Olinka napisał/a:Zauważ przede wszystkim, że ten model ma bardzo krótkie spodnie, zaś sama bluza sięga tylko nieznacznie poniżej pasa. Przypuszczam, że będzie to niezależne od rozmiaru.
Z tego co zrozumiałam, to szukasz po prostu dresu z weluru, choć na początku wydawało mi się, że bardzo do gustu przypadł Ci ten konkretny model, czyli z gładką (bez kieszeni, kaptura itp.) bluzą i lampasami.
W gruncie rzeczy nie zwracałam uwagi na taką odzież, a kiedy teraz na szybko usiłowałam zobaczyć co jest na Zalando, 4F i Allegro, to widzę, że tam jest istna posucha, przy czym nie ukrywam, że zajrzałam jednak do męskiego działu. Jak coś mi gdzieś wpadnie w oko, to podrzucę, ale na ten moment nie mam nic pod ręką.
Bardzo dobrze mnie zrozumiałaś, Olinka. Welurowy dres jest na ten moment głównym obiektem moich poszukiwań, a też właśnie dobrze zrozumiałaś dalszą część - koniecznie dres musi być czarny, kieszenie oczywiście mogą być, ale nie chcę kaptura (chyba, że w ostateczności) W męskim dziale nie ma co szukać, naprawdę. Miałyście rację dziewczyny od początku, że welur całkowicie wyszedł z męskiej mody, teraz jedyną opcją jest sięganie do damskiego działu!
Jednak ostatni komplet, który podesłałem w filmiku, również mnie zaskoczył - biale lampasy na czarnym dresie, ta stylistyka robi na mnie wrażenie. Materiał też owego dresu jest równie kontrastowy jak welur, a raczej w delikatnie podobnie, dlatego też mi się spodobał. Zerknij sobie, może zrozumiesz, co mam na myśli, tak jak zrozumiałaś mnie idealnie praktycznie do tej pory! 
@Edit
Zauważcie dziewczyny, że modelka ma dość wysoko podciągnięte takie spodnie (najpewniej na pępku) ja zaś bym nosił je na wysokości bioder, tak jak to robię w większości spodni, które posiadam. Bluza zaś jest podwinięta. Myślę, że ostatni rozmiar w tabeli, który jest dostępny do kupna, pozwoliłby mi na noszenie owych spodni oraz bluzy w sposób całkowicie naturalny spodnie luźne, długie, bluza naciągnięta najpewniej mniej więcej do ud, nie krótka. Pomyślmy o tym w ten sposób... I czy faktycznie tak by się to rzucało w oczy? Może ja po prostu się tak nie znam, ale sugeruję się przykładowo damskimi joggerami, które posiadam w swej szafie (dresowymi) One również są całkowicie damskie jeśli chodzi o krój, powinny być noszone na pępku, jednak ja gumkę mam na biodrach, tym samym spodnie są dosyć luźne w udach, a obcisłe w łydkach.
@Edit2
Po dogłębniejszym obejrzeniu zdjeć, filmiku - widać, iż modelka ma znacząco podciągnięte spodnie do pępka (może nawet wyżej) a bluzę bardzo nisko naciągniętą (właściwie to nie naciągniętą, tylko podciągniętą) w dodatku delikatnie, miejscowo wsuniętą w spodnie. Tak więc, uważam, że spodnie na wysokości bioder, bluza naciągnięta na biodra w zwyczajny sposób, będzie wyglądać normalnie, nie rzucając się w oczy. Nie uważacie?