Mocy brak. Wypalenie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Mocy brak. Wypalenie

Hej babeczki wink

Od 6 lat mieszkam poza Polską. Pracuje w logistyce. Praca typowo magazynowa - praktycznie każdy może ją wykonywać. Ale od czegoś trzeba "zacząć". No właśnie, tu pojawia się problem...bo ja zaczełam już dawno temu i stanełam w miejscu. Nie mogę narzekać na kase - w Polsce za taką prace nigdy bym nie żyła na takim poziomie. W pracy równiez jestem nieco powyżej przeciętnych pracowników- mam potencjał do bycia team leaderem, tymczasowo pełnie tą funkcje. Gdzie jest mój problem? W lenistwie. Powinnam się przyłożyć do nauki angielskiego, niemieckiego, ale...zawsze nauka konczy się na słomianym zapale. Posługuje się tymi językami, jednak jest to stopień komunikatywny. Za niski na inną prace, inne stanowisko. A chyba wolałbym pracę administracyjną niż logistykę forever. Jestem świadoma swojej ułomności, ale tkwię teraz w jakimś wypalniu i nie widzę już nadzieji dla siebie hmm a mam 35 lat...Jak to zmienić? jak konkretnie zmienić swoje cv? jak przestać być leniem? sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mocy brak. Wypalenie
BookHead napisał/a:

Hej babeczki wink

Od 6 lat mieszkam poza Polską. Pracuje w logistyce. Praca typowo magazynowa - praktycznie każdy może ją wykonywać. Ale od czegoś trzeba "zacząć". No właśnie, tu pojawia się problem...bo ja zaczełam już dawno temu i stanełam w miejscu. Nie mogę narzekać na kase - w Polsce za taką prace nigdy bym nie żyła na takim poziomie. W pracy równiez jestem nieco powyżej przeciętnych pracowników- mam potencjał do bycia team leaderem, tymczasowo pełnie tą funkcje. Gdzie jest mój problem? W lenistwie. Powinnam się przyłożyć do nauki angielskiego, niemieckiego, ale...zawsze nauka konczy się na słomianym zapale. Posługuje się tymi językami, jednak jest to stopień komunikatywny. Za niski na inną prace, inne stanowisko. A chyba wolałbym pracę administracyjną niż logistykę forever. Jestem świadoma swojej ułomności, ale tkwię teraz w jakimś wypalniu i nie widzę już nadzieji dla siebie hmm a mam 35 lat...Jak to zmienić? jak konkretnie zmienić swoje cv? jak przestać być leniem? sad

A co chcesz zmienić w swoim CV?
Jeżeli to niedostateczna znajomość języków Ci przeszkadza, to musisz po prostu wziąć się za siebie i się ich nauczyć. Sposobów na to jest masa, od rozmów na skype przez szkołę językową, na pewno takie też są tam, gdzie mieszkasz.
Bycie leniem jest dobrą wymówką smile
Jeżeli faktycznie chcesz to zmienić, to po prostu akcja. Czyli znajdź jakąś szkołę językową i zapisz się na kurs. Może zakład pracy Ci go nawet częściowo dofinansuje wink

3

Odp: Mocy brak. Wypalenie

A ja powiem kontrowersyjnie: dobrze Ci jest być leniem. Lubisz tę swoją pozycję, wcale Ci się nie chce nic zmieniać w życiu, odpowiada Ci ten stan. Teraz pozostaje tylko zaakceptować w sobie to, że nie musisz pędzić do przodu, "robić kariery", porównywać się z innymi, nie musisz znać języków. Odpuść. To tylko praca, naprawdę chcesz teraz poświęcać czas, energię, może nawet pieniądzę, żeby mieć inną pracę? Naprawdę chcesz zmian?

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024