Czy warto się mścić i wyjawić prawdę? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy warto się mścić i wyjawić prawdę?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1

Temat: Czy warto się mścić i wyjawić prawdę?

Hej kobietki piszę w takiej sprawie spotykałam się jakiś czas z facetem to były spotkania ehh zależało mi na nim po jakimś czasie dowiedziałam się że ma żonę ... Ostatnio do mnie napisała bo znalazła SMSy ode mnie w jego telefonie nie ukrywam zostałam nazwana od najgorszych ale zasłużyłam sobie na to .... On się wykręcił powiedział że tylko to jest przyjaciółka itp wybaczyła mu to ale on nadal nie daje mi spokoju poprostu szkoda mi jego żony... Czy mam jej wszystko napisać i pokazać czy lepiej tego nie ruszać mam 20 lat i nie wiem z kim o tym porozmawiać

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy warto się mścić i wyjawić prawdę?
Weee napisał/a:

Hej kobietki piszę w takiej sprawie spotykałam się jakiś czas z facetem to były spotkania ehh zależało mi na nim po jakimś czasie dowiedziałam się że ma żonę ... Ostatnio do mnie napisała bo znalazła SMSy ode mnie w jego telefonie nie ukrywam zostałam nazwana od najgorszych ale zasłużyłam sobie na to .... On się wykręcił powiedział że tylko to jest przyjaciółka itp wybaczyła mu to ale on nadal nie daje mi spokoju poprostu szkoda mi jego żony... Czy mam jej wszystko napisać i pokazać czy lepiej tego nie ruszać mam 20 lat i nie wiem z kim o tym porozmawiać

Ja na twoim miejscu zablokowałabym gościa, zerwała wszelkie kontakty, a gdyby wywalony drzwiami próbował wrócić oknem powiedziałabym, że powiem wszystko żonie. Nie zgadzaj się na bycie zabawką w jego recsch. Jesteś młodziutka znajdziesz sobie kogoś nowego, a nie znudzonego żonatego faceta oszusta i manipulatora.

3

Weee napisał/a:

A na miejscu tej żony chciałabyś poznać prawdę czy nie?

Ja bym chciała. Każdy najdrobniejszy, najbardziej bolesny szczególik, daty, zdjęcia. Prawda, nawet najgorsza, jest lepsza od życia w kłamstwie.

4

przede wszystkim zastanów się na pewno co Tobą kieruje i co chciałabyś zyskać. oraz jakie są szanse że to uzyskasz.

jeśli motywem da Ciebie jest zemsta - to bym odradzała, to rzadko kiedy przynosi realną satysfakcję. jeśli solidarność kobieca/szczerość/etyka - można rozważyć, ale to też ma swoje konsekwencje. i nad nimi też się zastanów.
ja podobnie jak M!ri, chciałabym wiedzieć, szczególnie w sytuacji gdy on jak rozumiem chce być z żoną równocześnie robi ją dalej w bambuko zamiast pracować nad małżeństwem. więc byłabym wdzięczna i to też pozwoliłoby mi nie zrzucać winy na kochankę. ale może być tak, że żona wcale nie będzie wdzięczna, a wręcz przeciwnie. albo on będzie chciał się zemścić. oczywiście milczenie też może mieć swoje konsekwencje, jak choćby wyrzuty sumienia.

więc podejmij decyzję zgodną z sobą i tak byś wiedziała dlaczego ją podejmujesz. oczywiście rozumiem że się z nim nie spotykasz już - to tak naprawdę tu najważniejsze smile

5 Ostatnio edytowany przez Legat (2022-08-18 08:08:26)

Weee napisał/a:

poprostu szkoda mi jego żony...

big_smile
Najważniejsze, to stanąć w prawdzie sama z sobą. smile

6

Weee napisał/a:

Najpierw bym ostrzegł gościa, że jak się nie odczepi, to wyślesz korespondencję jego żonie. A jeśli dalej by był namolny, to naprawdę bym jej wszystko wysłał.

7 Ostatnio edytowany przez wieka (2022-08-18 09:06:57)

On ma nie pierwsza i ostatnią "przyjaciółkę", zostaw to im. Zemsta jest gorzka.

Sama widzisz, że głównie pretensje miała do Ciebie, nie męża, więc nie pierwszy raz miała miejsce taka sytuacja, ona wie, sprawdza go i "wyłapuje" te jego romanse... pewnie do czasu.

8

Po reakcji można wywnioskować że ta kobieta Ciebie prędzej posądzi i będzie Tobie grozić a jemu odpuści. Facet zna Cię bardzo dobrze?wie gdzie mieszkasz itd?

9

anetas napisał/a:

Po reakcji można wywnioskować że ta kobieta Ciebie prędzej posądzi i będzie Tobie grozić a jemu odpuści. Facet zna Cię bardzo dobrze?wie gdzie mieszkasz itd?

Tak zna bardzo dobrze i wie niestety gdzie mieszkam bo u mnie się spotykaliśmy

10

Oczywiście, ze wysłać. Beznamiętne info, że nie raczył powiedzieć, że ma żonę i o tym nie wiedziałaś + to, że Ty go nie chcesz, ale uważasz, że powinna znać prawdę.
I niech robi z tym co chce.

11

Jak facet nadal będzie Cię namawiać do spotkań, napisz mu że poinformujesz żonę jeśli nie przestanie. Jeżeli ta żona nadal będzie do Ciebie wypisywać to może lepiej powiedz prawdę. I nie bierz winy na siebie - bo to nie jest Twoja wina

12 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2022-08-18 17:07:02)

Nie warto się mścić, ale warto zerwać kontakt z mężusiem. Ta jego żona, i tak ci nie uwierzy w prawdę, choćbyś miała czarno na białym, że nie wiedziałaś, że nie chciałaś i jej szkoda.

13 Ostatnio edytowany przez ulle (2022-08-18 17:15:16)

Dziecko, wydostan się z tego szamba i daj sobie spokój z jego żoną. Oni i tak się pogodzą, a na Tobie nie zostawia suchej nitki. Znasz powiedzenie, że jak wdepniesz w goofno, to zacznie śmierdzieć?
A chciałabyś, żeby ta kobieta ciągała Cię kiedyś po sądach jako świadka?
Faceta spuść w klozecie, a o zbawianiu jego żony zapomnij.
Ona i tak wie, że ten chłop ją zdradza. Myślisz, że odejdzie? Może kiedyś, ale póki co, jak widzisz, wierzy we wszystko, co opowiada jej ten chłop, a Ciebie ma za cichodajke.
Skończ z tym towarzystwem.

14

Absolutnie nie chciałbym, aby ktoś do mnie przyszedł i zaczął mi opisywać że żona była gdzieś tam, z kimś tam i robiła coś tam.

Dlatego odwróć się na pięcie, idź w swoją stronę, z daleka od tego gościa, jego żony i rodziny.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy warto się mścić i wyjawić prawdę?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024