Cześć, zastanawiam się bardzo nad wizytą u lekarza psychiatry. Niska samoocena, stany depresyjne i przeżywanie każdego dnia bez jakiegoś głębszego sensu. Przeczytałem trochę o prozaku, że to taka tabletka szczęścia i powiem szczerze, że zainteresował mnie ten temat. Myślicie, że mówiąc lekarzowi prosto z mostu, że chciałbym ten antydepresant to mi go wypisze ? Macie jakieś doświadczenie z tym specyfikiem ?
Cześć, zastanawiam się bardzo nad wizytą u lekarza psychiatry. Niska samoocena, stany depresyjne i przeżywanie każdego dnia bez jakiegoś głębszego sensu. Przeczytałem trochę o prozaku, że to taka tabletka szczęścia i powiem szczerze, że zainteresował mnie ten temat. Myślicie, że mówiąc lekarzowi prosto z mostu, że chciałbym ten antydepresant to mi go wypisze ? Macie jakieś doświadczenie z tym specyfikiem ?
Nie wypisze. Nie ma magicznej tabletki szczęścia, która sprawi, że nie będziesz smutny. Stany depresyjne leczy się terapią. Wspieraną lekami jeżeli trzeba, ale leki psychiatryczne to nie cukierki. Terapia ma głównie Ci pomóc.
O ile wiem Prozak nie jest dostępny na receptę w Polsce. To popularny lek antydepresyjny ale np. w USA gdzie wcześniej mieszkałam.
Jeśli jednak czujesz się źle i chcesz pomocy psychiatry, to powinieneś się do niego udać. Gdy lekarz zdecyduje, że potrzebujesz leków to na pewno ci je przepisze, ale to tylko gdy poddasz się badaniom i będziesz zdiagnozowany.
Powiem Tak, ta tabletka szczescia Nie daje. Maskuje problemy ale pomaga mi troche dawac rade codziennie. Nie wiem jak z tym jest w Polsce ale podejrzewam ze mozna to zasugerwowac lekarzowi?
Dj Kris napisał/a:Cześć, zastanawiam się bardzo nad wizytą u lekarza psychiatry. Niska samoocena, stany depresyjne i przeżywanie każdego dnia bez jakiegoś głębszego sensu. Przeczytałem trochę o prozaku, że to taka tabletka szczęścia i powiem szczerze, że zainteresował mnie ten temat. Myślicie, że mówiąc lekarzowi prosto z mostu, że chciałbym ten antydepresant to mi go wypisze ? Macie jakieś doświadczenie z tym specyfikiem ?
O ile wiem Prozak nie jest dostępny na receptę w Polsce. To popularny lek antydepresyjny ale np. w USA gdzie wcześniej mieszkałam.
Jeśli jednak czujesz się źle i chcesz pomocy psychiatry, to powinieneś się do niego udać. Gdy lekarz zdecyduje, że potrzebujesz leków to na pewno ci je przepisze, ale to tylko gdy poddasz się badaniom i będziesz zdiagnozowany.
Myślę, że prozak to Seronil, w Polsce dostępny na receptę.