Czy powiedzieć że jestem w związku? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy powiedzieć że jestem w związku?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez Kama1000 (2021-06-27 22:06:41)

Temat: Czy powiedzieć że jestem w związku?

Witam,
pisze bo potrzebuje rady.
Nagle po wielu latach  ciszy odezwał się mojej były. Już dwa razy mnie zaczepia. Ja odpisuje zdawkowo . Czy powiedzieć że mam kogoś? Czy powiedzieć mojemu chłopakowi że się odezwał?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-06-27 22:12:06)

Odp: Czy powiedzieć że jestem w związku?

Czego się obawiasz ?
W czym problem tkwi i jego istota ?
Po co Ci to utrzymywanie kontaktu nawet z tymi zdawkowymi odpowiedziami ?
zaczynasz coś ukrywać przed sobą ?

3

Odpisalam poprostu że zwykłej przyzwoitości  i na odczepnego.  Nic nie mam do bylego. Wiem to na sto procent.
To nie ja szukam kontaktu  . Nie zamierzam  już odpisywać i się spotykać na kawę.
Czy mam obowiązek informować go że jestem w związku?

4

Kama1000 napisał/a:

Odpisalam poprostu że zwykłej przyzwoitości  i na odczepnego.  Nic nie mam do bylego. Wiem to na sto procent.
To nie ja szukam kontaktu  . Nie zamierzam  już odpisywać i się spotykać na kawę.

No jak nie zamierzasz odpisywać, to po co chcesz odpisywać, żeby go informować? Zaprzeczasz sama sobie.

5

Źle postawiłam pytanie.  Czy powinnam go poinformować?  Koleżanka mówi że źle zrobiłam.  Pytam Was czy Wy mieliście byłej/ byłemu o nowym związku?
Ja poprostu  uważam że to już nie jego sprawa.
Jaki Wy macie pogląd na te kwestie?

6

Nie jesteś mu nic winna, przecież go nie ma od dawna w Twoim życiu i nic dla Ciebie za pewne nie znaczy? Żadnej informacji też nie jesteś mu winna. Chcesz to informujesz, nie chcesz to nie informujesz. I tak nie chcesz z nim pisać, więc co to Tobie robi?

7 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-06-27 22:46:22)

Kama1000 napisał/a:

Nie zamierzam  już odpisywać i się spotykać na kawę.

Nie nie masz takiego obowiązku ,dobrze a nawet świetnie że wiesz czego nie chcesz, to ważne.Informowanie go o tym że jesteś w związku ma niby plus,może Ci odpuścić jeżeli na coś liczył że na przykład odnowicie kontakt i potem wrócicie do siebie (tak wiem daleko idąca nadinterpretacja z mojej strony ,ale czy nie przeszło to Ci przez myśl smile )  ale i minus zawsze to jakiś punkt  dla niego do dalszych zaczepek następnych pytań dociekań na które rozumiem nie masz ochoty i masz do tego prawo bez podawania powodów .
Tego się trzymaj jak nie masz zamiaru podtrzymać tego kontaktu i Ci się nie chce ,nie tłumacz się przed nim, nie wchodź wbrew sobie w relację z byłym na jakimkolwiek poziomie ,lub zapytaj na koniec jakie ma intencje
łatwo wyczujesz być może że on coś mota się w zeznaniach bada grunt na nieokreślona przyszłość itp albo mu się nudzi po prostu w życiu.

8

Nie chce powrotu wiem to napewno.  Jestem szczęśliwa w związku.  I powiem swojemu facetowi.

9

Kama1000 napisał/a:

Źle postawiłam pytanie.  Czy powinnam go poinformować?  Koleżanka mówi że źle zrobiłam.  Pytam Was czy Wy mieliście byłej/ byłemu o nowym związku?

Ale po co? Jeżeli nie chcesz, żeby on do Ciebie pisał, to wystarczy, że mu powiesz, żeby tego nie robił. Nie masz obowiązku go informować o niczym.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy powiedzieć że jestem w związku?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024