Album rodzinny / pamiątka dla synka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Album rodzinny / pamiątka dla synka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Album rodzinny / pamiątka dla synka

Dziewczyny,
Pomóżcie smile Nie wiem jak się za to zabrać, może Wy macie u siebie to w domu. Dostałam na narodziny syna taki album pamiątkowy - jeden z opisami np pierwszych kroczków / ząbków itp - mam uzupełniony , fajnie opisałam.
Mam też drugi - i jego tyczy się temat. Piękna pusta książka. Czyste kartki. Chcę stworzyć taką pamiątkę rodzinną ze wspomnieniami/opisami/zdjęciami. Chciałabym uzupełniać to systematycznie żeby np za rok dać moim chłopakom to w prezencie pod choinkę. Nie mam jakiegoś talentu artystycznego, nie wiem od czego zacząć i co można umieścić w takim albumie, dlatego liczę że podpowiecie co opisałyście u siebie. Czy np macie to w formie jakiegoś pamiętnika? może można to podzielić na jakieś rozdziały? Macie jakieś pomysły? Co wklejać oprócz zdjęć?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Kleoma (2019-10-21 03:31:12)

Odp: Album rodzinny / pamiątka dla synka

Oprócz zdjęć można wpisywać różne śmieszne czy ciekawe sytuacje, sukcesy dziecka.
Można pisać bezpośrednio w tej książce na kartkach lub naklejać wydrukowany tekst.
Można wklejać rysunki dziecka, zdjęcia prac plastycznych, zdjęcia świadectw, dyplomów jeśli takie posiada

3

Możesz w tym pisać, rysować, wklejać pamiątki, w moim pamiętniku mam wysuszone kwiaty, liście, naklejki, karty pocztowe, różności. Przytaczam anegdoty, opisuję różne sytuacje, wklejam zdjęcia. Zamiast kleju proponuję mocną taśmę dwustronną, nie zniekształca kartek.

4

Skoro album w założeniu ma być rodzinny, to do jego tworzenia można zaprosić innych, zacząć mogą od napisania życzeń dla małolata (może coś więcej i serdeczniej niż zdawkowe "Wszystkiego najlepszego"), wspomnień na temat oczekiwania jego przyjścia na świat, it.p..

5

Dzięki dziewczyny! Podsunęłyście mi kilka fajnych pomysłów wink kompletnie nie pomyślałam o wklejaniu rysunków małego, zaproszę go też do pomalowania kilku stron, no mam co robić wink

6

chomik9911 napisał/a:

(...) kompletnie nie pomyślałam o wklejaniu rysunków małego, zaproszę go też do pomalowania kilku stron, no mam co robić wink

Mnie te rysunki przyszły do głowy jako pierwsze wink. Oprócz tego, co podpowiedziały poprzedniczki, w albumie umieściłabym też takie 'ciekawostki', jak pierwsze samodzielnie wypowiedziane przez syna zdanie, tekst ulubionej piosenki, wierszyka. Jeśli dostanie naklejkę z pierwszej wizyty u dentysty, to też może tam wylądować.
Generalnie chyba dobrze byłoby, aby zawartość pamiętnika w pewien sposób oddawała charakter dziecka, ale też budziła emocje. Ja do dziś wzruszam się, gdy biorę do ręki niezdarnie (ale jakże słodko!) narysowaną pierwszą laurkę, którą otrzymałam z okazji Dnia Mamy smile.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Album rodzinny / pamiątka dla synka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024