Czy mogę mu się podobać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy mogę mu się podobać?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Czy mogę mu się podobać?

Prośba o pomoc w interpretacji zachowań mężczyzny. Zmieniłam prace Ok.3 miesiące temu i na 1 ze szkoleń był pewien mężczyzna, który siedział na 2 końcu stołu i prawie cały czas się we mnie wpatrywał. Gdy już zaczęliśmy wychodzić stanął Ok.2m za mną i gdy się obróciłam widziałam ze cały czas na mnie patrzył. Chciałam się uśmiechnąć, ale szybko odwrócił wzrok.

Pytanie może na poziomie gimnazjum, śle spodobał mi się. Czy jest szansa ze mogę mu się podobać? Jeśli tak to dlaczego nic nie zrobił? Pracujemy w innym dziale i nie mam okazji go widzieć codziennie, boje się tez zainicjować pierwsza kontakt, jeśli się okaże ze nie jest wolny. Poza tym to moja nowa praca

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy mogę mu się podobać?
truskawki napisał/a:

Prośba o pomoc w interpretacji zachowań mężczyzny. Zmieniłam prace Ok.3 miesiące temu i na 1 ze szkoleń był pewien mężczyzna, który siedział na 2 końcu stołu i prawie cały czas się we mnie wpatrywał. Gdy już zaczęliśmy wychodzić stanął Ok.2m za mną i gdy się obróciłam widziałam ze cały czas na mnie patrzył. Chciałam się uśmiechnąć, ale szybko odwrócił wzrok.

Pytanie może na poziomie gimnazjum, śle spodobał mi się. Czy jest szansa ze mogę mu się podobać? Jeśli tak to dlaczego nic nie zrobił? Pracujemy w innym dziale i nie mam okazji go widzieć codziennie, boje się tez zainicjować pierwsza kontakt, jeśli się okaże ze nie jest wolny. Poza tym to moja nowa praca

Może miałaś coś na twarzy?
Skoro on nie miał jaj, żeby się odezwać, to najlepiej go sobie odpuścić.

3

Lady Loka napisał/a:
truskawki napisał/a:

Może miałaś coś na twarzy?
Skoro on nie miał jaj, żeby się odezwać, to najlepiej go sobie odpuścić.

4

Nie skreślam tak szybko ludzi, którzy możliwe ze są nieśmiali. Ale chyba jestem naiwna:(

5

truskawki napisał/a:

Nie skreślam tak szybko ludzi, którzy możliwe ze są nieśmiali. Ale chyba jestem naiwna:(

Naiwna to nie wiem, ale na prostej drodze do wkręcenia sobie faceta, który tylko na Ciebie patrzył. To nic nie znaczy, może akurat na Ciebie mu się dobrze patrzyło, to nie znaczy od razu, że mu się podobasz.
Poza tym o takiej nieśmiałości to można mówić, jak masz 15 lat. Dorosły facet jednak powinien umieć zagadać jeżeli chce. Bo jak to potem widzisz? Będziesz przejmować 100% inicjatywy, bo on jest nieśmiały?

6

truskawki napisał/a:

Jest szansa, że możesz mu się podobać. Nikt z nas nie wie dlaczego nic nie zrobił. On tez może bać się zainicjować kontakt, bo co, jeśli się okaże, że nie jesteś wolna? Nie wiesz jak długo on pracuje, może też jest nowy, ma podobne wątpliwości  i obawy? I tym sposobem ludzie pozostają samotni, a szkoda.
Potrafisz podejść do nieznanej osoby na szkoleniu, przywitać się, przedstawić i zagadnąć na niezobowiązujący temat? Jeśli nie to spróbuj opanować taką umiejętność. To bardzo pomaga w życiu wink
Rozmawiaj z ludźmi, pytaj o różne rzeczy, może ktoś go zna i cokolwiek może Ci o nim powiedzieć. Czym więcej osób poznasz w nowej pracy tym większa szansa na dobre znajomości a nawet spotkanie swojego przyszłego partnera. Bądź otwarta i nawiązuj swobodnie znajomości, większość ludzi  lubi i akceptuje takie zachowania.

7

truskawki napisał/a:

Czy jest szansa ze mogę mu się podobać?

Tak.

Jeśli tak to dlaczego nic nie zrobił?

Bo jak mężczyzna zaczepia kobietę w pracy, to jest to naganne w regulaminu?
Bo nie wypada?
Bo jak coś zaproponuje, a nie wyjdzie mu, to potem jak Cię zobaczy w pracy to będziesz go unikać?
Bo może tak bardzo mu się podobasz, że wolał ochłonąć, aby nie żałować?
Bo już chciał podejść, ale nie wiedział jak zagadać?
Bo może pomyślisz, że on chce seksu?
Bo on jest doświadczonym pracownikiem, a Ty nowa, i powiedzą, że rzuca się na każdą "świeżą laskę" w pracy?
Bo może masz chłopaka? Bo może mu się zdawało, że na niego patrzysz?
Bo nie uśmiechnęłaś się, tylko byłaś niewzruszona jak pokerzysta?

... boje się tez zainicjować pierwsza kontakt, jeśli się okaże ze nie jest wolny. Poza tym to moja nowa praca

Uśmiecham się pod nosem, gdy kobieta zostanie postawiona w sytuacji typowej dla mężczyzny, gdy ona musi zrobić pierwszy krok. Feministki tak bardzo krzyczą o seksualizacji życia społecznego, że podrywanie jest niemal zbrodnią.

Cóż, nie pozostaje nic innego jak zainicjować kontakt.

Na pocieszenie -- Tobie jako kobiecie wciąż wypada wysłać "Hej!", albo uśmiech tylko, albo "Cześć! Byłeś na szkoleniu xxx i pracujemy razem...".
On jak ogarnięty to potakim sygnale zadziała.

8

Naprawdę  po kontakcie który odpisałaś bardzo ciężko cokolwiek stwierdzić. 
Bo całkiem normalne jest że na jakimś  szkoleniu ludzie patrzą  się na kolegów czy koleżanki obok.
A na przerwie stają bliżej tych których znają.
Ale jak pracujecie blisko to pewnie będzie okazja to spotkać  czasem.
Pytasz czy Ty mu się podobasz  ale chyba ważniejsze czy On podoba się Tobie?

9

Podoba, ale nie mam odwagi zrobić pierwszego kroku. Ma wyższe stanowisko ode mnie i raczej nie wypada mi jako nowej „podrywać”

10

truskawki napisał/a:

Podoba, ale nie mam odwagi zrobić pierwszego kroku. Ma wyższe stanowisko ode mnie i raczej nie wypada mi jako nowej „podrywać”

Więc siedź na tyłku i czekaj aż coś się stanie. Najlepsza rzecz jaką można robić w życiu.

11

truskawki napisał/a:

To patowa sytuacja jest w takim razie skoro nie chcesz bo żaden rozsądny facet nie będzie ryzykował swojej kariery i ew. wilczego biletu, a nawet sprawy karnej. Mowa tu o potencjalnym oskarżeniu o molestowanie. Nie ma to tamto, trzeba się pilnować.
W przypadku gdy masz stanowisko "władzy/siły" i podwładnego płci przeciwnej nie zapraszasz, nie flirtujesz, pełna profeska musi być.
I teraz zastanów się czy faktycznie oprócz wyższego stanowiska jest w jakiś sposób twoim przełożonym etc może wydawać ci polecania wpłynąć na twoją pracę.
Jeśli tak to zawsze ryzykowna sprawa dla obojga bo ładne łatki możesz dostać.
Jak nie to jest nieco łatwiej (ma wyższe stanowisko ale niezwiązane/luźno związane z twoją pracą).
Tym nie mniej uważam, że wszelkie takie propozycje powinny wychodzić od "słabszej" strony dla bezpieczeństwa "mocniejszej". Głupie smsy mogą być znakomitym dupochronem w razie co.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy mogę mu się podobać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024