Czy można zrzucić 10 kg przy pomocy biegania w ciągu miesiąca? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Czy można zrzucić 10 kg przy pomocy biegania w ciągu miesiąca?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

Temat: Czy można zrzucić 10 kg przy pomocy biegania w ciągu miesiąca?

Tak, z pewnością jest to możliwe, ale zależy to od intensywności stylu biegania i nawyków żywieniowych. Jeśli odpoczywasz między bieganiem, możesz nie być w stanie osiągnąć tego wyniku bardzo szybko. Bieganie powinno być ciągłe i starać się robić to regularnie, bez przerwy.

O ile uwzględniane są nawyki żywieniowe, to jeśli tracisz na wadze, musisz upewnić się, że nie bierzesz fast foodów, przetworzonej żywności, słodkich napojów lub czegokolwiek, co jest smażone w głębokim tłuszczu, ponieważ zwiększa to poziom złego tłuszczu w organizmie, co może skutkować dodając niektóre choroby, dlatego należy ich bezwzględnie unikać w przypadku, gdy chcesz osiągnąć dobre zdrowie i stabilną wagę. Staraj się włączać zielone warzywa do swojej codziennej diety i można je przyjmować również w formie sałatki. Możesz jeść owies, włączać białka (ryby, jajka, kurczak, warzywa strączkowe) do swojej codziennej diety, a także pić co najmniej 2-3 litry wody dziennie, ponieważ pomaga to wypłukać zanieczyszczenia z organizmu.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy można zrzucić 10 kg przy pomocy biegania w ciągu miesiąca?
kisangoli57 napisał/a:

Tak, z pewnością jest to możliwe, ale zależy to od intensywności stylu biegania i nawyków żywieniowych. Jeśli odpoczywasz między bieganiem, możesz nie być w stanie osiągnąć tego wyniku bardzo szybko. Bieganie powinno być ciągłe i starać się robić to regularnie, bez przerwy.

O ile uwzględniane są nawyki żywieniowe, to jeśli tracisz na wadze, musisz upewnić się, że nie bierzesz fast foodów, przetworzonej żywności, słodkich napojów lub czegokolwiek, co jest smażone w głębokim tłuszczu, ponieważ zwiększa to poziom złego tłuszczu w organizmie, co może skutkować dodając niektóre choroby, dlatego należy ich bezwzględnie unikać w przypadku, gdy chcesz osiągnąć dobre zdrowie i stabilną wagę. Staraj się włączać zielone warzywa do swojej codziennej diety i można je przyjmować również w formie sałatki. Możesz jeść owies, włączać białka (ryby, jajka, kurczak, warzywa strączkowe) do swojej codziennej diety, a także pić co najmniej 2-3 litry wody dziennie, ponieważ pomaga to wypłukać zanieczyszczenia z organizmu.

80% Twojego tekstu to jedna wielka bzdura.

3

Jak biegniesz naprawdę dłuuugo i dłuuugo to w możesz zrzucić ile tylko chcesz big_smile

4

Zależy ile teraz wazysz?

5

Gabra211 napisał/a:

Zależy ile teraz wazysz?

Nie zalezy, tylko nie mozna. Wrecz sie nie powinno, bo mozna sobie krzywde zrobic.

6 Ostatnio edytowany przez Britan (2021-04-12 12:25:57)

Można.
Ja zrzuciłem w 2.5 miesiąca 25 kg.
Jak? Codziennie, dzień w dzień 20 tysięcy kroków (jakieś 15 km). Do tego wyrzuciłem chleb i cukier w diety.
Trzymałem się zera kalorycznego (czyli u mnie było to 3 tysiące).

Co było potem? Tak organizm wymęczyłem, że kolejne pół roku nie robiłem prawie nic.
Lekko przybrałem na wadze (10kg do 94kg), ale nie ma tragedii. Teraz zrzucam bardziej z głową smile

Realnie 4-6 kg w miesiąc jest zdrowe. W zależności jaką masz wagę startową.
Jak bliżej tatusiowego BMI to te 6kg jest realne, a nawet i ciut więcej.

7

Britan napisał/a:

Można.
Ja zrzuciłem w 2.5 miesiąca 25 kg.
Jak? Codziennie, dzień w dzień 20 tysięcy kroków (jakieś 15 km). Do tego wyrzuciłem chleb i cukier w diety.
Trzymałem się zera kalorycznego (czyli u mnie było to 3 tysiące).

Co było potem? Tak organizm wymęczyłem, że kolejne pół roku nie robiłem prawie nic.
Lekko przybrałem na wadze (10kg do 94kg), ale nie ma tragedii. Teraz zrzucam bardziej z głową smile

Realnie 4-6 kg w miesiąc jest zdrowe. W zależności jaką masz wagę startową.
Jak bliżej tatusiowego BMI to te 6kg jest realne, a nawet i ciut więcej.

Ale zrobiles cos jeszcze poza samym bieganiem, prawda? smile
kluczem do zrzucania wagi jest jedzenie, bo jak sie je za duzo, to nawet przy codziennym bieganiu sie nie schudnie smile

8 Ostatnio edytowany przez aniuu1 (2021-04-12 12:59:41)

Ruch mnie przynajmniej bardzo reguluje apetyt i nie mam tyle zachcianek. Dołącz dietę. To co pisze Britan wyżej

9

aniuu1 napisał/a:

Ruch mnie przynajmniej bardzo reguluje apetyt i nie mam tyle zachcianek. Dołącz dietę. To co pisze Britan wyżej

Autorka to juz i tak tu nie zaglada big_smile

u mnie jest tak, ze ruch sprawia, ze jestem glodna i na spokojnie jakbym o tym nie wiedziala, to jadlabym i o 500kcal wiecej po treningu. I pewnie zjadlabym to, co mialabym pod reka i nie myslalabym, zeby np. wrzucic cos wysokobialkowego.

10 Ostatnio edytowany przez aniuu1 (2021-04-12 13:47:07)

Hmm... Ciekawe, że to tak różnie może działać. Moje ciało chyba chce zrzucić zbędny balast, żeby łatwiej było się ruszać ;-)

11 Ostatnio edytowany przez Britan (2021-04-12 14:18:48)

Lady Loka napisał/a:

kluczem do zrzucania wagi jest jedzenie, bo jak sie je za duzo, to nawet przy codziennym bieganiu sie nie schudnie smile

Wywaliłem chleb, cukier. Trzymałem się zera kalorycznego, a na minus zjeżdżałem samymi krokami.
Tak, kluczem do schudnięcia jest trzymanie się minusa kalorycznego. Tyle lub aż tyle.

Lady Loka napisał/a:
aniuu1 napisał/a:

u mnie jest tak, ze ruch sprawia, ze jestem glodna i na spokojnie jakbym o tym nie wiedziala, to jadlabym i o 500kcal wiecej po treningu. I pewnie zjadlabym to, co mialabym pod reka i nie myslalabym, zeby np. wrzucic cos wysokobialkowego.

Mam to samo. Pomogło picie dużej ilości wody i zajęcie typu serial lub cokolwiek, aby nie myśleć o jedzeniu.

12 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2021-04-12 14:23:20)

Britan napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Wywaliłem chleb, cukier. Trzymałem się zera kalorycznego, a na minus zjeżdżałem samymi krokami.
Tak, kluczem do schudnięcia jest trzymanie się minusa kalorycznego. Tyle lub aż tyle.

Lady Loka napisał/a:
aniuu1 napisał/a:

Mam to samo. Pomogło picie dużej ilości wody i zajęcie typu serial lub cokolwiek, aby nie myśleć o jedzeniu.

Dlatego ja nie mowie, ze to jest niemozliwe, ale bez trzymania jedzenie sie nie uda. Bo np. ja bym jadla wiecej big_smile
serial tez mi duzo daje i przejscie takiego krytycznego momentu do 30min od treningu, kiedy jestem najbardziej glodna, potem juz jest lepiej. Sprobuje z woda i zobacze czy to cos pomoze smile

PS. chleba nie wywalilam, ale jem tylko zytni na zakwasie robiony samodzielnie, z ogromna iloscia roznych ziaren, nawet orzechy laskowe do niego wrzucam smile to jest inna jakosc chleba.
Z cukru tez zrezygnowalam. Najciezej bylo mi z kawa, bo ja kawe dosladzalam syropami, ale kupilam sobie syrop bez cukru smile nie uzywam masla, makaron tylko pelnoziarnisty, zdrowe tluszcze smile
w pierwsze 1.5 miesiaca po zmianie diety zjechalam 7kg bez zadnego ruchu.
Tylko ja mam rozlozony spadek na dluzszy czas, zeby potem nie bylo spowrotem przybrania smile

13 Ostatnio edytowany przez Britan (2021-04-13 15:47:28)

Lady Loka napisał/a:

Dlatego ja nie mowie, ze to jest niemozliwe, ale bez trzymania jedzenie sie nie uda. Bo np. ja bym jadla wiecej big_smile
serial tez mi duzo daje i przejscie takiego krytycznego momentu do 30min od treningu, kiedy jestem najbardziej glodna, potem juz jest lepiej. Sprobuje z woda i zobacze czy to cos pomoze smile

PS. chleba nie wywalilam, ale jem tylko zytni na zakwasie robiony samodzielnie, z ogromna iloscia roznych ziaren, nawet orzechy laskowe do niego wrzucam smile to jest inna jakosc chleba.
Z cukru tez zrezygnowalam. Najciezej bylo mi z kawa, bo ja kawe dosladzalam syropami, ale kupilam sobie syrop bez cukru smile nie uzywam masla, makaron tylko pelnoziarnisty, zdrowe tluszcze smile
w pierwsze 1.5 miesiaca po zmianie diety zjechalam 7kg bez zadnego ruchu.
Tylko ja mam rozlozony spadek na dluzszy czas, zeby potem nie bylo spowrotem przybrania smile

Woda pomaga, bo zapycha żołądek. Najlepiej wypić szklankę przed i po obiedzie czy innym większym posiłku. Dziennie powinno się pić litr na 30 kg całkowitej masy ciała.

Chleb na zakwasie jest dobrym odpowiednikiem białego.

7kg w 1.5 miesiąca to bardzo dobry wynik. Gratulacje smile

Akurat za półtora miesiąca mam wesele. Jak schudłbym te 7kg byłoby świetnie, bo wtedy jako tako może wejdę w garnitur na 85kg big_smile
Póki co u mnie dieta eliminacyjna, czyli wyrzuciłem chleb, cukier, sosy, ketchup, alkohol i wszystkie fast foody. Z wysiłku fizycznego robię 10k kroków dziennie, ewentualnie jak jest paskudna pogoda, jak dzisiaj to rowerek stacjonarny.

14

O tak, tez mam rowerek stacjonarny smile w weekendy robimy po 10k krokow, poza weekendem staram się robic przynajmniej 6000, ale to rożnie wychodzi. Niestety praca zdalna w domu i tak to wygląda. Ale mam już taki tryb, że jak dużo się nie ruszam, to mnie zaczyna nosić i muszę coś robić.

Wesele mam za 5 miesięcy, ale od końca czerwca nie wolno mi drastycznie zmieniać obwodów, bo będzie problem z suknią big_smile
Chciałabym jeszcze z 5kg do ślubu zjechać, to by było łącznie już 33 od startu we wrzesniu 2019 big_smile

15

Czy bieganie pomoże w problemach emocjonalnych?

16 Ostatnio edytowany przez Britan (2021-04-13 17:17:48)

Petra44 napisał/a:

Mi pomaga. Jak biegam czy robię kroki to przeważnie myślę o życiu i to pomaga.
To taki czas do pobycia sam ze sobą.
Czasem oczywiście zakładam słuchawki i nie myślę o niczym smile

17

Britan napisał/a:
Petra44 napisał/a:

Nie jestem przekonana. Zeby nie myslec muszą robic coś co zajmie mi głowę

18

Petra44 napisał/a:

Nie jestem przekonana. Zeby nie myslec muszą robic coś co zajmie mi głowę

Ale to Ty musisz. Ja przykładowo nie jestem w stanie wtedy zajmować głowy, bo i tak nie skupiam się na tym, co robię. Potrzebuję za to czegoś, co zmęczy.

19

Britan napisał/a:
Petra44 napisał/a:

Stosowałam tę samą "taktykę". Szczególnie marsze, takie na dystansie 15-30 km. Od 20 km to już tylko myślisz o tym, by postawić kolejny krok, zapominasz o rozmyśleniach bo jesteś tylko Ty i droga, a po wszystkim nawet ogromne problemy stawały się małe, bo człowiek łapał dystans. Polecam na próbę.

20

R_ita napisał/a:
Britan napisał/a:
Petra44 napisał/a:

Stosowałam tę samą "taktykę". Szczególnie marsze, takie na dystansie 15-30 km. Od 20 km to już tylko myślisz o tym, by postawić kolejny krok, zapominasz o rozmyśleniach bo jesteś tylko Ty i droga, a po wszystkim nawet ogromne problemy stawały się małe, bo człowiek łapał dystans. Polecam na próbę.

Moze to faktycznie dobry pomysł.:)

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Czy można zrzucić 10 kg przy pomocy biegania w ciągu miesiąca?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024