Witam
Pisze odnośnie problemu seksu
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Ból partnerki podczas seksu
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Pisze odnośnie problemu seksu
Witam
Pisze odnośnie problemu seksu z moja partnerka. Jesteśmy razem od 3 lat i od niedawna uprawiamy seks, a przynajmniej próbujemy…. Problem w tym ze za każdym razem podczas próby seksu, moja partnerkę boli moment „wejścia”. Nie mam pojęcia o co chodzi. Próbowaliśmy żeli, wiele podejść długiego napalania, igraszek, romantycznych kolacji przed stosunkiem. Nic nie pomaga. Gdzie może tkwić problem?
Zastanawiałem się czy to nie przez podejście partnerki - za każdym razem odczuwa lęk przed bólem. Naprawdę starałem się robić wszystko aby o tym nie myślała. Starałem się jak mogłem, ale zawsze Padają słowa „oby nie bolało”. Już po minie widzę jej lęk. Dodam, ze partnerka nie odczuwa przyjemności. Wydaje mi się, ze cała ta sytuacja zniechęca ja do stosunku. Ktoś miał jeszcze taki problem?
Spina sie, wiec boli, a jak boli, to sie spina jeszcze bardziej.
Wyszlabym ze schematu, ze seks musi zawierac penetracje i poszukalabym sposobow na to, zeby ona zaczela odczuwac przyjemnosc z seksu. Bo co z tego, ze masz "dlugie napalanie" czy romantyczna kolacje, skoro jej to nic nie daje? Gra wstepna ma byc taka, zeby ona sie rozgrzala i byla gotowa. Nie zalatwisz tego kolacja, zreszta kolacja przed seksem to bardzo slaby pomysl, lepiej zjesc po
no i jak ona nie jest podniecona, to zel tez nic nie da.
Z napaleniem nie ma problemu. Jedynie z rozpoczęciem penetracji. Zreszta chcemy już wejść na „wyższy poziom”, bo jak wspólnie ustaliliśmy, chcemy spróbować już czegoś wiecej niż zwykłych igraszek. Moja partnerka sama wyszła z inicjatywa, nigdy jej nie naciskałem.
Z napaleniem nie ma problemu. Jedynie z rozpoczęciem penetracji. Zreszta chcemy już wejść na „wyższy poziom”, bo jak wspólnie ustaliliśmy, chcemy spróbować już czegoś wiecej niż zwykłych igraszek. Moja partnerka sama wyszła z inicjatywa, nigdy jej nie naciskałem.
No ale mowisz, ze nie odczuwa przyjemnosci, To z czego nie odczuwa przyjemnosci? Moze pora wyjsc z myslenia o poziomach w seksie. Seks to seks i ma Wam byc przyjemnie. Jak ona sie spina, to przyjemnie nie jest. Jak boli, to przyjemnie nie jest. Wiec wyjdzcie po prostu ze schematu, ze sa "igraszki" i ze jest "wyzszy poziom". Seks to seks, czy jest to petting, czy jest to seks oralny, czy ocieranie sie, czy penetracja, czy seks analny. Cokolwiek.
Zrob tak, zeby jej bylo przyjemnie bez nastawiania sie na penetracje, bo jak Wy sie nastawiacie, to sie nie dziwie, ze nie wychodzi.
[ Nie zalatwisz tego kolacja, zreszta kolacja przed seksem to bardzo slaby pomysl, lepiej zjesc po
Tu się nie do końca zgodzę Jeśli kolacja jest lekka, np. z owoców morza lub innych afrodyzjaków, to tylko wzmaga pożądanie
xansp napisał/a:Z napaleniem nie ma problemu. Jedynie z rozpoczęciem penetracji. Zreszta chcemy już wejść na „wyższy poziom”, bo jak wspólnie ustaliliśmy, chcemy spróbować już czegoś wiecej niż zwykłych igraszek. Moja partnerka sama wyszła z inicjatywa, nigdy jej nie naciskałem.
No ale mowisz, ze nie odczuwa przyjemnosci, To z czego nie odczuwa przyjemnosci? Moze pora wyjsc z myslenia o poziomach w seksie. Seks to seks i ma Wam byc przyjemnie. Jak ona sie spina, to przyjemnie nie jest. Jak boli, to przyjemnie nie jest. Wiec wyjdzcie po prostu ze schematu, ze sa "igraszki" i ze jest "wyzszy poziom". Seks to seks, czy jest to petting, czy jest to seks oralny, czy ocieranie sie, czy penetracja, czy seks analny. Cokolwiek.
Zrob tak, zeby jej bylo przyjemnie bez nastawiania sie na penetracje, bo jak Wy sie nastawiacie, to sie nie dziwie, ze nie wychodzi.
Penisocentryzm z penetracją waginalną to bardzo szkodliwy obraz seksu. Seksem może być wszystko, co tylko osoby zaanagażowane w seks uznają, penis w pochwie nie musi być w seksie najważniejszy
A próbowaliście minetki i penetracji palcami?
Tak jak napisano wina napięcia ale też może rozciągnięcia pochwy(?) Skoro niedawno zaczęła współżycie. Można zastosować wibrator albo podobny gadżet (byle nie za duży, są też jakieś zestawy do ćwiczeń dla kobiet z pochwicą) żeby na spokojnie bez jakiejś presji i oczekiwań spróbowała trochę z pomocą przyrządu się rozciągnąć / przyzwyczaić.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Ból partnerki podczas seksu
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024