Grafen w szczepionkach - prawda czy fałsz? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Grafen w szczepionkach - prawda czy fałsz?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 30 ]

1 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2022-04-27 06:00:14)

Temat: Grafen w szczepionkach - prawda czy fałsz?

Ostatnio można się natknąć  w necie na różne informacje, z których niektóre oznaczone są jako fake newsy. Treścią ich jest zastosowanie grafenu, między innymi, w szczepionkach przeciwcovidowych. co upatruje się za główną przyczynę ich skutków ubocznych. Dokładniej chodzi o tlenek grafenu. W składzie szczepionek producenci nie podali tego składnika.a jednak można przeczytać o tym, że grafen był obecny w szczepionkach. Wprawdzie źródła tych wiadomości nie zawsze uznano za wiarygodne, ale wątpliwości są, zwłaszcza, że  nie tak dawno wykazano szkodliwość glikolu polietylenowego obecnego w składzie szczepionek. Oficjalne źródła milczą na ten temat. Jeśli wykryty przez dr Ruby składnik nie jest grafenem, to czym naprawdę jest?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Grafen w szczepionkach - prawda czy fałsz?

Tego się nie dowiemy, pozostaje tak jak wiara w skuteczność tych szczepionek lub jej brak.

Wg mnie każda ingerencja w organizm, może mieć jakieś skutki uboczne, bo zawsze jest coś za coś, choć nawet możemy nigdy się nie dowiedzieć.

3

Tamiraa napisał/a:

Ostatnio można się natknąć  w necie na różne informacje, z których niektóre oznaczone są jako fake newsy. Treścią ich jest zastosowanie grafenu, między innymi, w szczepionkach przeciwcovidowych. co upatruje się za główną przyczynę ich skutków ubocznych. Dokładniej chodzi o tlenek grafenu. W składzie szczepionek producenci nie podali tego składnika.a jednak można przeczytać o tym, że grafen był obecny w szczepionkach. Wprawdzie źródła tych wiadomości nie zawsze uznano za wiarygodne, ale wątpliwości są, zwłaszcza, że  nie tak dawno wykazano szkodliwość glikolu polietylenowego obecnego w składzie szczepionek. Oficjalne źródła milczą na ten temat. Jeśli wykryty przez dr Ruby składnik nie jest grafenem, to czym naprawdę jest?

Czyli tak:
Nie było go w wykazanym składzie
Nie wiadomo jak to zbadali
Informacja pojawia się na niewiarygodnych stronach i nie jest do końca sprawdzona.

Jakie Ty masz wątpliwości? Bo ja żadnych.
Nie szerzmy teorii spiskowych niepotrzebnie.

4 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-04-27 09:43:51)

Każda ingerencja w organizm niesie ryzyko, ale nie możemy być pewni nigdy czy i w jakim stopniu będzie miała miejsce. Pomijając już COVID-19, ale w kwestii innych chorób, raczej wątpliwości nie ma, że warto to ryzyko podjąć. Cały czas zapominanmy, że nie jesteśmy wszyscy klonami jednego i tego samego osobnika, zatem szczepionka możę zadziałać róznie na różne osoby. I to jest zjawisko powszechne. Poza tym, jeśli zadziała coś nieodpowiednio na kilka % populacji czy nawet promil, to nie znaczy, że nie wykazuje skuteczności. Niestety(albo i stety) statystyka jest tym narzędziem, którym się posługujemy w badaniach wszelakich i nie ma innej prostej zasady, aby opisać pewne zjawiska.
Co do składu szczepionek, to pewnie, że nie wszystkiego będziemy wiedzieć, tak jak ze składem żywności. Obecność glikolu, jeśli została wykazana, nie brzmi dobrze, ale pytanie jakie ilości tego czy tamtego związku się w niej znajdują? Czy rzeczywiście to jest wpływ jedynie tego skladnika, kiedy mówimy o skutkach ubocznych..Wątpliwe..
Swoją drogą warto być ostrożnym, jeśli gdzieś dopiero POJAWIAJĄ SIĘ takie czy inne informacje.

5 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2022-04-28 08:33:56)

Tego się nie dowiemy, pozostaje tak jak wiara w skuteczność tych szczepionek lub jej brak.

Wg mnie każda ingerencja w organizm, może mieć jakieś skutki uboczne, bo zawsze jest coś za coś, choć nawet możemy nigdy się nie dowiedzieć.

Niby tak, ale istnieją normy, jeśli przekraczana jest norma, składnik jest toksyczny. Wszystko zależy od ilości.

Czyli tak:
Nie było go w wykazanym składzie
Nie wiadomo jak to zbadali
Informacja pojawia się na niewiarygodnych stronach i nie jest do końca sprawdzona.

Jakie Ty masz wątpliwości? Bo ja żadnych.
Nie szerzmy teorii spiskowych niepotrzebnie..

Nie uważam to za niepotrzebne i szerzenie spiskowych teorii. Ja ci nie wmawiam, że  tych szczepionek nie powinnaś przyjmować. Potrzebna jest chwila zastanowienia, czy akurat to, co uznajemy za lekarstwo jest nim rzeczywiście. Mam tak , ze przeglądam skład antybiotyków, bo nie wszystkie mogę przyjmować z powodu alergii. Wiem, że niektóre  niby te same zawierają różne proporcje składników lub inne składniki stabilizujące. Czy nie podobnie bywa ze szczepionkami? Parę lat temu była mowa  o rtęci w szczepionkach dla dzieci bodajże na gonokoki, nie pamiętam dokładnie, składnik ten mial się przyczyniać do autyzmu u dzieci. śladowe ilości stabilizowały szczepionkę,dlatego uważam, ze ważne jest co konserwuje daną szczepionkę i w jakich ilościach.

Co do składu szczepionek, to pewnie, że nie wszystkiego będziemy wiedzieć, tak jak ze składem żywności. Obecność glikolu, jeśli została wykazana, nie brzmi dobrze, ale pytanie jakie ilości tego czy tamtego związku się w niej znajdują? Czy rzeczywiście to jest wpływ jedynie tego skladnika, kiedy mówimy o skutkach ubocznych..Wątpliwe...

Jeśli już wspominasz o składzie żywności, to na pewno słyszałeś, z jakiego powodu wycofano partie słodyczy z Lidla.  A przecież jak przeglądam skład niektórych z nich, to naprawdę wolę te domowe.
Wracając do składu szczepionek, przecież może być tak, ze nie wiemy, że mamy uczulenie na któryś z konserwantów

6

Ostatnie sprawozdanie dla udziałowców Bigfarmy jest chyba mokrym snem antyszczepionkowców. Jak kogoś to interesuje może sobie poszukać.

7

Tamiraa napisał/a:

Parę lat temu była mowa  o rtęci w szczepionkach dla dzieci bodajże na gonokoki, nie pamiętam dokładnie, składnik ten mial się przyczyniać do autyzmu u dzieci. śladowe ilości stabilizowały szczepionkę,dlatego uważam, ze ważne jest co konserwuje daną szczepionkę i w jakich ilościach

Wiesz, że ta teza o autyźmie po szczepionkach już dawno została wyjaśniona? Dlatego uważam, że szerzysz teorie spiskowe. Bo nie doczytasz, nie sprawdzisz, tylko podajesz dalej informacje. I to są teorie nie mające najmniejszego kontaktu z rzeczywistością. Tak jak to zacytowane wyżej.

8

wieka napisał/a:

smile smile To zdanie całkowicie wyczerpuje temat wątku.

Ci co wierzą w szczepionki powiedzą, że one są nadzorowane, badane, że są skuteczne. Ktoś powie "z 20 osób w pracy 4 były niezaszczeipone,  i właśnie one ciężko chorowały". Kto inny dorzuci, że gdyby nie szczepionki na gruźlicę/tężca/polio/pneumokoki/itd to te choroby by nas zjadły.

Inni ludzie z inną wiarą powiedzą, że firmy farmaceutyczne nas trują, że do badań dają inne prepraraty, niż na rynek, że na rynku mieszają szczepionkami, że niektóre tylko są zatrute grafenem/.../.../.../

Wniosek? Rób jak wierzysz. Każda informacja może być kłamstwem lub prawdą.

9 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-04-28 13:51:27)

Akurat co do słodyczy, to nie kupuję tak często, jak przecietny obywatel( a już zwłaszcza obywatelka - prędzej zjem całą golonkę niż czekoladę tongue ), ale mi wystarczy sam napis na etykiecie "olej palmowy" i odstawiam na półkę z powrotem:)

10 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2022-04-28 18:41:32)

Lady Loka, jak ktoś czegoś  nie rozumie, to i łopatą nie wtłoczysz do głowy, wierz sobie w co chcesz. Tak, przeczytałam, że  grafen ma wielorakie zastosowanie i nie jest to szerzeniem teorii spiskowych  tylko melodia przyszłości. Postawiłam pytanie  inne. Mamy już konserwanty, z powodu których pewne produkty są wycofywane i  jakoś nie nazywają tego "teorią spiskową", a może powinni?

Wieka, może właśnie warto się interesować, co jest w produktach, które nam się podaje?

Gary, uważam, że wcale nie wiara w szczepionki ma być najważniejsza, a dokładnie przeprowadzone badania.

Snake napisał/a:

Ostatnie sprawozdanie dla udziałowców Bigfarmy jest chyba mokrym snem antyszczepionkowców. Jak kogoś to interesuje może sobie poszukać.

Snake, możesz rozwinąć?

Bagienni napisał/a:

Akurat co do słodyczy, to nie kupuję tak często, jak przecietny obywatel( a już zwłaszcza obywatelka - prędzej zjem całą golonkę niż czekoladę tongue ), ale mi wystarczy sam napis na etykiecie "olej palmowy" i odstawiam na półkę z powrotem:)

Olej palmowy, to jeszcze nic. Jak chcesz nabyć zdrowe produkty  w markecie, możesz się zawieść. To już może lepsza ta golonka:)

11

Nie wiem co tam jest w tych preparatach, ale z drugiej strony panuje jakaś taka plaga niewyjaśnionych zgonów młodych ludzi. Czy jedno z drugim się łączy, oto jest pytanie.

12

"Wieka, może właśnie warto się interesować, co jest w produktach, które nam się podaje?

Gary, uważam, że wcale nie wiara w szczepionki ma być najważniejsza, a dokładnie przeprowadzone badania."

Chodzi o to, że to wszystko musimy brać na wiarę, bo prawdy się nie dowiemy.

Dzisiaj się mówi, że coś jest ok, jutro wycofane bo okazuje się szkodliwe, nie ma więc nigdy nic pewnego, jak w życiu...

13

Akurat wiara w przypadku skuteczności działania szczepionek(czy jakicholwiek innych NAUKOWYCH faktów) nie ma nic do rzeczy...

14

bagienni_k napisał/a:

Akurat wiara w przypadku skuteczności działania szczepionek(czy jakicholwiek innych NAUKOWYCH faktów) nie ma nic do rzeczy...

Dlaczego? Przecież te naukowe fakty zmieniają się z czasem. Medycyna ma wiele tajemnic.
A już te szczepionki to naprawdę trzeba brać na wiarę, bo nawet nie mogły być dobrze przebadane.

15

Tamiraa napisał/a:

Gary, uważam, że wcale nie wiara w szczepionki ma być najważniejsza, a dokładnie przeprowadzone badania.

Zatem wystarczy że ktoś powie, że były badania?
Wierzysz mu i bierzesz szczepionkę.
Może ten ktoś też wierzy komuś kolejnemu i kolejnemu i kolejnemu...
smile smile
Wierzysz, że początku tego łańcucha są uczciwi naukowcy, którzy robią rzetelne badania.
Otrzymują pensję od uczciwej firmy. 
smile smile

Czyli wierzysz w cały łańcuch uczciwych ludzi. smile

Wolę nie dawać obcych substancji do ciała i nie muszę się nad tym zastanawiać.

16 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2022-04-29 07:22:14)

A jakie "uczciwe badania" przyczyniły się, że podany jest skład substancji obecnych w lekach, produktach spożywczych, itp,? Gdyby nie to do tej pory kupowalibyśmy produkty o bliżej niesprecyzowanym składnikach.  Moim zdaniem musimy dążyć do tego, by nam nie wciskano szkodliwych produktów, tłumacząc, że  tylko dana partia szkodzi, a pozostałe kupujcie, jak najbardziej. Tylko utrata spodziewanych zysków zmusza do  przeprowadzania badań, do zamieszczania informacji o danym produkcie. Inaczej miks tłuszczowy z etykietką masła  byłby sprzedawany jako masło i nie dowiedzielibyśmy się, ze dostaliśmy zamiennik zamiast drogiego leku, który jest niezbędny w leczeniu.Tylko w razie, gdy nie mamy innego wyjścia przyjmujemy jedyne lekarstwo, które nam się oferuje, bo nie ma innego dostępnego albo myślimy, że nie ma innego. Kupowanie metodą prób i błędów może jest dobre, no, ale konsument nie chciałby wydać niepotrzebnych pieniędzy tylko od razu trafić na odpowiedni produkt.
W przypadku obecności tlenku grafenu lub nieobecności nie ma tego, są tylko publikacje, które zostają ośmieszone, poddane w wątpliwość, a ci, którzy w nie wierzą, są głupi.Natomiast nie ma oficjalnych badań, które by pozwoliły stwierdzić: tak, nie ma grafenu i są  na to niezbite dowody albo owszem, jest, ale w tak nikłych ilościach, że nie ma wpływu na zdrowie.

17

Grafen w szczepionkach. tongue

A teraz zarzucę tajną wiedzą Iluminaty 99 poziomu. cool
Na co komu mikrochipy w szczepionkach skoro:
- praktycznie każdy ma komórkę,
- w ciągu max kilkunastu lat odejdzie się od gotówki w formie papierowej,
- tożsamość cyfrowa jest coraz bardziej rozwijana.

Więc i tak będziemy wszystko o was wiedzieć żuczki. Gdzie chodzicie, komu dajecie pieniądze (i ile), z jakich usług korzystacie. Ci co nie poddadzą się naszej władzy zostaną wykluczonymi ze społeczeństwa troglodytami bez dostępu do pieniądza, pracy, transportu, edukacji, komunikacji, opieki zdrowotnej.
http://apynews.pl/~i/2014/11/Illuminati-Logo.jpg

W sumie to jest trochę straszne, bo prawdziwe. roll Zobaczcie chiny i ich systemy, w tym ten od scoringu obywateli.

18

Jejku, ktoś wymyślił grafen, ktoś  go testuje i ktoś  na niego wydaje kasę i w jakimś celu.  A czy możliwe, żeby był w szczepionkach?
Przecież na dobrą sprawę kupujemy codziennie żywność, w której są substancje konserwujące, kupujemy leki, które bywają potem wycofywane z różnych powodów. Tej chemii nie unikniemy.

Mikrochipy już były wyśmiewane od dawna, bo niby jak mają być wszczepiane i po co. kiedy można nas znaleźć bardzo szybko po telefonie, laptopie, karcie bankomatowej, numerach rejestracyjnych samochodu, itp.

19

Wiara czy wróżbiarstwo(np. astrologia) a nauka to dwie zupełnie różne, przeciwne wręcz kwestie.

To, czy ktoś chce się zasczepić czy nie, to jest wyłącznie czyjaś wolna wola. Zatem nawet jeśli wsród składników jakiejś szczepionki znajdzie się substancja nieznana czy podejrzana, to każy może sobie zrobić rachunek zysków i strat. Zatem co lepiej zrobić: wziąć szczepionkę i podjąć to ryzyko, że coś nam zacznie dolegać( nie wiemy, co) czy może zrezygnować ze szczepienia i wziąć na klatę ryzyko związane z objawami i przebiegiem choroby? Skoro antyszczepionkowcy chcą koniecznie znaleźć się w drugiej grupie - proszę bardzo!

Waeto pamiętać po prostu o tym, ze KAŻDA substancja wprowadzona do organizmu jest ciałem obcym. To zależy od organizmu co z tą substancją zrobi. Jeśli ta substancja może mi w jakms stopniu pomóc, to czemu mam z niej zrezygnować? Poza tym nie warto rozpowszechniać tak bardzo niepsrawdzonych informacji smile

20 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2022-05-05 13:28:28)

Te informacje były  dużo wcześniej rozpowszechnione, mam udawać, że ich nie ma? Mnie chodziło  o to, ze nie powinno go być, bo jakby ktoś przeczytał wyniki badań na ten temat, to jest wykorzystywany w różnych celach. Nie będę powielać informacji, do czego jest wykorzystywana i gdzie może być obecna.

Tylko ta substancja jest dość droga i nie bardzo chce mi się wierzyć, żeby ją tak sobie często stosowano.

Tlenek grafenu kojarzony jest z płaskoziemcami i chipami, i nic na to nie poradzę.

Dziękuję wszystkim za wypowiedzi.

21

Z tego co widze to cos tam przeczytalas ale tak naprawde nie masz pojecia co to znaczy. I reszta osob na tym forum tez raczej nie tongue Wiec po co taka dyskusja? Poszukaj kogos kto sie tym zajmuje zawodowo to Ci opowie co, poco i jak.

22

JedynyRealista napisał/a:

Z tego co widze to cos tam przeczytalas ale tak naprawde nie masz pojecia co to znaczy. I reszta osob na tym forum tez raczej nie tongue Wiec po co taka dyskusja? Poszukaj kogos kto sie tym zajmuje zawodowo to Ci opowie co, poco i jak.

Dotarłam już do tej wiedzy. Tak, masz rację, ale i tak dziękuję wszystkim za opinie. W sumie każda dyskusja wnosi cos nowego i omawianie nawet najmniej istotnych spraw przybliża nas do  wzbogacenia naszej wiedzy. A taką możliwość daje to forum.

23

Tamiraa napisał/a:

Dotarłam już do tej wiedzy. Tak, masz rację, ale i tak dziękuję wszystkim za opinie. W sumie każda dyskusja wnosi cos nowego i omawianie nawet najmniej istotnych spraw przybliża nas do  wzbogacenia naszej wiedzy. A taką możliwość daje to forum.

Zgadzam sie ale dyskusja powinna byc prowadzona w gronie osob znajacych sie na temacie. W innym wpadku to nie dyskusja tylko fabryka domyslen, plotek, chlopskiego rozumu i mniej lub bardziej uzasadnionych fobii.

24

Tamiraa napisał/a:

Zgadzam sie ale dyskusja powinna byc prowadzona w gronie osob znajacych sie na temacie. W innym wpadku to nie dyskusja tylko fabryka domyslen, plotek, chlopskiego rozumu i mniej lub bardziej uzasadnionych fobii.

Skąd mam wiedzieć, kto się zna, a kto nie, To forum publiczne.

25 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2022-05-22 00:49:45)

Większość grup anty-szczepionkowych zmieniła narrację na anty-ukraińską.  W sprawie szczepionek polecam firmy kanału nauka to lubię Tomasza Rożka
I mała ciekawostka. W internecie można się natknąć na śmietnik alter right. Gdzie dominują animację osoby rzygającej tęczą(PS polska prawica często pisze żyg big_smile). Mało kto wie kto jest autorem tegoż dzieła....
Chyba się domyślacie to Rosjanin Dmitriy Kazantsev jak widziałem raporty różnych organizacji padających wpływ trollingu to przewijała się strona dreamstime teraz wiem czemu.
https://thumbs.dreamstime.com/z/barf-emoji-emotion-disgust-spew-rainbow-emoticon-cartoon-style-vector-illustration-smile-icon-81819446.jpg
Sprzedaje prawa do swoich ikonek hejterom. Te imię i nazwisko nie jest mi obce to prawdopodobnie ta sama osoba (o ile nie jest to popularne nazwisko. Był to klient Cisco który użyczył głosu w reklamie z 2020 albo 2021 roku już nie pamiętam ale jest w sieci. Mój kuzyn pracował tam 4 lat. Dobry trop dla służb.
Liczę że w przypadku ospy małpiej zacznie się to co było w przypadku covid 19 to tylko grypa big_smile
Śmieszyło mnie gdy na ulubionym portalu plemienia antyszczepiennych frustratów tj WP zdrowie(zero moderacji) osoba która ZAWSZE pisała że NIGDY się nie SZCZEPIŁA(poza dzieciństwem) i co gorsza w ogóle nie szczepiła swojego dziecka jak zobaczyła zdjęcia z choroby pytała się o szczepionkę ...
https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-U9UT-N3h6-7z39_malpia-ospa-wykryta-w-europie-przypadek-rzadkiej-choroby-tropikalnej-potwierdzono-w-anglii-664x442.JPG
Teraz to najpewniej będzie chorobowa depopulacja NWO. Jest w tym ziarnko prawdy mianowicie cytując Onet "Były sowiecki naukowiec ujawnił, że Rosja rozważała użycie małpiej ospy jako broni biologicznej. Badania pod tym kątem miały być prowadzone w latach 90. XX wieku." Wystarczy tylko zamienić NWO na Rosję a depopulację na formę wojny hybrydowej.

26 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2022-05-22 10:52:08)

Socjallibertarianin, nie chodziło mi o to czy się szczepić czynie, przecież w  nich muszą być środki stabilizujące czy konserwujące, a konkretnie chodziło mi  o tlenek grafenu. O badaniach nad bronią biologiczną pisano od dawna, lecz nadal niewiele wiadomo.

Zdjęcie robi wrażenie, lecz chorób nieuleczalnych jest o wiele więcej. i nie wszystkie są widoczne, tak, by można strzelić fotkę.

27 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2022-05-24 02:03:51)

W różnych źródłach można znaleźć różne informacje, jednak tu oprę się  na nagraniu z dr Jane Ruby.
W nagraniu dr Ruby wyjaśnia, że naukowcy z Hiszpanii z Uniwersytetu w Almerii otrzymali fiolkę oznakowaną jako Pfizer, w której ponoć 99% zawartości fiolki stanowił tlenek grafenu. W dalszej części nagrania przedstawia widzom objawy COVID-19 jako objawy uszkodzeń tlenkiem grafenu. Pani doktor opisuje tlenek grafenu jako truciznę niszczącą wszystko wewnątrz komórki I pani w to wierzy lol Owszem szczepionki zawierają nośnik ale to są to nanocząstki białka. Tlenek grafenu jest dobrze rozpuszczalny  wodzie więc gdyby szczepionki zawierały taką  99% zawiesinę tlenek grafenu to byłaby ona całkiem czarna  lol Według wirusologa dr. Camprę te obrazki z mikroskopu które przedstawiała pani dr Ruby (mętna ciecz) w niczym nie przypominają tlenku grafenu. A jakąś sól wchodząca w skład substancji pompowniczych... big_smile
https://sprawdzam.afp.com/sites/default/files/styles/list_xl/public/medias/factchecking/polska/grafenkr.jpg?itok=YN2GE-NT
Co lepsze dr Jane Ruby ponoć dała tę próbkę dr Pablo Campra który potwierdził że to sic tlenek grafenu ale ta pani twierdziła że znaleziono oprócz tej jednej setki podobnych czego jednak dr Campra nie potwierdził. Mówił tylko że trzeba przebadać więcej takich próbek a dalej  jest tylko gorzej... W nagraniu, z Uniwersytetu w Almerii dr Pablo Campra twierdził, że fiolkę dostarczył kurier i że zawierała 0.45 ml mętnej zawiesiny. Jednak już w rozmowach z irlandzkimi dziennikarzami mówił o policjancie który rzekomo mu dostarczył tą próbkę. Chyba wadzicie że coś się tu nie klei.
Albo ci państwo są atencjuszami albo celowo dezinformują opinię publiczną na zlecenie Kremla.

28

Grafen, jak podaje internet, niszczy bakterie i wspomaga walkę z zakażeniami.
Nie zdziwiłabym się jakby się znalazł w eksperymentalnej próbce, ale nie było, bo to inna substancja się tam znalazła. I nie chodzi tu o próbki na masową skalę, więc nie mam mowy o żadnych teoriach spiskowych.
W ogóle nie orientuję się,co jest na zlecenie, a co nie. Wiem, że na jakiekolwiek badania potrzebne są środki.

Ale twój post wybrzmiał jak straszenie ludzi typowe dla spiskowców.

30

Socjallibertarianin napisał/a:

Ale twój post wybrzmiał jak straszenie ludzi typowe dla spiskowców.

smile
Zainteresowanie grafenem nie pojawiło się bez powodu.

Posty [ 30 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Grafen w szczepionkach - prawda czy fałsz?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024