Witam,
pisze bo potrzebuje rady.
Nagle po wielu latach ciszy odezwał się mojej były. Już dwa razy mnie zaczepia. Ja odpisuje zdawkowo . Czy powiedzieć że mam kogoś? Czy powiedzieć mojemu chłopakowi że się odezwał?
1 2021-06-27 22:06:08 Ostatnio edytowany przez Kama1000 (2021-06-27 22:06:41)
2 2021-06-27 22:10:27 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-06-27 22:12:06)
Czego się obawiasz ?
W czym problem tkwi i jego istota ?
Po co Ci to utrzymywanie kontaktu nawet z tymi zdawkowymi odpowiedziami ?
zaczynasz coś ukrywać przed sobą ?
Odpisalam poprostu że zwykłej przyzwoitości i na odczepnego. Nic nie mam do bylego. Wiem to na sto procent.
To nie ja szukam kontaktu . Nie zamierzam już odpisywać i się spotykać na kawę.
Czy mam obowiązek informować go że jestem w związku?
Odpisalam poprostu że zwykłej przyzwoitości i na odczepnego. Nic nie mam do bylego. Wiem to na sto procent.
To nie ja szukam kontaktu . Nie zamierzam już odpisywać i się spotykać na kawę.
No jak nie zamierzasz odpisywać, to po co chcesz odpisywać, żeby go informować? Zaprzeczasz sama sobie.
Źle postawiłam pytanie. Czy powinnam go poinformować? Koleżanka mówi że źle zrobiłam. Pytam Was czy Wy mieliście byłej/ byłemu o nowym związku?
Ja poprostu uważam że to już nie jego sprawa.
Jaki Wy macie pogląd na te kwestie?
Nie jesteś mu nic winna, przecież go nie ma od dawna w Twoim życiu i nic dla Ciebie za pewne nie znaczy? Żadnej informacji też nie jesteś mu winna. Chcesz to informujesz, nie chcesz to nie informujesz. I tak nie chcesz z nim pisać, więc co to Tobie robi?
7 2021-06-27 22:39:17 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-06-27 22:46:22)
Nie zamierzam już odpisywać i się spotykać na kawę.
Nie nie masz takiego obowiązku ,dobrze a nawet świetnie że wiesz czego nie chcesz, to ważne.Informowanie go o tym że jesteś w związku ma niby plus,może Ci odpuścić jeżeli na coś liczył że na przykład odnowicie kontakt i potem wrócicie do siebie (tak wiem daleko idąca nadinterpretacja z mojej strony ,ale czy nie przeszło to Ci przez myśl
) ale i minus zawsze to jakiś punkt dla niego do dalszych zaczepek następnych pytań dociekań na które rozumiem nie masz ochoty i masz do tego prawo bez podawania powodów .
Tego się trzymaj jak nie masz zamiaru podtrzymać tego kontaktu i Ci się nie chce ,nie tłumacz się przed nim, nie wchodź wbrew sobie w relację z byłym na jakimkolwiek poziomie ,lub zapytaj na koniec jakie ma intencje
łatwo wyczujesz być może że on coś mota się w zeznaniach bada grunt na nieokreślona przyszłość itp albo mu się nudzi po prostu w życiu.
Nie chce powrotu wiem to napewno. Jestem szczęśliwa w związku. I powiem swojemu facetowi.
Źle postawiłam pytanie. Czy powinnam go poinformować? Koleżanka mówi że źle zrobiłam. Pytam Was czy Wy mieliście byłej/ byłemu o nowym związku?
Ale po co? Jeżeli nie chcesz, żeby on do Ciebie pisał, to wystarczy, że mu powiesz, żeby tego nie robił. Nie masz obowiązku go informować o niczym.