Pragnę szczęśliwego związku. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pragnę szczęśliwego związku.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Pragnę szczęśliwego związku.

Witam. Zgłaszam się z prośbą o wysłuchanie i poradę.

Poznałam rok temu faceta moim zdaniem idealnego dla mnie, czuły,  romantyczny, zabawny, rozważny. Poznaliśmy się w czasie rozpoczynającej się pandemii,  dlatego też utrzymujemy do tej pory kontakt internetowy, smsowy.  Poznaliśmy się bardzo dobrze moim zdaniem, oboje wyrzuciliśmy swoje "brudy" tak aby od początku niczego nie ukrywać. Bardzo się zzylismy ze sobą, codziennie piszemy a gdy rozmawiamy nasze rozmowy telefoniczne trwają kilka godzin. On sam zaczyna myśleć o tym abym się do niego przeprowadziła(mieszka ok 400 km ode mnie). Jednak martwi mnie fakt że on już 3 razy przekładał nasze spotkanie tłumacząc się pandemią.  Teraz mówi że mamy się spotkać w najbliższych tygodniach lecz boję się że znów to przełoży. Co mam zrobić w tej sytuacji ? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez aniuu1 (2021-06-27 21:25:09)

Odp: Pragnę szczęśliwego związku.

Nie wiąż z tym zbytnich nadzieji. Pandemia wydaje się głupią wymówką i raczej nie warto go poważnie traktować. Jak ktoś się chce spotkać to wsiada w środek transportu i jedzie. Albo chce sobie tylko popisać z nudów, albo ma jeszcze coś więcej do ukrycia. Możliwe, że mami wizją wspólnego mieszkania, wzbudza twoje nadzieje, tylko po to żeby utrzymać uwagę. Nie jest to normalne, żeby planować tak poważne kroki jak się jeszcze nawet nie spotkało drugiej osoby i to mimo, że można było to zrobić bez problemu.

Tu podobny problem był
https://www.netkobiety.pl/t125282.html

3 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-06-27 21:39:39)

Mam coś takie nieodparte wrażenie że wiele z tych internetowych znajomości to taka trochę bajka życie bardziej wyobrażeniami marzeniami.
Myślę że ten chłopak bardzo boi się konfrontacji z rzeczywistością, marzenia zrównał z oczekiwaniami przywiązał się do obrazków bardziej i zdań w komunikatorze do rozmów przez telefon ,a wydaje się sobie nudny w rzeczywistości to takie moje domysły i przypuszczenia z obserwacji niektórych związków internetowych na odległość.
być może boi się że rozczarujesz się nim ,a on Tobą i nie będzie już tak jak przez internet.
Zobowiązanie jest też wyzwaniem a odpowiedzialność za składane deklaracje wymaga decyzji i odwagi której widocznie mu brakuje dlatego  odracza odwleka spotkanie z tobą na żywo,może być też tak że coś Ci ściemniał i boi się że szybko go zdemaskujesz w codziennym życiu.

4

Cóż, znacie się rok i ani razu się nie widzieliście. Słabo to rokuje na przyszłość i zdecydowanie nie możesz powiedzieć, że poznaliście się całkiem dobrze, praktycznie zupełnie się nie znacie.

5 Ostatnio edytowany przez R_ita (2021-06-27 22:11:07)

Uczuciowa napisał/a:

Teraz mówi że mamy się spotkać w najbliższych tygodniach lecz boję się że znów to przełoży. Co mam zrobić w tej sytuacji ? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Ale że jak to wygląda? smile On snuje wizje, że "wkrótce" a ty jak mimozka odbierasz komunikat i wyglądasz od roku z za firanki, czy macie konkrety jakieś ustalone?

Co do trzykrotnych odwołań- jak facetowi by tak zależało to by niebo i ziemię poruszył i już do Ciebie dotarł. Tak jak napisano- jak ktoś chce to wsiada w środek transportu i jedzie. A tu wymówki.

Pytasz co masz zrobić? Ci tylko powiem co ja bym zrobiła- bym powiedziała, że kto chce to znajdzie sposób, więc albo go znajdzie  albo narazie.

6 Ostatnio edytowany przez aniuu1 (2021-06-27 22:19:52)

Trudno mi sobie wyobrazić, że facet zainteresowany kobietą, nie chce się szybko spotkać. Może tacy są ale nie poznałam w swoim życiu takiego.
Przekłada któryś tam raz to lepiej dać sobie z nim spokój jak dla mnie, bo to pokazuje jak się stara i jakie ma priorytety.
Nie przytrafiło mi się nic takiego ale miałam jedną taką randkę jak z koszmaru, która zaczęła się od skłonienia mnie do czekania dość długo na miejscu i okazało się to fatalnym znakiem. Facet nastawiony był na wyłudzanie kasy i nadużywanie ludzi. Dla mnie to była lekcja.

7

Dziękuję Wam za rady, faktycznie jeśli spojrzę na to na "trzeźwo" to macie rację.  Jeśli by zależało to z pewnością spotkałby się ze mną,  bo ja miałam chęci,  czas, chciałam... ale teraz zbiorę myśli i po prostu każę mu się zdecydować czego on tak naprawdę oczekuje ode mnie. Nie chcę być tak zwaną ławką rezerwową. Faktem jest, że dzięki nas 10 lat różnicy.  Tym bardziej powinien zachować się jak facet. Jeszcze raz dziękuję kochane.

8

Zasada w relacjach przez internet jest prosta i wierz mi, że się nie przejedziesz jak będziesz się do niej stosować. Jak ktoś deklaruje chęć bycia razem, a przy tym długo się nie spotyka, przeciąga wszystko w czasie, wymyśla wymówki dlaczego nie może się spotkać albo pogadać przez telefon, to coś jest nie tak. Najczęściej ta osoba kłamie... Często jest inną osobą niż mówi albo okazuje się być w związku.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pragnę szczęśliwego związku.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024