Dziewczyny, jak do Was zagadać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziewczyny, jak do Was zagadać?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Dziewczyny, jak do Was zagadać?

Cześć. Jestem mężczyzną ale piszę tutaj bo mam problemy ze znalezieniem dziewczyny a porady z męskich forów nie przemawiają do mnie. Ale kto najlepiej wie jak się zachować w stosunku do Was jak nie Wy same. Mam 25 lat i nigdy nie miałem dziewczyny. Jestem nieśmiały ale tylko w towarzystwie. W pracy wykonuję kilkanaście telefonów dzienne, wydaję polecenia, czasem ochrzaniam, mam kontakt z klientami. Wszystko to spoko ale przy kobietach już nie jestem taki odważny. Z różnych grup i od psychologów dowiedziałem się że mam cechy pożądane w związku ale nie potrafię zrobić dobrego wrażenia, zainteresować na wstępie itp. Więc pytanie jak to zrobić. Nie mam kompletnie pomysłu jak zagadać do dziewczyny czy napisać na tinderze/ instagramie. Par mam dużo na tinderze więc z wyglądu chyba biedy nie ma. Jestem zadbany, wysportowany, mam ciekawą pracę na szanowanym stanowisku, jestem ogólnie ogarnięty życiowo. Jestem spokojny, miły i przez to pewnie uważany za nudnego i nieatrakcyjnego w towarzystwie. Nie mam problemu zagadać tylko nie wiem co. Za dużo o tym myślę i analizuję. Mogę zapytać o drogę czy godzinę ale to koniec. Nie potrafię tego pociągnąć dalej. To samo na tinderze odniosę się do zdjęcia lub opisu, ona odpisze i nie ma w tym jak zahaczyć o kolejny temat i koniec. Proszę podpowiedzcie jak to zrobić. Mam też jeszcze kilka innych pytań. Chciałby się dowiedzieć co o tym myślicie bo podejrzewam że opinie mogą być inne niż na męskich forach.

1. Co sądzicie o napisaniu do dziewczyny na instagramie w stylu. Obserwuję Cię i wydajesz się ciekawą osobą. Chciałbym Cię bliżej poznać. Lub na żywo. Że zobaczyłem Cię i stwierdziłem że muszę podejść i się przywitać. Często takie coś widywałem w internetach. 

2. Rozpoczęcie rozmowy od komplementu? Jaki komplement lubicie słyszeć od nieznajomych? Ogólnie coś takiego działa? Np. powiedzieć do kasjerki że ma ładne włosy?

Może chaotycznie to piszę ale za dużo myśli w głowie. Może mogłbybyście podać przykłady zaczepek, wiadomości które odbieracie pozytywnie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziewczyny, jak do Was zagadać?

Jak dla mnie najlepiej by było zacząć rozmowę od wspólnego obszaru, np. jakiejś pasji, zainteresowania. W internecie to wyłowisz w opisie a w życiu realnym to najlepiej się właśnie poznaje ludzi coś wspólnie robiąc lub będąc w jakimś charakterystycznym miejscu;).
Ja bym średnio zareagowała na zagadanie na ulicy i to na komplement, chyba że potem by się nawiązała ciekawa rozmowa:).
Do mnie parnter zagaił o studia moje, a potem zaraz zeszło na nasze pasje, okazało się, że mamy dużo wspólnych i poszło. Ale takie flow w rozmowie się po prostu czuje. Najlepiej dużo ćwiczyć i się przełamywać, nawet jak początkowo będzie drętwo to za którymś razem wyjdzie.

3

W realu nie wiadomo jakie nieznajoma ma zainteresowania. Ja za bardzo też obecnie nic poza pracą nie robię więc nie mam gdzie kogoś poznać. Jak będzie cieplej to jeżdzę rowerem, chodziłbym na siłownie gdyby były otwarte. To raczej indywidualne zajęcia. Co do tinderów to nie każda ma opis a do tych do których zagaduję o zainteresowania robię widocznie na tyle nieciekawie że szybko ta rozmowa się kończy. poopowiada o tym i koniec. Nie wiem co dalej

4

Odrzuciłoby mnie i to, w jaki sposób chciałbyś zagadać na insta i to, w jaki sposób chciałbyś zagadać publicznie.

Jak już faktycznie znalazłeś kogoś interesującego to napisz po prostu, że chcesz się umówić na kawę, a nie pisz, że obserwujesz to, co robi tongue
A na żywo to nie wiem. Ja bym nie była zainteresowana.

Ale jak już masz tego tindera to czemu na tinderze nie piszesz z nimi? Po prostu im więcej takich rozmów przeprowadzisz tym będzie łatwiej.

5

Piszę ale średnio mi to wychodzi. Szybko kończą się te rozmowy

6

bulk123 napisał/a:

Piszę ale średnio mi to wychodzi. Szybko kończą się te rozmowy

No to przeanalizuj to, co piszesz i następnym razem testowo napisz coś zupełnie innego.

7 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-03-23 21:31:01)

Jezu, strach się bać cokolwiek napisać, bo i tak duża szansa, że Was to odrzuci. Normalnie, chodzenie jak po polu minowym: to odrzuca, tamto zniechęca..Nie wiem, na jakiej zasadzie działa śledzenie na insta, ale już od razu podejrzenie się pojawia, że coś z chłopem nie tak? tongue

8 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2021-03-23 22:15:47)

Ja lubię normalność, zwyczajność. Od wyszukanych "tekstów na podryw" wolę zagajenie choćby o pogodzie. Od tak banalnego początku nieraz w moim życiu zaczynały się fascynujace rozmowy.
Kiedyś zagapiłam się na kosa w trawie, a obok mnie stanął starszy pan i też się przyglądał. Potem ucięliśmy sobie fajną pogawędkę.
Jestem przekonana, że ludzi można wszędzie poznawać i spotykać. Mnie na przeszkodzie staje tylko brak śmiałości, starszy pan tak nie peszy smile
Uważam, że najlepiej być sobą i albo ktoś to "kupi", albo nie - jak to w życiu. Ktoś chętny zawsze się znajdzie, jeśli co nieco ma się w głowie.

9

Według statystyk teraz najwięcej par poznaje się w internecie. Niestety przez wielu facetów, którzy nieumiejętnie zagadywali na żywo lub stosowali nieumiejętnie sztuczki pua (które działają, tylko trzeba umieć je stosować, a nie być creepem) na szybkie poznanie - kobiety są teraz strasznie przewrażliwione, gdy ktoś podejdzie na żywo i zagada. Nawet jak są zainteresowane to dadzą kosza żeby nie ryzykować.

Z kolei w internecie jest jak jest. Było setki projektów typu Klaudiusze, gdzie atrakcyjny facet wyzywa kobiety od "kur**" a te i tak chcą się z nim spotkać bo przystojny. I inne, gdzie przystojny gość miał w opisie, że siedział w więzieniu kilka lat i wielu atrakcyjnym kobietom to nie przeszkadzało, wręcz nalegały na spotkanie. Jak ktoś jest przeciętny to w internecie nie ma co szukać.

Autorze zrób sobie prosty eksperyment - popisz z kobietami normalnie ze swoimi zdjęciami, a następnie stwórz konto ze zdjęciami przystojniaka i pisz dokładnie to samo, co ze swoimi zdjęciami. Gwarantuje ci, że nagle jak za dotknięciem czarodziejskiem różdzki twoje nudne rozmowy z twoimi zdjęciami staną się ciekawe i mega wciągające gdy będzie je pisał ktoś atrakcyjniejszy. To że ci przestają odpisywać to nie kwestia tekstu, tylko po prostu kobiety często też lajkują facetów, którzy im się nie podobają, żeby np: zaobserwowali na instagramie. Albo podreperować swoje ego. No pomyśl sam - jakby do ciebie pisało jednocześnie 10 modelek bikini to chciałoby ci się pisać z przeciętnie wyglądająca dziewczyną? Tam kobiet jest z 5 razy mniej, typowa kobieta ma z 1000 polubień i z 200 par po tygodniu, nawet gdy 90% przesuwa w lewo.

Tak więc na żywo zagada to źle, bo zrobi to na 99% źle i zostanie zakwalifikowany jako "kiepski Pua podrywcz". W internecie nie ma szans z przystojniakami. Tak naprawde to nie ma gdzie. Najlepiej mieć dużo znajomych i po prostu się spotykać ze znajomymi, liczyć na cud. Gościa bez znajomych i tak nikt nie polubi w tych czasach więc czy chcesz czy nie znajomych musisz mieć.

10 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-03-23 22:29:51)

Ale po co pisać jakieś  wypracowania  na Tinderze skoro to jest portal gdzie ludzie po akceptacji  swojego wyglądu szybko się umawiają?
Jak nie jesteś  mistrzem słowa  to po co się pakować  w jakieś  dłuższe konwersacje  na których masz dużą  szansę  polec jak czegoś  nie wyczaisz?
Zaproś dziewczynę  na jakiś  tematyczny spacer, kawę  kino kiedyś.  Nie graj na boiskach gdzie słaby jesteś

11

Polecam "na żywo". Jak ci sie spodoba po prostu zagadaj, nie mysl za duzo, bo scenariusze nigdy nie sprawdza sie. Kobieta tez czlowiek, wiec nie traktuj jej jak kosmitki, a powinno byc ok., mów prawde, nic nie sciemniaj, to ułatwia konwersację. Nawet jak za pierwszym, drugim czy trzecim razem wyjdziesz na dziwoląga, sam fakt zagadania doda ci pewnosci siebie.

12

Ja również jestem fanką zwykłych i naturalnych podrywów. Wcale nie uwazam ze facet musi strzelić Bóg wie jaka bajere żeby mnie zainteresować. Wręcz przeciwnie, powidziałabym że większość wymuszonych bajer prowadzi do mega niezręcznych sytuacji. Tak jak mówi beka, kobieta też człowiek, jak się nie uda to się nie uda, nie ma co kombinować smile

13

bulk123 napisał/a:

Cześć. Jestem mężczyzną ale piszę tutaj bo mam problemy ze znalezieniem dziewczyny a porady z męskich forów nie przemawiają do mnie. Ale kto najlepiej wie jak się zachować w stosunku do Was jak nie Wy same. Mam 25 lat i nigdy nie miałem dziewczyny. Jestem nieśmiały ale tylko w towarzystwie. W pracy wykonuję kilkanaście telefonów dzienne, wydaję polecenia, czasem ochrzaniam, mam kontakt z klientami. Wszystko to spoko ale przy kobietach już nie jestem taki odważny. Z różnych grup i od psychologów dowiedziałem się że mam cechy pożądane w związku ale nie potrafię zrobić dobrego wrażenia, zainteresować na wstępie itp. Więc pytanie jak to zrobić. Nie mam kompletnie pomysłu jak zagadać do dziewczyny czy napisać na tinderze/ instagramie. Par mam dużo na tinderze więc z wyglądu chyba biedy nie ma. Jestem zadbany, wysportowany, mam ciekawą pracę na szanowanym stanowisku, jestem ogólnie ogarnięty życiowo. Jestem spokojny, miły i przez to pewnie uważany za nudnego i nieatrakcyjnego w towarzystwie. Nie mam problemu zagadać tylko nie wiem co. Za dużo o tym myślę i analizuję. Mogę zapytać o drogę czy godzinę ale to koniec. Nie potrafię tego pociągnąć dalej. To samo na tinderze odniosę się do zdjęcia lub opisu, ona odpisze i nie ma w tym jak zahaczyć o kolejny temat i koniec. Proszę podpowiedzcie jak to zrobić. Mam też jeszcze kilka innych pytań. Chciałby się dowiedzieć co o tym myślicie bo podejrzewam że opinie mogą być inne niż na męskich forach.

1. Co sądzicie o napisaniu do dziewczyny na instagramie w stylu. Obserwuję Cię i wydajesz się ciekawą osobą. Chciałbym Cię bliżej poznać. Lub na żywo. Że zobaczyłem Cię i stwierdziłem że muszę podejść i się przywitać. Często takie coś widywałem w internetach. 

2. Rozpoczęcie rozmowy od komplementu? Jaki komplement lubicie słyszeć od nieznajomych? Ogólnie coś takiego działa? Np. powiedzieć do kasjerki że ma ładne włosy?

Może chaotycznie to piszę ale za dużo myśli w głowie. Może mogłbybyście podać przykłady zaczepek, wiadomości które odbieracie pozytywnie?

Moim zdaniem clou Twojego problemu jest stwierdzenie, które zaznaczyłam - za dużo myślisz i analizujesz, w efekcie czego brakuje w tym naturalności, a konwersacja trąci sztucznością i obydwie strony zamiast ucinać sobie miłą, swobodną pogawędkę, zaczynają się męczyć.
Jednym słowem rozmawiaj jak najbardziej naturalnie, swobodnie, tematów nie szukaj na siłę, siląc się na jakieś wymuszone komplementy czy oryginalne teksty, a wtedy rozmowa sama popłynie. Z drugiej strony od czasu do czasu warto wtrącić coś, co drugą osobę zainteresuje czy wręcz zaintryguje na tyle, że sama pociągnie temat, choćby pytając o jakieś szczegóły.
Wbrew pozorom to naprawdę nie jest trudne.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziewczyny, jak do Was zagadać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024