Prezent dla faceta - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Prezent dla faceta

Hej
Mam pewien dylemat. Jestem w związku z facetem ponad pół roku, w tym czasie obdarowałam go różnymi prezentami na różne okazje. Zbliżają się jego urodziny, chciałam mu kupić rzutnik, znalazłam nawet fajny za ok 400 zł, jednak zaczęłam mieć wątpliwości. W trakcie naszego związku nie dostałam nawet kwiatka. Raz dał mi czekoladkę, która dostał w pracy. Trochę mi przykro, nigdy nie oszczędzałam na prezentach i teraz tez nie miałam takiego zamiaru, ale bliska mi osoba zasugerowała ze coś tu jest nie w porządku, facet ma kasę, zarabia trzy razy więcej ode mnie, nie jest skąpy bo znajomym robi prezenty, a mi nawet róży czy tulipana nie dał. Jak myślicie, czy powinnam się tym kierować przy obdarowaniu go? Z jednej strony sprawi mi to radość, z drugiej będę miała niesmak, bo wywalę kupę kasy dla kogoś kogo nie stać na drobny gest dla mnie. Mam mega dylemat.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Prezent dla faceta
pomyloona napisał/a:

Hej
Mam pewien dylemat. Jestem w związku z facetem ponad pół roku, w tym czasie obdarowałam go różnymi prezentami na różne okazje. Zbliżają się jego urodziny, chciałam mu kupić rzutnik, znalazłam nawet fajny za ok 400 zł, jednak zaczęłam mieć wątpliwości. W trakcie naszego związku nie dostałam nawet kwiatka. Raz dał mi czekoladkę, która dostał w pracy. Trochę mi przykro, nigdy nie oszczędzałam na prezentach i teraz tez nie miałam takiego zamiaru, ale bliska mi osoba zasugerowała ze coś tu jest nie w porządku, facet ma kasę, zarabia trzy razy więcej ode mnie, nie jest skąpy bo znajomym robi prezenty, a mi nawet róży czy tulipana nie dał. Jak myślicie, czy powinnam się tym kierować przy obdarowaniu go? Z jednej strony sprawi mi to radość, z drugiej będę miała niesmak, bo wywalę kupę kasy dla kogoś kogo nie stać na drobny gest dla mnie. Mam mega dylemat.

To co ten facet dla Ciebie robi tak sam z siebie z własnej nieprzymuszonej woli jakie ma inicjatywy od siebie dla Ciebie ?Jak okazuje swoje zaangażowanie ? Sądzisz że mu nie zależy na Tobie tak jak Tobie na nim?
Jesteś rozdarta pomiędzy bezinteresownością ,która i tak nie jest "bez"bo sprawianie prezentów daje Ci radość ewentualnie patrzenie i myślenie o tym  jak ktoś się cieszy z prezentu sprawia Tobie radość.Co jest jakby normalne i nie ma w tym moim zdaniem niczego nagannego.
W międzyczasie zrodziło się oczekiwanie "po cichu" - oczekiwanie wzajemności i tego żeby facet też sprawiał Ci prezenty sam z siebie.
Facet ma cechę/wadę ,jest skąpy (choć dla innych nie jest sknerą) dla swojej dziewczyny i się nie domyśla niby prostej rzeczy,że od czasu do czasu dziewczynie kwiatek sprawiłby być może radość ,Dziewczyna natomiast czai się i mu nie powie bo obawia się jego reakcji i tego że jak powie to każdy potencjalny prezent to nie będzie dobrowolny tylko wymuszony ,czy nie tak jest ? No i czar, magia, niedopowiedzenia prysną Ałła.
Życie straci swój smak - tragedia normalnie smile
Masz ukryty żal do niego ?

3

Nie ma oczekiwań czy żalu, po prostu zaczęłam się zastanawiać, jak bliscy zaczęli mówić ze jestem głupia i mam nie wydawać kasy na kogoś kto mi nawet złamanego kwiatka nie dał.
Co dla mnie robi? Ostatnio zaczął uczyć się tańczyć.

4

pomyloona napisał/a:

Nie ma oczekiwań czy żalu, po prostu zaczęłam się zastanawiać, jak bliscy zaczęli mówić ze jestem głupia i mam nie wydawać kasy na kogoś kto mi nawet złamanego kwiatka nie dał.
Co dla mnie robi? Ostatnio zaczął uczyć się tańczyć.

Znam ten "ból" moja żona jeszcze wtedy narzeczona ma 5 kuzynek jedna po drugiej wychodziły prawie co rok za mąż ,a ja dwie nogi stołowe ,przełamać się i nauczyć nie było łatwo .:)
Nie nasłuchiwał bym tak opinii innych na swój temat to zawsze nieco wątpliwa sprawa  intencje i motywy tych bliskich .
Nie ma pewności że bliscy lepiej wiedzą jaki Twój chłopak być powinien ,a doskonały nie jest i nie będzie ,możliwe że wpadnie na to że Ty też lubisz dostawać prezenty,ale może też na to nie wpaść nie wiadomo po prostu .Możesz mu podpowiedzieć to jeżeli jest tak że nie masz oczekiwań .

5

No właśnie, cieszy mnie ze sam z siebie wyszedł z inicjatywa, zaczął uczyć się tańczyć, taniec to moja pasja, fajnie ze chce i ze będzie mógł w tym brać udział.
To dla mnie jest ważniejsze niż rzeczy materialne, walczy ze swoimi słabościami. Poza tym czasem coś dla mnie ugotuje, zabierze mnie na wycieczkę, do kina.

6

O Twoim związku i dylematach z tym związanych mamy już wątek - https://www.netkobiety.pl/t123292.html
Proszę, kontynuuj dyskusję w poprzednim temacie.
Zapoznaj się również ponownie z naszym regulaminem i nie zaśmiecaj forum dublami.
Moderator IsaBella77

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024