Dziwna relacja chłopaka z jego byłą dziewczyną. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Dziwna relacja chłopaka z jego byłą dziewczyną.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Dziwna relacja chłopaka z jego byłą dziewczyną.

Jestem z chłopakiem od 1,5 roku. Wcześniej był on z dziewczyną 7 lat. Mieszkali razem. Martwi mnie jednak to że niby rozstali się w ostrej niezgodzie a on wciąż utrzymuje z nią jak i z jej rodziną bardzo serdeczne kontakty. Jej rodzeństwo wysyła mu życzenia na święta , na urodziny, zapraszają na kawę. Trochę dla mnie dziwne zachowanie skoro on niby tak skrzywdził ich siostrę. Koleguje się także z mężem jej siostry. I bardzo często bywa tam na kawie czy remontuje im mieszkanie np. wie że mi się to nie podoba ale mimo to nadal tam jeździ mówiąc że nie zabronię mu się spotykać ze znajomymi czy że powie im że ja nie chce bym tam jeździł. W ogóle cały nasz związek mam wrażenie że żyje w jej cieniu bo ona wciąż jest gdzieś obecna w naszym życiu. Na początku normalnie z nią pisał, komentował zdjęcia. Gdy mu powiedziałam że mi się to nie podoba to wyrzucił ją ze znajomych. Jednak ostatnio zauważyłam że przegląda jej profil na fb. Z nią wstawiał mnóstwo zdjęć na fb, ze mną nie ma ani jednego… gdy pytałam o to odpowiada że to mu nie potrzebne bo ludzie bedą gadać. A z tamtą nie gadali? Ostatnio siostra mojego chłopaka urodziła syna. I kto był pierwszy z gratulacjami? Oczywiście, że ona.  Swoją drogą się dowiedziałam przy okazji w jakich przyjacielskich kontaktach żyją chociaż mój chłopak zawsze mówił, że się nienawidzą. Wciąż mam wrażenie że nie jestem ani nie będę tak ważna jak była ona. Jeszcze w dodatku jesteśmy fizycznie tak bardzo do siebie podobne. Próbowałam z nim o tym rozmawiać ale dla niego nie ma tematu. Czy to wszystko nie wydaje się jakieś dziwne czy jestem po prostu przewrażliwiona?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziwna relacja chłopaka z jego byłą dziewczyną.

I tak ciągle zamierzasz mu zakazywać i nakazywać? A on w ukryciu, lub otwarcie będzie robił swoje.

3

Dziwne sa cale te relacje i ten podobny wyglad i to przegladanie profilu.
Jednak co mozesz zrobic to sie wyrwac z tego zwiazku.
Dyktowac mu nic nie mozesz i nawet nie masz takiej wladzy.

4

Hmmm... Wybaczcie panie, że tu jestem smile. A że mam latek wiele i temat w sumie mi znany pozwolę sobie na wtrącenie 3-ch groszy. To oczywiscie rada. Kamilko. Doradzam natychmiastowe "zamknięcie interesu" i pomyślenie o nowym. Gwarantuję, że nawet jak wytrwasz to i tak skończy się to łzami i to wiele bardziej gorzkimi jak teraz. Na tym etapie znajomości należy szczególnie zwracać na wiele cech, o których tu mogą popisać tu kolezanki. Pamiętaj, że człowiek się nie zmienia. Obietnice i przysięgi po raz zaistniałej sytuacji prawie na 100% są nietrwałe. Możesz olać moją radę, ale będzie ci ona cierniem. Dużo jest osób czekających może na ciebie? Powodzenia... Kamilko

5

Jakimś rodzajem zaborczości mi tu pachnie.

6

Panie Janix - bez urazy...

Nie sądzę, by Kamilka nadużywała tzw. zaborczości. Te jej obawy nie są pt. "na wszelki wypadek". Wynikają wprost z wymienionych zachowań gościa i zdarzeń z jego udziałem. Ponadto gość winien się bardziej liczyć z jej oceną sytuacji, która nawet "z boku" i przez niezainteresowanych (sądzę) może uchodzić za nietakt i przegięcie gościa. Tak że panie Janix (i Kamilko) mnie pachnie tu totalnym lekceważeniem Ciebie i nie skończy się raczej dobrze, jak będziesz w to brnąć. Oczywiście wybór należy do Ciebie.

Pozdrawiam serdecznie

7 Ostatnio edytowany przez Janix2 (2020-05-10 15:49:03)

Chodzi mi o grzebanie po cudzych fejsbukach a nie o relację. Btw, zezwolił Ci na takie coś. Nawet sprawdzanie takich danych jak co i kogo ogląda, komu i kiedy jakie życzenia wysyłał. Skoro mówiłaś mu a on nic należy podjąć działania. Sam czasami ( co prawda bardzo rzadko)wchodzę na profile swoich ex i oglądam fotki jak się zmieniły. Ale już sprawdzanie korespondencji na privach to przesada.

A ja zapytam czy ta była dziewczyna jakoś układa sobie życie z kimś nowym? I jak dużo czasu już minęło od rozstania.

Mój chłopak również ma bardzo zażyłe kontakty z byłą z którą spędził 8 lat. Jest to szmat czasu i widać że są zżyciu ze sobą ale nie przeszkadza mi to. Dziewczyna obecnie ma już męża i malutkie dziecko, w dodatku z mężem są tutaj całkiem sami, wyprowadzili się za pracą daleko od rodzin więc żadnej pomocy nie mają. Nie mam nic przeciwko temu że mój chłopak popilnuje jej dziecka albo gdzieś z nią pojedzie kiedy jej mąż nie może. Spotykamy się wszyscy w czwórkę od czasu do czasu na tatara smile Przemyśl sobie czy ta relacja z byłą jest rzeczywiście taka zła jak myślisz bo nie zawsze tak jest.
Rozumiem że moja sytuacja jest może inna i matka z dzieckiem nie jest jakąś wielką konkurencją ale mimo wszystko zachęcam cię do zweryfikowania własnych poglądów smile

9

Od ich rozstania minęły ponad 2 lata. Ona niby ma kogoś ale nigdy jej z nikim nie widziałam.

10

Panie Janix

"... grzebanie po cudzych fejsbukach...". Generalnie nie popieram grzebania w prywatnej korespondencji. Każdy niezależnie od relacji w związku ma prawo też na prywatność. Wielu z nas prowadzi z kolegą, czy znajomym (znajomą) bardzo osobiste rozmowy nie koniecznie na szkodliwe tematy, ale np. na bardzo osobiste sprawy których nie chce wyznawać komuś innemu. Nikt nie może rządać, żona czy osoba bliska bym relacjonował np. rozmowę z kimś kto prosił mnie o dyskrecję. To trzeba uszanować. Lecz, gdy mamy jakieś wątpliwości... może to nie ladnie, ale korci nas by zerknąć. Ale musimy jednak - w razie "pomyłki" zachować dyskrecję i nie zaglądać tam więcej. Kompleksowa natomiast kontrola to przegięcie.

Kamilko. Jestem starszym faciem (lat 67) i trochę przeżyłem, widziałem. 80% par w różnym terminie (chodzi o staż) jakoś zalicza zdrady. Jedna lub 2 strony. Na palcach jednej ręki mógłbym wymienić osoby, które nie miałyby podobnych kryzysów. Wielu kolegów "wali po rogach" zony aż miło (hehe... ja o czasie przeszłym, bo teraz króluje stateczność...hehe). Te zresztą też... Oczywiście że swoją wiedzę zachowuję dla siebie, co zresztą czyni mnie też osobą cenioną i zaufana dla znajomych obu płci. Wiem o żonach kolegów, o nich samych i morda w kubeł. Jakoś im się układa. Powiem też, że niektórzy chyba to robili za cichym wzajemnym przyzwoleniem... Ale wracając do Twojego problemu. Chcesz być tą pierwszą damą i jedyną...? Tu raczej marne szanse. Tak czuję. Jak podejdziesz "za poważnie" to bedzie żle. To jest moje zdanie i rada. Raczej znikaj z układu bez krzyków itp. Gościo nie liczy się z Twoimi odczuciami i liczył się nie będzie. Jak tego chcesz trwaj. Cóż można radzić?

Pozdrawiam

11

Może i zaborczość, ale z drugiej strony też bym się z lekka nie dziwiła, bo czuje się po prostu odtrącona i niedoceniona. Jeżeli chłopak ma gdzieś, że mu to mówisz, to po prostu to zakończ, lepiej żebyś nie była tą złą.. lepiej nie czuć się później źle ze sobą.

12

Zawsze kiedy ma się wrażenie że gość Cię 'ukrywa" to coś jest cholera nie tak. nie dziwię się że przez tak długi czas zżył się z jej rodziną ale coś mi tu śmierdzi

13 Ostatnio edytowany przez Kamila960098 (2020-06-07 15:40:40)

Dziękuję wszystkim którzy się udzielili w temacie. Zakończyłam dwa tygodnie temu ten związek i wiecie co? Potrzebował dwóch dni by wrócić do byłej. Dwóch dni! Tyle dla niego znaczyłam. Jak z nim zerwałam to nawet nie interesowało go dlaczego....

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Dziwna relacja chłopaka z jego byłą dziewczyną.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024