Nie wiem co wybrać - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Nie wiem co wybrać

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Nie wiem co wybrać

Witam nie będę się przedstawiać bo to nie o to chodzi mam pewien problem o którym rozmawiałam że znajomymi i każdy ma inne zdanie i jestem teraz rozdarta między tym co jest a co ma być. A mianowicie jestem 6 lat w związku i wkradła się tam straszna rutyna niedawno z 3 miesiące temu zaczęłam nowa prace i tam poznałam takiego chłopaka pracowaliśmy na jednym dziale aż do teraz do mojego urlopu i było dobrze. Dobrze się dogadywalismy on mi się zwierza że swoich problemów a ja jemu że swoich i zrzylismy się poniekąd on za tydzień kończy pracę w tej firmie w tym tygodniu jakoś tak mi było smutno i płakałam i miałam kilka dni myśli żeby zostawić wszystko w pizdu i uciec z Darkiem ale jednak szkoda mi Pawła i mam pewne obawy czy to wyjdzie wypali nie chce żyć w rutynie ale też nie chce potem żałować boję się że mnie zostawi po paru miesiącach i zostanę, niczym teraz nie wiem co mam robić i o czym myśleć

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie wiem co wybrać

Jeśli jesteś ze swoim obecnym chłopakiem tylko dlatego, że Ci go szkoda, albo boisz, że z kimś innym nie wypali, albo że będziesz już sama, jeżeli zakończysz ten związek, to właśnie powinnaś odejść, bo blokujesz go. W ten sposób nie może sobie ułożyć życia z kobietą, która będzie pewna, że chce z nim być.

Ale z drugiej strony, może to ta 'rutyna' każe Ci myśleć, że coś jest nie tak; przyszło przyzwyczajenie, zobojętnienie, uczucia przygasły, proza życia przeważa. Tylko, że tak się dzieje z grubsza w każdym kilkuletnim związku. Z tą rutyną można walczyć, przełamać ją, przypomnieć sobie, dlaczego kiedyś siebie wybraliście. Tylko to wymaga zatrzymania się, jakiejś pracy, i ma sens, jeśli oboje nadal CHCĄ z sobą być. Ty już chyba nie chcesz, bo nie piszesz o tym, jak temu zaradzić, tylko o chęci ucieczki z gościem, który Cię zafascynował,a tak naprawdę nie masz pojęcia, jak by wyglądało z nim życie. Ale nie można tak stać w rozkroku. Ani robić z partnera opcji awaryjnej. Ty byś na pewno nie chciała być na tym miejscu. Pomyśl też o nim, a nie tylko co będzie, jeśli Tobie się nie uda zmienić faceta.
Zastanów się dobrze, co do niego czujesz, co w nim cenisz i czy to Ci wystarczy, gdyby udało się pokonać tę rutynę w Waszym związku. Jakie są za i przeciw, czy coś jeszcze trzyma Cię z nim oprócz obaw, o których piszesz. Jeśli wyjdzie, że to naprawdę tylko strach, to nie oszukuj siebie i jego. Zdobądź się na odwagę i ryzykuj - ale swoim czasem, nie jego, bo gość też ma tylko jedno życie. Może będziesz nadal w tym trwać, póki znów kogoś nie spotkasz, kto tym razem Cię pociągnie za sobą. A dla twojego obecnego będą to np. kolejne 3 lata w plecy. Weź to pod uwagę.

3

Zastanawiam się czy nie zapytać obecnego partnera czy jeszcze mnie kocha czy to już tylko przyzwyczajenie ale nie wiem czy to dobry pomysł

4

Niekochana12 napisał/a:

Zastanawiam się czy nie zapytać obecnego partnera czy jeszcze mnie kocha czy to już tylko przyzwyczajenie ale nie wiem czy to dobry pomysł

To ja odwrócę pytanie: co gdybyś była na miejscu swojego chłopaka a on na Twoim, wolałabyś by Cię okłamywał, że pojawił się ktoś inny i był z Tobą tylko z przyzwyczajenia?
6 lat to długo ale możecie sobie zmarnować kolejne, po co?

5

Niekochana12 napisał/a:

Najistotniejsza jest odpowiedź na pytanie, czy Ty go kochasz, czy to już tylko przyzwyczajenie. Przecież to Ty nawiązujesz inne znajomości i zastanawiasz się nad odejściem z tym nowym.

6

Wiem wiem ale jak on mnie kocha to może będzie warto to naprawić. Tamten może być na chwilę albo na stałe tego nie wiem

7

Kochasz tylko siebie i obmyślasz jakby tu sobie zrobić dobrze. Zostaw w spokoju obu tych nieszczęśników.

8

Kolejna małpka na forum. Jeśli myślisz, ze w kolejnych związkach nie wkradnie się z czasem rutyna to grubo się mylisz. Daj gościowi ułożyć sobie życie, a ty się skup na szukaniu motylków.

9

Markotny napisał/a:

Kolejna małpka na forum. Jeśli myślisz, ze w kolejnych związkach nie wkradnie się z czasem rutyna to grubo się mylisz. Daj gościowi ułożyć sobie życie, a ty się skup na szukaniu motylków.

Możliwe ale w naszej rutynie są ciągle klutnie a to już nie jest normalne

10

To rutyna czy kłótnie ?

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Nie wiem co wybrać

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024