Hej dziewczyny co myślicie o kosmetykach marki The Ordinary.
Słyszałam o nich tak dużo dobrego. Do tego cena jest kusząca.
Zastanawiam się nad zakupem Emulsji do twarzy z AHA 30% + BHA 2%, może któraś z was używa?
Zaciekawiło mnie także Serum Hyaluronic Acid 2% + B5.
Polecacie coś od nich?
Pozdrawiam
1 2020-04-17 14:31:27 Ostatnio edytowany przez PatKot (2020-04-17 14:35:54)
2 2020-04-17 20:30:55 Ostatnio edytowany przez promission (2020-04-17 20:31:46)
Hej
Z tej marki używam aktualnie Serum Hyaluronic Acid i jestem zadowolona. Jest to fajny podkład pod krem i dodatkowa opcja nawilżenia oraz napięcia skóry. Może nie widzę spektakularnych efektów ( od dawna stosuję różnego rodzaju serum ), ale w tej cenie to naprawdę solidny produkt. Moim ulubieńcem jest serum Niacinamide 10% + Zinc 1%, które pięknie goi i wycisza niedoskonałości, muszę zamówić kolejne opakowanie. Znam także ich krem nawilżający, który sprawdził się dobrze na mojej mieszanej i wrażliwej skórze. Troszkę długo się wchłania, nie jest szalenie wydajny, ale lubię go za możliwość stosowania na dzień i na noc.
Hej
Z tej marki używam aktualnie Serum Hyaluronic Acid i jestem zadowolona. Jest to fajny podkład pod krem i dodatkowa opcja nawilżenia oraz napięcia skóry. Może nie widzę spektakularnych efektów ( od dawna stosuję różnego rodzaju serum ), ale w tej cenie to naprawdę solidny produkt. Moim ulubieńcem jest serum Niacinamide 10% + Zinc 1%, które pięknie goi i wycisza niedoskonałości, muszę zamówić kolejne opakowanie. Znam także ich krem nawilżający, który sprawdził się dobrze na mojej mieszanej i wrażliwej skórze. Troszkę długo się wchłania, nie jest szalenie wydajny, ale lubię go za możliwość stosowania na dzień i na noc.
Jak tylko kupię to co chce od nich dam znać jak się sprawdza.
Hej dziewczyny co myślicie o kosmetykach marki The Ordinary.
Słyszałam o nich tak dużo dobrego. Do tego cena jest kusząca.
Zastanawiam się nad zakupem Emulsji do twarzy z AHA 30% + BHA 2%, może któraś z was używa?
Zaciekawiło mnie także Serum Hyaluronic Acid 2% + B5.
Polecacie coś od nich?
Pozdrawiam
Raczej nie emulsja ale peeling. Tak zwany krwawy peeling bo jak nakładasz sobie go na twarz, to masz ją czerwoną Ogólnie dostępność tego peelingu jest dosć trudna ale warto, bo jest to dobry peeling z kwasami. Pamiętaj tylko aby dobrze umyć potem twarz mydłem aby zneutralizować dzialanie kwasów. Ich działanie jest o wiele słabsze niż kwasów w salonie ale stosując regularnie otrzymasz dobre efekty.
Serum z niacynamidem z Ordinary jest również ok, szczególnie jeśli masz problem z wypryskami. Nie jest to serum na co dzień ale raczej 2-3 razy w tygodniu. Ale za to bardzo fajnie uspokaja skórę/
Serum z kwasem hialuronowym mi sie nie sprawdziło, ale w sumie z żadnej firmy jeszcze takie serum mi sie nie sprawdziło. Kwas hialuronowy w kosmetykach jest w zbyt dużych cząsteczkach aby był w stanie dobrze wchłonąć się w skóre. O wiele lepsze działanie ma witamina C, mogę Ci tutaj polecić serum nie z Ordinary ale z Olivia plum (serum glov). Również krótki i prosty skład a jednocześnie ma witamine C w stabilnej formie, olejowej.
oni maja jakie peelingi dobre ale taki serio dobre?
to zalezy czy dobre, bo u kazdego to bedzie inaczej. Mi np ten krwawy w ogole sie nie sprawdzil, bo mam skore wrazliwa, naczynkową, a wiele osób go zachwala
mnie zastanawiają te krwawe peelingi czy coś takiego z ordi, ale trochę się tego boję.
mi te ten peeling pomógł na przebarwienia po trądziku, więc polecam. Miałam też niacynamid i jest spoko, ale wole ten z revoxu
Mam peeling kwasowy od nich, ale jakoś nie zauważyłam, aby przynosił spektakularne efekty
10 2021-08-21 22:23:54 Ostatnio edytowany przez CatLady (2021-08-21 22:24:13)
Uwielbiam! Mam od nich Mandalic acid + hyaluronic - bardzo mi pomógł na trądzik.
mega lubię, póki co wszystko mi się sprawdziło ;p