Wczesna ciąża?- pomocy ! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Wczesna ciąża?- pomocy !

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1 Ostatnio edytowany przez Qwert123 (2019-11-10 19:29:58)

Temat: Wczesna ciąża?- pomocy !

Hejka
Około 4 dni po Owulacji  zaczął bardzo boleć mnie prawy jajnik uczucie jak kłucie ból utrzymywał się dość długi czas i zaczął boleć mnie również lewy jajnik i podbrzusze z czasem ból stawał się coraz bardziej łagodny
Nie pokoi mnie jednak to ,że dwa razy zobaczyłam na swojej bieliźnie skrzepy krwi
Zaczynam się martwić, że mogłam zajść w ciążę i coś się mogło stać
Zaznaczam ,że niecałe 2 dni temu powinnam dostać okresu
Jego brak też mnie dziwni,ponieważ wiem ,że 2 dni spóźnienia nic nie oznacza ale ja zazwyczaj miałam regularne cykle i przed okresem czułam ból typowy przed okresem ,a teraz praktycznie nie czuje ,że ten okres miałabym dostać
Co o tym uważacie ? Oczywiście jeśli nie dostanę okresu pójdę na badania

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wczesna ciąża?- pomocy !

Nie na badania tylko do ginekologa.
Zabezpieczasz się czy chcesz zajść w ciążę?

3

Qwert123 napisał/a:

Hejka
Około 4 dni przed owulacją zaczął bardzo boleć mnie prawy jajnik uczucie jak kłucie ból utrzymywał się dość długi czas i zaczął boleć mnie również lewy jajnik i podbrzusze z czasem ból stawał się coraz bardziej łagodny
Nie pokoi mnie jednak to ,że dwa razy zobaczyłam na swojej bieliźnie skrzepy krwi
Zaczynam się martwić, że mogłam zajść w ciążę i coś się mogło stać
Zaznaczam ,że niecałe 2 dni temu powinnam dostać okresu
Jego brak też mnie dziwni,ponieważ wiem ,że 2 dni spóźnienia nic nie oznacza ale ja zazwyczaj miałam regularne cykle i przed okresem czułam ból typowy przed okresem ,a teraz praktycznie nie czuje ,że ten okres miałabym dostać
Co o tym uważacie ? Oczywiście jeśli nie dostanę okresu pójdę na badania

Zero logiki w tym watku.
Piszesz ze 4 dni przed owulacja zaczely Cie bolec jajniki, zero informacji o tym czy wogole wspolzylas w okresie okoloowulacyjnym, potem nagle o skrzepach i ze okres spoznia Ci sie 2 dni. Co ma niby bol jajnikow PRZED owulacja do tego ze mozesz byc w ciazy oraz o jakiej wczesnej ciazy Ty piszesz w tytule skoro nawet nie wiesz czy w niej jestes. Test zrobilas? Nie. Bol jajnikow przed spodziewanym okresem jeszcze bym zrozumiala jako potencjalny objaw ciazy ale bol przed owulacja to zwykly bol okoloowulacyjny ktory odczywa wiele kobiet ewentualnie objaw zapalenia przydatkow(na co wskazywalyby te nieszczesne skrzepy). Nijak nie ma sie to zatem do "wczesnej ciazy". Jesli mialabys byc w ciazy to predzej wskazywalby na to spozniajacy sie okres(co zreszta tez nic nie musi oznaczac) a cala reszta "objawow" zupelnie od czapy jesli o ciaze chodzi.

4

Chodziło mi ,że po Owulacji pomyliłam  się
A jako takich objawów nie mam ,bo na takie to raczej za wcześnie bóle jajników zaczęły się w 19 dniu cyklu

5

Dobra dobra. Współżyłaś? Zabezpieczasz się czy loteryjka? Zrobiłaś test?

Nikt tu nie jest jasnowidzem...

6 Ostatnio edytowany przez Qwert123 (2019-11-10 19:44:21)

Lady Loka napisał/a:

Nie zabezpieczamy się stosunek przerywany
Wiem ,że nikt nie jest jasnowidzem ale są kobiety które  są po ciąży nawet kilku i swoje doświadczenie w tych sprawach mają po za tym na test jest za wcześnie po co mam robić test skoro wyjdzie mało wiarygodny
A mnie po prostu nie pokoją najbardziej te skrzepy, że może być coś nie tak

7

Qwert123 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Wiem ,że nikt nie jest jasnowidzem ale są kobiety które  są po ciąży nawet kilku i swoje doświadczenie w tych sprawach mają po za tym na test jest za wcześnie po co mam robić test skoro wyjdzie mało wiarygodny

Jakiego doswiadczenia by nie mialy to i tak nie przewidza co Ci jest na ten moment. Ja bylam w ciazy kilka razy i bole jajnika oznaczaly rozne rzeczy. Czasem zapalenie przydatkow, raz ciaze pozamaciczna, wiele razy torbiela jajnika itp, raz ciaze normalna ktora sie nie utrzymala. Jednym slowem to moze byc wszystko a Ty piszac "wczesna ciaza" sama siebie nakrecasz.  Poza tym dwa dni po terminie okresu jest juz pora na test, jesli nie apteczny to ten z krwi na pewno juz cos pokaze. Nie ma testu sredniomiarodajnego. Albo betaHCG jest w krwi albo nie ma.

8

Qwert123 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

A chcesz być w ciąży, nie chcesz być w ciąży czy jest Ci wszystko jedno?

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Wczesna ciąża?- pomocy !

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024