Nawiązanie znajomości i podryw - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nawiązanie znajomości i podryw

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1

Temat: Nawiązanie znajomości i podryw

Witam wszystkich. Byłem na scypie w pewnej sali weselnej i w oko wpadła mi kelnerka (córka właścicieli). Oby dwoje spojrzeliśmy sobie w oczy na dłuższą chwilę, więc uważam to za mały plus. Po ceremonii pogrzebowej nie miałem chęci, aby kogoś tam podrywać i teraz delikatnie żałuję. Za dwa tygodnie bylem zaproszony na urodziny na tą salę i w tym czasie chciałem zagadać do tej dziewczyny, ale wynikło, że organizator urodzin zmienił lokal i możliwość zagadania do tej dziewczyny runęło.

Wiem jak się nazywa, ma profil na FB. Zapraszanie i pisanie na FB to takie dla mnie trochę niedojrzałe i tchórzostwo, wolałbym podejść pogadać. Muszę zamówić urodziny mamie na tej sali i myślę że mogę to wykorzystać do nawiązania kontaktu z tą dziewczyną. A więc myślałem tak: zaproszę i napisze na FB czy jest możliwość porozmawiać o zarezerwowaniu sali na urodziny i kiedy można ustalić szczegóły (chodzi o spotkanie aby porozmawiać o tej sali) (ciekawe czy nie powie mi, abym zadawał pytania na fb itd). Jeżeli by się zgodziła na spotkanie, to wtedy tam porozmawiam o tej sali a przy okazji zapoznam się i zaproszę na kolację.

Opcja jest jeszcze taka aby pisać tylko na FB i zaprosić ją na kolację przez FB (ale tym sposobem czuję niepowodzenie)

Proszę podpowiedzcie jak to ma wyglądać, jak gadać, dobrze wymyśliłem tutaj te pomysły czy może macie jakieś inne? Ogólnie dziewczyna na poziomie widać, ukończyła studnia i po prostu widać że jest ok. Proszę o rady.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nawiązanie znajomości i podryw
Magik1 napisał/a:

Zapraszanie i pisanie na FB to takie dla mnie trochę niedojrzałe i tchórzostwo, wolałbym podejść pogadać.

Aaaa... nie przesadzaj... nie bądź takim znowu rycerzem...    Przy czym jak ją zaczepisz na FB, to nie udawaj głupa anonimowego randomowego, tylko od razu idź drogą prawdy:      "Hej! Cześć! Kiedyś byłem w restauracji X i mi się spodobałaś... Chętnie bym Cię poznał..."

Jak ona chce, to odpisze. Jak nie chce, to zrezygnuj. Niech się dziewczyna ogarnie.

Muszę zamówić urodziny mamie na tej sali i myślę że mogę to wykorzystać do nawiązania kontaktu z tą dziewczyną. A więc myślałem tak: zaproszę i napisze na FB czy jest możliwość porozmawiać o zarezerwowaniu sali na urodziny i kiedy można ustalić szczegóły (chodzi o spotkanie aby porozmawiać o tej sali) (ciekawe czy nie powie mi, abym zadawał pytania na fb itd). Jeżeli by się zgodziła na spotkanie, to wtedy tam porozmawiam o tej sali a przy okazji zapoznam się i zaproszę na kolację.

?????????????????? kolację? Kogo chcesz zapraszać? Obcą dziewczynę? Będziesz tak nawijał makaron na uszy i potem wyskoczysz jak filip z konopii z kolacją? Pomyślałeś jak ona się poczuje? Magikujeden nie idź tą drogą!

Opcja jest jeszcze taka aby pisać tylko na FB i zaprosić ją na kolację przez FB (ale tym sposobem czuję niepowodzenie)

Boszzzzzzzzzzzzzzzzzzzz... od stalkerów uchowaj nas Panie! Pamiętasz film Głupi&Głupszy? Jak on wydukał "Uczniak chce całować"... nie zrób tego błędu... Myślisz, że ona chce kolacji? Z nieznajomym?    Przyjaciółka mówiła "kobiety podrywa się rozmawiając z nimi" -- zapamiętaj to. Najpierw rozmawiaj.

Proszę podpowiedzcie jak to ma wyglądać, jak gadać, dobrze wymyśliłem tutaj te pomysły czy może macie jakieś inne? Ogólnie dziewczyna na poziomie widać, ukończyła studnia i po prostu widać że jest ok. Proszę o rady.

Robisz jak wyżej napisałem -- dajesz znać "Helo! Pamiętam Cię... poznamy się?"

Możesz parę zaczepek napisać... o niej czy o sobie... Jeśli Cię ona kojarzy w ogóle, to masz większą szansę.

"Cześć! Pierwszy raz Cię zobaczyłem w restauracji X, byłaś wtedy w pracy, ja na imprezie rodzinnej... Sprawiałaś wrażenie pogodnej dziewczyny na poziomie i dlatego chciałbym Cię poznać. Napisz jeśli Ty też smile smile "

3

Szczerze uważam jak Autor,  zaczepki ma fb są po prostu dziecinne i niedojrzale,  aby nie powiedzieć że jest to w moich oczach oznaka tchórzostwa.  Oczami kobiety? Poślij bukiet kwiatów do restauracji  z liścikiem że to tej kelnerce i podaj nr telefonu do siebie.  Na urodzinach podejdź i zagadaj smile

Faceci co zaczepiaja na fb bo w Realu się boją,  w moich oczach  są skreśleni

4

Istotka6 napisał/a:

Szczerze uważam jak Autor,  zaczepki ma fb są po prostu dziecinne i niedojrzale,  aby nie powiedzieć że jest to w moich oczach oznaka tchórzostwa.  Oczami kobiety? Poślij bukiet kwiatów do restauracji  z liścikiem że to tej kelnerce i podaj nr telefonu do siebie.  Na urodzinach podejdź i zagadaj smile

Problem jest taki, że będę na urodzinach, ale nie na tej sali co ta dziewczyna pracuje, tylko w innym lokalu

5

Magik1 napisał/a:

Nie obraź się, ale samo pytanie obcych ludzi na internetowym forum o to jak poderwać dziewczynę, jest równie niedojrzałe jak próby podrywu przez FB...
Chcesz poderwać dziewczynę, to zrób to tak jak Ci podpowiada serce i rozum. Tak jak CI dyktuje Twój charakter - jesteś przebojowym facetem - nie pieść się, tylko znajdź sposób na spotkanie się z dziewczyną i proponuj prosto z mostu - jesteś nieśmiałym gościem - szukaj subtelniejszych sposobów, poczekaj aż będzie kończyć robotę i niby przypadkiem idź w tą samą stronę odprowadzając ją przy okazji.
Pamiętaj o tym, że pierwsze wrażenie jest bardzo ważne i jeśli zrobisz je podrywając ją w sposób sprzeczny z Twoim charakterem - trochę jej od samego początku mydlisz oczy. Zrób to tak, żeby nie narażać się potem na teksty w stylu "a wydawałeś się taki przebojowy...", albo wręcz odwrotnie.

6

Oczami kobiety? Poślij bukiet kwiatów do restauracji  z liścikiem że to tej kelnerce i podaj nr telefonu do siebie.

Tego bym nie robił, bo jednak na początku powinno być dyskretnie.

Istotka6 napisał/a:

Szczerze uważam jak Autor,  zaczepki ma fb są po prostu dziecinne i niedojrzale,  aby nie powiedzieć że jest to w moich oczach oznaka tchórzostwa.

A jak się nie boją? Liczy się komunikacja, powinien działać szybko, konkretnie, dyskretnie.

Masz jednak rację z tym, że kobiety mogą myśleć (*), że jak ktoś pisze przez internet to się boi w realu rozmawiać. W tej sytuacji tuning zaczepki bym zrobił taki:

"Cześć! Pierwszy raz Cię zobaczyłem w restauracji X, byłaś wtedy w pracy, ja na stypie. Zapamiętałem Cię jako pogodną dziewczynę na poziomie, więc chciałbym Cię poznać. Aby nie tracić czasu, to już teraz piszę na FB, ale chętnie bym zamienił z Tobą parę słów, mogę się pojawić gdziekolwiek, kiedykolwiek, nawet na krótką chwilę...  Co Ty na to?  smile smile  smile smile "

(*)

W czasach kafejek internetowych sto lat temu pisałem z jakąś dziewczyną:

-- A skąd piszesz? Bo ja z Krakowa...   -- ja do niej
-- Ja też z Krakowa. Siedzę w XXXX    -- podała nazwę kafejki
-- Spotkamy się aby zobaczyć jak wyglądamy?
-- Hihi! Akurat... nie wierzę.
-- Serio! Przyjadę komunkacją miejską i przyjdę do twojej kafejki...
-- Eeee... bajerujesz tylko...
-- Skoro tak, to się rozłączam i wejdę do twojej kafejki za 20 min... OK?
-- I tak Ci nie wierzę. Do napisania kiedyś-tam...
-- Ok, zatem jadę... smile

Wszedłem do zadymionej kafejki. Stałem na środku i uznałem, że ona pewnie będzie tą dziewczyną, która cały czas spogląda kto wchodzi i wychodzi zamiast skupić się na monitorze. Faktycznie tak było. Namierzyliśmy się wzrokiem, a zaraz uśmiechem...

7

Dziękuję za wypowiedzi

8

Napisałem do tej dziewczyny tak jak wyżej, nie akceptowała zaproszenia ( minęło gdzieś 6h) i nie odpisała, nie widać czy przeczytała. Jest jeszcze jakaś szansa, wysyłać jakieś kwiaty czy coś innego próbować czy szkoda czasu? Bo chyba wątpię żebyś 6h nie zauważyła

9

Magik1 napisał/a:

Napisałem do tej dziewczyny tak jak wyżej, nie akceptowała zaproszenia ( minęło gdzieś 6h) i nie odpisała, nie widać czy przeczytała. Jest jeszcze jakaś szansa, wysyłać jakieś kwiaty czy coś innego próbować czy szkoda czasu? Bo chyba wątpię żebyś 6h nie zauważyła

Nie kazdy zyje fb i msg czy innym ustrojstwem. Poczekaj.
Ja nawet czesto nie widze zaproszen czy wiadomosci. Fb powiadamia mnie dopiero na drugi dzien.

Jak masz czas to idz do lokalu i sprobuj pogadac o urodzinach mamy. Jesli na nia trafisz to zobaczysz co z tego wyjdzie. Jesli nie, to albo czekaj na odzew z fb albo na urodziny mamy, na ktorych byc moze bedzie kelnerowala.

10

Magik1 napisał/a:

Na tym etapie nic nie zrobisz więcej. Napisałeś na FB, droga wykorzystana, wyczerpana. Stalkować/spamować nie będziesz. Teraz pozostaje czekać. Kwiatów niespodzianki bym nie wysyłał... 

Jak ją w realu zobaczysz to porozmawiaj. Jak będzie zdystansowana, to odpuść podrywanie jej.

Możesz czekać do urodzin mamy, albo jedź ją szybciej zobaczyć. Najlepiej weź kolegę i jedź tam na obiad, albo na 10 obiadów co parę dni.

11

Nigdy nie akceptuję zaproszeń od ludzi których nie znam. Jak dla mnie to trochę słabe zrywanie do dziewczyny na fb a potem jeszcze w realu. Po co ten fb? Skoro wiesz gdzie pracuje i możesz do niej normalnie zagadać?

12

Onaja12345 napisał/a:

Nigdy nie akceptuję zaproszeń od ludzi których nie znam. Jak dla mnie to trochę słabe zrywanie do dziewczyny na fb a potem jeszcze w realu. Po co ten fb? Skoro wiesz gdzie pracuje i możesz do niej normalnie zagadać?

Też tak uważam, ale spytałem na forum. Zrobiłem tak jak wyżej mi poradzono i chyba trochę się spaliłem. Ale cóż na jedną dziewczynę taki tekst na FB zadziała, na drugą nie, więc nie można nikogo obwiniać. Każdy miał dobre chęci, za co dziękuję. Spróbuję zagadać w realu, chociaż nie wiem czy mam jakieś szansy po tej akcji z fb. Ale jak jestem w miarę przystojny i lekko gadanie mam to chyba zawsze są jakieś szanse

13

Magik1 napisał/a:

... i chyba trochę się spaliłem. ....  Spróbuję zagadać w realu, chociaż nie wiem czy mam jakieś szansy po tej akcji z fb.....

Wg mnie jeszcze nic straconego, zwłaszcza, jak ją jeszcze zobaczysz w realu. Może nawet będzie łatwiej o ile przeczytała wiadomość.

14 Ostatnio edytowany przez Onaja12345 (2020-09-01 17:42:21)

Tylko nie bądź za bardzo "namolny". Nie wiem jak to określić- facet się slini na sam widok A siebie uważa za super ciacho.
Bądź normalny, nie zarywaj od razu na pierwszym spotkaniu, daj się poznać.

Z tymi wiadomościami na fb od nieznajomych - czasami wpadają do takiej czarnej dziury pod nazwą "inne" i bywają nie przeczytane.

15

Bardzo dobrze zrobiłes. Gary Ci bardzo dobrze doradził. Odczekaj trochę, daj jej czas na reakcje, nie każdy żyje fb. Zawsze może odpisać - skąd się znamy? albo coś podobnego. Jak będzie cisza przez tydzień to pomyślimy dalej.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nawiązanie znajomości i podryw

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024