Kiedy mogę zrobić test? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Kiedy mogę zrobić test?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2019-11-03 01:40:50)

Temat: Kiedy mogę zrobić test?

Cześć, przychodzę z pytaniem - po jakim czasie od stosunku zrobić test? Jak było w waszym przypadku?

Słyszałam różne opinie - jedni mówią, że wyjdzie już po dwóch dniach, inni że po tygodniu. Strasznie się stresuję i ta niepewność mnie wykańcza! Mój partner skończył we mnie, w dodatku w dniu owulacji, minęły od stosunku 3 dni. Dodam, że mam test wykrywający hormon hgc o  stężeniu równym lub wyższym 20mIU/ml.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kiedy mogę zrobić test?
zayykaa napisał/a:

Cześć, przychodzę z pytaniem - po jakim czasie od stosunku zrobić test? Jak było w waszym przypadku?

Słyszałam różne opinie - jedni mówią, że wyjdzie już po dwóch dniach, inni że po tygodniu. Strasznie się stresuję i ta niepewność mnie wykańcza! Mój partner skończył we mnie, w dodatku w dniu owulacji, minęły od stosunku 3 dni. Dodam, że mam test wykrywający hormon hgc o  stężeniu równym lub wyższym 20mIU/ml.

Najlepiej zrobić przed spodziewaną miesiaczką... czyli 14 dni po owulacji... wcześnuej nie ma sensu... plemniki zyja w drogach rodnych 7 dni ... i w tym czasie moze dojsc do zaplodnienia ale jeszcze trzeba czasu na zagniezdzenie sie zaplodnionego jaja w macicy... i wtedy dopiero rosnie poziom gonadotropiny kosmowkowej ktorej zwiekszony poziom widoczny jest na tescie w postaci drugiej kreski

3

zayykaa napisał/a:

A poza tym to radze troche poczytac i fizjologii ukladu rozrodczego zeby nie popelnia  zyciowych bledow bo one bardzo duzo kosztują i zmieniają zycie..

4

14 dni po stosunku.

Stresujesz sie bo chcesz czy nie chcesz byc w ciąży?

5 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2019-11-03 01:41:51)

Jestem młoda bo mam dopiero 19 lat, choć skończyłam szkołę, mieszkam z chłopakiem od roku a jesteśmy razem 4 lata. Jedyne co mnie stresuje to myśl, ze po prostu sobie nie poradzę, ale bardzo chciałabym mimo wszystko zostać mamą.

6

zayykaa napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

14 dni po stosunku.

Jestem młoda bo mam dopiero 19 lat, choć skończyłam szkołę, mieszkam z chłopakiem od roku a jesteśmy razem 4 lata. Jedyne co mnie stresuje to myśl, ze po prostu sobie nie poradzę, ale bardzo chciałabym mimo wszystko zostać mamą. smile

Moze najpierw ustabilizuj swoją sytuację zawodową i upewnij się, że w razie czego sobie poradzisz. Nie sztuka zostać młodą matką. Na zachodzenie w ciążę będzie jeszcze czas.

7

Lady Loka napisał/a:
zayykaa napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

14 dni po stosunku.

Jestem młoda bo mam dopiero 19 lat, choć skończyłam szkołę, mieszkam z chłopakiem od roku a jesteśmy razem 4 lata. Jedyne co mnie stresuje to myśl, ze po prostu sobie nie poradzę, ale bardzo chciałabym mimo wszystko zostać mamą. smile

Moze najpierw ustabilizuj swoją sytuację zawodową i upewnij się, że w razie czego sobie poradzisz. Nie sztuka zostać młodą matką. Na zachodzenie w ciążę będzie jeszcze czas.

Nie planuję ciąży, ale muszę po prostu wziąć odpowiedzialność za to, co zrobiłam, wiec jeśli będę w ciąży, dołożę wszelkich starań aby wszystko było okej. Pracę mam, a mój chłopak prowadzi firmę, wiec sytuacja zawodowa czy finansowa to nie jest problem..

8

zayykaa, usuwanie treści swoich postów jest sprzeczne z naszym Regulaminem, oraz okazaniem braku szacunku dla rozmówców. Jeżeli zrobisz to jeszcze raz, otrzymasz ostrzeżenie.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Kiedy mogę zrobić test?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024