Oczy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-12-04 02:00:46)

Temat: Oczy

Hej. Mam mała wadę -0.5 i -0.25 i tu na prawym zeza rozbieżnego delikatnie (pozbyłam się go za pomocą operacji ale wrócił) ale...
Kiedy jest szaro półmrok, ze widać jeszcze kształty i kolory ale to tak ledwo to prawym okiem widzę czarno biało i ostro, że rozróżniam kształty, a lewym okiem widzę ciemniej, widzę kolory obraz jest mega rozmyty, a  patrząc na bardziej szare pole bez kolorów, to w ogóle nie widzę środkiem pola widzenia... mam mega duża rozmytą plamę ... ale tylko środek, bo patrząc konkretnie na okno(zasłonięta roleta) to go nie widzę, nic czarno a patrząc obok kątem oka widzę okno, jego kształt i w ogóle ... co to jest? Byłam u optyka 4 dni temu i znalazł mi właśnie wadę i to ze zez wrócił ale o tym nic nie mówił.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Oczy

Edytowałam Twój post, ponieważ z powodu masy błędów był kompletnie niezrozumiały.
Zwróć uwagę na interpunkcję i ortografię podczas wypowiadania się, inaczej nikt nie zrozumie o co pytasz.

3

gemmata napisał/a:

Hej. Mam mała wadę -0.5 i -0.25 i tu na prawym zeza rozbieżnego delikatnie (pozbyłam się go za pomocą operacji ale wrócił) ale...
Kiedy jest szaro półmrok, ze widać jeszcze kształty i kolory ale to tak ledwo to prawym okiem widzę czarno biało i ostro, że rozróżniam kształty, a lewym okiem widzę ciemniej, widzę kolory obraz jest mega rozmyty, a  patrząc na bardziej szare pole bez kolorów, to w ogóle nie widzę środkiem pola widzenia... mam mega duża rozmytą plamę ... ale tylko środek, bo patrząc konkretnie na okno(zasłonięta roleta) to go nie widzę, nic czarno a patrząc obok kątem oka widzę okno, jego kształt i w ogóle ... co to jest? Byłam u optyka 4 dni temu i znalazł mi właśnie wadę i to ze zez wrócił ale o tym nic nie mówił.

I jestes przekonana, ze ludzie na forum powiedza Ci co to jest? Zapytaj okulisty, nie optyka tylko okulisty.

4

Z zezem to najlepiej ortoptysty badz strabologa.. z przykroscia stwierdzam ze nie wszyscy okulisci ogarniaja zeza...

5

cześka8 napisał/a:

Z zezem to najlepiej ortoptysty badz strabologa.. z przykroscia stwierdzam ze nie wszyscy okulisci ogarniaja zeza...

No nie ogarniają, ale tu są też problemy z widzeniem, które mogą wynikać z różnych rzeczy np. być konsekwencją wcześniejszego zabiegu.

6

Zabieg wyrownania zeza jest na miesniach trzymajacych oko nie na oku, klopoty z widzeniem przy roznej wadzie na oczach wynikaja z reguly z zeza, ktory jest spowodowany wlasnie roznoocznoscia.. tak czy siak wizyta u specjalisty wskazana, najlepiej specjalizujacego sie w leczeniu zeza.

7

Większość okulistów nie ogarnia zeza, a nawet Ci specjalizujący się w zezie u dzieci nie ogarniają nawrotów i np. reoperacji u dorosłych bądź innych problemów, więc szukaj strabologa.
Moja siostra była chyba u siedmiu okulistów, którzy rozkładali ręce i mówili, że "już nic się nie da zrobić" bo jak mięsień będzie zbyt ponacinany i będzie za dużo blizn i nie będzie odwrotu i już jej nie ustawią dobrze oka (a zaczęło uciekać po 12 latach od operacji w dzieciństwie) aż pojechała do strabologa 250 km dalej i powiedział wprost, że tamci to w d... byli i g.... widzieli. Sprawa załatwiona jednym zabiegiem. Jak jesteś z północy/centralnej Polski to mogę Ci podesłać namiary na dobrą klinikę i świetnego specjalistę w Trójmieście- bo nie wiem czy regulaminowe będzie podawanie tutaj nazwisk.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024