleżanka dostała samochód na 18 tkę...

To droga donikąd...

9

wieka napisał/a:

Chodzi o to, że nie można utwierdzać dziecka w przekonaniu, że jak nie ma tego co koleżanka, to jest gorsza.

Jak będzie starsza, to zawsze będzie się czuła gorsza... Bo przecież jak koleżanka dostała samochód na 18 tkę...

To droga donikąd...

Ja nie utwierdzam swojej córki ze jest gorsza nawet z nią nie rozmawiałam na ten temat, poprostu chce poradzić się Mam bardziej doświadczonych, Mam które mają dzieci w podobnym wieku.

10

Mama29.07 napisał/a:

Dezodoranty to jak najbardziej można i trzeba w tym wieku bo samo mycie u zaczynającej dojrzewać dziewczynki już nie wystarczy.
Zapach potu po wysiłku może być nieznośny dla otoczenia.
Jakie firmy to nie doradzę. Myślę, ze córka już wie lub dopyta koleżanek.
Z perfumami bym się wstrzymała jeszcze.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024