Zakupy na Alie a cło - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Zakupy na Alie a cło

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Zakupy na Alie a cło

Witam, mam pytanie. Czy ktoś się orientuje jak wyglądają teraz płatności po zmianie przepisów, chodzi mi o zakupy na Alie...nie chce reklamować, chyba wiadomo o co chodzi, zakupy z Chin big_smile
Konkretnie potrzebuję kupić pierdole za 4 dolary, rolkę do myszki, problem taki, że w Polsce nie jest dostepna i tylko tam znalazłam.
No i trzeba doliczyć VAT i też clo zapłacić? Ile to wyjdzie? Kiedy się to cło płaci, przy odbiorze? Bo tak wyczytałam big_smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zakupy na Alie a cło
lody miętowe napisał/a:

Witam, mam pytanie. Czy ktoś się orientuje jak wyglądają teraz płatności po zmianie przepisów, chodzi mi o zakupy na Alie...nie chce reklamować, chyba wiadomo o co chodzi, zakupy z Chin big_smile
Konkretnie potrzebuję kupić pierdole za 4 dolary, rolkę do myszki, problem taki, że w Polsce nie jest dostepna i tylko tam znalazłam.
No i trzeba doliczyć VAT i też clo zapłacić? Ile to wyjdzie? Kiedy się to cło płaci, przy odbiorze? Bo tak wyczytałam big_smile

Za każdym razem płaciłam tylko tyle, ile podawało mi w końcowej cenie. On dodaje VAT automatycznie w koszyku. Nigdy nie płaciłam cła dodatkowo.

3

Dziękuję za odpowiedź. Ale kupowałeś coś Loka po zmianie przepisów, po 1 lipca 2021? Wtedy miało się z tym cłem zmienić i mieli naliczać nawet przy drobnych zakupach.

4

lody miętowe napisał/a:

Dziękuję za odpowiedź. Ale kupowałeś coś Loka po zmianie przepisów, po 1 lipca 2021? Wtedy miało się z tym cłem zmienić i mieli naliczać nawet przy drobnych zakupach.

Tak smile tylko oni po prostu doliczali wszystko do końckwej ceny Twojego koszyka przy zapłacie. Fakt, wychodzi ciut drożej, ale bez przesady. Nie dopłacałam nic dodatkowo przy odbiorze ani nic.

5

Ok., dziękuję za informację smile

6 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2022-01-18 23:19:45)

Dubel

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Zakupy na Alie a cło

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024