Tak jak w temacie jak poznawać kobiety kiedy jest się nieśmiałym czy też jeżeli nie ma się wiedzy, tematów do rozmów? Np rozmawiam sobie z kobietą ale zaraz milcze bo nie wiem o czym z nią rozmawiać
Jak trafisz na odpowiednią osobę to tematy same się pojawią. Co do poznawania to polecam podchodzić i zagadywać dziewczyny, nawet zapytać o godzinę itp, by tą nieśmiałość przełamać. Z czasem będzie Ci szło o wiele lepiej.
Czyli ta osoba nie była odpowiednia jeżeli nie było tematów?
Odpowiedź jest prosta: Nie da się.
Czyli ta osoba nie była odpowiednia jeżeli nie było tematów?
Nie łączyło was zbyt wiele jak nie było tematów. Chęć rozmowy musi wynikać z obydwu stron, a nie tylko jednej.
W takim wypadku nie ma co dalej rozmawiać i poznawać się nawzajem?
W takim wypadku nie ma co dalej rozmawiać i poznawać się nawzajem?
Chęć poznania się musi wynikać z jej strony i Twojej, całe życie ciągnąć jej za język nie będziesz. Możesz przedstawić jak mniej więcej wygląda wasza "rozmowa"?
Hej, jak tam praca, czy ci się podoba. Zbyt długo to ona nie trwa moze ok 3 min
Hej, jak tam praca, czy ci się podoba. Zbyt długo to ona nie trwa moze ok 3 min
Z nowo poznanymi dziewczynami o pracy itp nie gadaj bo tylko zanudzić się można. Chyba że dziewczyna żyje tylko nią. Gdzie te dziewczyny poznajesz?
To było w pracy.
Tzn próbuje poznawać np. na siłowni ale albo nie ma, a jak są to się troszkę zawstydzam
Tak jak w temacie jak poznawać kobiety kiedy jest się nieśmiałym czy też jeżeli nie ma się wiedzy, tematów do rozmów? Np rozmawiam sobie z kobietą ale zaraz milcze bo nie wiem o czym z nią rozmawiać
Będąc nieśmiałym nie da się. No powiedzmy jest bardzo ciężko. Jedynym wyjściem jest zlikwidowanie nieśmiałości albo obnizenie jej do takiego stopnia aby nie kolidowała przy zawieraniu nowych znajomości z płcią piękną.
Czym się interesujesz? Masz jakieś pasje czy hobby ? Szukaj więzi i kontaktów wśród dziewczyn, które mają podobne albo takie same zainteresowania, poglądy, charakter i wizję na świat jak ty. Wtedy będzie łatwiej o "punkt zaczepienia".
Interesuje się m.in sportami zimowymi głównie skoki narciarskie a hobby to rower, siłownia.
Kwestia gdzie uderzać i w jakie miejsca aby takie były?
Na to nie ma recepty, trzeba po prostu przełamać swój strach. Ja poznaje dziewczyny na imprezach, przez Internet, będąc gdzieś na mieście, przypadkowo zamieniając jakieś słowo, w czasie studiów, czy w miejscu pracy. Tylko nie angażuj się zbytnio w znajomość, bo kobiety tego nie lubią i w zależności w jakim wieku szukasz, bo te młode mają w większości pstro w głowie i same nie wiedzą co chcą, więc nie zrazaj się niepowodzeniami, bo wystąpią z pewnością. Na początek normalnie spróbuj zapoznawać, porozmawiać normalnie z jakimiś dziewczynami Tak, żeby się przełamać.
14 2019-10-06 19:41:50 Ostatnio edytowany przez Lukis (2019-10-06 19:42:21)
Nawet nie patrzeć na twarz jaką mają te kobiety bez znaczenia bo jak jestem nieśmiały to lepiej dla mnie nie?
Tak, chodzi o to, aby przełamać opórw kontaktach z kobietami i odradzam w takiej sytuacji to takich bardzo mlodziutkich podchodzenie, bo one mają ksiezniczkowate podejście i jeszcze bardziej Ciebie zniechęcą do działania.
Nie ma. Zaczynasz pracę od podstaw Lukisie.
Od małych kroczków przyzwyczajasz się do obecności kobiet w Twoim życiu.
Przygotuj się, że chwilę to potrwa.
I nie zwalaj wszystkiego na nieśmiałość. To Twój wróg, runda 10, wypada wroga pokonać.
Pomysl na jakiej dziewczynie ci zależy, jesli chcesz aby dobrze gotowala, zapisz sie na kurs gotowania, moze tam znajdziesz idealna, jak chcesz aby dobrze tanczyla zapisz sie na kurs tanca, jak chcesz aby to byla zarliwa katoliczka zapisz sie do choru koscielnego itp itd
Lukis, bardzo proszę, byś nie umieszczał jednego posta pod drugim, to znacznie utrudnia czytanie wypowiedzi i prowadzenie dyskusji.
Używaj opcji ''edytuj''. Z góry dziękuję i pozdrawiam, Cyngli.
Pamiętaj, że Ty też masz wpływ na kształt tego miejsca!
Mężczyzno! Przeczytaj, zanim się wypowiesz

Kiedyś? Nie ma takiego dnia tygodnia. Janet Dailey
To jaki będzie najlepszy przedział wieku aby te kobiety nie były dziecinne? Dodam że ja mam 21
To jaki będzie najlepszy przedział wieku aby te kobiety nie były dziecinne? Dodam że ja mam 21
Nie ma. Dziewczyna w wieku 18 lat może być dojrzała w myśleniu (choć w kwestii podejścia do wielu spraw będzie musiała dopiero się "doszlifować", tak i 26 latka może mieć za szczyt możliwości schlanie się na imprezie i być z tego zadowolonym.
Krótko mówiąc Lukis - Co człowiek to inna historia i inne podejście.
Patrz na to co ta dziewczyna ma w glowie, czy znajdujesz u niej zainteresowania podobne do twoich, dzisiaj ona ma lat ..., za rok bedzie o rok starsza, tak to juz jest
22 2019-10-07 15:55:19 Ostatnio edytowany przez Ambrose (2019-10-07 17:36:33)
Ale sami przyznacie, że w większości przypadków 18 letnie dziewczyny czy niewiele starsze nie myślą poważnie i same nie wiedzą czego chcą, ale z drugiej strony nie możesz patrzeć na każdą dziewczynę jako potencjalną partnerkę, przyszła dziewczynę, bo one nie chcą by się zbyt mocno angażować. W Twoim przypadku przede wszystkim jest otwarcie na normalne znajomości z dziewczynami, bez śpimy, jakiś zobowiązań i innych tego typu rzeczach. Może łatwiej będzie coś doradzić jeszcze jeśli powiesz co lubisz robić, jakie masz zainteresowania.
23 2019-10-07 16:10:12 Ostatnio edytowany przez Lukis (2019-10-07 17:02:46)
No to tak jak pisałem wyżej interesuje sportami zimowymi, geografią a hobby to jazda na towerze, bieganie i siłownia.
No to już jest dobrze, możesz się wykazać wiedzą i tematami na temat sportu, jakiś ciekawych miejscach, jeśli interesuje Ciebie geografia. Proponowałbym szukać znajomości wśród dziewczyn, które również biegają bądź trenują na siłowni A zaczepił możesz pytając o jakąś poradę czy inny banał bądź do tych, które interesują się podróżami (może jakiś grupowy wypad jakby organizowali z Twojej okolicy też możesz wziąć pod uwagę).
Najlepszym pomysłem będzie o coś zapytać czy zagadać krótko codziennie z inną?
Najlepiej poznać trochę dziewczyn, żeby mieć o bycie jakiekolwiek z nimi. Możesz zapytać np. jak dlugo trenuje, biega itp. jak się jej podoba siłownia, jakie miejsca lubi, itd. Możliwości jest mnóstwo i istotna jest też postawa, ważne żeby nie spinac się, tylko spokojnie rozmawiać, bez okazywania jakiś emocji, początkowo będzie ciężko, ale z czasem będzie iść to coraz lepiej i naturalniej.
Może tak być też że nie uda mi się mieć kobiety nigdy?
Mam dać sobie czas z wiekiem bo mam 21 lat czy odrazu działać w tych sprawach?
Może.
Mam dać sobie czas z wiekiem bo mam 21 lat czy odrazu działać w tych sprawach?
Działaj, czas w tym przypadku trwa na Twoja niekorzyść, im później zaczniesz tym będzie Ci zdecydowanie trudniej.
Pewnie, że może. Zapewniam Cię jednak, że absolutnie NIE JEST to koniec świata na miare apokalipsy czy armageddonu
Dobrze, jeszcze mam następujące pytania:
-jak te mniej urodziwe traktować czy jeżeli taka mi się nie spodoba i żeby była kolezanką
-jak nie angażować się zbytnio w nową znajomość na co zwracać uwagę(pisanie,rozmowa co jaki czas)
-gdzie zapraszać nowo poznane (czy to dom, restauracje, kebaby itd)
Czy nieśmiały facet ma szansę u kobiety?
Owszem ma ale tylko w konkretnych przypadkach, jak się jest przystojnym albo bogatym a najlepiej jedno i drugie wtedy nieśmiałość to nie wada a zaleta.
Możesz też mieć szansę u kobiet mało urodziwych czyli u takich które żaden facet by nie chciał tak więc jakieś wyjścia masz.
34 2019-11-11 20:34:05 Ostatnio edytowany przez Lukis (2019-11-11 20:35:11)
Powiedziałem sobie że nie będe patrzeć na wygląd zabardzo ponieważ nie spotkam odpowiedniej dziewczyny. Bo te ładne zazwyczaj są puste tak zauważyłem
35 2019-11-13 19:14:13 Ostatnio edytowany przez Lukis (2019-11-13 19:18:40)
Do tej pory próbowałem zagadać do jakieś dziewczyny na siłowni ale niestety w moim wieku takiej nie napotkałem. Nie wiem jeszcze gdzie podbijać bo w klubach gdzie jest głośna muzyka, alkohol to też nic nie zdziałam na luzie itp
A dobrze ogarnięte portale. Tinder, badoo ?
Do tego podchodzę z wielkim dystansem bo wiadomo jak się może skończyć. Ja bym chciał tak normalnie w realu
a jak się może skończyć?
Iść w ilość?
W końcu się wyrobisz/przełamiesz/trafisz/zniechęcisz i problem się rozwiąże.
Zakładam, że jesteś tylko nieśmiały/niedoświadczony, a nie np.: strasznie nudny. Tak, wiem... to kwestia względna. No, mniej więcej.
40 2019-11-13 20:54:05 Ostatnio edytowany przez Lukis (2019-11-13 21:00:07)
Nigdy nie wiadomo kto tam piszę z drugiej strony monitora. Mało jest takich miejsc gdzie znajdzie się wartościowa dziewczyna.
Nieśmiałość tez jest atrakcyjna dla niektórych osób. Grunt to być sobą.
Interesuje się charakterem głównie. Chęć poszukać tylko gdzie
Interesuje się charakterem głównie. Chęć poszukać tylko gdzie
Nie wierzę w to.
Żaden charakter nie będzie działał, jeżeli nie będzie ciebie partnerka pociągać. A do tego to jednak mieszanka paru czynników jest.
No tak, ale nie mówię żeby była lepsza z twarzy bo się rozczaruje
45 2019-12-01 10:54:07 Ostatnio edytowany przez Lukis (2019-12-01 10:56:36)
W kwestii nieśmiałości troszkę się poprawiło tak mi się wydaje, ale odnośnie zagadania do dziewczyny nie bardzo. Chce podejść do dziewczyny np. na siłowni powiedzieć 'hej' jak długo ćwiczysz, co ćwiczysz i tyle by było z rozmowy bo nie mam pomysłu co dalej pytać. Nie chce być nudnym typem
Lukis napisał/a:Interesuje się charakterem głównie. Chęć poszukać tylko gdzie
Nie wierzę w to.
Żaden charakter nie będzie działał, jeżeli nie będzie ciebie partnerka pociągać. A do tego to jednak mieszanka paru czynników jest.
Oj Lucyfer, aleś Ty naiwny.
Jakby miał charakter to byłby atrakcyjny fizycznie/społecznie/materialnie. Jak nie jest -> nie ma charakteru.
Chociaż, tak szczerze... to jednak jest prawda, może nie w 100% ale jednak.
47 2019-12-01 13:31:00 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-12-01 13:32:16)
W wyglądzie to najważniejsze jest jednak ogólne wrażenie, charakter przebija się przez wygląd na pewno, głównie oczy i usta + głos.
No chyba że jest to sytuacja zawodowa, aktor czy model.
Więc charakter jest ważniejszy.
No i jeszcze nasz mózg przerabia sumę doświadczeń. Ktoś może się z czymś lub kimś kojarzyć. Jak wygląd mężczyzny skojarzy się z jakimś przykrym doświadczeniem, to blokada .
Ziarno które będzie kwiatem
I uważam na zaklęcia
Każde słowo ma swój zapach
Więc wypada rozmawiać kiedy nie ma się tematu albo nie wie się jak?
Ważne, żeby się nie spinać, gadać na luzie
Sama uwielbiam nieśmiałych chłopaków, więc musisz trafić też na taka dziewczynę, która też lubi nieśmiałych
Wbrew pozorom sporo jest takich osób, tylko no ciężko stwierdzić na pierwszy rzut oka, w kim kto gustuje
Nie zauważam narazie okazji abym kogoś poznał. Jakieś propozycje w jakich miejscach bym mógł?
Nie zauważam narazie okazji abym kogoś poznał. Jakieś propozycje w jakich miejscach bym mógł?
A co lubisz robić?
Jeśli lubisz sport to np. w klubie sportowym, jeśli książki to w bibliotece
52 2019-12-04 15:21:12 Ostatnio edytowany przez Lukis (2019-12-04 15:23:41)
Tak lubię sport, głównie siłownia, jeździć na rowerze tylko teraz zima no to odpada
53 2019-12-04 15:46:45 Ostatnio edytowany przez Ajko (2019-12-04 15:49:38)
Warto poczytać tematy w których ludzie się dzielą w jaki sposób się poznali. Bardzo często są to przedziwne miejsca. Ja jednego poznałam w autobusie, i potem inicjowałam, częsty przypadkowy kontakt:D. Innego poznałam grając w grę online i tez zagadałam, że mnie interesuje . Oczywiście zanim walnełam nowiną oswajałam wybranka z moją osobą, potem już "niech się dzieje wola nieba".
Wczoraj u jednej youtuberki okazało się, ze męża poznała na archiwalnym komunikatorze GG. Ktoś tutaj pisał, że koleżanka poznała męża na Allegro. Jak widzisz nie ma ograniczeń, są tylko w naszej głowie .
A na ulicy, autobusie?
Tak lubię sport, głównie siłownia, jeździć na rowerze tylko teraz zima no to odpada
Na siłowni też możesz spotkać wiele osób
Moja znajoma poznała swojego chłopaka w klubie siatkarskim