Dlaczego facet nie rozumie słowa nie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dlaczego facet nie rozumie słowa nie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Dlaczego facet nie rozumie słowa nie

Mój były zerwał ze mną 4 miesiące temu po 4 latach. Dostał wyrazna informacje (6 tygodni temu) po zostawieniu mnie dla małolaty.. nie pisz do mnie bo ja kolegów nie szukam, kolegów to ja mam. A nawet jeżeli napiszesz w innej sprawie to nie wiem czy odpowiem. Na dzień dzisiejszy nie chce Cie znać jako kumpla, byłego czy obojętnie kogo.. A on co ??
W tym samym dniu 2 głosowki na Whatsappie po 2 min. Tydzień później wiadomośc i 2 głosowki. I dodam, że nie odbieram ich i nie odsłuchuje. A tym bardziej nie odpowiadam. I kilka dni temu znowu 2 głosowki. Boszee.. czego tu można nie kumać. Nie chce blokować bo to dziecinada.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dlaczego facet nie rozumie słowa nie

Ale dlaczego dziecinada? Właśnie to jedyny dobry sposób, aby ktoś nie zawracał nam głowy smile

3

bagienni_k napisał/a:

Ale dlaczego dziecinada? Właśnie to jedyny dobry sposób, aby ktoś nie zawracał nam głowy smile

Owszem ale chcę być ponad to. Nie chce dawać mu satysfakcji z moich emocji, a blokada wskazywałaby na jakis ruch z mojej strony. Poza tym jest jeszcze sprawa wspólnego kredytu. Niby to on płaci ale chcę mieć rękę na pulsie i w razie w skontaktować się z nim. Zmieniałam nr tel i on go nie ma a Messengera i FB nie posiadam. Może brzmi to jak wymówka ale to jedyne źródło komunikacji. Tylko do niego to moje zabronienie pisania jakby nie dotarło. Skoro widzi, że nie odsłuchuje głosówek to po co nagrywa kolejne.. Ważne coś to się pisze.
Ciężko z tymi relacjami w dzisiejszych czasach.

4

To ogarnij sprawę z tym kredytem i go zablokuj. Sama sobie robisz problemy.

5

martusia7171 napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Owszem ale chcę być ponad to. Nie chce dawać mu satysfakcji z moich emocji, a blokada wskazywałaby na jakis ruch z mojej strony. Poza tym jest jeszcze sprawa wspólnego kredytu. Niby to on płaci ale chcę mieć rękę na pulsie i w razie w skontaktować się z nim. Zmieniałam nr tel i on go nie ma a Messengera i FB nie posiadam. Może brzmi to jak wymówka ale to jedyne źródło komunikacji. Tylko do niego to moje zabronienie pisania jakby nie dotarło. Skoro widzi, że nie odsłuchuje głosówek to po co nagrywa kolejne.. Ważne coś to się pisze.

To może on właśnie chciał cię powiadomić w sprawie tego kredytu albo inna sprawa na przykład, że ma coś twojego albo ty masz coś jego i trzeba zwrócić.

6 Ostatnio edytowany przez Legat (2022-06-10 20:07:02)

martusia7171 napisał/a:

Nie chce dawać mu satysfakcji z moich emocji,

Oj skończy się to ostrym seksem na przeprosiny. smile Emocje muszą gdzieś mieć swój upust. smile

7 Ostatnio edytowany przez Nowaczek34 (2022-06-10 20:15:37)

Ja jestem zdania, że jeżeli człowiek nie chce mieć z drugim kontaktu to go unika. Po prostu drugi człowiek jest mu jak powietrze. Ty go nie traktujesz jak powietrze.
Ten facet wywołuje w Tobie emocje. Nieważne pozytywne czy negatywne. Emocje. Dlatego podzielam zdanie Legata.
Ty podświadomie chcesz z nim kontaktu i bawisz się w jakieś gierki, a ten wątek jest Ci po to abyśmy napisali jaki ten Twój ex jest niedobry, psychiczny i świr.
Problem w tym, że nie zawsze jest tak w życiu jak na pierwszy rzut oka wygląda. Sledząc Twoje tematy które napisałaś jestem w stanie stwierdzić, że on nie jest takim świrem na jakiego go malujesz.

8

Listy dostaje ja na nasz adres w sprawie kredytu bo jestem głównym kredytobiorca. Jeżeli byłoby coś nie tak to ja wiem o tym pierwsza. Jeżeli chodzi o rzeczy oddałam mu wszystko. Był później pod obecnośc mojego brata i sprawdził czy wszystko już zabrał. I tak. Zabrał.

9

Nowaczek34 napisał/a:

Ja jestem zdania, że jeżeli człowiek nie chce mieć z drugim kontaktu to go unika. Po prostu drugi człowiek jest mu jak powietrze. Ty go nie traktujesz jak powietrze.
Ten facet wywołuje w Tobie emocje. Nieważne pozytywne czy negatywne. Emocje. Dlatego podzielam zdanie Legata.
Ty podświadomie chcesz z nim kontaktu i bawisz się w jakieś gierki, a ten wątek jest Ci po to abyśmy napisali jaki ten Twój ex jest niedobry, psychiczny i świr.
Problem w tym, że nie zawsze jest tak w życiu jak na pierwszy rzut oka wygląda. Sledząc Twoje tematy które napisałaś jestem w stanie stwierdzić, że on nie jest takim świrem na jakiego go malujesz.

Łatwo oceniasz czlowieka nie będąc na bieżąco w temacie. Nie życzę Ci tego co zrobił mi on ale myślę, ze tylko wtedy zrozumiesz jak to jest czuć się jak śmieć. Bądź bardziej empatyczny bo skoro zdrada i wykorzystanie drugiej osoby to według ciebie nic to powodzenia w życiu. Musisz być cholernie z siebie dumny.
Dodam tylko jedno. To on szukał kontaktu, to on chciał jeszcze chwilę temu się starać o coś. Ale .am do siebie szacunek. A to, że nie zachowuje się jak wariatka blokując go to tylko mogę pogratulować sobie dojrzałości. Co nie oznacza, że mam prawo również zastanowić się dlaczego nie rozumie słowa nie

10

Legat napisał/a:
martusia7171 napisał/a:

Nie chce dawać mu satysfakcji z moich emocji,

Oj skończy się to ostrym seksem na przeprosiny. smile Emocje muszą gdzieś mieć swój upust. smile

Zdecydowanie nie. Szacunek do siebie mam.

11

jeneste92 napisał/a:

To ogarnij sprawę z tym kredytem i go zablokuj. Sama sobie robisz problemy.

Nie żyje w Polsce. Tu mamy inne zasady kredytowe i nie tak łatwo jest wszystko przerzucic na jedną osobę. W naszym przypadku niemożliwe. Jego dochody na to nie pozwalają. W tej sytuacji musiałabym przejąć cały kredyt ją ale bez auta bo on jest pierwszym kierowca. Dlatego poszłam na rękę nam z tym wszystkim ale nadal słowo nie chce mieć z Tobą nic wspólnego nie dociera.

12

To było zwykłe pytanie a czuje się jak na ławie oskarżonych. Szukalam rady, zrozumienia a doszłam pod ściane z etykietą winna. Dlaczego zazwyczaj jest tak, że kobieta która została wykorzystana i zdradzona musi się tłumaczyc z wszystkiego. To, że moje uczucia te pozytywne do niego mieszaja się z żalem i nienawiścią do jego zachowania to dla mnie normalne na tym etapie. Skoro się kochało szczerze to tak właśnie funkcjonuję organizm. Nie każdy jest silny i po 2 tygodniach ma cudowne życie. Ale oceniać nie wolno kogoś po kilku zdaniach. To dobija jeszcze bardziej. A wiem, że byłam dziewczyna idealna tylko to jemu nie wystarczylo. Za dobra źle, zła tez nie dobrze. Ale co mi pozostało to szacunek do siebie i nie pozwolę sobą manipulować.

13 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-06-10 21:36:49)

Po pierwsze, to idealnych ludzi czy też partnerów nie ma. I nigdy nie będzie.

Wiadomo, że nie da się wszystkiego od razu zapomnieć, nawet jak coś było tylko słabszą relacją a co dopiero związkiem. Natomiast nie rozumiem dlaczego zablokowanie gościa ma być dziecinnym rozwiązaniem.
Skoro się nie ma żadnych portali społeczniościowych i odetnie się go od telefonu, to tym bardziej warto spróbować. Nie będzie się kontaktował, bo nie będzie miał jak. Jakie jest inne wyjsćie, skoro facet sobie coś ubzdurał i to wszsytko przybiera formę nękania?

14

Nie rozumie, to nie rozumie. Do Ciebie też nie dociera, że on na twoje "nie pisz do mnie" odpowiedział "nie" i ma w nosie twoje zakazy. Teraz to już tylko twoja sprawa, co zrobisz z tym, że on ma to w nosie, a szukanie przyczyny "dlaczego" tylko zabiera ci energię i jeszcze bardziej wciąga w tę dziwną relację.

15

martusia7171 napisał/a:

To było zwykłe pytanie a czuje się jak na ławie oskarżonych. Szukalam rady, zrozumienia a doszłam pod ściane z etykietą winna. Dlaczego zazwyczaj jest tak, że kobieta która została wykorzystana i zdradzona musi się tłumaczyc z wszystkiego. To, że moje uczucia te pozytywne do niego mieszaja się z żalem i nienawiścią do jego zachowania to dla mnie normalne na tym etapie. Skoro się kochało szczerze to tak właśnie funkcjonuję organizm. Nie każdy jest silny i po 2 tygodniach ma cudowne życie. Ale oceniać nie wolno kogoś po kilku zdaniach. To dobija jeszcze bardziej. A wiem, że byłam dziewczyna idealna tylko to jemu nie wystarczylo. Za dobra źle, zła tez nie dobrze. Ale co mi pozostało to szacunek do siebie i nie pozwolę sobą manipulować.

Popieram. Zrobiono ci krzywdę i nie musisz się godzić na żadne ustępstwa. Nie chcesz kontaktu z faciem, to NIE CHCESZ i on powinien to uszanować. Tylko widocznie nigdy nie liczył się z twoimi uczuciami i tak mu zostało, nawet do chwili gdy ty już nic nie musisz.

Byłoby najlepiej, gdybyś po prostu zmieniła numer telefonu, na jakiś czas przestała pokazywać się na  Whatsappie i innych tego rodzaju komunikatorach. Przykre, że trzeba się uciekać do takich sposobów żeby dojść do ładu z własnymi emocjami, ale jeśli nie ma innego wyjścia...

16

Niektórzy faceci mają tak, że im bardziej się odmawia tym bardziej szukają kontaktu. Beznadziejna cechą, ale nie da się tego zmienić. Ja np mam takiego,, znajomego,, który chce się ze mną umówić i okazyjnie pojawia się w momencie gdy np wychodzę z pracy (musi kontrolować kiedy jestem bo nie zawsze pracuje z biura) o z samej zasady się z nim nie umowie bo mu już 5 razy mówiłam nie, a on mi stale przypomina, że w razie czego kawa aktualna. Nie znaczy nie, nie wiem, nie może po prostu nie. Dobra wiadomość jest taka, że po kilku m-cach odpuszczają, a potem znów się im przypomina. Generalnie olej go jsk nic nie czujesz (choć wątpię po 4 latach)

17

martusia7171 napisał/a:

Jeżeli, jak dalej wspomniałaś, pierwsza będziesz wiedzieć, kiedy z kredytem będzie działo się coś, co wymaga podjęcia z Twojej strony jakichś kroków, to tym bardziej zasłanianie się, że "chcesz mieć rękę na pulsie", stąd konieczność zachowania jakiegoś kanału kontaktu, jest - jakkolwiek byś temu zaprzeczała - głównie wymówką, by go jednak całkiem nie urywać. I mylisz się, że blokowanie to dziecinada, bo skoro nie uszanował Twojej prośby, to jak najbardziej warto wyznaczyć swoje granice i nie narażać się na coś, co wywołuje Twój niepokój.

W moim odczuciu stwierdzenie "nie chcę dawać mu satysfakcji z moich emocji, a blokada wskazywałaby na jakiś ruch z mojej strony" to jasny sygnał, że bawisz się w gierki, a to właśnie gierki są czymś, co pokazuje, że wcale nie jesteś "ponad to". Są też manipulacją i (tak, tak...) są zwyczajnie dziecinne. Jednym słowem robisz wszystko, aby od tego uciec, ale Ci się nie udaje.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dlaczego facet nie rozumie słowa nie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024