Ludzie jak wy poznajcie znajomych ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Ludzie jak wy poznajcie znajomych ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: Ludzie jak wy poznajcie znajomych ?

Mam 34 lata i aż głupio się przyznać ale nie mam znajomych , po rozwodzie i przeprowadzeniu się do innej miejscowości od 4 lat nic. Mam pracę w której jeżdżę po ludziach rozmawiam i jest ok , ale poza? Gdzie wyjść samemu dyskotek nie lubię do baru? I tak sam będe siedział żałosne. Lubię biegać mamy tu grypy biegowe ale jeszcze nie podołam im fizyczne. Nie mówiąc już o kobietach poprostu ich tu nie spotykamy  bo tak naprawdę nie mam gdzie. Nie wiem co robię nie tak

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ludzie jak wy poznajcie znajomych ?

Im jestem starsza tym widzę, że trudniej jest o takie zwyczajne znajomości, które się mogą przerodzić w przyjaźń. Ludzie zazwyczaj mają już swoje grono, którego sie trzymają, zazwyczaj też partnera/partnerkę lub rodzinę, a pewnie jeszcze i zapracowani są, zmęczeni i czas wolą spędzać czas przed komputerem. Tam, gdzie blisko i znajomo, wygodnie.

Więc teraz jak myślę o tym, że jedna z moich przyjaźni schodzi na bok (przyjaciółka wyjechała na rok do odległych krajów) to sama natknęlam się na pytanie - jak znaleźć kogoś, do kogo będzie mi blisko? Biorąc pod uwagę to, co napisałam powyżej, wiem, że wiąże się to z większym wysiłkiem z mojej strony niż te kilka lat temu.

Do sedna. Zamierzam w pracy zaproponować jakieś wyjście na piwo. Raz, drugi, trzeci. Być może z kimś złapię nić porozumienia. Zawsze są też właśnie różne wspólne aktywności - wspomniałeś o grupach biegaczy, ale od razu znalazłeś wymówkę - uważaj na to, czy to aby nie jest Twój styl szukania wymówek - żeby zaraz się nie okazało, że każda propozycja jest zła. Grupy mogą być różne - kurs językowy, wyjazd relaksacyjny, grupa wsparcia, teatr, joga czy inne zajęcia sportowe grupowe, kurs gotowania, coś co cię kręci. Łatwiej zagadać z kimś, kto ma podobne zainteresowania i jeśli naprawdę się tym jarasz. Trochę też trzeba się otworzyć na ludzi, otworzyć na to, że może być trudno i że to ty potrzebujesz tego kontaktu i tobie zależy być może bardziej (przynajmniej na początku).

Co lubisz robić?

3 Ostatnio edytowany przez CatLady (2019-12-08 23:29:02)

Ja mam podobny problem - też w sumie nie mam żadnych bliskich znajomych - miałam, jak mieszkałam w Polsce, po przyjeżdzie do UK kontakty z tamtymi się rozluźniły a nowych wiele nie nawiazałam. Poznać ludzi to żadna sztuka, bo chodziłam na jogę, na kurs, na różne meet-upy i poznawałam ludzi. Z ludźmi z kursu zakolegowałam sie nieco bardziej, ale starczyło tego na kilka kaw i potem sie rozeszło. Z ludźmi z jogi, czy meet-upów znajomość nie przeniosła się na inny grunt.

Jestem z natury introwertykiem, więc ogólnie mam problem ze znajomościami. Po drugie - też cecha introwertyków - nie lubię small talku, nie lubię płytkich znajomości. Mam potrzebę posiadania bliskich osób, ale nie mam potrzeby wychodzenia na kawę i gadania o niczym przez 2h. Wiem, że to się trochę zapętla, bo by nawiązać bliższą znajomość trzeba po pierwsze poznawać ludzi, a potem przejść przez fazę small talku i bzdurnych pogawędek. Rzadko się zdarza, że się z kimś akurat tak trafi na wspólny grunt, że czujemy jakbyśmy się znali od lat. A i tak, by kogoś takiego poznać, trzeba poznawać jak najwięcej osób, co dla mnie nie jest przyjemne, bo nie czuję sie komfortowo, zmuszam się do tego i żadna to przyjemność.

Ciekawa jestem innych opinii...

Autorze, jesteś introwertykiem?

PS. Jestem w podobnym wieku.

4

Też mam podobny problem po rozstaniu, mam 29 lat. Niby jest kilkoro znajomych, ale widujemy się sporadycznie bo każdy ma juz swoje rodziny i życie. Odpowiadając na pytanie, nie poznajemy smile Chodzę na kurs taneczny, ale większość osób jest tam sporo młodsza więc nawet nie myślę aby się z kimś próbować bliżej poznać. Zapisałem się na siłownię, sporo osób, kazdy wita się z każdym i tyle rozmowy. Samotne wyjście do baru, jak nie ma z kim to można i tak, dla mnie to akurat nie jest żałosne a ostatnio własnie spędziłem w ten sposób fajny wieczór. Przysiadła się dziewczyna i przegadaliśmy kupe czasu, jednak to była jednorazowa akcja, nie brałem żadnego kontaktu bo miała chłopaka. Aczkolwiek raczej rzadko się zdarza aby ktoś się samotnie wybierał do baru czy na imprezę, każdy idzie ze znajomymi i się ich trzyma. Także moim zdaniem ciężko obecnie poznać kogoś nowego, bo własnie większość ludzi zamyka się w swoim gronie i niekoniecznie nawet ma ochotę na poznawanie kogoś nowego.

Monoceros napisał/a:

Im jestem starsza tym widzę, że trudniej jest o takie zwyczajne znajomości, które się mogą przerodzić w przyjaźń. Ludzie zazwyczaj mają już swoje grono, którego sie trzymają, zazwyczaj też partnera/partnerkę lub rodzinę, a pewnie jeszcze i zapracowani są, zmęczeni i czas wolą spędzać czas przed komputerem. Tam, gdzie blisko i znajomo, wygodnie.

Więc teraz jak myślę o tym, że jedna z moich przyjaźni schodzi na bok (przyjaciółka wyjechała na rok do odległych krajów) to sama natknęlam się na pytanie - jak znaleźć kogoś, do kogo będzie mi blisko? Biorąc pod uwagę to, co napisałam powyżej, wiem, że wiąże się to z większym wysiłkiem z mojej strony niż te kilka lat temu.

Do sedna. Zamierzam w pracy zaproponować jakieś wyjście na piwo. Raz, drugi, trzeci. Być może z kimś złapię nić porozumienia. Zawsze są też właśnie różne wspólne aktywności - wspomniałeś o grupach biegaczy, ale od razu znalazłeś wymówkę - uważaj na to, czy to aby nie jest Twój styl szukania wymówek - żeby zaraz się nie okazało, że każda propozycja jest zła. Grupy mogą być różne - kurs językowy, wyjazd relaksacyjny, grupa wsparcia, teatr, joga czy inne zajęcia sportowe grupowe, kurs gotowania, coś co cię kręci. Łatwiej zagadać z kimś, kto ma podobne zainteresowania i jeśli naprawdę się tym jarasz. Trochę też trzeba się otworzyć na ludzi, otworzyć na to, że może być trudno i że to ty potrzebujesz tego kontaktu i tobie zależy być może bardziej (przynajmniej na początku).

Co lubisz robić?

Monoceros napisał/a:

Co lubisz robić?

.         
      Widzisz masz jakąś możliwość  w pracy jeśli jest większa grupka ludzi. Ja pracuję z jedną osobą która jest przeciwieństwem mnie to facet przede 40 ale on zawszę znajdzie z każdym temat do rozmowy , obojętnie w jakim miejscu sie znajdzie potrafi do każdego zagadać . Na początku świetnie się bawiliśmy i przez niego poznawało się tęgo i owego ale problem jest w nim taki że on ma na celu tylko sie napić i zawszę znajdzie na to czas i ochotę ja nie koniecznie. Więc widujemy się tylko w pracy i drażni mnie ciągle jego opowiastki kogo on nie poznał. Pracę mamy nie nienormowana więc kurs słabo zaplanować. Lubię zwiedzać zabytki zamki itd. ładne okolicę Alę chętnych brak na ciągłe wyjazdy

niktinny napisał/a:

Też mam podobny problem po rozstaniu, mam 29 lat. Niby jest kilkoro znajomych, ale widujemy się sporadycznie bo każdy ma juz swoje rodziny i życie. Odpowiadając na pytanie, nie poznajemy smile Chodzę na kurs taneczny, ale większość osób jest tam sporo młodsza więc nawet nie myślę aby się z kimś próbować bliżej poznać. Zapisałem się na siłownię, sporo osób, kazdy wita się z każdym i tyle rozmowy. Samotne wyjście do baru, jak nie ma z kim to można i tak, dla mnie to akurat nie jest żałosne a ostatnio własnie spędziłem w ten sposób fajny wieczór. Przysiadła się dziewczyna i przegadaliśmy kupe czasu, jednak to była jednorazowa akcja, nie brałem żadnego kontaktu bo miała chłopaka. Aczkolwiek raczej rzadko się zdarza aby ktoś się samotnie wybierał do baru czy na imprezę, każdy idzie ze znajomymi i się ich trzyma. Także moim zdaniem ciężko obecnie poznać kogoś nowego, bo własnie większość ludzi zamyka się w swoim gronie i niekoniecznie nawet ma ochotę na poznawanie kogoś nowego.

Właśnie o to chodzi że ludzie zamykają się na inne osoby trzymają się swojej paczki aczkolwiek wyżej napisałem mam znajomego który przyciąga ludzi jak magnes i to nie chodzi że przystojny czy coś w tym stylu tak poprostu , jest głośny aale ludzie go lubią puki go bliżej nie poznają ale mniejsza o to . tylko nie rozumiem co zemną jest nie tak jeżeli ja już tyle lat nikogo nie mogę poznać z kim można zrobić wyjazd na kajaki do baru na sylwestra no kuźwa

Najlepiej to siedzieć na czterech literach i narzekać. Jak nie wyjdziesz do ludzi, to nikogo nie poznasz.
Lubisz jeździć? To zapisz się do PTTKu, jedź na wycieczkę z biurem abo na pielgrzymkę do Częstochowy.
Masz jakieś hobby? To są kluby, strony internetowe itp. itd.

Ale raczej twoim problemem jest komunikacja z drugim człowiekiem. Obserwuj swojego kolegę i się .....ucz od niego smile

9

Witam. Ja z racji tego ze nie imprezuję i unikam towarzystwa pijacych ,wiec nie chodze na imprezy . Uprawiam sporty górskie ale w górach ciężko kogos poznać.  Został internet i gadu gadu gdzie poznałem kilka swoich kobiet. Dwie kolejne na gumtree w dziale wyznania. 

Ale wykorzystuję też podrywanie na mieście, potrafię poejsc do obcej dziewczyny i zagadać. Roznie się to konczy...Raz jakas kobieta pod Biedronką gdy zaproponowałem jej  spotkanie i  spacer odparła" chyba się pan zapomina" .
  Raz tez poderwała mnie dziewczna na ulicy i to w pracy prz kolegach ..ale to była Amerykanka... Podeszła bo spodobały jej się moje oczy ... I wymienilismy kilka zdań i zaproponowałem ze ja zabiorę w skałki... no to podaje jej numer telefonu a ta notuje... 69 ? O to moja ulubiona liczba i staje tak blisko mnie i smieje mi się w twarz... Myslałem ze nie zadzwoni... A ze była w Polsce  jeszcze tylko 2 tygodnie to znajomosc była szybka i intęsywna xD

Mam tez swojego patentu pomysl na poznawanie nowych ludzi ,100% skuteczny . Chyba nikt poza mną tego nie zna.Odwraca sytuacje - to inni maja zagadać do ciebie pierwsi a ja tylko decyduję czy chce skorzystac z tej znajomości.

10

Hej, ja jestem z W-wy i tez mam podobnie. Przydałyby sie jakieś babeczki do poplotkowania przy kawce

11

To tak, jakbym czytała prawie o sobie... Mam już duże dzieci i męża i czuję się mega samotna. Męża w zasadzie widzę w domu gdy nie jest w sanatorium na szkoleniu i innych ważnych okolicznościach uzasadniajacyxh jego kilku dniowa lub tygodniowa nieobecność. Wiem że lubi wracać do domu, wiem że mnie kocha i domyślam się że mnie nie zdradza. Jednak to on spędza czas poza domem, poznając nowe osoby i świetnie przy tym się bawi. Ja za to siedzę w domu i czekam na niego i przysłowiowy szlag mnie trafia, bo nie mam z kim wyjść potańczyć, pójść do kina, teatru czuy obejrzeć Światełka w Wilanowie czy na starówce. On kiedy przyjedzie już mu się nie chce cokolwiek robić. Nie słucha, że jest mi źle. Za to uważa że robię z igły widły. Mieszkam w dość sporym mieście, mam znajomych, ale to są pary i z  żadną nie jestem zzyta tak żeby przyjść do nich samotnie. Pracuje w Warszawie od 8.00 do 18.00, mam sporo znajomych w pracy, ale to są ludzie którym wszystkiego nie można powiedzieć, rozpoczęłam naukę na podyplomowe z myślą że może tam kogoś poznam, i lipa, nic prawie sama młodzież, albo łaski które są w moim wieku i trzymają się z dala od innych. Jestem zrozpaczona

12

No to może umówimy sie na jakaś kawkę w centrum handlowym, czy połączenie po sklepach, cokolwiek. Ja mam podobnie. Jakby co daj znac

13

Chętnie. Mam duuuuzo czasu wieczorami. A Ty? Możemy popisać?

14

Jasne, whatApp, Signal, messenger?

15

Jak Cię znajdę na WhatAppie?

16

Wysłałam na maila info

17

No i nie dotarł...

18

To może ty spróbuj do mnie napisać przez e-mail ponizej

19

Nie mam pojęcia jak ludzie poznają znajomych. Ja jedynie znam kilku sprzedawców z pobliskiego sklepu. Co prawda poznałam sporo ludzi, ale znajomości się pokończyły.

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Ludzie jak wy poznajcie znajomych ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024