Cześć. Jestem mężczyzną ale piszę tutaj bo mam problemy ze znalezieniem dziewczyny a porady z męskich forów nie przemawiają do mnie. Ale kto najlepiej wie jak się zachować w stosunku do Was jak nie Wy same. Mam 25 lat i nigdy nie miałem dziewczyny. Jestem nieśmiały ale tylko w towarzystwie. W pracy wykonuję kilkanaście telefonów dzienne, wydaję polecenia, czasem ochrzaniam, mam kontakt z klientami. Wszystko to spoko ale przy kobietach już nie jestem taki odważny. Z różnych grup i od psychologów dowiedziałem się że mam cechy pożądane w związku ale nie potrafię zrobić dobrego wrażenia, zainteresować na wstępie itp. Więc pytanie jak to zrobić. Nie mam kompletnie pomysłu jak zagadać do dziewczyny czy napisać na tinderze/ instagramie. Par mam dużo na tinderze więc z wyglądu chyba biedy nie ma. Jestem zadbany, wysportowany, mam ciekawą pracę na szanowanym stanowisku, jestem ogólnie ogarnięty życiowo. Jestem spokojny, miły i przez to pewnie uważany za nudnego i nieatrakcyjnego w towarzystwie. Nie mam problemu zagadać tylko nie wiem co. Za dużo o tym myślę i analizuję. Mogę zapytać o drogę czy godzinę ale to koniec. Nie potrafię tego pociągnąć dalej. To samo na tinderze odniosę się do zdjęcia lub opisu, ona odpisze i nie ma w tym jak zahaczyć o kolejny temat i koniec. Proszę podpowiedzcie jak to zrobić. Mam też jeszcze kilka innych pytań. Chciałby się dowiedzieć co o tym myślicie bo podejrzewam że opinie mogą być inne niż na męskich forach.
1. Co sądzicie o napisaniu do dziewczyny na instagramie w stylu. Obserwuję Cię i wydajesz się ciekawą osobą. Chciałbym Cię bliżej poznać. Lub na żywo. Że zobaczyłem Cię i stwierdziłem że muszę podejść i się przywitać. Często takie coś widywałem w internetach.
2. Rozpoczęcie rozmowy od komplementu? Jaki komplement lubicie słyszeć od nieznajomych? Ogólnie coś takiego działa? Np. powiedzieć do kasjerki że ma ładne włosy?
Może chaotycznie to piszę ale za dużo myśli w głowie. Może mogłbybyście podać przykłady zaczepek, wiadomości które odbieracie pozytywnie?