Temat: Tanie a Dobre Perfumy

Dziewczyny jakie byscie poleciły tanie, fajne, długotrwałe perfumy? .. ceny sklepowe perfum mnie przerażają ;/

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Tanie a Dobre Perfumy

to zależy do jakiej kwoty byłabyś gotowa je zakupić wink ja tam tez nie przepłacam bo mnie nie stać, zazwyczaj kupuje takie za 70-80 zł albo i taniej wink gustuję w Pumie, Christinie Aguilerze, C-tru, Bruno Bananim itd wink i zawsze jestem zadowolona a i moja kieszen nie cierpi! fakt być może nie są to najbardziej długotrwałe marki ale zapach jest ładny i przecież zawsze mogę zabrać je ze sobą i psiknąć się w ciągu dnia wink

p.s jak znam nasze forumowiczki to zaraz Ci któraś zaproponuje perfumy pewnej firmy, której zapachy inspirowane są tymi najlepszymi.. wink

no ale to już jak kto lubi wink

wg mnie można znaleźć dobre perfumy za niewielką kwotę!

3

ja zawsze kupuje podrubki wole wydać 20 zł niż 200 zł, rok temu zakupiłam Dolce i gabbane za 17,50 150ml i pachnie dłużej niż orginał... teraz dostałam z turcji niby orginał Angel <słodki zapach> boski po prostu:)

4

nie ma cudów żeby podróba była bardziej długotrwała niż orgniał

5

ja ostatanio natknęłam się całkiem przypadkiem na zapach adidas oryginals. jest niedrogi - 50 zł, ale ślicznie pachnie i jest w miarę trwały smile

ja uwielbiam osobiście 'Cat de luxe at night' Naomi Campel smile

6

ja bardzo lubie perfumy Puma te rozowe.Kosztuja ok.80 zl za 40ml.Cudowne.Polecam.

7

pur blanca avon- w promocji koło 30 kilku złotych, a naprawdę ładnie pachnie.

8

ja proponuję in love za 20 zł wink... nie wiem  czy zapach Ci się spodoba ale utrzymują się na prawdę długo... perfumuję się rano, a mój facet twierdzi, że pachnę nimi jeszcze późnym wieczorem smile

9

z Avonu nie są długotrwłe.. hmm a przynajmniej mnie się nie trzymają:D najlepiej jak perfum jest taki kobiecy, zmysłowy, świeży smile broń Boże słodki tongue pisać pisać ;D bo jutro che isc do drogeriiiii big_smile

10

ja polecam perfumy z firmy FM. Oryginalne zapachy wprost z sephory, a cena do zniesienia smile

11

Wiem co czujesz. Ceny w sephorze wołają o pomstę do nieba;) Też wolę sięgnąć po coś tańszego. Ostatnio zobaczyłam u koleżanki perfumy LOOSE no.2. Świetny zapach lekki, korzenny, naprawdę ciekawy i w sam raz na lato. Kosztuje ok. 35 zł, więc do przeżycia. Niestety w mojej drogerii nie mogę ich dostać, więc kupuję przez stronę internetową producenta (chociaż taniej big_smile ). Bo to oczywiście polskie perfumy. Tanie, ale nawet trwałe!

12

Miałam z AVON-u pur blance.. i ta biala i ta rozowa.. perceive.. incendessense ( ladnie pachna ale krotko sie trzymaja.. miałam m. in. : LA RIVE FIORE DI LA RIVE (te różowe)  i ADIDAS NATURAL VITALITY i Celine Dion "sophie day florist" , oryginał drogi ale podrobka ok 30 zl wink. Ostatnio kolezanka polecila mi rozowa pume .. śliczna jest... mm.. wiec chyba w tygodniu lece po nia do najblizszej drogerii big_smile

13

A ja kupiłam jakiś czas temu perfumy Miami Hills kupiłam je za 10 złotych bo to było w supermarkecie ech strasznie mi się ten zapach spodobał wink tylko teraz nie mogę znaleźć nigdzie tych perfum sad

14

To jak długo będą się trzymały perfumy zależy od naszego pH skóry. Zapach którym się popsikamy też ma wielkie uzależnienie od pH.
Czasem coś co pachnie pięknie na koleżance, może dosłownie cuchnąć na Tobie.
Dlatego warto się popsikać perfumami po nadgarstku i pochodzić z nimi cały dzien i dopiero wtedy zakupić (lub nie...) smile

15

C-TRUE są niedrogie i naprawde dobre. Z Bi-es też są dosyć fajne i tanie płace za nie ok. 20 złotych.

16

Ja proponuje perfumy z oriflame giordanii gold srebrne z promocji kosztuja jakiec 50 zł a naprawde długo pachną

17 Ostatnio edytowany przez Kami90 (2009-09-23 10:23:18)

ja kupuje podrubki na bazarze za 20-30 zł są bardzo trwałe nie raz po kilka dni czuć woń perfum wink w takim miejscu wystarczy powiedzieć oryginalną nazwę że zapach podobny do tego  tego i się znajdzie coś dobrego;) ale tanie orginalne to można dostać  w Rossmanie , trzeba dobrze szukać smile
a z konkretów, to myślę że  perfumy adidas, i puma są świetne, i pełno kolorów czyli zapachów tongue

18

beforethedawn napisał/a:

ja polecam perfumy z firmy FM. Oryginalne zapachy wprost z sephory, a cena do zniesienia smile

Ja też ich używam tylko akurat zapach neo magic  Naomi Campbell, są świetne. Katalog ma mnóstwo do wyboru i na pewno znajdziesz cos dla siebie

19

w sieci Super Pharma są promocje na oryginalne perfumy i nie są niewyobrażalnie drogie

20

ceny faktycznie czasami są powalające , ja lubię ostatnio Elizabeth Arden Green Tea , i powiem że znalazłam taką stronkę tanio.pl gdzie można porównać ceny nie tylko kosmetyków,, fajna sprawa,, i akurat np te moje :
http://tanio.pl/szukaj.html?nazwa=eliza … +white+tea

21

Claudymek napisał/a:

w sieci Super Pharma są promocje na oryginalne perfumy i nie są niewyobrażalnie drogie

Otóż to. Dawno już nie kupuje na allegro ani na bazarach, skoro bardzo tanio sprzedawane są oryginalne i dobre perfumy w naszych apteko-drogeriach wink Np wczoraj sprawiłam już mężowi na święta [;)!] 125ml Calvina Kleina Obsession Night za 119 złotych bodaj wink Ludziom chyba za bardzo nie chce się wyjść sprzed komputera tongue

22 Ostatnio edytowany przez Delicious (2009-11-26 18:14:01)

dobre- to pewnie oryginalne. takie długo utrzymują zapach i są wydajne. i wbrew pozorom nie są takie drogie. podróbki może i są tanie albo jakieś zwykle mało znanych firm, ale trzeba ich dużo wypsikać i często używać żeby zapach się utrzymywał. a oryginał psiknie się raz i długo go czuć, więc na dłużej starcza. analogicznie wychodzi cena ta sama. a trzeba wiedzieć gdzie szukać żeby tanio i firmowe perfumy kupić. ja szukam promocji i lubię testować na sobie różne zapachy, nie mam jednego ulubionego. więc kupuje, co jest tongue

23

jesli ja moge cos doradzic to INTIMATELY BECKHAM i Celina Dion - sensational smile

24

Nie ma czegoś takiefo, jak tanie i dobre perfumy-to oksymoron:) Lepiej wydać więcej pieniędzy i mieć pewność,że pachniesz czymś dobrym(oszczędnosci szukajmy gdzie indziej). Wszystkie dobre marki  posiadają w swojej ofercie mniejsze flakoniki,więc to jest tez jakiś pomysł

25 Ostatnio edytowany przez Emilia (2009-12-10 00:44:14)

Cool Water Woman Davidoff są bardzo ładne i można je dostać w bardzo przystępnej cenie na spam. Mają ogromną ilość produktów z najwyższej półki, nie jakieś tam byle jakich, tylko naprawdę dobre i markowe. Warto tam kupować. Polecam!

26 Ostatnio edytowany przez Agatka (2010-03-23 12:47:23)

powód edycji postu: spam

27

La Rive Pink - tanie ale zmysłowe wink

28 Ostatnio edytowany przez sisi99 (2010-03-23 15:38:58)

Agatha Ruiz De La Prada- Flor,długo sie utrzymuja i maja piekny zapach,wpadłam na nie przypadkowo i okazało sie,ze sa sliczne.......

29 Ostatnio edytowany przez sisi99 (2010-03-23 15:39:18)

Agatha Ruiz De La Prada- Flor,długo sie utrzymuja i maja piekny zapach,wpadłam na nie przypadkowo  i okazało sie,ze sa sliczne.......

30

W tej chwili moje ulubione perfumy to MIRACLE-LANKOME...;) wink

31

Claudymek napisał/a:

dzięki za radę, ja zwykle nie mam czasu na śledzenie promocji, a dzięki tobie skorzystałam i kupiłam urban motion pumy, a w dodatku dostałam dezodorant gratis

32

Lancome Miracle faktycznie przyjemny i bardzo kobiecy zapaszek, widzialam go w superpharm w promocji. Ale tym razem moja uwage tam bardziej zwrocil L'eau par Kenzo - bo to moj zapaszek na wiosenke smile

33

Perfumy z FM rzeczywiście są trwałe, kupiłam ostatnio odpowiednik Chloe i jestem bardzo zadowolona:) Używam też lacoste, ale na mnie utrzymują się krótko. Chwalę sobie też Kate Mossy. Nie są przerażająco drogie, a piękne:)
Jeśli chodzi o męskie zapachy to piękna jest czarna Puma i Hugo Boss (w czerwonym opakowaniu, nie wiem jak się dokładnie nazywają:P)

34 Ostatnio edytowany przez mamba (2010-04-30 17:34:08)

Perfumy FM są trwałe, ale moim zdaniem nie pachną tak samo, czasem nawet niepodobnie, do perfum znanych firm. Jasne, trafiają się takie zapachy, ale np. Channel no5 czy Christina Aguilera pachną naprawdę inaczej.

Podoba mi się zapach różowego adidasa, ale jest nietrwały sad. Również lubię Christinę, ale jest już trochę droższa niż adidas czy puma.
A męski zapach uwielbiam pomarańczowy adidas smile. Na dodatek do perfum można dokupić dezodorant i żel pod prysznic o tym samym zapachu, przez co mój chłopak długo pachnie smile.
Znacie takie linie perfum damskich, z których też można kupić dezodorant i/lub żel pod prysznic?

35

A ja bardzo polecam perfumy Celin Dion "NOTES"  lub  "BELONG" oby dwa zapachy są cudowne:) używam ich juz 5lat:) cena 50-100zł zależy od pojemności (50-100ml)

36

Ja polecam perfumy FM . Jestem od jakiegoś czasu dystrybutorem tych perfum i osobiście używam smile
Są bardzo trwałe , ubranie pachnie nawet na drugi dzień .
Koszt perfum to 30 zł. za 30ml.

37

Firma LA RIVE ma dużo zapachów i są w miarę tanie a są intensywne i utrzymują się przez cały dzień ,kupuję w sklepie internetowym ostatnio kupiłam podróbkę dolce gabana i jestem w raju bo to mi przypadł zapach i cena 19,40 i mogę sobie pozwolić na inne szaleństwa .

38

Cool Water Woman Davidoff
SERENE oriflame
preta porte - chyba najczęściej ich używam, często można je kupić w rossmanie w promocji wink ok 50pln

39

Ja polecam Bruno Banani Pure Woman. Ładnie i dlugo pachną, a 75ml można dostać w Rossmannie za ok. 49,99zł. wink Ogólnie Rossmann ma dosyć dużo takich tanich i dobrych perfum.

40

coco59 napisał/a:

W tej chwili moje ulubione perfumy to MIRACLE-LANKOME...;) wink

A ja wolę Miracle Forever.
W drogeriach kupuję rzadko, raczej w perfumeriach internetowych, gdzie ceny mogą byc nawet o 30 proc. niższe.

41 Ostatnio edytowany przez Olinka (2015-11-28 01:11:02)

mi się wydaje, że bardziej opłaca się kupować oryginalne perfumy ale nie w takich tradycyjnych sklepach, a sklepach internetowych. ostatnio znalazłam taką stronę z dobrymi cenami [niedozwolony link]

42

London69 napisał/a:

Ja polecam Bruno Banani Pure Woman. Ładnie i dlugo pachną, a 75ml można dostać w Rossmannie za ok. 49,99zł. wink Ogólnie Rossmann ma dosyć dużo takich tanich i dobrych perfum.

Tak, są piękne. smile Ma je moja znajoma i szukam ich teraz. W  Rossmannie byłam i ich nie widziałam. Zobaczę w innym. C-thru pearl garden są śliczne.

43

Rubi *** napisał/a:

La Rive Pink - tanie ale zmysłowe wink

Tez go mam, jak na tak niska cenę jet całkiem niezły.

44

W Rossmanie można fajne i nie drogie znaleźć. Ja czasem kupuje w Ives Rischer takie owocowe perfumy smile Też nie są drogie.

45

Dobra jest Szara Panthera do kupienia na edp24 za 28 zl. A jest bardzo fajna cytrusowa kompozycja oparta na nutach czerwonego grejpfruta, kwiatu jabłoni liściach zielonej herbaty połączonej z bukietem białych kwiatów: fiołka, konwalii i jaśminu, tłem zapachu są cedr, sandałowiec i mech dębowy.

Ja już lata używam Exclamation-Coty.Trwały,zmysłowy zapach.

47

Ja kupuje na Internecie w firmie neness 22ml za 12 zl i są to perfumetki podróbki, ale pachną prawie identycznie jak oryginal i trzymaja sie caly dzien wink

48

Ja ostatnio kupiłam perfumy w Zarze.
Były przy kasie, mała buteleczka kosztowała 17 zł.
O dziwno trzymają bardzo długo, jak rano użyję, to jeszcze wieczorem jest lekka woń.

Jestem bardzo zadowolona, polecam!

49

Ja trochę z innej beczki. Przez lata szukałam "swojego zapachu" i w procesie wydałam tyle, że boję się o tym myśleć;)
Moja siostra "doceniając" moje wysiłki kupiła mi w Biedronce perfumy za grosze i muszę powiedzieć, że był to najpiękniejszy i najdłużej trzymający się zapach, jaki kiedykolwiek gościł na mojej skórze;D Niestety buteleczka była mała, a z Biedronki wycofano te perfumy. Od tamtej pory szukam ich jak maniaczka i niestety nie mogę znaleźć. Gdyby ktoś miał namiary na perfumy "Zen" z Biedronki to proszę o kontakt. Z góry dziękuję.

50

co do Fm to mysle, ze nie sa Az tak trwale ale można rzeczywiście znaleźć bardzo ładne zapachy

51

Jaśka897 napisał/a:

co do Fm to mysle, ze nie sa Az tak trwale ale można rzeczywiście znaleźć bardzo ładne zapachy

Trwałość perfum to poza obiektywnym czynnikiem, czyli zawartością perfum w perfumach wink bardzo subiektywna sprawa. Inaczej zapachy rozwijają się na każdej skórze, dlatego zdarzyło mi się w życiu kilka razy naciąć, gdy dane perfumy pachniały wspaniale na koleżankach, a na mnie to były ostatnie śmierdziele. Podobnie z trwałością. Dlatego, gdy w końcu znalazłam perfumy, które odpowiadały mi pod każdym względem byłam wniebowzięta. Oczywiście do momentu, w którym zorientowałam się, że zostały wycofane ze sklepu sad

52

Bruno Banani - Woman, mała woda toaletowa kosztuje około 60 złotych z tego co pamiętam. Oprócz tego ma naprawdę ładny zapach jak na taką cenę i trwały.

53

A ja chyba z 15 lat temu zakochałam się w waniliowej wodzie toaletowej Yves Rocher i używam jej do tej pory. Zawsze muszę mieć jej buteleczkę. To ciepły, zmysłowy, choć oczywiście prosty zapach, ale uwielbiam go bezgranicznie. Kosztuje około 40 zł.

54 Ostatnio edytowany przez Kleoma (2016-07-06 12:01:37)

Kupiłam sobie w sklepie internetowym kilkanaście próbek oryginalnych perfum.
Pojemność 1 ml każdej. Ceny od 2,5 za perfumy takie jak Avon do 7-8 zł jak Coco Chanel, Dior.
Wzięłam te próbki, wybierałam z zapachów, których nigdy nie miałam, będę testować. Może wśród tych kilkunastu znajdzie się ten zapach, który mnie oczaruje.
A jak nie to trudno, dali jeszcze gratis pastę do zębów.

55 Ostatnio edytowany przez Olinka (2018-01-30 17:19:12)

Ja kocham zapach Mademoiselle Chanel, tylko no cóż... Tani to on nie jest. Ale używając tego zapachu czuję się naprawdę wyjątkowa, zdecydowanie ma w sobie to "coś". Poszukiwalam czegoś, co mi go zastąpi baaaardzo długo, ale wiecie jak to jest. Żyłam trochę jak bez powietrza wink Aż w końcu siostra poleciła mi zaryzykować z jakąś rozlewnią perfum. Byłam strasznie sceptycznie nastawiona do tego pomysłu, ale postanowiłam spróbować i po jakimś czasie znalazłam [spam] powiem tyle: REWELACJA. Nie spodziewałam się aż takiej jakości po perfumach z rozlewnii, a teraz śmiem twierdzić, że to mój ideał ^^ Trwałość na plus, sposób w jaki zapach się rozwija niezwykły, a cena milion razy niższa wink

56

Mam pytanie dot. playboy smile Jak z trwaloscia? nigdy ich nie mialam, a sa tak tanie ze nawet zapach na godzine by sie przydal tongue

57 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-02-10 15:05:02)

Calvin Klein jest bardzo dobry i trwały poniżej 100zł można znaleźć Eternity Moment albo One (ja kupowałam w drogerii online [spam]).

58

o wlasnie, gdzie najtaniej dorwac Calvina Kleina? Nie bardzo chce kupowac przez internet (boje sie podrobek)

59

Polecam z Yves Rocher. Może nie są bardzo tanie, ale w sklepie internetowym nie raz są takie promocje, że jak zrobisz zakupy np. za 120 zł to możesz sobie wybrać dowolny produkt za 0 zł czy za 1 zł (np. perfumy warte 170-200 zł) - wtedy zawsze kupuje jedno opakowanie perfum a drugie mam gratis. Do tego zawsze do zamówienia masz prezenty - w tym często rownież perfumy lub krem do twarzy za np. 100 zł smile Z Avonu perfumy też są w porządku.

60

patikokot02 napisał/a:

o wlasnie, gdzie najtaniej dorwac Calvina Kleina? Nie bardzo chce kupowac przez internet (boje sie podrobek)

Obaiwam się, że stacjonarnie może być ciężko hmm Może wrzuć produkt w ceneo i wybieraj sklep który ma dużą ilość opinii i pozytywne, przejrzy sobie co piszą. Ceneo daje certyfikat zaufane opinie

61

Polecam AVON i Attraction Rush .

Nie wiem co masz na myśli pod słowem niedrogie. Ale te perfumki kosztują 59,99 zł za 50 ml wink i są bardzo trwałe i wyczuwalne na odległość (sprawdzone info!) Porównując je ostatnio z jednymi perfumami Lancome to oprócz zapachu - wiadomo, niewiele różnią się jeśli chodzi o trwałość. Moja ciocia, która mówiąc szczerze zawsze używa markowych perfum stwierdziła, że ta woda jest podobna do którejś z jej perfum. Tak więc Attraction Rush jest nawet złożone

Ale też kwestia jaki zapach komu pasuje, są dość słodkie i takie ciepłe ... roll

62

Ja mam jedną oryginalną wodę perfumowaną z Diora, bo uwielbiam ten zapach, ale nie używam go na co dzień, moja kieszeń za bardzo by na tym ucierpiała. Od dłuższego czasu szukam zapachu, który będzie mi odpowiadał w niższej cenie i trafiłam na całkiem ciekawe porady tutaj tu był nieregulaminowy link , nigdy nie myślałam o tym, żeby przy wyborze perfum inspirować się zapachami, które podobają mi się w kuchni podczas gotowania. Mama nadzieję, że stosując ten sposób znajdę coś fajnego wśród drogeryjnych zapachów do 50 zł.

63

Z zapachów tańszych i jednocześnie dosyć trwałych polecam Davidoff cool Water. Z innymi tańszymi niestety nie mam dobrych doświadczeń. Większość kupionych w Rosmanie (do 50zł) niestety jest mało trwała, pachną przez chwilę.
Uwielbiam za to Diora- Jadore- drogi, ale zapach jest tego wart smile

64

Ja kupuję odpowiedniki ulubionych zapachów takiej jednej firmy, ale nie będę robić reklamy tongue. Oni mają odpowiedniki popularnych zapachów. Niektóre zapachy pachną dość podobnie do oryginałów, inne trochę nie za bardzo. Wg zapewnień producenta zapach ma się utrzymywać aż 3 dni, ale ja po kilku godzinach już nic nie czuję, choć na ubraniach czuć je przez cały dzień, ale tak mam nawet z oryginałami. Ogólnie lubię często zmieniać zapachy, więc wolę kupować coś taniej a częściej. I gdy zapach mi się znudzi, to nie żal wyrzucić butelkę za te kilkadziesiąt złotych.

65

Eternity z Calvin Klein albo In2U poprostu moje klasyki . Dotychczas kupowałam gdzies na pomocjach ale ostatnio zamówiłam na e-kobieca , są oryginalne a o niebo tańsze no i nie musze już robić zapasów jak co roku haha big_smile:D ale ogolnie polecam wypróbować te dwa zapachy bo są cudowne !