Problem z nowo poznaną dziewczyną. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Problem z nowo poznaną dziewczyną.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Problem z nowo poznaną dziewczyną.

Witam wszystkich,
Mam małą rozkminę odnośnie dziewczyny, z którą pracuję.
Otóż od razu jak się poznaliśmy odniosłem wrażenie, że bardzo się jej spodobałem. Czasem pracujemy przy wspólnych projektach i dużo rozmawiamy. Sama zresztą mówiła,że jestem mega fajny,bardzo mnie lubi i nawet wspomniała, że inne dziewczyny z biura są lekko zazdrosne o jej relację ze mną. Często niby przypadkowo mnie dotyka, perfumuje się przed wspólną pracą ze mną, rzuca podtekstami i szczerze mówiąc czuć trochę "miętę" w powietrzu.
Pewnego dnia zaprosiła mnie do znajomych na fejsbuku, więc uznałem to za małą zachętę z jej strony i napisałem do niej. Kilka razy korespondowaliśmy przez messengera i widać było, że podoba jej się rozmowa, ponieważ od razu gdy do niej napisałem - odpisywała, oraz sama zadawała dużo pytań i ogólnie ciągnęła konwersację.
Problem jest w tym, że piszemy ze sobą tylko i wyłącznie wtedy gdy ja napiszę do niej. Stwierdziłem, że zrobię mały test i przestanę się do niej odzywać, tak żeby ona najpierw napisała do mnie i efekt jest taki, ze przez 4 dni nie raczyła się odezwać.
W pracy przystąpiłem zatem do drugiej fazy testów i jak wcześniej byłem dla niej bardzo miły i rozmowny, tak postanowiłem zacząć być trochę bardziej oziębły i lekko ją ignorować, co poskutkowało tym, że sama zaczęła "uderzać" w moją stronę i mnie zagadywać.
Zauważyłem też, że za każdym razem jak wchodzę do biura w którym ma swoje stanowisko wraz z innymi pracownikami to praktycznie nie spuszcza ze mnie wzroku i ciągle się do mnie uśmiecha, choć czasem gdy złapię ją na tym, że na mnie patrzy to lekko onieśmielona odwraca wzrok.
Ogólnie jestem człowiekiem, który nie lubi się narzucać i nie wiem co mam z tym fantem dalej zrobić. Raz zaproponowałem jej spotkanie, ale coś jej wypadło i jednak nie mogła wyjść. Zdemotywowało mnie to, bo uważam że w ramach tego powinna ona coś zaproponować w innym terminie.
Macie jakieś pomysły co ten człowiek może mieć w głowie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem z nowo poznaną dziewczyną.

Może ona nie wie, że proponowanie spotkań, rozpoczynanie korespondencji ma odbywać się na zasadzie "raz ja, raz Ty"?

Obyś nie wylał dziecka z kąpielą.

3

Wielokropek napisał/a:

Może ona nie wie, że proponowanie spotkań, rozpoczynanie korespondencji ma odbywać się na zasadzie "raz ja, raz Ty"?

hmm.. słuszna uwaga. Z tym, że zdrowy rozsądek podpowiada mi, że skoro jest mną zainteresowana to powinna to jakoś, chociaż subtelnie wykazać. Czy się mylę?

4

Dla własnego dobra wykreśl ze swego słownika wszystkie 'powinno się', 'muszę', 'trzeba'.
A jeśli ona ma inny standard, wedle którego to mężczyzna powinien wychodzić z inicjatywą, a kobieta niczego subtelnie ma nie wykazywać?

5

Szymekshow napisał/a:
Wielokropek napisał/a:

hmm.. słuszna uwaga. Z tym, że zdrowy rozsądek podpowiada mi, że skoro jest mną zainteresowana to powinna to jakoś, chociaż subtelnie wykazać. Czy się mylę?

Oczywiście, że zdrowy rozsądek dobrze ci podpowiada. Skoro za pierwszym razem "coś jej wypadło", skoro nigdy do ciebie nie pisze pierwsza, tzn ze nie jesteś tak ważny jak ci się wydaje. Możesz sobie tłumaczyć jej zachowanie tym, że ma inne standardy, że nie jest zbyt bystra, że dzisiaj jest poniedziałek, ale w rzeczywistości laska mniej inwestuje od ciebie. A ty z kolei rozkminiając co, gdzie, jak, dlaczego, po co - ustawiłeś się w pozycji kelnera. Jak pstryknie palcem, ładnie podejdziesz do stolika...

6

Hmm myślę że ona to z tych co to facet ma zdobywać,  mimo wszystko uważam że daje lekkie sygnały,  które według niej powinny wystarczyć.  Ja dla pewności  bym jeszcze raz zaproponowała  coś i jak znowu coś wypadnie to juz sam wiesz co to oznacza wink olać

7 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-08-24 19:27:24)

BEKAśmiechu napisał/a:
Szymekshow napisał/a:
Wielokropek napisał/a:

Oczywiście, że zdrowy rozsądek dobrze ci podpowiada. Skoro za pierwszym razem "coś jej wypadło", skoro nigdy do ciebie nie pisze pierwsza, tzn ze nie jesteś tak ważny jak ci się wydaje. Możesz sobie tłumaczyć jej zachowanie tym, że ma inne standardy, że nie jest zbyt bystra, że dzisiaj jest poniedziałek, ale w rzeczywistości laska mniej inwestuje od ciebie. A ty z kolei rozkminiając co, gdzie, jak, dlaczego, po co - ustawiłeś się w pozycji kelnera. Jak pstryknie palcem, ładnie podejdziesz do stolika...

Nie próbuję sobie w żaden sposób tłumaczyć jej zachowania, tylko staram się zrozumieć jej tok rozumowania, ponieważ moim zdaniem wysyła nieco sprzeczne sygnały. Stąd też moje zapytanie na forum.
Nie uważam też, że mógłbym być w jakimś stopniu dla niej ważny, ponieważ znamy się raptem dwa tygodnie, więc tak naprawdę nic o sobie nie wiemy. Nie jest to też tak, ze bardzo mi na niej zależy. Pomyślałem sobie, że skoro sama zrobiła pierwszy krok, oraz zaczęła mi prawić komplementy i wykonywać te pierwsze ruchy to mogłoby coś z tego być.

" A ty z kolei rozkminiając co, gdzie, jak, dlaczego, po co - ustawiłeś się w pozycji kelnera. Jak pstryknie palcem, ładnie podejdziesz do stolika" Chodzi o to, że właśnie wolałbym tego za wszelką cenę uniknąć, dlatego też zacząłem ją ignorować i nie inicjuje już od tamtego czasu żadnej rozmowy co sprawiło, że w pracy teraz ona bardziej stwarza sytuacje do interakcji ze mną.

Istotka6 napisał/a:

Hmm myślę że ona to z tych co to facet ma zdobywać,  mimo wszystko uważam że daje lekkie sygnały,  które według niej powinny wystarczyć.  Ja dla pewności  bym jeszcze raz zaproponowała  coś i jak znowu coś wypadnie to juz sam wiesz co to oznacza wink olać

Wydaje mi się, że może być tak jak myślisz. Kilku znajomym, którym również przybliżyłem tę sytuację doszli do podobnych wniosków, razem zresztą ze mną.

Myślę, że poczekam jeszcze około tygodnia i poobserwuję jej ruchy, a następnie ustosunkuję się do Twojej rady i  Zobaczymy co z tego będzie wink

Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi i życzę miłego dnia smile

8

Może potrzebuje więcej czasu, żeby zebrać w sobie odwagę i coś samej zaproponować. Różni ludzie różne mają schematy w głowach, co tam im rodzice i inni nakładli do głowy, że nie wypada dziewczynie proponować, że nie od razu, że trzeba "zgrywać niedostępną", że to mężczyzna musi zabiegać.
Tylko jeśli ona ma takie przekonania, to czy chcesz z nią być?
Jest tak, że jak nie wykażesz się odwagą, nie narazisz na to zranienie, to się nie dowiesz, czy było warto. Podziwiam ludzi, którzy wolą spróbować i się sparzyć, niż odpuszczają po  pierwszym niepowodzeniu.

9

Z tego co opisałeś to zdecydowanie daje sygnały. Obstawiam tak jak koleżanka wyżej, jedna z tych co facet ma zdobywać. Nie chce wykazać nadmiernego zainteresowania. Odczekaj jakiś czas i zaproponuj drugi termin.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Problem z nowo poznaną dziewczyną.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024