Kremy na zmarszczki - co sądzicie o Buatic? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Kremy na zmarszczki - co sądzicie o Buatic?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1

Temat: Kremy na zmarszczki - co sądzicie o Buatic?

Cześć, szukam osoby/osób które miały styczność z tym kremem na zmarszczki smile Chciałabym go kupić, ale przed rzucaniem się jak szczerbaty na suchary wolę się upewnić czy ten Buatic działa. Niedawno zaczełam szukać czegos co pomogło by mi na lwią zmarszczę i bruzdy przy nosie. Nie mam zbytnio możliwości by jeździć do większego miasta na jakieś zabiegi także wolałabym pozostać przy kosmetykach. Zmarszczki nie sa jakieś strasznie głebokie także z tego co czytałam jest opcja by sie ich pozbyć bez żadnych laserów i na to właśnie licze tylko własnie.. czy to jest ten krem który może coś takiego zdziałać? Miał może okazję smarować się tym preparatem? Co jest w środku takiego że działa to na zmarszczki? Jaki jest termin przydatności (słyszałam że jest naturalny)? No i najważniejsze... czy działa? Mam ogromną prośbe do was i będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kremy na zmarszczki - co sądzicie o Buatic?

przepisuję ze strony buatic co jest w składzie: koenzym Q10, peptydy,  ekstrakt z ruszczyka kolczastego, ekstrakt z eleuterokoka kolczystego, ekstrakt z lawendy wąskolistnej, ekstrakt z topoli czarnej, ekstrakt z guarany. co do tego czy jest roślinny i naturalny to tak także trzeba go zużyć przez rok, nie dłużej smile

3

A możesz podać całe INCI? Tak to bym sobie to sprawdziła w analizatorze składu żeby wiedzieć co i jak ;p Szukam jego a nie nigdzie go nie widzę. Masz może takie informacje? W ogóle korzystasz z tego kremu?

4

INCI: Aqua, Propanediol, Glycerin, Hydroxyethylcellulose, Algin, Ruscus Aculeatus Root Extract, Acanthopanax Senticosus Root Extract, Lavandula Angustifolia Flower Extract, Populus Nigra Bud Extract, Paullinia Cupana Seed Extract, Lecithin, Propylene Glycol, D-panthenol, Trilaureth-4-phosphate, Sorbitol, Citric Acid, Magnesium PCA, Sodium Carbomer, Ubiquinone, Palmitoyl Tetrapeptide, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Benzyl Alcohol, Santalum Album Oil, Rosa Damascena Flower Oil, Citrus Limon Peel Oil, Nelumbo Nucifera Oil

znalezione na kwc wizażowym. też ma krem, ale nie mam ze sobą teraz buteleczki by ci to wymieniać. Sama sprawdzałam go też przed kupnem i jest w porządku, ale sama też sobie sprawdź smile

5

Zastanawia mnie ten Ruscus Aculeatus Root Extract i Populus Nigra Bud Extract.. Co to w ogóle jest? Wiesz na jakiej zasadzie one działają?

6

Ruscus Aculeatus Root Extract to inaczej ekstrakt z ruszczyka kolczastego. Przede wszystkim on zajmuje się nawilżeniem skóry plus działa przeciwzapalnie, zmiękczająco. Na dobrą sprawę to jeszcze wzmacnia naczynka i poprawia mikrokrążenie. Populus Nigra Bud Extract to z łaciny ekstrakt z topoli czarnej wink On głównie zajmuje się wzmacnianiem naczynek. Dodatkowo uelastycznia, nawilża i ujędrnia skórę.

7

tak jak patrze po skladzie to wydaje sie calkiem przemyslany. nie mialam ale widze ze raczej bazuje na tym by nie bylo w nim zbednej chemii i to sie powinno cenic.

8

A w sumie jeżeli chodzi o te serum to orientujecie się może jak jest z tym, czy jest on też wysyłany do Chin albo tam, wprowadzany? Wtedy wychodzi czy kosmetyk jest testowany na zwierzętach. Orientuje się ktoś?

9

No cooooo tyyyyyy....... To jest PL kosmetyk i chyba ma tylko w PL dystrybucję big_smile Pytałam się czy można dostać gdzieś ich za granica telefonicznie to mówiła Pani, że wysyłaja tylko z Polski. wink

10

Mam i jest bardzo ok smile Fajnie nawilża i dobrze się nosi w ciągu dnia.

11

A to w sumie miło słyszeć bo szczerze sie obawiałam że natknę się na krem który będę później miała na sumieniu. Okay, myślę że chyba koniec zastanawiania się. Przytrzymywałam was tutaj i tak stanowczo za długo, ale muszę przyznać, że takiej wielkiej pomocy się nie podziewałam bo na prawdę wszystttttko mi opowiadacie co mnie gryzło. Bardzo dziękuję raz jeszcze i zapraszam na kawę jak będziecie w okolicy mojej mieściny. Robię dobrą kawusię! :*

12

Kompletnie nie znam się na kosmetykach przeciwzmarszczkowych, ale im nie ufam. wydaje się, że to nabijanie ludzi w butelkę.

13

Takie gadanko że nie da rady. Da radę sobie pomóc o ile robisz coś systematycznie i dbasz całościowo a nie liczysz, ze samo się zrobi smile Picie wody, masaże, ćwiczenia, kosmetyki itp. i jest duża szansa, ze te zmarszczki nieco płytsze pójdą sie gonić big_smile

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Kremy na zmarszczki - co sądzicie o Buatic?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024