Pomoc - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1 Ostatnio edytowany przez Mattt25 (2021-10-03 02:24:07)

Temat: Pomoc

Hej Temat wstydliwy , ale muszę go poruszyć bo nie wiem gdzie mogę się zwrócić a się wstydzę... Posiadam chyba zespół jelita drażliwego. Pracuję po 10h staram się jeść w miarę zdrowo , pije dużo wody mineralnej,  zażywam jakieś witaminy ,czasami zdarza mi się zjeść fast food na szybko nadmiar pracy i wgl. Mój problem to , że od 5 dni nie moge sie wgl załatwić... ostatnio obudziłam się w nocy z silna potrzeba skorzystania z toalety bez skutku,  jednym słowem nie da się. Pije
wode z cytryna ale nie pomaga. Bardzo proszę o pomoc nie wiem co mam robić

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pomoc

Iść do lekarza?

3

Idź do apteki,  weź coś doraźnie, a jak problem się będzie powtarzał, to do lekarza.

4

Opisz ilość płynów w ciągu dnia i jakie to płyny. Daj przykład swojego dziennego zdrowego odżywiania. Ile słodyczy jesz w czasie tygodnia rozpisz to na dni? Czy jadasz kiszonki? Jakie witaminy bierzesz?

5

Dziękuję bardzo za odpowiedź  smile

6

Jadam 3 posiłki dziennie.  Staram się nie pójść do pracy bez śniadania. Dziennie tak ok 1,5 litra wody , kawa , herbata. Witaminy biorę jakieś od a-z. Jeżeli chodzi o słodycze to raz na jakiś czas batonik lub kostka czekolady . Dzisiaj myślę pójść do apteki po jakiś lek może albo coś,  bo już brzuch trochę boli sad pozdrawiam

7

Ajko napisał/a:

Opisz ilość płynów w ciągu dnia i jakie to płyny. Daj przykład swojego dziennego zdrowego odżywiania. Ile słodyczy jesz w czasie tygodnia rozpisz to na dni? Czy jadasz kiszonki? Jakie witaminy bierzesz?

Szkoda, że nie odpowiadasz dokładnie na moje pytania, bo można by ci było podsunąć jakieś sugestie.  To co odpowiedziałeś jest ogólne.
Czy płynów w ciągu dnia wychodzi ci ok 3 litry (razem z zupami)?
Czy rano jak wstajesz wypijasz ok 2, 3 szklanki ciepłej wody?

8

Szkoda, że nie odpowiadasz dokładnie na moje pytania, bo można by ci było podsunąć jakieś sugestie.  To co odpowiedziałeś jest ogólne.
Czy płynów w ciągu dnia wychodzi ci ok 3 litry (razem z zupami)?
Czy rano jak wstajesz wypijasz ok 2, 3 szklanki ciepłej wody?

Przepraszam.  Jeżeli chodzi o plyny to , niestety rano nie pijam wody , mój pierwszy napój to kawa , później woda mineralna , pozniej w domu normalnie obiad , zupa , później kawa , wieczorem woda mineralna. Razem z zupami będzie ok 3l płynów

9 Ostatnio edytowany przez Ajko (2021-10-03 13:12:13)

To tak też ogólnie napiszę bo nie wiem dalej co jadasz tak dokładnie. Czy rzeczy, które jesz naprawdę sprzyjają wypróżnieniom, czy jesz tak naprawdę, tylko białe oczyszczone produkty i mięso. Nie wiem czy słodzisz to co pijesz. Nie wiem czy jesz surowe warzywa i owoce, czy jadasz produkty bogato resztkowe. Nie wiem czy słodycze jesz tak naprawdę regularnie.
To moje też ogólne porady, które powinny ci pomóc .
Rano jak wstajesz (ponieważ organizm jest odwodniony po nocy)pij 2-3 szklanki ciepłej wody. To powinno już pobudzić jelita. Ważne byś wypił na spokojnie, bez pośpiechu.
W ciągu dnia wplataj jak najwięcej surowych warzyw.
Koniecznie kiszonki, kapusta, ogórek kiszony. Owoce najlepiej na godzinę przed przetworzonym posiłkiem, bo inaczej jest ryzyko fermentacji.
Rób sobie raz dziennie kisiel z siemienia lnianego, albo nasion chia.
Unikaj produktów białych, biały chleb, makarony, ryż, zastąp pełnoziarnistymi
Dopóki nie naprawi ci się przemiana materii 0 słodyczy, słodzenia kawy i herbat. 0 Dżemów, słodkich smarowideł.
Takie moje sugestie.
Jak ty znajdziesz coś innego, to napisz. Bo problemy, o których napisałeś nie są wstydliwe, a poważne. Może komuś tym pomożesz.
I na pewno warto podejść do lekarza tak jak napisała Loka, może coś ci poradzi, z jelitami nie ma żartów.

10

Spróbuj zjeść dużą ilość buraczków gotowanych/ buraczki tarte na ciepło/, dyni na parze z oliwą.
Jak to nie pomoże to już  tylko lewatywa da radę cię opróżnić.

11

Kleoma napisał/a:

Spróbuj zjeść dużą ilość buraczków gotowanych/ buraczki tarte na ciepło/, dyni na parze z oliwą.

Dziękuję bardzo,  za pomoc i rade bardzo się cieszę , że są takie fora dyskusyjne,  że można porozmawiać na wiele tematów

12

Kleoma napisał/a:

Dziękuję bardzo,  za pomoc i rade bardzo się cieszę , że są takie fora dyskusyjne,  że można porozmawiać na wiele tematów

13 Ostatnio edytowany przez Mattt25 (2021-10-03 13:51:48)

Kleoma napisał/a:

14

15

16

17

Uporałeś się z problemem?

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024