jak nie nudzić się w domu- co w nim robic podczas kwarantanny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » jak nie nudzić się w domu- co w nim robic podczas kwarantanny

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: jak nie nudzić się w domu- co w nim robic podczas kwarantanny

Cześć,
mam nadzieje, ze sie trzymacie w TYCH czasach.
Nie chcę pisać o pandemii bo każdy wie co i jak.
Ale ze wzgledu wlasnie na pandemie chcę napisać ten post. Może bedzie idiotyczny i niewarty rozmyślania ale trudno.
Wlasnie w takim momencie  kiedy wszyscy ( prawie) siedzą w domach bardzo dużo osob zaczeło 'bawić się' w życie online.
Zauważyłam np, że znajomi , którzy kiedys aż tak bardzo nie zwracali uwagi na życie online, social media- tutaj dziwnym trafem ciągle instagram i facebook. ZAuwazyłam, ze pełno kobiet ( tak, więcej kobiet, moich koleżanek, znajomych znajomych) 'bawi się' w psychoterapeutów, zachęca innych do działan, pokazuje swoje zycie od poranka do wieczora na social media.
Dlaczego tak sie dzieje? Pytam bo ja tego nie rozumiem. Czy dlatego aby miec 'atencje, uwagę innych osob', czy wlasnie dlatego, żeby pokazać, ze sie jest 'wyzej', kontroluje sytuacje, kontroluje tych, ktorzy Ciebie obserwuja, followersów? O co chodzi?
Zauwazylam, przez ten ostatni miesiac, 3 tygodnie, ze znajomi podzielili sie na tych co zaczeli szybko korzystac z social media i pokazywac WSZYSTKO, od pracy po zycie prywatne, co jedza, JAK np Uprawiac JOGE, ( jakby byli ekspertami) , jak jesc, co jesc ( a skad oni moga wiedziec, sa ekspertami??? )po tych jak np ja ktorzy totalnie nie zmienili swojego swosobu zycia i np wchodza raz na jakis czas na social media i nie publikuja niczego.

Pisze ten post, bo zaczyna mnie to dziwic. To samo kiedy jeszcze z 1.5 tyg temu wielkie wydawnictwa internetowe czy wieksze influencerki/blogerki mowili o tym jak 'sedzic kwarantanne', co robic w domu. Slucham? CO robic w domu? To ludzie nie wiedza co robic w domu? Jak ogarnac swoj czas, swoje zycie - potrzebuja kogos kto im ogarnie zycie, czas? O co chodzi?

Czy ludzie naprawde potrzebuja takich osob jak te moje znajome z instagrama, ktore powiedza im jak uprawiac joge, jak biegac? A co one maja  z tym wspolnego? Jesli chce uprawiac joge to wlaczam kursy online szkoły jogi a nie patrze na moja znajoma.. Bez obrazy..
Czy wlasnie chodzi o to, ze kazdy ma nieograniczna swobode w internecie, kazdy moze byc kim chce, kazdy kreuje sie na kogo chce, kazdy moze pokazywac to co chce i od nas zalezy tylko CO I JAK filtrujemy ?

PS podobno z astrologicznych kwestii Saturn Wszedl 1 dnia wosny - 21.03- do Wodnika- podobno ma byc to era zmiany, nowych technologi, przyszłosciowych mysli, humanitaryzmu. Uważacie ze ten koronawirus, ta pandemia, ten zastój w pewien sposon, kreacja ludzi w internecie, social media, drugi lub trzecie tożsamosci osob ( kazdy moze byc kazdym) to jest wlasnie wejscie za jakis czas w inną erę?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Jazzmine (2020-03-26 10:53:16)

Odp: jak nie nudzić się w domu- co w nim robic podczas kwarantanny

A ja myśle, ze ludziom się po prostu przykrzy w domu i stad ich większa aktywność w sieci. Nie widzę w tym drugiego dna smile

3

konwalia1990 napisał/a:

Cześć,
mam nadzieje, ze sie trzymacie w TYCH czasach.
Nie chcę pisać o pandemii bo każdy wie co i jak.
Ale ze wzgledu wlasnie na pandemie chcę napisać ten post. Może bedzie idiotyczny i niewarty rozmyślania ale trudno.
Wlasnie w takim momencie  kiedy wszyscy ( prawie) siedzą w domach bardzo dużo osob zaczeło 'bawić się' w życie online.
Zauważyłam np, że znajomi , którzy kiedys aż tak bardzo nie zwracali uwagi na życie online, social media- tutaj dziwnym trafem ciągle instagram i facebook. ZAuwazyłam, ze pełno kobiet ( tak, więcej kobiet, moich koleżanek, znajomych znajomych) 'bawi się' w psychoterapeutów, zachęca innych do działan, pokazuje swoje zycie od poranka do wieczora na social media.
Dlaczego tak sie dzieje? Pytam bo ja tego nie rozumiem. Czy dlatego aby miec 'atencje, uwagę innych osob', czy wlasnie dlatego, żeby pokazać, ze sie jest 'wyzej', kontroluje sytuacje, kontroluje tych, ktorzy Ciebie obserwuja, followersów? O co chodzi?
Zauwazylam, przez ten ostatni miesiac, 3 tygodnie, ze znajomi podzielili sie na tych co zaczeli szybko korzystac z social media i pokazywac WSZYSTKO, od pracy po zycie prywatne, co jedza, JAK np Uprawiac JOGE, ( jakby byli ekspertami) , jak jesc, co jesc ( a skad oni moga wiedziec, sa ekspertami??? )po tych jak np ja ktorzy totalnie nie zmienili swojego swosobu zycia i np wchodza raz na jakis czas na social media i nie publikuja niczego.

Pisze ten post, bo zaczyna mnie to dziwic. To samo kiedy jeszcze z 1.5 tyg temu wielkie wydawnictwa internetowe czy wieksze influencerki/blogerki mowili o tym jak 'sedzic kwarantanne', co robic w domu. Slucham? CO robic w domu? To ludzie nie wiedza co robic w domu? Jak ogarnac swoj czas, swoje zycie - potrzebuja kogos kto im ogarnie zycie, czas? O co chodzi?

Czy ludzie naprawde potrzebuja takich osob jak te moje znajome z instagrama, ktore powiedza im jak uprawiac joge, jak biegac? A co one maja  z tym wspolnego? Jesli chce uprawiac joge to wlaczam kursy online szkoły jogi a nie patrze na moja znajoma.. Bez obrazy..
Czy wlasnie chodzi o to, ze kazdy ma nieograniczna swobode w internecie, kazdy moze byc kim chce, kazdy kreuje sie na kogo chce, kazdy moze pokazywac to co chce i od nas zalezy tylko CO I JAK filtrujemy ?

PS podobno z astrologicznych kwestii Saturn Wszedl 1 dnia wosny - 21.03- do Wodnika- podobno ma byc to era zmiany, nowych technologi, przyszłosciowych mysli, humanitaryzmu. Uważacie ze ten koronawirus, ta pandemia, ten zastój w pewien sposon, kreacja ludzi w internecie, social media, drugi lub trzecie tożsamosci osob ( kazdy moze byc kazdym) to jest wlasnie wejscie za jakis czas w inną erę?

Niektorzy sie nudza i stad te przesiadywanie na fb i Instagram.Ja od tygodnia mieszkam z facetem i zagladam tylko wtedy gdy narzeczony pracuje .Oprocz tego czytam ucze sie

4

Marudzisz i wyszukujesz dziesiąte dno.
Czasami nie ma się pomysłu, a jak ktoś pomysł rzuci, to jest całkiem spoko. To tak samo jakbyś zapytała po co ludzie pytają, co można robić poza domem, jak przecież wszyscy wiedzą. No wiedzą, ale można się wzajemnie od siebie czegoś nauczyć.
Czemu social media? Bo jest kontakt z drugim człowiekiem.

Ja pracuję, ćwiczę, czytam(chociaż mniej niż przed kwarantanną. Jakos nie ma fazy), oglądam seriale, szydełkuję. I chętnie zrobiłabym coś jeszcze, więc jak ktoś mnie zainspiruje to co w tym złego?

5

Przymusowa kwarantanna otwiera przed nami możliwości na zrobienie czegoś, na co nie mieliśmy czasu w normalnym trybie codziennego życia. Książki, internet, ćwiczenia itp. Coś się znajdzie smile

ps. Julia napisz w swoim wątku co u Ciebie, jak to się poukładało.. - jeśli oczywiście możesz smile

6

Mąż pracuje a ja drugi tydzień siedzę w domu. Co zrobiłam? Posprzątałam zakamarki mieszkania do których zazwyczaj nie zaglądam big_smile Oglądam seriale, przesiaduje na necie, uczę się hiszpańskiego, pythona, planuję wystrój wnętrza mieszkania, dużo rzeczy robię big_smile

7

konwalia1990 napisał/a:

Na moje dostały gratis temacik o koronie, nie muszą wymyślać własnych.

8

Jak w ogóle można się nudzić? roll

9

Znerx napisał/a:

Jak w ogóle można się nudzić? roll

To tak jak z emeryturą. Jeden jej wyczekuje od 25 roku zycia a drugi chce pracować do smierci.

10

konwalia1990 napisał/a:

Ale to jest prawda- ludzie nie widza co robic. Jest przeciez pelno ludzi narzekajacych ze oni sie nudza bo ile mozna sprzatac albo ogladac telewizje. A oczywicie po np. ksiazki nie siegna bo nie, po co. Sami ograniczamy zakres swoich aktywnosci i potem sie dziwimy ze dostajemy depresji od przymusowego siedzenia w domu.

11

Pierogi albo uszka można lepić,  ciasto na makaron domowy wałkować, ciasteczka piec.

Mój mąż robi porządki na strychu w domu zbudowanym tuż po wojnie.
Trudno tam przejść od nagromadzonych dóbr.
Znalazł  kufer a w nim pudło ze starymi zdjęciami i dokumentami i kilka godzin zajęło mu oglądanie ich. Nic nie posprzątał.

12

Nie bardzo rozumiem jak mozna miec problem z tym, ze ktos robi video instrukatarzowe?
Czemu jestes taka zgorzchniala? Nie chcesz to nie ogladaj.
Ja rozumiem gdyby uczyli jak przygotowac crack, ale joga? Pozytywnego cos robia ze swoim czasem i dziela sie z innymi. Super.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » jak nie nudzić się w domu- co w nim robic podczas kwarantanny

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024