Antykoncepcja / proszę o pomoc - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Antykoncepcja / proszę o pomoc

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Antykoncepcja / proszę o pomoc

Dzień dobry. Sprawa jest dość pilna. Lekarz przepisał mi tabletki antykoncepcyjne i kazał je brać pół roku bez robienia przerw na miesiączkę po to, by ja zatrzymać ( niedobry witamin).
Kazał zrobić przerwę po pół roku. Moje pytanie czy miał na myśli 6 pełnych miesięcy czyli 30/31 tabletek czy 6 blistrow po 21 tabletek bo właśnie tyle się znajduje na listku. Proszę o pomoc.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Antykoncepcja / proszę o pomoc

Nie mozesz zapytac o to ginekologa? Zapisz sie na wizyte w ciagu tego pol roku i zapytasz.

3

Calaklaudia napisał/a:

Dzień dobry. Sprawa jest dość pilna. Lekarz przepisał mi tabletki antykoncepcyjne i kazał je brać pół roku bez robienia przerw na miesiączkę po to, by ja zatrzymać ( niedobry witamin).
Kazał zrobić przerwę po pół roku. Moje pytanie czy miał na myśli 6 pełnych miesięcy czyli 30/31 tabletek czy 6 blistrow po 21 tabletek bo właśnie tyle się znajduje na listku. Proszę o pomoc.

A ile opakowań Ci zapisał?

4 Ostatnio edytowany przez Calaklaudia (2020-09-16 10:06:32)

Właśnie problem w tym ze lekarz nie odbiera a wczoraj wzięłam ostatnia tabletkę z 6 blistra i nie wiem czy robić przerwę czy brać dalej tak, by były pełne 6 miesięce. Dostałam najpierw receptę  na 3 blistry, później w rejestracji dostałam receptę na 6 blistrow

5

To nie robisz przerwy, tylko bierzesz ciurkiem te opakowania, co zapisał lekarz. Skończą się, to idziesz na kontrolę.

6

Czyli brać pełne 6 miesięcy a nie 6 blistrow? Tez mi się tak wydaje bo powiedział mi ze po 6 miesiącach mam zrobić przerwę, nic nie wspomniał ze chodzi mu o te listki. Dziękuje

7

Po prostu bierz te wszystkie blistry, co zapisał lekarz, bez robienia przerw na krwawienie. Przerwę zrobisz dopiero po ostatnim blistrze.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Antykoncepcja / proszę o pomoc

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024